Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ δυσάρεστη εμπειρία απο το θηλασμό...

Recommended Posts

akouga na lene pos o 8ilasmos einai to kalitero sines8ima kai iremei ti mitera kai to pedi kai mpla mpla mpla...otan gennisa tin kori mou i empiria tou 8ilasmou itan frikti...i8ele ana 10 lepta na thilazei me apotelesma oli mera na eimai gimni apo ti mesi kai panw!!!! eklege sinexos gia 2 mines kai kimotan 4-5 ores to 24oro eno tis ipolipes ores eskouze!!!etsi eklega kiegw apo ta nevra mou kai apo tin eksantlisi afou einai eksantlitiko na akous 20 ores ti mera ena moro na kleei akoma kai an to exeis agalia!!dokimasa na tis doso skoni simpliroma alla de to epine...otan me episkef8ike i mama mou gia 15 meres kai tis edose gala skoni to ipie amesos xoris arniseis!apo ekini tin imera itan sa na eixa allo moro sto spiti.kimotan 16 17 ores to 24oro kai moni tis kai as itan mono 2 minon!tin ksaploname sto krevataki kai tin eperne o ipnos irema irema(apistefto mou fenotan!!)etroge stin ora toy kai ta vradia den ksipnouse oute mia fora kai etsi tin taiza ston ipno...etsi tin thilasa mono gia 2 mines.se 6 vdomades genniete o gios mas kai thelw na ton 8ilasw alla mono me thilastro gia na ksero poso trwei kai an xortenei...skeftomai sosta?kai pios einai o kaliteros tipos thilastrou gia na agorasw? kai oxi na nikiasw apo nosokomio

Διαφημίσεις

kimotan 16 17 ores to 24oro kai moni tis kai as itan mono 2 minon

Σκοπός του θηλασμού δεν είναι μόνο να στουμπώνουμε το παιδί και να ξυπνάει μόνο για να φαει. Φαντάσου να μας εδειναν να φαμε 4 γύρους με πίτα για βραδινό και εμεις ήρεμα θα κοιμόμασταν τουλαχιστον 12 ωρες μέχρι να χωνέψουμε.

akouga na lene pos o 8ilasmos einai to kalitero sines8ima kai iremei ti mitera kai to pedi kai mpla mpla mpla...

Για εσένα ίσως όχι για εμένα ναι 8)

otan gennisa tin kori mou i empiria tou 8ilasmou itan frikti...i8ele ana 10 lepta na thilazei me apotelesma oli mera na eimai gimni apo ti mesi kai panw!!!!

Και εγώ το ίδιο και δεν με ένοιαζε καθόλου :D

Μάλλον ο θηλασμός δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία σου, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι :D

se 6 vdomades genniete o gios mas

Με το καλό να σας έρθει το μωράκι σας

kai thelw na ton 8ilasw alla mono me thilastro gia na ksero poso trwei kai an xortenei...skeftomai sosta?

Αν νομίζεις ότι θα σου πηγαίνει, τότε ναι !!!

Το θέμα είναι εσύ να είσαι ευχαριστημένη.

kai pios einai o kaliteros tipos thilastrou gia na agorasw? kai oxi na nikiasw apo nosokomio

Απο ότι ξέρουμε όλοι λόγω Αγλαίας ( :idea: ) το καλύτερο θήλαστρο για τις πρώτες 40 μέρες είναι νοσοκομειακό θήλαστρο που ενοικιάζεται (νοικιάζεις το μηχάνημα, ότι έρχεται σε επαφή με το σώμα τα αγοράζεις) και από αυτά το καλύτερο είναι το Symphony της MEDELA

Τα άλλα θήλαστρα που αγοράζεις είναι όταν έχει εδραιωθεί η γαλουχία (μετά τις 40 μέρες) και από αυτά το καλύτερο είναι το Swing (της Medela πάλι)

Σε παρακαλώ μην είσαι επιθετική προς τον θηλασμό, εδώ είναι γεμάτο ευτυχισμένες μαμάδες που θηλάζουν ..... θα συγχιστούν !!! :lol:

WLn5p2.png

Ελπίζω με το μωράκι που περιμένεις να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Ο θηλασμός σε δένει με το μωρό και σε κάνει όντως να νιώθεις ένα απίστευτο συναίσθημα…

Το θέμα ότι μερικές φορές δυσκολεύεσαι να το ζήσεις γιατί δε μπορείς να είσαι ήρεμη λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης… :?

