Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ.

Recommended Posts

Θα ήθελα τις απόψεις αυτών που έχουν δίδυμα σχετικά με το θέμα του ύπνου, εσείς τί κάνατε αγοράσατε ξεχωριστά κρεβατάκια ή τα είχατε στο ίδιο. Είμαι λίγο μπερδεμένη με αυτό το θέμα και όχι μόνο και σίγουρα οι γνώμες ανθρώπων που μεγαλώνουν δίδυμα θα με βοηθήσουν πολύ.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Διαφημίσεις

To πρωτο 4-5μηνο τα ειχα μαζι (καθετα ομως στην κουνια ..το ενα στην μια ακρη και τ αλλο στην αλλη..οποτε δεν ειχαν επαφη-να ενοχλουν η μια την αλλη)

Μετα απλα αγορασα και 2η κουνια και μεχρι να γινουν 2,5 χρ τις ειχα εκει..μετα απλα εβγαλα τα 2 καγκελα και πηρα τελικα κρεβατι κανονικο οταν εγιναν 4 χρ που πλεον δεν χωραγαν

Για αρχή που δεν πολυκουνιούνται, θα έλεγα ότι μια χαρά βολεύονται μαζί. Μετά... βλέποντας και κάνοντας. Εμείς είχαμε πάρει τις 2 λευκές, απλές του ΙΚΕΑ, με το σκεπτικό ότι αν έμπαιναν και οι δύο στο ιδιο δωμάτιο, μπορουσαμε να τις βάλουμε σε διάταξη Γ στη γωνία του δωματίου, για εξοικονόμηση χώρου, χωρίς να κλεινει το οπτικό πεδίο των παιδιών. Οι κούνιες αυτές είναι σχετικά μικρές, 60Χ120 και δεν έχουν συμπαγές τμήμα πάνω-κάτω, αλλά καγκελάκι.

Εκεί κοιμούνται μέχρι τώρα, αν και έχουμε βγάλει το μπροστινό κάγκελο και έχουμε βάλει ένα απλό άσπρο προστατευτικό, πάλι από το ΙΚΕΑ. Και προβλέπω και γω να πάμε σε μερικά χρόνια σε εφηβικό κρεβάτι. Πάντως τα δικά μας παιδιά, μετά τους πρώτους μήνες στο ίδιο κρεβάτι, μας έδειξαν όχι απλά ότι θέλουν το κρεβάτι τους, αλλά το καθένα το δωμάτιό του. Πολλά εξαρτώνται από το παιδί.

Εμείς τα βάλαμε σε ημίδιπλο κρεβάτι εξ αρχής. Πήραμε κάποια μέτρα ασφαλείας και όλα πήγαν καταπληκτικά. Ακόμα εκεί κοιμούνται.

Ακόμα κι όταν κουνιούνται και πατάνε η μία την άλλη δεν ενοχλούνται. Άλλωστε έχουν μάθει από την κοιλιά στο "στρίμωγμα". Σε κάποια φάση ... (δε θυμάμαι ακριβώς το μήνα.. νομίζω γύρω στον 5ο) κοιμόταν η μία με μαξιλάρι τον πωπό της άλλης! :lol: Δεν ενοχλήθηκε στο ελάχιστο η μία από την άλλη σ' αυτό το θέμα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

κοιμόταν η μία με μαξιλάρι τον πωπό της άλλης!

Tι όμορφη σκηνή και στιγμή! Ελπίζω να έβγαλες καμιά φωτο.

Εμείς τα βάλαμε, από την αρχή σε χωριστές κούνιες στο δωμάτιό τους.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα τα βάλω στην αρχή στο ίδιο κρεβάτι το οποίο έχω και αργότερα θα δω.

Μια που σας βρήκα να ρωτήσω και κάτι άλλο, επειδή ο γιατρός μου είπε πως λόγω διδύμων μπορεί να έχουμε πρόωρο τοκετό σκέφτομαι να κάνω τα απαραίτητα ψώνια τον Αύγουστο (είναι και οι εκπτώσεις) και κατά τον Σεπτέμβριο να τα έχω όλα έτοιμα. Εσείς πόσο καιρό πριν την ημ. τοκετού είχατε ετοιμάσει τις βαλίτσες και πότε τελικά γεννήσατε;

Ανουλα καταπληκτικο!

Δεν εχω εμπειρια απο διδυμακια απλα ηθελα να πω ποσο ομορφο μου φαινεται να εχεις ηδη δυο παιδακια κ να περιμενεις διδυμακια...

