Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΥΠΝΟΣ

Nikole00

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΜΑ ΣΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ: Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΠΟΛΥ. ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ...

ΤΩΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5-6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΩ ΣΤΙΣ 9 ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10-11 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5,30 ΤΟ ΠΡΩΙ! ΤΟ 5,30 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΕΙ! ΒΕΒΑΙΑ 'Η ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7,00 'Η ΜΕΝΕΙ ΞΥΠΝΙΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5,30 ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Διαφημίσεις

Δεν έχω καθόλου εμπειρία αλλά εφόσον κοιμάται 3-4 ώρες το απογευμα και αμεσως μετα απο μια ώρα τον ξαναβάζεις για ύπνο, ποσο να κοιμηθεί το παιδι?

λογικό να ξυπνάει από τις 5.30!

Προβληματίζεσαι αν κοιμάται πολύ?

μείωσε λίγο τον απογευματινό ύπνο ή τουλάχιστον βάλτον πιο νωρίς...αμα ξυπνάει 9 το βράδυ, που άλλα παιδάκι κοιμούνται για βράδυ μάλλον θα συνεχίσει να ξυπνάει νωρίς το πρωί...

Δεν ξέρω πάντως ας μιλήσουν οι μανούλες καλύτερα...

eNeap2.pngNziDp2.png

Αυτό το 5.30 κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει....ένα θα σου πώ: τα ίδια πέρασα με τον Ιωακείμ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσο και αν προσπάθησα να του αλλάξω το πρόγραμμα, πάντα έκανε τα δικά του. Απο μόνος του σιγά σιγά άρχισε να ξυπνάει σε λογικότερες ώρες. Τώρα κοιμάται 9 το βράδυ με 6-6.30 το πρωϊ.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΜΑ ΣΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ: Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΠΟΛΥ. ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ...

ΤΩΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5-6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΩ ΣΤΙΣ 9 ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10-11 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5,30 ΤΟ ΠΡΩΙ! ΤΟ 5,30 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΕΙ! ΒΕΒΑΙΑ 'Η ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7,00 'Η ΜΕΝΕΙ ΞΥΠΝΙΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5,30 ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Γεια σου Νικόλ, καλώς ήρθες.....

Έγραφα και σε κάποιο άλλο ποστ χθες για τον υπνο θα ξαναγράψω και εδώ...

Εγώ -άποψή μου πάντα- πιστεύω ότι φταέι το ότι κοιμάται τόσο αργά για απόγευμα.... Κανονικά 5 το απόγευμα πρέπει να ξυπνάει όχι να κοιμάται κα μάλιστα μέχρι τις 9 το βράδυ.... Λογικό είναι μετά να μήν μπορεί να κοιμηθεί περισσότερο. Και πάλι τυχερή είσαι τόσο που κοιμάται τη νύχτα.

Εγω θα έλεγα να προσπαθήσεις σιγά σιγά να αρχίσεις να τον κοιμίζεις νωρίτερα για απόγευμα έτσι ώστε να έχει το χρόνο να παίξει και να κουραστεί και να κοιμηθεί πλέον για βράδυ κανονικά... Θεωρώ ότι 10 μηνών είναι αρκετά μεγάλος για να έχει ένα σχετικά σωστό ωράριο ύπνου. :D

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!! :)

sL7ap2.png

Καλώς ήρθες και να σου ζήσει το μωράκι :D

Θα συμφωνήσω με τις προηγούμενες κοπέλες... το μωράκι σας κάνει "μεζεμένα" πολλές ώρες ύπνου, γι' αυτό και ξυπνάει τόσο πρωί... αν τον απογευματινό τον έκανε μεσημέρι, το βράδυ θα κοιμόταν νωρίτερα και θα ξυπνούσε αργότερα από τις 5.30 ..

Ερώτηση: Απο τις 7 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα που θα κοιμηθεί, αντέχει ξύπνιο το θηριάκι???? :!::!::!:

Διαφημίσεις

Τελικά έχω καταλάβει από το site ότι στο θέμα του ύπνου των μικρών μας είμαστε "κάθε μία με τον πόνο της". Έχω δεί τόσες πολλές περιπτώσεις, αρκετές χειρότερες από τη δική μου. Υπομονή κορίτσια! Ίσως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερο ύπνο.