Με το καλό το μωράκι σου, και καλές γιορτές!! :D:D

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Διαφημίσεις

Κι εμένα μου είχαν σπάσει τα νεύρα!!!

Όλοι αυτοί που έδιναν λάθος οδηγίες για τον θηλασμό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζω προβλήματα!

Αυτοί που σαμποτάραν τον θηλασμό μου λέγοντάς μου ότι μετά τον 6ο μήνα δεν προσφέρω τίποτα στο παιδί, ότι άδικα παιδεύομαι και καλύτερα να σταματήσω, ότι δεν έχω γάλα και άδικα παιδεύω και τις θηλές μου και το μωρό κλπ κλπ κλπ και όλα αυτά που λέμε και ξαναλέμε!

Τώρα πια είμαι ήρεμη! Οι πιο όμορφες στιγμές της μέρας (αλλά και της νύχτας και ας μου χαλάει τον ύπνο) είναι αυτές που έχω το μωράκι μου αγκαλιά και θηλάζει και κάνει διαλείμματα για να μου χαμογελάσει σαν να με ευχαριστεί για το δώρο που του κάνω.

Ο θηλασμός είναι το καλύτερο συναίσθημα (για να μην αναφερθούμε στα άλλα πλεονεκτήματα) και για την μητέρα και για το παιδί, αρκεί να έχει κανείς την υπομονή να περάσουν οι πρώτες δύσκολες μέρες...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Έχω μία κορούλα 3 μηνών. Θηλάζει ακόμη. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα γιατί ο παιδίατρός μου είναι υπέρ του θηλασμού και με ενημέρωσε για όλα πριν από το μαιευτήριο. Δεν είχα κανένα άγχος σχετικά με το θέμα γιατί γνώριζα από πριν τί θα συναντήσω. Στο εξωτερικό υπάρχουν ειδικές σύμβουλοι θηλασμού που σε βοηθούν από την πρώτη στιγμή. Για τις καινούργιες στο χώρο δείτε και αυτό: http://www.ovo.gr/index.php?I=2&J=3&K=15

simpliroma alla de to epine...otan me episkef8ike i mama mou gia 15 meres kai tis edose gala skoni to ipie amesos xoris arniseis!

για αυτο που λες, η αγλαια ειχε πει οτι το μωρο συνδεει την μαμα με το στηθος και μπορει να αρνειται να πιει γαλα απο αυτην με μπιμπερο,αλλα απο αλλο ατομο πινει,ισως και η δικη σου περιπτωση να ειναι το ιδιο.

για το κλαμα που λες μπορει να ηταν απο κολικους και απλα να ετυχε να σταματησουν με τον ερχομο τις μητερας σου.

απο οτι ξερω για να εχεις καλα αποτελεσματα με το θηλαστρο πρεπει να παρεις το νοσοκομιακο,αλλα και παλι πρεπει να αντλεις συνεχεια γαλα απο το στηθος για να μην μειωθει η παραγωγη.

akouga na lene pos o 8ilasmos einai to kalitero sines8ima kai iremei ti mitera kai to pedi kai mpla mpla mpla...otan gennisa tin kori mou i empiria tou 8ilasmou itan frikti...i8ele ana 10 lepta na thilazei me apotelesma oli mera na eimai gimni apo ti mesi kai panw!!!!

Δήμητρα και για μένα η αρχική εμπειρία δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Έκανα πολύ υπομονή για να μπορώ να λέω πλέον πως μου αρέσει πολύ να θηλάζω το παιδί μου! Για τους πρώτους 3 μήνες ο μπέμπης ήταν συνεχώς στο στήθος μου! Ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι και δεν κρύωνα, αφού ήμουν αναγκασμένη να είμαι γυμνή από τη μέση και πάνω!

eklege sinexos gia 2 mines kai kimotan 4-5 ores to 24oro eno tis ipolipes ores eskouze!!!etsi eklega kiegw apo ta nevra mou kai apo tin eksantlisi afou einai eksantlitiko na akous 20 ores ti mera ena moro na kleei akoma kai an to exeis agalia!!