Με το καλο κοριτσι μου!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα τα βάλω στην αρχή στο ίδιο κρεβάτι το οποίο έχω και αργότερα θα δω.

Μια που σας βρήκα να ρωτήσω και κάτι άλλο, επειδή ο γιατρός μου είπε πως λόγω διδύμων μπορεί να έχουμε πρόωρο τοκετό σκέφτομαι να κάνω τα απαραίτητα ψώνια τον Αύγουστο (είναι και οι εκπτώσεις) και κατά τον Σεπτέμβριο να τα έχω όλα έτοιμα. Εσείς πόσο καιρό πριν την ημ. τοκετού είχατε ετοιμάσει τις βαλίτσες και πότε τελικά γεννήσατε;[/quoteμε το

annula79 με το καλο να υποδεχθείς τα διδυμάκια σου!!

εμενα η Π.Η.Τ ήταν 14 Οκτωβρίου(2008) αλλα εγω με το που μπήκα στομ μήνα μου ψιλοετοίμασα την βαλίτσα. Ενταξει, μην αγχώνεσαι και κατι να συμβεί πιο νωρίς και να χρειαστείς πράγματα σου τα φέρνει και στο μαιευτήριο ο άνδρας σου. Εγω γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση στις 6/10/2008 τελικά γιατί η μπεμπα δεν ειχε παρει όσο βάρος θέλαμε μεσα στην εβδομάδα και ο γιατρός μου θεώρησε καλό να γεννήσω νωρίτερα

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ να χαίρεστε τα κοριτσάκια σας!!! Δεν σας κρύβω πως σ' αυτή την εγκυμοσύνη αγχώνομαι λίγο περισσότερο γιατί είναι δύο τα μωράκια και συν τοις άλλοις μου είπε ο γιατρός πως υπάρχει πιθανότητα να γεννηθούν πρόωρα.

Μην αγχωνεσαι καταρχην, ετσι σφιγγεις τους μυες της κοιλιας και ζοριζονται τα εμβρυα μετα. Ο γιατρος μου το ειχε πει αυτο.

Ολα θα πανε καλα βρε!Οταν ο γιατρος λεει προωρα, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ελλιποβαρη τα μωρα. Μπορει να ειναι μολις πατησεις το μηνα σου, μπορει και μετα, οποτε τα παιδια να εχουν παρει τα απαραιτητα κιλακια τους. Αυτο μαλλον σου το λεει ο γιατρος να σε προετοιμασει ψυχολογικα αλλα και πρακτικα να μην κουραζεσαι τον τελευταιο καιρο.Καλα θα κανεις λοιπον να ετοιμασεις τα πραγματα σου οπως λες νωρις , κυριως γιατι θα εχεις βαρυνει πολυ μετα τον εβδομο μηνα και θα δυσκολευεσαι αρκετα στην προετοιμασια.

Οχι αγχος λοιπον και με την παρακολουθηση του γιατρου και χωρις υπερβολες, ολα θα πανε καλα. Μαθε να ακους το σωμα σου, ξερει αυτο!

Αληθεια, αν επιτρεπεις ο γιατρος με ποιο τροπο λεει οτι θα γεννησεις, με το καλο; Με καισαρικη ή θα περιμενετε φυσιολογικο τοκετο;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Για την προωρότητα σε προετοιμάζουν όλοι οι γιατροί. Είναι απαραίτητο να έχεις το νου σου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα.

Εμένα γεννήθηκαν στις 38 εβδομάδες με βάρος καλό (2550γρ ,2870γρ), ούτε προβλήματα, τίποτα.

Βαλίτσα έφτιαξα στον 7ο γιατί τότε έκανα πρόωρες συσπάσεις και νοσηλεύτηκα προληπτικά για λίγες μέρες. Φοβήθηκα λοιπόν μη γίνει τίποτα και μόλις βγήκα.... έτρεξα για ψώνια. Τελικά... ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία! :)