Βέβαια θα κάνω μερικές προσπάθειες ακόμη...

Και εγώ είμαι της άποψης ότι κοιμάται πολύ το απόγευμα για αυτό και σου ξυπνάει τόσο πρωί, προσπάθησε να τον ξυπνάς νωρίτερα και να τον βάζεις πιο νωρίς για ύπνο το βράδυ.

Πιστεύω και εγώ ότι το όλο πρόβλημα το δημιουργεί ο απογευματινός ύπνος...εμένα κοιμάται στις 9μιση - 10 το πολύ και ξυπνάει 7μιση που φέυγω για τό γραφείο...πρόσεξα όμως τελευταία ότι κάποιες φορές που ήρθε να την προσέξει η γιαγιά της, και την άφησε να κοιμηθεί απο τις 7 μέχρι τις 8 8 μιση που πίνει κανονικα το τελευταίο της γάλα, δεν κατάφερε να κοιμηθεί παρά μόνο κατά τις 11..αυτό το παρατήρησα ότι συμβαίνει πάντα όταν κοιμαται λίγο πριν το τελευταίο γεύμα...οπότε φαντάσου ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο σε σένα, σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό...όταν είναι να κοιμηθεί το απόγευμα, παίξτον, τραγούδησέ τον, και μην αισθανθείς άσχημα ότι δεν τον αφήνεις να κοιμηθεί...το κάνεις για να κοιμηθεί το βράδυ που ούτως ή άλλως ο ύπνος του είναι πολύ καλύτερος...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

:lol: Eυχαριστω πολυ για τις προτασεις! το θεμα ειναι οτι το κραταει η πεθερα μου στο σπιτι της. απο τις 5,30-6,00 το πρωι κοιμαται παλι κατα τις 9,00-10,00 μεχρι τις 12,00 ή και 1,00 το μεσημερι! κατα τις 4,30 που τον ξαναπαιρνω ειναι... ετοιμος για υπνο. Ξεκινησα να το εφαρμοζω παντως απο εχθες , δηλ. να κοιμαται λιγοτερο (καμια ωρα δηλαδη) το απογευμα.ελπιζω να παιτυχει γιατι και την παιδιατρο που ρωταγα για το θεμα μου ελεγε να μην το ξυπναω για κανενα λογο και να τον αφηνω να κοιμαται οταν και οσο θελει....Μάλλον αυτο μας την εκανε τη ζημια...

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις και ευχομαι καλές γιορτες με υγεια για ολους:::: :D:D:D

έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα ύπνου αλλά η μπέμπα μου είναι 5 μηνών. Κοιμάται πολλές ώρες μεσημέρι και απόγευμα και όσο κι αν την ξενυχτήσω το βράδυ με παιχνίδια, μπάνιο κ.λ.π ξυπνάει πάντα στις 6 το πρωί. Είναι πολύ μικρή για να αποκτήσει ένα πιο normal ωράριο ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να της αλλάξω το πρόγραμμα?

line_feet_beg_39_time_1185508800_text_c720b8ebe5ede120e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ!!!!! επιασε το κολπο!!!! τον κοιμησα λιγοτερο το απογευμα δηλαδη τον ξυπναγα στις 6-7 το πολυ και πραγματικα κοιμοταν περισσοτερο το βραδυ!τι ευτυχια!!!!καλη χρονια σε ολους!!!

Sassy γεια σου! εμενα 5 μηνων μου ελεγαν οτι δεν κανει να τον ξυπναω ή οτι ειναι νωρις να του φτιαξω το προγραμμα...βεβαια μακροπροθεσμα αποδειχτηκε οπως βλεπεις κουραστικο για εμας..ισως αν σταδιακα της μειωνες τις ωρες υπνου..με καθε επιφυλαξη μιλαω γιατι ειναι μικρουλα ακομα.