Σε καταλαβαίνω! Κι ο Ιάσονας δεν κοιμότανε πολύ και συνεχίζει να μην κοιμάται πολλές ώρες. Κι εμένα μου είχανε σπάσει τα νεύρα που δεν μπορούσα να ξεκουραστώ και ακόμη δεν κοιμάμαι τα βράδια, αφού ο μικρός ξυπνάει 5 με 6 φορές μέσα στο βράδι.

Μήπως το μωρό σου είχε κολικούς και έκλαιγε;

etsi tin thilasa mono gia 2 mines.

Αυτούς τους δύο μήνες πόσο βάρος πήρε το μωρό σου; Από αυτό θα καταλάβεις αν το μωρό τρεφότανε καλά από το γάλα σου :wink:

se 6 vdomades genniete o gios mas kai thelw na ton 8ilasw alla mono me thilastro gia na ksero poso trwei kai an xortenei...skeftomai sosta?kai pios einai o kaliteros tipos thilastrou gia na agorasw? kai oxi na nikiasw apo nosokomio

Όπως σου γράφει και η felinidoc μόνο με νοσοκομειακό θήλαστρο μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Τα απλά θήλαστρα είναι μόνο για μια-δυο αντλήσεις την ημέρα και αφού έχει εδραιωθεί ο θηλασμός.

Σου εύχομαι να τα καταφέρεις με το νέο σου μωράκι. Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή!

eperne peripou 1.200gr to mina alla afto sinexistike kai meta to thilasmo.oso gia tous kolikous den pistevo na itan o logos pou eklege kai na itan tixeo na stamatisoun me ton erxomo tis miteras mou.giati tin idia mera pou irthe i mitera mou kai katafere na tis dosei skoni tote ola allaksan san dia mageias...apo tin proti nixta...ara tha prepei na zitiso nosokomiako thilastro.to mixanima mono de nikiazoun?ta ipolipa den einai metaxirismena etsi?kai pos tha ksero pia na agoraso apo pio noris?ola ta eksartimata einai idia?

Διαφημίσεις

akouga na lene pos o 8ilasmos einai to kalitero sines8ima kai iremei ti mitera kai to pedi kai mpla mpla mpla...

Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα όλες οι μητέρες όταν θηλάζουν. Κουράστηκα πολύ να καταφέρω να θηλάσω, άντλησα 60 λίτρα γάλα σε διάστημα 4 μηνών μέχρι να μάθει ο γιος μου να θηλάζει αποτελεσματικά. Συνεχίσαμε με αποκλειστικο θηλασμό και πιστεύω ότι ήταν η καλυτερη περίοδος της ζωής μου.

otan gennisa tin kori mou i empiria tou 8ilasmou itan frikti...i8ele ana 10 lepta na thilazei me apotelesma oli mera na eimai gimni apo ti mesi kai panw!!!!

Οι περισσότερες το έχουμε περάσει αυτό, εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου!

eklege sinexos gia 2 mines kai kimotan 4-5 ores to 24oro eno tis ipolipes ores eskouze!!!etsi eklega kiegw apo ta nevra mou kai apo tin eksantlisi afou einai eksantlitiko na akous 20 ores ti mera ena moro na kleei akoma kai an to exeis agalia!!

Η ένταση που έχουμε μεταφέρεται στο παιδί. Αν έκανες κάτι που δεν σου ταίριαζε κι ένιωθες συνέχεια ότι θα ήθελες να κάνεις κάτι άλλο, το παιδί το καταλάβαινε αυτό....

dokimasa na tis doso skoni simpliroma alla de to epine...

Γιατί σε ήθελε...

otan me episkef8ike i mama mou gia 15 meres kai tis edose gala skoni to ipie amesos xoris arniseis!

Ήξερε ότι η γιαγιά δεν έχει γάλα. Τα μωρά δεν είναι χαζά!

se 6 vdomades genniete o gios mas

Με το καλό!

kai thelw na ton 8ilasw alla mono me thilastro

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το θηλασμό, να του δώσεις μία ευκαιρία. Μπορεί αυτό το παιδί να είναι τελειώς διαφορετικό. Αν δεν σου αρέσει τότε μπορείς να το σταματήσεις οποιαδήποτε στιγμή.