Μάλιστα εγώ αγχωνόμουν για να τα εχω έτοιμα πριν μου τύχει αυτό και μου έλεγε ο σύζυγος... νωρίς είναι ... αστα. Όατν συνέβει αυτό, και στενοχωριόμουν που δεν είχα ψωνίσει τίποτα, μου είπαν κάποιοι φίλοι μας πως θα μας ψωνίσουν εκείνοι ότι χρειαζόμαστε. Νευρίασα (όχι με τους φίλους, αλλά με την αναβλητικότητα του συζύγου) και του λέω (του συζύγου, όταν έφυγαν οι φίλοι μας) .... θέλω να ψωνίσω ΕΓΩ για τα παιδιά και όχι οι άλλοι.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κοριτσομάνα και Alcyon, ειλικρινά μου δίνετε κουράγιο με τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ. Επειδή οι δύο προηγούμενες γέννες μου ήταν με καισαρική θα ακολουθήσουμε αυτή την μέθοδο. Φυσικά θα ζητήσω επισκληρίδιο για να δω τα μωρά μου την ώρα που θα έρχονται.

Και αφου ειναι με καισαρικη, ο γιατρος μαλλον θα σου τα παρει μολις μπεις στο μηνα σου.Φυσικα δε θα περιμενει να κλεισεις τον μηνα σου, στα διδυμα με καισαρικη, δε χρειαζεται.Εμενα μου τα πηρε μολις πατησα τον μηνα μου.

Γιατι τα διδυμα μετα απο ενα σημειο δεν αναπτυσσονται ραγδαια,οποτε μιλαμε για λιγα κιλα πιο πανω αν περιμενατε και αλλο, οπως μας ειχε εξηγησει ο γιατρος μας. Και επειτα θελει να προλαβει εναν φυσιολογικο τοκετο, που συνηθως μετα απο αλλες καισαρικες αποφευγουν οι γιατροι.

Τα κιλα που λεει η Αλκυωνη ηταν στο περιπου και στα δικα μου παιδια και για διδυμα ειναι μια χαρα, αν και απεχουν απο τα υπολοιπα παιδια που δεν ηταν διδυμα! Δεν πειραζε.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Annoula, με το καλό και καλά κουράγια!!!

Εγώ είχα πιθανή στις 7/1 και γεννούσα με καισαρική. Ωστόσο μόλις μπήκα στο μήνα μου έσπασαν τα νερά. Τα παιδιά γεννήθηκαν μια χαρά 2820 και 2870 και βγήκαμε κανονικά στο πενθήμερο.

Ετοιμάσου πάντως από νωρίς, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

660759jzef7rhw6w.gif

Εμένα πάλι με άφησε να πάρουν τις μέρες τους. Όταν είδε πως ξεκινάει σιγά σιγά ο τοκετος (εκανα συσπάσεις έντονες) κανόνισε και την επομένη με έβαλε για καισαρική λόγω θέσης των μωρών.

Πιστεύω πως κάθε μέρα που "κερδίζει" το παιδί στη μήτρα είναι καλύτερο για το ίδιο. Δε χρειάζεται βιασύνη στο να βγουν έξω. Επειδή γέννησα στον ίδιο γιατρό και τα άλλα μου παιδιά, τα άφησε να πάρουν τις μέρες τους κι εκείνα. Το τρίτο μου το γέννησα στις 39 εβδομάδες με καισαρική και αφού είχε ξεκινήσει ο τοκετός (συσπάσεις ανά 7 λεπτά περίπου). Το ίδιο και το 4ο (και μάλιστα τις ίδιες ώρες.... με το 3ο, άγρια νύχτα :lol: ...), αν κι εκείνο ήρθε στις 37 εβδομάδες και τελικά χρειάστηκε 5 μέρες εντατική.

Μπορεί να στερήθηκα το φυσικό τοκετό, αλλά ευτυχώς ο γιατρός δε στέρησε από τα παιδιά μου το να πάρουν όλες τις μέρες τους στη μήτρα και να βγουν όταν εκείνα ήταν έτοιμα. Τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! :)

Διαφημίσεις

αννουλα και εμενα το ιδιο μου ειπε,μου εδωσε πιθανη ημερομηνια αλλα μου ξεκαθαρισε απο την αρχη οτι σιγουρα θα γεννηθουν νωριτερα,οπως επισης μου διευκρινησε και το θεμα της καισαρικης.

εγω λεω μετα το β'επιπεδου ,θεου θελωντως να πανε ολα καλα,μετα να παω για ψωνια δωματιου γιατι λογω και καλοκαιριου μου ειπαν οτι θελουν περιπου 2 μηνες για τα επιπλα.θα ειναι και οι εκπτωσεις οπως πολυ καλα ειπες.

