Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

7 ΜΗΝΕΣ ΑΥΠΝΗ!!!!!

παπί

Recommended Posts

Προφανώς δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα οπότε όσες αντιμετωπίζετε το ίδιο καταλαβαίνετε ποσο μεγάλο πρόβλημα είναι..η μπέμπα μου έκλεισε χθες τον 7ο..απο όταν γεννήθηκε ήταν άυπνο μωρό,να φανταστείτε ήταν ημερών ακόμη όταν είχε περάσει ένα 24ωρο και το μωρό είχε κοιμηθεί μόλις 5 ώρες και αυτές σπαστά φυσικά..πάντα έβρισκα δικαιολογίες για το οτι δεν κοιμόταν, ίσως για να παρηγοριέμαι..οχι έφταιγαν οι κολικοί, οχι την ενοχλούσαν τα γυψάκια που φορούσε μέχρι 5 μηνών, οχι μετά την πονούσαν τα ποδαράκια της απο τις εγχειρήσεις, οχι την τραβούσαν τα ράμματα, οχι το ένα οχι το άλλο...τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το μωρό πολύ απλά δεν αγαπάει τον ύπνο..το βράδυ για να κοιμηθεί δεν μπορώ να πω, κοιμάται σχετικά εύκολα.μετά το θηλασμό δηλαδή κοιμάται, ο ύπνος της όμως είναι στην καλύτερη περίπτωση 2 ώρες..και αυτό μετά γίνεται όλη τη νύχτα, θέλει απαραιτήτως εμένα αγκαλιά για να κοιμηθεί και πάλι όμως για το πολύ 1,5 με 2 ώρες.. κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται κανα 2 φορές απο 40-45 λεπτά και καμιά ώρα το μεσημέρι..εγώ όπως καταλαβαίνετε ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!! Ειμαι απιστευτα κουρασμένη με έναν πονοκέφαλο διαρκώς..αντιμετώπισε καμιά απο εσάς παρόμοιο θέμα με τον ύπνο που όμως μετά ξεπεράστηκε; και αν ναι,πότε και πως;;;;;;;;σας παρακαλώ είμαι απελπισμένη, οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη..αντε μηπως και παρα κουράγιο

Διαφημίσεις

που τη κοιμιζεις τη μικρη?κοιμαστε αγκαλιτσα?εγω παντως ετσι ελυσα το προβλημα του υπνου.απο τη στιγμη που κοιμηθηκαμε μαζι η μικρη ηρεμησε.οποτε ξυπνουσε τη θηλαζα και ξανα τουμπα.και οι 3 στο ιδιο κρεββατι.ολοι μου λεγανε οτι θα κακομαθει.αυτη τη στιγμη κοιμαται στο κρεββατακι της,το μονο που θελει ειναι οταν την περνει ο υπνος να της χαιδευω το χερακι η αυτη το δικο μου.και κοιμομαστε απο τισ 9.30 ως τις 7 το πρωι.υπομονη ολα 8α στρωσουν,η δικια μου μετα τουσ 14 μηνες αρχισε να στρωνει...υπομονη

1kOup2.pngTxJmp3.png

Μηπως οντως ειναι καλυτερα να δοκιμασετε να κοιμηθειτε μαζι ? Και εγω ετσι κανω οταν γκρινιαζει ή ειναι αρρωστος αλλα ποτε δεν του εγινε συθνηθεια. Ισα, ισα που οταν κοιμαται μζι μας για κανα 2 μερες στρωνει και ο υπνος του μετα στο κρεββατι.

παπι καταλαβαίνω τι λούκι περνας με αυτή την κατάσταση, κάτι που σ'εμάς σποραδικά συνέβαινε και πάλι φτάνει μια τέτοια εβδομάδα για να σε διαλύσει... πόσο μάλλον 7 μήνες! Το κακό είναι με τον φαύλο κύκλο της δικής σου εξάντλησης που δεν σ'αφήνει να δεις με καθαρό μυαλό αυτό που ενδεχομένως το μωρό με τον τρόπο αυτό θέλει να σου πει...

Ζήτα βοήθεια απ' όπου έχεις ή δεν έχεις, κοιμήσου καλύτερα μερικά βράδια μετά πάρε βαθιά ανάσα κι αναρρωτήσου τι συμβαίνει με το μωρό. Μόνο εσύ μπορείς να το βρεις, κανείς άλλος. Ίσως τα δοντακια, ίσως χαϊδεύεται, ίσως δεν καλοχορταίνει και πεινάει γρήγορα, ίσως απλά της αρέσει η διαδικασία με τις αγκαλίτσες και το στήθος της μανούλας, ή ίσως εντέλει είναι αυτό που λες πως απλά δεν της αρεσει ο ύπνος.

Προσπάθησε (μόλις βρεις το κουράγιο) να της μάθεις και πάλι την διαφορά της νύχτας από τη μέρα. Να είσαι τρυφερή αλλά σύντομη, χωρίς παιχνίδια μαζί της βραδιάτικα και πολλά πολλά.