Ο θηλασμός δεν έχει μόνο την υλική του διάσταση, δεν είναι μόνο γάλα, για το παιδί είναι πολύτιμη και η σωματική επαφή. Μπορεί αυτό το μωρό να μη σε δυσκολέψει όσο το άλλο. Το πιθανότερο είναι να έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

gia na ksero poso trwei kai an xortenei...

Αν είναι αυτός ο λόγος, είναι πολύ εύκολο να ξέρεις αν χορταίνει ένα μωρό που θηλάζει κάθε 24ωρο.

Μέχρι να σαραντήσει το μωρό πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να έχει 3-4 κενώσεις τις 3 πρώτες εβδομάδες. Αν συμβαίνουν αυτά τότε το μωρό σίγουρα τρέφεται ικανοποιητικά.

skeftomai sosta?

Σωστά για ποιον; Για το μωρό, για σένα, για τους άλλους;

Για σένα, αν νομίζεις ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, τότε είναι εντάξει.

Για το μωρό σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αλλά αυτό δεν έχει επιλογές, θα προσαρμοστεί σε ότι του προσφέρεις.

Η γνώμη των άλλων δεν σου χρειάζεται. Η απόφαση για τον τρόπο διατροφής του μωρού ανήκει μόνο στη μητέρα.

kai pios einai o kaliteros tipos thilastrou gia na agorasw? kai oxi na nikiasw apo nosokomio

Όλα τα θήλαστρα που αγοράζονται είναι κατάλληλα μόνο για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και θέλουν να αφήσουν κάποια γεύματα στο μωρό, κανένα από αυτά δεν είναι ικανό να υποστηρίξει πλήρη γαλουχία.

Τα μόνα κατάλληλα είναι τα νοσοκομειακά (καλύτερο με διαφορά το smphony της medela ).

eperne peripou 1.200gr to mina

πολύ πάνω από το μέσο όρο! άρα δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για την ποσότητα...

alla afto sinexistike kai meta to thilasmo.oso gia tous kolikous den pistevo na itan o logos pou eklege kai na itan tixeo na stamatisoun me ton erxomo tis miteras mou.giati tin idia mera pou irthe i mitera mou kai katafere na tis dosei skoni tote ola allaksan san dia mageias...apo tin proti nixta...

Μήπως να ζητούσες ψυχολογική υποστήριξη για να καταλάβεις γιατί η εμπερία αυτή ήταν τόσο αρνητική για σένα και το μωρό;

ta ipolipa den einai metaxirismena etsi?

Θα το καταλάβεις από τη συσκευασία.... Αν είναι σφραγισμένα θα είναι καινούργια. Μάλλον όμως δεν θα έχουν μεταχειρισμένα γιατί καμία μαμά δεν τα επιστρέφει και αυτοί δεν έχουν λόγο να τα πάρουν πίσω.

Θα ήταν καλη ιδέα να βάλεις στο google τις λέξεις symphony medela και σίγουρα θα σε βγάλει στο site της εταιρείας στη χώρα σου... εκεί θα βρεις και τηλέφωνα για να ρωτήσεις κάθε λεπτομερεια που σε ενδιαφέρει.

kai pos tha ksero pia na agoraso apo pio noris? ola ta eksartimata einai idia?

Τι εννοείς; Από εκεί που θα νοικιάσεις το θήλαστρο θα αγοράσεις και τα εξαρτήματα, άρα θα σου δώσουν τα σωστά.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι έχεις μια "δεύτερη ευκαιρία" να ξαναπροσπαθήσεις. Στην πρώτη μου κόρη αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με τον θηλασμό και δεν τα κατάφερα :cry: 'Ολα αυτά που πέρασα όμως τα σκέφτηκα, ενημερώθηκα και με τη δεύτερη μπουμπούκα όλα είναι διαφορετικά.Αντιμετώπισα τα ίδια ακριβώς προβλήματα αλλά μπόρεσα να τα αντιμετωπίσω και να συνεχίσω να θηλάζω :D

Χρονια πολλά και καλα !!!