• 1 month later...
αννουλα και εμενα το ιδιο μου ειπε,μου εδωσε πιθανη ημερομηνια αλλα μου ξεκαθαρισε απο την αρχη οτι σιγουρα θα γεννηθουν νωριτερα,οπως επισης μου διευκρινησε και το θεμα της καισαρικης.

εγω λεω μετα το β'επιπεδου ,θεου θελωντως να πανε ολα καλα,μετα να παω για ψωνια δωματιου γιατι λογω και καλοκαιριου μου ειπαν οτι θελουν περιπου 2 μηνες για τα επιπλα.θα ειναι και οι εκπτωσεις οπως πολυ καλα ειπες.

Γιατί θα γενηθούν νωρίτερα; Τι σου απάντησε ο γιατρός σου; Πότε με το καλό γενάς; Περιμένω κι εγώ διδυμάκια και τώρα βρίσκομαι στην 25η εβδομάδα.

Μου είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να γεννηθούν πρόωρα επειδή είναι δίδυμα. Αλλά από συζητήσεις που έκανα με άλλες κοπέλες μου είπαν πως σε περιπτώσεις δίδυμης κύησης οι γιατροί αναφέρουν και το ενδεχόμενο αυτό για να προετοιμάζουν τις μανούλες.

Σου εύχομαι με το καλό να γεννηθούν τα μωράκια σου, ξέρεις το φύλο; είναι τα πρώτα σου;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ 22 ΜΗΝΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΑΓΟΡΟΜΑΝΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 38 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΔΗΛ.10/10. ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΗΔΗ ΝΙΩΘΩ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ!

ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ;

Καλημέρα έχω δύο αγοράκια και περιμένω τα κοριτσάκια μου τον Νοέμβριο. Εμένα θα είναι η τρίτη καισαρική και θα γεννήσω στο νοσοκομείο της Ρόδου. Κανονικά πότε γεννάς; σου είπε από τώρα ότι θα σε βάλει στις 10/10;

και μένα η γιατρός μου έχει πει ότι θα γεννήσω από 36 έως 38 εβδομάδες με καισαρική.. (μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί νωρίτερα.....)

BSuJp3.png

ΟΙ 40 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 25/10. ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΝΗΣΩ ΣΤΙΣ 10/10 ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΩΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ. ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ; ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙΤΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΗΧΟ. ΣΤΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ...ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΛΛΟ!

ΕΣΥ ΖΟΥΖΑΚΙΑ ΤΙ ΜΩΡΑΚΙΑ ΕΧΕΙΣ; ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ; ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ.

εγώ συμπληρώνω τις 40 εβδομάδες 24/10! frosobal μαζί θα γεννήσουμε!! έχω ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι και γεννάω στο ΙΑΣΩ.

αυτό που φοβάμαι είναι και γω είναι η θερμοκοιτίδα ή η εντατική......

BSuJp3.png

Εγώ θα γεννήσω στο Αττικό διότι τα πρώτο μου παιδί το γέννησα στο Ιασώ και δεν περνάω πλέον ούτε απέξω. Γέννησα στις 38 εβδομάδες με καισαρική γιατί ο γιατρός μου είπε ότι το μωρό ήταν 4.500 κιλά και δεν θα μπορούσα φυσιολογικά. Χωρίς άλλη αιτία μπήκα πρόβατο προς σφαγή ενώ είχα αρχίσει και διαστολή. Δεν μου έδωσε ούτε μία ευκαιρία. Το μωρό τελικά ήταν 3270 και το μόνο που είπε: κάναμε λάθος. Και δεν φτάνει αυτό μου τον κράτησε και 4 μέρες στην εντατική λέγοντας πως είναι πρόωρο.

Επειδή δεν θέλω καμία γυναίκα να το πάθει αυτό και επειδή εκεί σχεδόν όλα τα διδυμάκια τα είχαν σε θερμοκοιτίδες με την δικαιολογία απλώς ότι είναι δίδυμα, θα σε συμβούλευα να έχεις βρει ήδη μία παιδίατρο που να την εμπιστεύεσαι και ο μη γένητω (δεν είναι και κάθε περίπτωση η ίδια ούτε όλοι οι γιατροί φραγκοφονιάδες) να την φωνάξεις στο μαιευτήριο να εξετάσει τα μωρά (επιτρέπεται) και να σου πει εκείνη αν πρέπει να μείνουν ή όχι μέσα.

Πάντως ελπίζω να μην σε τρόμαξα απλά να πας λίγο υποψιασμένη.