Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προνηπιο;;;;;


Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εμενα τελος δεκεμβρη εχει γεννηθει και θα τον στειλω κανονικα προνηπιο φετος

αν δεν προσαρμοζεται ισως τον σταματησω , θα δειξει γενικως απο την συμπεριφορα του.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που ρωτάω, αλλά είναι στο χέρι μας να το στείλουμε όποτε θέλουμε? Νόμιζα ότι πάει με τη χρονιά...

 

ακριβώς έχει δίκιο η maya.έτσι και αλλιώς του χρόνου θα ήμαστε υποχρεωμένοι να τα στήλουμε νήπια.ποια η διαφορά??

και ο δικός μου 14/11 είναι γεννημένος

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από το παιδί. Η προσωπική μου άποψη είναι να ξεκινήσετε, μόνο αν εσείς ως γονείς έχετε πάρει την απόφαση ότι θα αποχωριστείτε το παιδί και ότι θα τα πάει μια χαρά. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να δυσκολευτεί λίγο με την προσαρμογή, αλλά αυτό το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο σε νήπια που δεν έχουν ξαναπάει ποτέ στο σχολείο.

 

Το πιο μικρό προνήπιο που είχα μέχρι στιγμής ήταν γενημμένο μέσα Νοέμβρη και το έβλεπες και στις διαστάσεις του ότι ήταν πιο μικρούλι, όμως το παιδάκι τα πήγε μια χαρά. Επίσης πάντα λαμβάνουμε υπόψη την ηλικία του παιδιού, ως προς τις απαιτήσεις που έχουμε από αυτό και γενικά στα προνήπια είμαστε πολύ πιο ελαστικές. Η ηλικία αυτή είναι ιδανική για μια πρώτη εμπειρία με το σχολείο, καθώς είναι αρκετά μεγάλο για να ανταποκριθεί καλά στις διάφορες ιώσεις που θα συναντήσει (την πρώτη χρονιά αρρωσταίνουν συχνά, οπότε καλύτερα τώρα που είναι προνήπιο, παρά του χρόνου που θα χάνει βασικά πράγματα), αρκετά ώριμο για να αποχωριστεί τους γονείς και να πατήσει στα πόδια του.

 

Φροντίστε την αυτοεξυπηρέτησή του (φαγητό, ρούχα, παπούτσια, τουαλέτα)και τα όρια στη συμπεριφορά του, βοηθήστε το να νιώσει αυτοπεποίθηση και ότι πια είναι μεγάλο, μιλήστε για τους προβληματισμούς σας στη δασκάλα του και θα τα πάει περίφημα.

 

Παρόλα αυτά αν υπάρχουν ζητήματα που σας απασχολούν σχετικά με την ετοιμότητά του αφενός μεν προσεγγίστε τη νηπιαγωγό, αφετέρουν μπορούμε να τα πούμε και με π.μ.;)

Εχμ, ξέχασα είμαι νηπιαγωγός και δουλεύω καμιά δεκαριά χρόνια με παιδιά, τα τελευταία πέντε στο δημόσιο.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου είναι γεννημένη τέλη Δεκεμβρίου και πηγαίνει φέτος νήπια. Ένα παιδάκι φίλων μας έχει γεννηθεί με διαφορά δύο βδομάδες από τη δικιά μας και πηγαίνει φέτος προνήπια.

 

Με έχει προβληματίσει πολύ αυτή η κατάσταση αλλά γνωρίζοντας ότι θα έχουμε αυτό το πρόβλημα σε όλη της τη σχολική ζωή επέλεξα να τη στείλω προνήπια για να τη βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο να προσαρμοστεί.

 

Πιστεύω ότι της έκανε καλό στα προνήπια να κάνει παρέα με μεγαλύτερα παιδάκια και γενικά παρατήρησα ότι "ξεπετάχτηκε" γρήγορα για την ηλικία της. Στις σχολικές γιορτές που την παρακολουθώ, δεν είναι καθόλου εμφανές ότι είναι το μικρότερο παιδάκι στην τάξη της, παρόλο που κάποια παιδιά την περνούν σχεδόν ένα χρόνο.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ Δεκέμβριο είμαι γεννημένη (14) και τα πήγα μια χαρά με το σχολείο (διδακτορικό κάνω τώρα και πάντα μου άρεσε το σχολείο, του φυτού). Θα προβληματιζόμουν μόνο για ένα παιδί που η ανάπτυξή του δεν αντιστοιχεί στην ηλικία του ή για ένα εξαιρετικά ντροπαλό παιδί. Αν και για το τελευταίο καλό θα του κάνει το σχολείο (έχουμε κάνει θαύματα με παιδιά που από την ντροπή τους δε μιλούσαν σε κανέναν και στο τέλος της χρονιά απήγγειλαν μπροστά σε κόσμο από επιλογή τους).