Θα εκθέσω κι εγω την άποψή μου και την εμεπιρία μου, κι ελπίζω να σε βοηθήσω και λιγάκι Δήμητρα...

Στην κόρη μου (πρώτο παιδί), είχα κι εγω το ίδιο "προβλημα" ... αν λέγεται πρόβλημα... Στην αρχή κι εγω στεναχωριόμουν πολύ, σπάγανε τα νεύρα μου, έκλαιγα κλπ... Η προσαρμογή στην νέα ζωή είναι δύσκολη έτσι κι αλλιώς... Μετά όμως από περίπου 15 - 20 μέρες που συνήθησα αυτό τον τρόπο ζωής, ηρέμησα και τότε ηρέμησε και η μπέμπα... Ναι μεν ήθελε συνέχεια το στήθος, μάλλον το είχε βρεί και λίγο πιπίλα, λίγο παιχνίδι κλπ... Δεν κοιμόταν και πάλι καθόλου και την είχα ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ πάνω στο στήθος μου... Ίσως και να ήταν λάθος αυτο... Όμως ΝΑΙ ήταν από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ περιόδους της ζωής μου... Δυστυχως κράτησε μόνο για 3 μήνες καθώς μετά από την ξαφνική εισαγωγή του άντρα μου στο νοσοκομείο όλοι οι γιατροί με συμβούλευσαν να σταματήσω τον θηλασμό καθώς ήταν επικίνδυνο να της μεταφέρω κάποια ασθένεια... Δυστυχώς γνώσεις δεν είχα, ήμουν και σε πανικό... και σταματήσαμε !!!

Πρίν από περίπου 4 μήνες γέννησα το αγοράκι μου... Σίγουρη ργω για τον εαυτό μου, είχα αποφασίσει ότι θα το θηλάσω εστω 3 μηνες και αυτόν... Έλα όμως που υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο... ! Του μικρού ο θηλασμός μάλλον δεν του πολυάρεσε... με αποτέλεσμα όποτε τον έβαζα στο στήθος να αηδιάζει και να βγάζει το γάλα που έπινε (το ελάχιστο)... Οπότε καλά καλά ουτε δύο μήνες δεν θήλασε... Στην αρχή κόντεψα να σκάσω από στενοχώρια...

Δεν πειράζει όμως... και τα δύο είναι γερά παιδάκια, ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ !!! Και όλα καλα...

Οπότε νομίζω είναι και θέμα παιδίου αλλά και θέμα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ της μαμάς και όλων των παραγόντων της ζωής μας... Πάντως σίγουρα είναι φανταστικό συναίσθημα... τρομερη αίσθηση... Αχ !!! Ελπίζω στο τρίτο μας παιδάκι... :wink:

ο θηλασμος ειναι το ομορφοτερο συναισθημα ολων,βαζει το μωρο σου στην ψυχη...εγω ειχα ασχημη εμπειρια και τον θηλασα μονο εναν μηνα επαθα ασχημη επιλοχεια καταθλιψη με αποτελεσμα να μην τρωω τιποτα να κοιμαμαι συνεχεια και πολλα αλλα ασχημα και σταματησε το γαλα..τωρα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο που δεν εκανα υπερπροσπαθεια για το καλο και των δυο μας.στο επομενο μωρο πρωτα ο θεος θελω να θηλασω κανονικα θελω και θα το προσπαθησω με ολη την δυναμη της ψυχης μου.βλεπω φωτογραφιες που τον θηλαζα και κλαιω ηταν μοναδικο το συναισθημα με κοιταζε στα ματια παντα..με το μπιμπερο σπανια..αυτα.κλαιω.συγνωμμη.

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Iokasth δεν πρέπει να αισθάνεσαι έτσι. Τί σημαίνει που έτυχε και δεν θήλασες το μωράκι σου; Εσύ πρέπει να είσαι καλά, υγιής ψυχικά και σωματικά για να είναι καλά και το μωρό. Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν ευτυχισμένους γονείς, αυτό τα κάνει χαρούμενα και η αγάπη που τους δίνεις. :)

Καλή χρονιά!!! Να χαιρόμαστε τα μπουμπούκια μας!!!!