Αργότερα όταν κάποια στιγμή απογαλακτίσεις ίσως είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί τότε δεν θα της δίνεις γάλα το βράδυ και θα λείψει ένα κίνητρό της να ξυπνάει.

Εύχομαι να βοήθησα λιγουλάκι. Καλό κουράγιο!

Σε ένα χρόνο θα πάει νήπια και ο ύπνος του είναι άτσαλος ακόμα και τώρα.Θέλει να πηγαίνω μαζί του και μετά αφού κοιμηθεί να φύγω αλλά αν ξυπνήσει με φωνάζει για να πάω.Η μεγάλη από μωρό μέχρι τώρα δεν μας ενόχλησε καθόλου, κοιμηθήκαμε και με το παραπάνω, παρόλο που σηκωνόμασταν και οι δύο για να δούμε πως είναι.Γενικά ήταν πολύ ήσυχο[όπως και τώρα που παει δημοτικό] αλλά μόνο όταν αρρώστεναι ειχε τις ανησυχίες της και όταν έβγαζε δόντια.Οι φίλοι μας δεν μας πίστευαν πως τα ''βράδια κοιμόμασταν'' και το σημαντικο είναι ότι κοιμόταν από την πρώτη στιγμή μόνο του στο δωμάτιό του,ποτέ δεν το πήραμε στην κρεβατοκάμαρα [μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις].Τελικά νομίζω ότι είναι στο παιδί.:eek:

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απολυτα!!! εμενα δεν ειναι τοσο χαλια η κατασταση κοιμαται και 6 ωρες συνεχομενα αλλα μετα τις 4-5 το πρωι......

Καλη μου δοκιμασε να την κοιμησεις μαζι σου

Εγω οταν δεν κοιμοταν 1-2 φορες του ειχα δωσει και ντεπονακι για να δω μηπως ποναει καπου και ετσι καταλαβα την μια φορα οτι εβγαζε δοντι (γιατι ησυχαζε και κοιμοταν) και 1 βδομαδα μετα να το δοντακι....Υπομονη γλυκια μου και καλο κουραγιο!!!

DsRyp3.png

Κ εμεις ειχαμε τερατιο προβλημα με τον υπνο με αποτελεσμα βεβαια εγω να ειμαι ολη μερα σαν φαντασμα.. Καπως ελυσε το προβλημα οταν την επαιρνα στο κρεβατι μας. Εκει κ κοιμοταν πιο ηρεμα, αλλα κ οταν ξυπναγε γλυτωνα τα πανω κατω κ απλα της εβαζα την πιπιλα ή της εδινα λιγο νερακι που ειχα διπλα μου.

Κ μονη της καποια στιγμη σταματησε να θελει το δικο μας κρεβατι κ ηρεμησε. Κ τωρα βεβαια μπορει να με σηκωσει μια φορα το βραδυ (οχι παντα), αλλα συγκριτικα πολυ καλυτερα..

Ax,βρε παπακι.. ακριβως τα ιδια και εμεις! 7μηνες αυπνια!! Και το θεμα ειναι οτι τους πρωτους μηνες ολοι σε λυπουντε αλλα μετα το παιρνουν δεδομενο και αν μεσα στην ημερα εσυ κοντευεις να πεσεις κατω απο την κουραση και κοιτας το υπερπεραν μ'ενα απλανες βλεμα απο τη νυστα σε ρωτανε "τι εχειςςςςς??????"

δυστυχως δεν εχω να προτεινω κατι. Την παιρνω και εγω στο κρεβατι μας απλα για να γλυτωνω το πηγαινε-ελα αλλα δεν μπορω να πω οτι κοιμαται παραπανω ετσι. Δεν νομιζω να υπαρχει λυση για εμας.. απλα αν θελεις τα βραδυα που ειασαι ξυπνια να με παιρνεις τηλ. να τα λεμε!!!!! χα!χα!

• Like 1

Κι εγώ τα ίδια.... και αν σκεφτείς πως τα παιδιά μου ήταν δίδυμα και πως στους 15 μήνες είχα κι άλλο μωρό και πως... μετά από 18 μήνες απέκτησα κι άλλο μωρό (τώρα είναι 3ων μηνών).... Καταλαβαίνεις πως ο ύπνος είναι είδος προς εξαφάνιση!!! Τα τελευταία 3.5 χρόνια.

Για μεμονωμένο μωρό.... εξαρτάται από το μωρό....

Δηλ. Στα 3 πρώτα παιδιά, δεν έστρωσε ο ύπνος παρά μόνο μετά τους 18 μηνες (και αν). Το 4ο.... κοιμάααααααταιιιι (κι εγώ επίσης!!)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλημέρα!

Με το γιο μου είχα ακριβω΄ς αυτό το προβλημα. Κοιμόταν 2 το βράδυ.Μόλις ξάπλωνα εγώ(σε 10 λέπτα) όρθιος πάλι.Άσε που τα νευρα μου ήταν κουρέλια και όλη μέρα μάλωνα και με το σύζυγο. Ήθελα να δώσω ταυτόχρονα και εξετάσεις Να σου πω ότι πέρασαν 10χρόνια για να κάνω 2ο παιδί

ΥΠΟΜΟΝΗ................