 

Το βασικότερο όλων είναι να μην περνάμε στο παιδί μηνύματα του τύπου είσαι πολύ μικρό ακόμη για τέτοια πράγματα, δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις κ.λ.π., που δυστυχώς μπορεί να μην τα λέμε, αλλά η συμπεριφορά μας τα προδίδει ως ανησυχίες μας (π.χ. μπιμπερό ή πάνες μέχρι μεγάλη ηλικία). Ωρε κουπί που τραβάνε οι μανούλες.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια μαμά στην παρέα σας και με τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο άγχος...Και η δική μου η μικρούλα είναι γεννημένη τέλος Δεκεμβρίου και θα πάει προνήπιο από Σεπτέμβρη, αλλά τι να κάνουμε...Έτσι είναι το σύστημα δυστυχώς... Αυτή η διαφορά ηλικίας με τους συμμαθητές τους είναι κάτι το οποίο θα τα συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βρε κορίτσια αλλά η νηπιαγωγός της παρέας μας μπορει να με διορθώσει νομίζω, ξέρω πάντος απο άλλους γονείς οτι, απο το νόμο τα παιδιά που είναι γεννημένα προς το τέλος του έτους έχουν το δικαίωμα να καθυστερίσουν μια χρονιά να πάνε σχολείο και αυτό για να ωριμάσουν ας πούμε περισότερο.... Αυτήν ας την πουμε νομική εξυπηρέτηση την έχουν χρησιμοποιήσει γονείς στο δικό μας σχολείο και πάντα σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς. Στείλανε δηλ. τα παιδιά τους και μια τρίτη χρονιά στο νήπιο!!! Ψάξτε το όσες ενδιαφέρεστε.....

.png
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα μπορεί ένα παιδί να παραμείνει στο νηπιαγωγείο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, π.χ. ανωριμότητα. Το δύσκολο συνήθως είναι να πείσουμε τους γονείς (βέβαια εννοείται ότι παρεμβαίνει η Σύμβουλος προσχολικής Αγωγής και να καταφέρουμε να πείσουμε τους γονείς και το ΚΕΔΔΥ). Αν, όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα για ποιο λόγο να ανακόψει κανείς την πρόοδο του παιδιού. Πολλές φορές αγωνιούμε τόσο πολύ που δε βλέπουμε τα μηνύματα που το ίδιο το παιδί μας στέλνει. Η γνώμη μου είναι να συμβουλεύεστε πάντα τους ειδικούς όταν έχετε αμφιβολίες. Μιλήστε με τις δασκάλες που ήδη έχουν το παιδί. Ζητήστε τη γνώμη της συμβούλου και αν επιμένουν οι αμφιβολίες σας ένας αναπτυξιολόγος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

 

Elena32, με το που διάβασα το μήνυμά σου αυτομάτως χαμογέλασα. Αφενός γιατί σκέφτηκα την εικόνα που ζωγράφισες με τα λόγια σου, αφετέρου γιατί θυμήθηκα μια Κατερινούλα μια χρονιά, σπουργιτάκι σκέτο, που έλυνε κι έδενε στην τάξη. Η πιο μικροκαμωμένη και τους έπαιζε όλους στα δάχτυλα. Κι έλεγε η μαμά της η καημένη, "στο σπίτι δεν την ακούμε και δεν τη βλέπουμε, πώς έγινε εδώ ο κυρίαρχος του σύμπαντος;"

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου πηγαίνει φέτος στο προνήπιο και είναι η μικρότερη σε ηλικία από τους συμμαθητές της.Πέρυσι είχα σχεδόν τους ίδιους προβληματισμούς αφού πολλά παιδάκια φίλων και γνωστών μου είναι γεννημένα στις αρχές του έτους και έχουν διαφορά περίπου 10 μήνες με τη δικιά μου.

Αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις σχολικές της υποχρεώσεις, πως θα συμβαζίζει με άλλα παιδιά μεγαλυτερης ηλικίας μέσα σε μια τάξη που το αντικείμενο μελέτης και ενασχόλησης θα είναι το ίδιο περίπου για όλα.Αναρωτιόμουν επίσης πως θα τα κατάφερνε μακριά από τη μαμά και το μπαμπά και πως θα αυτοεξυπηρετούνταν,αν θα μπορούσε τέλος να αμυνθεί, να αντιμετωπίσει μια διαφωνία με άλλο παιδάκι που μέχρι τωρά είχε σύμμαχο τη μαμά ή και το μπαμπά.

Όλα τα παραπάνω υπήρξαν σκέψεις στο μυαλό μου που με βασάνιζαν και μου δημιουργούσαν ερωτηματικά μα και ανασφάλεια.Σκέφτόμουν, αναρωτιόμουν, αγχωνόμουν, στεναχωριόμουν. Ωσπου μια μέρα ο σύζυγος μου είπε "Άσε το παιδί μας να μεγαλώσει ". Κατάλαβα οτι το παιδί μου είχε φτάσει πλέον σε μια ηλικία που θα μπορούσε να κάνει όλα τα παραπάνω και με επιτυχία πράγμα που μου το απέδειξε πανυγηρικά με το πέρασμα της σχολικής της θητείας.

Στο σχολείο έμαθε πολλά πράγματα.Έμαθε να ζωγραφίζει, να γράφει τα γράμματα και τους αριθμούς μα πάνω από όλα έμαθε να συνυπάρχει σε ένα χώρο με άλλα παιδάκια, έμαθε να είναι σύνολο και όχι μια ξεχωριστή μονάδα που βρίσκεται μονίμως στο κέντρο της προσοχής μας.Έμαθε το πρόγραμμα και τα όρια της που φτάνουν και αγγίζουν τα όρια του άλλου παιδιού.

Και όλα αυτά με τη μαμά και το μπαμπά από κοντά, πιστοί σύμμαχοι και φιλοι,καθοδηγητές στη δύσκολη περίοδο του παιδιού μας αυτή της σχολικής του φοίτησης.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Το κατσικακι μας είναι γεννημενο αρχες σεπτεμβριου.

Απο ενος ετους παει βρεφικο και μετα παιδικο σταθμο...

Το θεμα ειναι το αφηνω στον παιδικό οπου εχουν 2 στρεμματα αυλη με δεντρα και παιχνιδια και αλωνιζουν, και κοιμαται το μεσημερι και που τα ταιζουν πρωινο δεκατιανο μεσημαριανο και απογευματινο και το παιρνω στις 3,5 η ωρα ,,,, ή το παω προνηπιο

οπου θα στελνω εγω το φαγητο ( αρα θα πρεπει να μαγειρευω καθε μερα), θα ειναι βασικα δικη της ευθυνη να φαει και το φρουτακι της κατα τις 10 και το φαγητακι της και δε θα κοιμαται και που η αυλη φυσικα αν και καλη για δεδομενα δημοσιου της αθηνας δεν ειναι τα τρομερα και φοβερα 2 στρεμματα που ζηλευω,,,,????

ΟΙ παιδαγωγοι του νηπιαγωγειου συνιστουν προνηπια για να μιμειται τις συμπεριφορες των μεγαλυτερων παιδιων ,,, αλλα αν παλι η δικια μου που ειναι σπιτρο μαθει οτι ειναι να μαθει στο προνηπιο (μου ειπαν τα βαζουν μαζι στην ιδια ταξη με τα νηπια, ο μονος διαχωρισμος ειναι η ταξη του ολοημερου και η αλλη η κανονικλη ταξη) και βαριεται τον αλλο χρονο?

Στον παιδικο ειναι ερωτευμενη με την δασκαλα που θα εχει του χρονου, προσδοκα να παει στηνμεγαλη ταξη και φυσικα αν και υπαρχει προγραμμα ειναι πολυ πιο χαλαρο,,,,,,

Απο την μια ειναι σχεδον δεοδμενο οτι του χρονου εδω θα περασουμε καλα, καλυτερα ακομα απο φετος, και στα εξτρα μπονους οτι η μαμα θα ειναι πιο ξεκουραστη (δλδ εγω) απο την αλλη μου λενε οι νηπιαγωγοι οτι αν κανει 2 ετη στο νηπιαγωγειο θα ειναι πιο ετοιμη για το σχολειο... Ειμαστε 3,7 ετων και αναγνωριζουμε τα γραμματα, και ξερουμε τοοοσα πολλα,,, τι σκτ θα μαθουμε περισσοτερο αν κανουμε 2 χρονια στο σχολειο???