Iokasth δεν πρέπει να αισθάνεσαι έτσι. Τί σημαίνει που έτυχε και δεν θήλασες το μωράκι σου; Εσύ πρέπει να είσαι καλά, υγιής ψυχικά και σωματικά για να είναι καλά και το μωρό. Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν ευτυχισμένους γονείς, αυτό τα κάνει χαρούμενα και η αγάπη που τους δίνεις. :)

Καλή χρονιά!!! Να χαιρόμαστε τα μπουμπούκια μας!!!!

ετσι ειναι ακριβως μονο που μερικες φορες η ζωη ανατρεπει τα δεδομενα σου.ειχα πει θα θηλασω αρκετα ομως επαθα οτι επαθα.δοξα συ ο θεος ειμαι μια χαρα τωρα..να χαιρομαστε τα μπουμπουκια μας..

my baby was my reborn...

Iokasth μου δυστυχώς λίγες φορές πηγαίνουν όλα έτσι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας.... Η ζωή λένε έχει μεγαλύτερη φαντασία.

Κι εγώ είχα πει να γεννήσω φυσιολογικά γιατί αυτό είναι το καλύτερο για το μωρό που έρχεται στη ζωή, αλλά δυστυχώς γέννησα με καισαρική :(

Κι εγώ είχα στενοχωρηθεί πολύ, ένιωθα άχρηστη, κόντεψα να πάθω κατάθλιψη, αλλά τώρα όλα καλά. Να'ναι καλά και γεμάτα υγεία τα παιδάκια μας και τίποτε άλλο!

Iokasth μου δυστυχώς λίγες φορές πηγαίνουν όλα έτσι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας.... Η ζωή λένε έχει μεγαλύτερη φαντασία.

Κι εγώ είχα πει να γεννήσω φυσιολογικά γιατί αυτό είναι το καλύτερο για το μωρό που έρχεται στη ζωή, αλλά δυστυχώς γέννησα με καισαρική :(

Κι εγώ είχα στενοχωρηθεί πολύ, ένιωθα άχρηστη, κόντεψα να πάθω κατάθλιψη, αλλά τώρα όλα καλά. Να'ναι καλά και γεμάτα υγεία τα παιδάκια μας και τίποτε άλλο!

εχεις απολυτο δικιο..μονο να ναι γερα και καλοτυχα..

my baby was my reborn...

ο θηλασμος ειναι το ομορφοτερο συναισθημα ολων,βαζει το μωρο σου στην ψυχη...εγω ειχα ασχημη εμπειρια και τον θηλασα μονο εναν μηνα επαθα ασχημη επιλοχεια καταθλιψη με αποτελεσμα να μην τρωω τιποτα να κοιμαμαι συνεχεια και πολλα αλλα ασχημα και σταματησε το γαλα..τωρα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο που δεν εκανα υπερπροσπαθεια για το καλο και των δυο μας.στο επομενο μωρο πρωτα ο θεος θελω να θηλασω κανονικα θελω και θα το προσπαθησω με ολη την δυναμη της ψυχης μου.βλεπω φωτογραφιες που τον θηλαζα και κλαιω ηταν μοναδικο το συναισθημα με κοιταζε στα ματια παντα..με το μπιμπερο σπανια..αυτα.κλαιω.συγνωμμη.

Λυπάμαι πολύ που σου συνέβει κάτι τέτοιο. Ίσως σου ξανασυμβεί στο επόμενο παιδί και γι αυτό θα σου γράψω μια μικρή ιστορία μιας άλλης μητέρας με παρόμοια εμπερία, τη γνώρισα πριν 5 χρόνια, όταν το μωρό της ήταν 3,5 μηνών και θήλαζε αποκλειστικά. Η μητέρα αυτή έπαθε βαριά επιλόχια κατάθλιψη και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου 2 εβδομάδες. Με την εισαγωγή της στο νοσοκομείο της χορήγησαν χάπια διακοπής γαλουχίας. Όταν η μητέρα επέστρεψε στο μωρό της το τάιζε με το μπιμπερό αλλά δεν ήταν ευχαριστημένη...