Ασε το μωρό με το σύζυγο , τη γιαγιά, παππού και κοιμήσου.

Διαφημίσεις

Προφανώς δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα οπότε όσες αντιμετωπίζετε το ίδιο καταλαβαίνετε ποσο μεγάλο πρόβλημα είναι..η μπέμπα μου έκλεισε χθες τον 7ο..απο όταν γεννήθηκε ήταν άυπνο μωρό,να φανταστείτε ήταν ημερών ακόμη όταν είχε περάσει ένα 24ωρο και το μωρό είχε κοιμηθεί μόλις 5 ώρες και αυτές σπαστά φυσικά..πάντα έβρισκα δικαιολογίες για το οτι δεν κοιμόταν, ίσως για να παρηγοριέμαι..οχι έφταιγαν οι κολικοί, οχι την ενοχλούσαν τα γυψάκια που φορούσε μέχρι 5 μηνών, οχι μετά την πονούσαν τα ποδαράκια της απο τις εγχειρήσεις, οχι την τραβούσαν τα ράμματα, οχι το ένα οχι το άλλο...τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το μωρό πολύ απλά δεν αγαπάει τον ύπνο..το βράδυ για να κοιμηθεί δεν μπορώ να πω, κοιμάται σχετικά εύκολα.μετά το θηλασμό δηλαδή κοιμάται, ο ύπνος της όμως είναι στην καλύτερη περίπτωση 2 ώρες..και αυτό μετά γίνεται όλη τη νύχτα, θέλει απαραιτήτως εμένα αγκαλιά για να κοιμηθεί και πάλι όμως για το πολύ 1,5 με 2 ώρες.. κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμάται κανα 2 φορές απο 40-45 λεπτά και καμιά ώρα το μεσημέρι..εγώ όπως καταλαβαίνετε ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!! Ειμαι απιστευτα κουρασμένη με έναν πονοκέφαλο διαρκώς..αντιμετώπισε καμιά απο εσάς παρόμοιο θέμα με τον ύπνο που όμως μετά ξεπεράστηκε; και αν ναι,πότε και πως;;;;;;;;σας παρακαλώ είμαι απελπισμένη, οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη..αντε μηπως και παρα κουράγιο

Παπί, συμπάσχω απόλυτα μαζί σου μια και τα μωρά μας είναι και συνομήλικα! Όμως υπάρχει ελπίδα! Χθες κοιμήθηκε 5ωρο συνεχόμενο (12:30-5:30) και σήμερα νιώθω να πετάω!!! Έχει ξανακοιμηθεί 2-3 φορές τόσο αλλά -γκαντεμιά- το έκανε στην πρώτη φάση του ύπνου του (δηλ. από τις 9 το βράδυ που κοιμάται) και εγώ δεν προλάβαινα να κοιμηθώ τόσο πολύ!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Η κόρη μου ήταν τέτοιο μωρό και η μόνη λύση που βρήκα για να μπορέσω να κοιμάμαι μερικές ώρες το βράδυ ήταν να κοιμάμαι μαζί της. Όταν ξυπνούσε και ήθελε να θηλάσει, (και ξυπνούσε πολύ τακτικά γιατί το πρωί έλειπα στη δουλεια, οπότε αναπλήρωνε τη νύχτα τα γεύματά της) της πρόσφερα το στήθος και κοιμόμουνα πάλι.

Πολλοί γονείς δεν συμφωνούν με τέτοιες συμπεριφορές αλλά αυτοί πάλι μπορεί να μην έχουν και τέτοια μωρά :cool:

Ωστόσο, ακόμα και μ'αυτό το "διακανονισμό" μεταξύ μας υπήρξαν περίοδοι που ήταν εξαιρετικά ανήσυχη και ούτε και έτσι δεν μ' αφηνε να κοιμηθώ κάποια βράδια. Αυτές οι περίοδοι λένε ότι συνδέονται με κάποια άλματα στην εξέλιξη των μωρών, π.χ. την εποχή που αρχίζει να μπουσουλάει, όταν βγάζει δοντάκια, όταν είναι έτοιμο να περπατήσει, να μιλήσει, κλπ.

Βλέποντας την αϋπνία του μωρού σου κάτω από αυτό το πρίσμα, βοηθάει ώστε να βλέπεις ψυχραιμότερα την κατάσταση μέσα στην κούρασή σου και να έχεις περισσότερο κουράγιο να ανταποκριθείς. Καλό κουράγιο!

.....δε νομίζω τάκη....

Aαααχ σας ευχαριστώ,,,ήδη νιώθω καλύτερα που ξέρω οτι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις..απίθανο έτσι; δεν γνωριζόμαστε και έχουμε τόσα κοινά!! μάλλον θα δοκιμάσω να την κοιμίζω κάποια βράδια μαζί μας αν και δεν ήθελα να της το μάθω...θα γλιτώσω σίγουρα απο τα δρομολόγια στο δωμάτιό της!!ΑνναΜ να μαθαίναμε πλέξιμο;;;;;;;;;;;