πραγματι εχω μπερδευτει και ξερω οτι και να κανω θα εχω αμφιθυμιες help

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχεις μπροστά σου ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τα μάθει αυτά. Ούτως ή άλλως, καιρός της είναι να αρχίσει να αυτοεξυπηρετείται και ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας από μήνα σε μήνα έχουν μεγάλες διαφορές και μπορούν να κατακτήσουν πολλά καινούρια πράγματα, που τον προηγούμενο μήνα μας φαινόταν αδιανόητα. Βοηθήστε τα παιδιά να μεγαλώσουν κα να γίνουν ανεξάρτητα και θα δείτε τη σχέση σας και την επαφή σας μαζί τους να εκτινάσσεται σε απίστευτα, νέα και πιο ποιοτικά επίπεδα που θα είναι και κατάλληλα για την ηλικία τους.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

η δικη μου βρε κοριτσια δεν ξερει κ δεν τα καταφερνει καλα στο να σκουπιζεται μονη της ουτε τρωει μονη της.δεν θελει...

 

Στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο μαθαίνει π.χ να τρώει μόνη της γιατί βλέπει και τα υπόλοιπα παιδάκια. Στο σπίτι είναι αλλιώς....

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη κι αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εμένα θα με προβλημάτιζε να εμφανιστεί ξαφνικά το παιδί μου στα μισά της χρονιάς, που οι υπόλοιποι θα έχουν ήδη δέσει κάπως ως ομάδα. Αν πάει από την αρχή θα βρίσκεται από την αρχή στο παιχνίδι της δημιουργίας των ισορροπιών. Αν πάει στα μισά θα είναι όχι μόνο η μικρή, αλλά και η "καινούρια". Βέβαια τίποτε δεν είναι τραγικό με τα μικρά παιδιά όταν είναι καλός ο χειρισμός και η συνεργασία με τη νηπιαγωγό και τους γονείς.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμενα ο γιος μου ειναι γεννημενος 17 -11 και ξεκινησαμε τις διαδικασιες να τον γραψουμε στο προνηπιο.

με προβληματιζει λιγο η διαφορα που θα εχει με αλλα παιδια αλλα πιστευω οτι ειναι για το καλο του.θα φευγει απο το σπιτι ,θα γνωριστει με τα παιδια και δεν θα ειναι μεταξυ αγνωστων στο νηπιο(να πω οτι εγω δεν τον εχω στειλει σε παιδικο)

Πειραζει που εγω δεν ειμαι ετοιμη?,ακομα ειναι ο μπεμπης μου:_)

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλώνουν γρήγορα τα άτιμα!!! Πότε του άλλαζες πάνες και πότε πάει και σχολείο ε; Εδώ δυσκολευόμαστε εμείς να τα αποχωριστούμε όταν τα παίρνει άλλη δασκάλα την επόμενη χρονιά φαντάζομαι οι γονείς τι περνάνε (θα το δω κι εγώ λάιβ πού θα πάει). Θα νιώθεις τόσο περήφανη όμως γιαυτόν που θα καταφέρνει τόσα πράγματα και θα σου μιλάει για τις νέες του εμπειρίες που θα μικραίνει το αγκαθάκι και θα σε πληγώνει γλυκά που ο μπέμπης μεγαλώνει....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μεγαλώνουν γρήγορα τα άτιμα!!! Πότε του άλλαζες πάνες και πότε πάει και σχολείο ε; Εδώ δυσκολευόμαστε εμείς να τα αποχωριστούμε όταν τα παίρνει άλλη δασκάλα την επόμενη χρονιά φαντάζομαι οι γονείς τι περνάνε (θα το δω κι εγώ λάιβ πού θα πάει). Θα νιώθεις τόσο περήφανη όμως γιαυτόν που θα καταφέρνει τόσα πράγματα και θα σου μιλάει για τις νέες του εμπειρίες που θα μικραίνει το αγκαθάκι και θα σε πληγώνει γλυκά που ο μπέμπης μεγαλώνει....

 

ετσι ειναι οπως τα λες .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...