Ρώτησε για επαναγαλακτισμό τον γυναικολόγο και αυτός είπε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται...

Η μαμά όμως δεν ησύχαζε...

Τελικά κατάφερε να κάνει επαναγαλακτισμό με την υποστήριξη μιας Leader από το σύνδεσμο θηλασμού. Χρειάστηκε ένα μήνα περίπου για να επιστρέψει στον αποκλειστικό θηλασμό...

Σας εύχομαι καλή συνέχεια :)

ΙΟΚΑΣΤΗ μου μεγαλυτερη σημασια εχεις να εισαι εσυ καλα γιατι σε εχει αναγκη το μωρακι σου κι ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα!Δεν υπαρχει νομιζω λογος να στεχαχωριεσαι για αυτα τα πραγματα!!Τωρα θα το χαιρεσαι και θα τα ξεχασεις ολα αυτα!Να εισαι καλα και καλη χρονια!

ΥΓ:

giati tin idia mera pou irthe i mitera mou kai katafere na tis dosei skoni tote ola allaksan san dia mageias...apo tin proti nixta...

Εννοεις οτι το μωρακι "ηξερε" οτι προτιμουσε τη σκονη και μολις την πηρε ηρεμησε? :?:?:?:roll::roll::roll:

Νομιζω οτι ειναι καλύτερα καποιος να θηλαζει μονο οταν το απολαμβανει πραγματικα,γιατι το συναιασθημα που σου προσφερει ειναι αντιστοιχα σπουδαιο με αυτο του οτι γεννας(τουλαχιστον ετσι το ενιωσα εγω)

bxBwp2.png EgDTp2.png

Ιοκάστη είδες αυτό που έγραψε η Αγλαία?

αν πιστεύεις ότι τώρα αισθάνεσαι καλύτερα, ίσως μπορείς να το ξαναπροσπαθήσεις!! ακόμα και καιρός να έχει περάσει αν κατάλαβα σωστά.

αλλά το καταλαβαίνω εάν φοβάσαι ότι θα γινουν πάλι όπως πρίν τα πράγματα (σε ξαναπιάσει επιλόχεια κατάθλιψη..)

ίσως όμως τώρα, με την βοήθεια κάποιας σύμβουλου μπορέσεις ακόμα νατα καταφέρεις - αφού ξεπέρασες κάπως αυτό το δύσκολο αρχικό στάδιο?

δεν ξέρεις ποτέ - φαντάσου να πετύχει και να είσαστε μια χαρά πόσο ωραία θα νιώθεις που το προσπάθησες?

αλλά εντάξει αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς, άστο! πάντως ενδιαφέρον αυτό που γράφει η Αγλαία - το σώμα μας είναι ένα πανέξυπνο εργαλείο! :shock:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλή χρονιά σε όλες/ους μας! :D

Marle μου πραγματικά δε μπορώ να το ακούω αυτό άλλο πια... να στεναχωριέται μια μαμά επειδή για κάποιους λόγους δε θήλασε άντε να το καταλάβω... (που και πάλι αφου για όλες υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία σύμφωνα και με όσα μαθαίνουμε από την Αγλαϊα :wink: , ούτε τότε αξίζει να στεναχωριέται καμιά... :D ) αλλά αυτή την καραμέλα περί φυσιολογικού τοκετού και γέννας με καισαρική δε μπορώ να την καταλάβω... όλες οι μαμάδες "πονούν" για να γεννήσουν τα παιδάκια τους, άλλες στη διάρκεια της γέννας άλλες μετά... το γεγονός ότι γεννήσαμε με καισαρική δε μας κάνει λιγότερο μαμάδες, σωστά; Έτσι έπρεπε να γεννήσεις, έτσι γέννησες... το μυαλό μας τρώει κάτι κολλήματα ώρες ώρες...

Sorry, αλλά παντού βλέπω, ακούω, διαβάζω για "πληγωμένες" μητέρες που γέννησαν με καισαρική και είναι σαν να έκαναν τη μεγαλύτερη αμαρτία του κόσμου...

Marle μου πραγματικά δε μπορώ να το ακούω αυτό άλλο πια... να στεναχωριέται μια μαμά επειδή για κάποιους λόγους δε θήλασε άντε να το καταλάβω... (που και πάλι αφου για όλες υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία σύμφωνα και με όσα μαθαίνουμε από την Αγλαϊα :wink: , ούτε τότε αξίζει να στεναχωριέται καμιά... :D ) αλλά αυτή την καραμέλα περί φυσιολογικού τοκετού και γέννας με καισαρική δε μπορώ να την καταλάβω... όλες οι μαμάδες "πονούν" για να γεννήσουν τα παιδάκια τους, άλλες στη διάρκεια της γέννας άλλες μετά... το γεγονός ότι γεννήσαμε με καισαρική δε μας κάνει λιγότερο μαμάδες, σωστά; Έτσι έπρεπε να γεννήσεις, έτσι γέννησες... το μυαλό μας τρώει κάτι κολλήματα ώρες ώρες...

Sorry, αλλά παντού βλέπω, ακούω, διαβάζω για "πληγωμένες" μητέρες που γέννησαν με καισαρική και είναι σαν να έκαναν τη μεγαλύτερη αμαρτία του κόσμου...

annastasia μου, πραγματικά δεν είμαστε λιγότερο μαμάδες από αυτές που γέννησαν φυσιολογικά. Ούτε γράφω κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά το υπαινίσομαι. Αλλά δεν παύει να'ναι η επιθυμία μου αυτή και κάτι το οποίο θα προσδοκώ αν μείνω ξανά έγκυος. Το είχα ψάξει πάρα πολύ και θεωρώ πως η γέννα πρέπει να βρει ξανά τον δρόμο της φύσης.

Συγγνώμη αλλά δεν πρόκειται περί κολλήματος. Ούτε είμαι πληγωμένη, ό,τι έγινε καλώς έγινε!

annastasia μου, πραγματικά δεν είμαστε λιγότερο μαμάδες από αυτές που γέννησαν φυσιολογικά. Ούτε γράφω κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά το υπαινίσομαι. Αλλά δεν παύει να'ναι η επιθυμία μου αυτή και κάτι το οποίο θα προσδοκώ αν μείνω ξανά έγκυος. Το είχα ψάξει πάρα πολύ και θεωρώ πως η γέννα πρέπει να βρει ξανά τον δρόμο της φύσης.

Συγγνώμη αλλά δεν πρόκειται περί κολλήματος. Ούτε είμαι πληγωμένη, ό,τι έγινε καλώς έγινε!

Marle

Σίγουρα ο επιθυμητός είναι ο φυσιολογικός τοκετός... αυτό που διαφωνώ εγώ είναι με τον "φυσιολογικό τοκετό με κάθε μέσο και κόστος" και δεν εννοώ οικονομικό κόστος αλλά σωματικό/ψυχολογικό.... και είναι πολλές οι φορές που βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο και που προσωπικά δε θα το ήθελα για το σώμα μου... κοινώς αν είναι να γεννήσω όπως η φύση προστάζει έχει καλώς, αλλά αν είναι να πλακωθώ στην ωκυτοκίνη, να μου μπαζουν και να μου βγάζουν εμβριουλκούς, και να κονομίσω και μια ωραιότατη περινεοτομή (που είναι σχεδόν στανταρ ότι θα την κάνω) να λείπει το βύσσινο... και το θέμα είναι πως στο φυσιολογικό τοκετό δεν μπορείς να ξέρεις προκαταβολικά τι από τα παραπάνω θα σου πετύχει...

... και εγώ την είχα ψάξει πολύ με το φυσιολογικό (παίρνοντας "μαθήματα" στην "Ευτοκία" είχα ενημερωθεί αρκετά...) αλλά όλα έχουν τα υπερ και τα κατά τους τελικά...

... όσον αφορά τη δεύτερη εγκυμοσύνη ο δικός μου γιατρός δεν αναλαμβάνει από καισαρική φυσιολογικό τοκετό... και μάλλον και εγώ δε θα το ρίσκαρα... (άσε που το πιθανότερο είναι και το δεύτερο παιδάκι μας όταν το κάνουμε με το καλό να είναι μεγάλο, οπότε δεν τίθεται δίλημμα...)

:D