Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμος κ "εξωτερικες πιεσεις"


Recommended Posts

Η μικρη μου θηλαζει κανονικα εδω κ εννεα μηνες.Απο τον 6ο την κοιματε στο κρεβατι μας.Το προσπαθησα πολυ να μην την παρουμε στο κρεβατι αλλα λογο του οτι ειχα αρρωστησει δεν αντεξα ενα βραδυ κ κοιμηθηκαμε μαζι.Μεχρι τοτε ξυπναγε 3-4 φορες.Τον τελευταιο ομως δεκαπενθημερου του 6ου το παιδι πεταγοταν συνεχεια.Την εβαζα στο στηθος κ κοιμοταν σε δευτερολεπτα.Μετα την αφηνα στο λικνο κ στο μισαωρο παλι τα ιδια.Ε δεν αντεξα την πηρα στο κρεβατι κ επιτελους κοιμηθηκα.

Κοιταξτε ομως τι γινεται τωρα.Ειχα πει να την θηλασω μεχρι τον χρονο...ο αντρας μου κ διαφοροι τριγυρω μου λενε οτι πρεπει να παει στο δωματιο της. Αντε κ λεω ενταξει. Ο γιατρος μοας ειπε οτι οταν την αλλαξουμε αν κλαει θα πρεπει να σηκωνεται ο πατερας της να την ηρεμει για μην με μυριζει.

Πως θα ξερω οτι δεν πειναει ομως;; Τωρα θηλαζει μια φορα κατα τις 4 συνηθως το πρωι κ καποιες φορες στις εφτα. Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν πηρε ποτε πιπιλα εχει μαθει να κοιματε στο στηθος μου αποκλειστικα. Συν της αλλης ο αντρας μου μετραει τις μερες για να την αποθηλασω γιατι ετσι υποστηριζει οτι θα μπορει να την κοιμιζει κ καποιος αλλος κ θα μπορουμε να ειμαστε πιο ανετη, να βγαινουμε.

Τα ερωτηματα μου ειναι : Ποτε μπορω να σταματησω να θηλαζω;

Αν συνεχισω τον δευτερο χρονο να θηλαζω πρωι-βραδυ τι γινεται παλι με τον βραδυνο υπνο;

Εσεις που κοιμαστε με τα μωρα,πως το κανονιζεται οταν πρεπει να βγειτε κ γενικα οταν δεν μπορειτε να ειστε στο σπιτι για να κοιμησετε το μωρο;

Απο θεμα ασφαλειας,τι γινεται οταν το μωρο αρχισει να μπουσουλαει; Πως ειναι να το αφηνεις στο κρεβατι κ να φευγεις;

Επειδη δεν εχω υπολογιστη στο σπιτι δεν προλαβαινω να διαβασω προηγουμενα ποστ,για αυτο κ κανω ολες αυτες τις ερωτησεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Περί της ασφάλειας και του co-sleeping μπορείς να δεις εδώ :http://babyparenting.about.com/od/sleeping/a/cosleep_2.htm

Ένα από τα πολλά site για ασφαλές co-sleeping.

To πότε θα πρέπει να σταματήσεις να θηλάζεις δε μπορώ να το απαντήσω εγώ...Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστείνει δύο χρόνια και από εκεί και πέρα για όσο επιθυμούν η μητέρα και το παιδί...

Τον πρώτο χρόνο πάντως ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος, μέρα και νύχτα.Είναι επικίνδυνο για την ανάπτυξη του να προσπαθήσεις να περιορίσεις τα βραδινά γεύματα πριν κλείσει χρόνο.Από εκεί και πέρα θα μπορούσες αν θες να δοκιμάσεις νυκτερινό αποθηλασμό.

Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που μπορεί να αναγκάσει μια μητέρα που δε θέλει να θηλάζει πια, να το κάνει...Αν θέλεις να συνεχίσεις πρέπει να το κάνεις αγνοώντας τις ''εξωτερικές πιέσεις'' που όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται και πιο πολλές. Η απόφαση να σταματήσεις θα πρέπει να είναι δική σου ή του μωρού.

Όσο για το βραδυνό ύπνο, θα σε συμβουλέψω βάσει της δικής μου εμπειρίας. Τείνουμε να πιστεύουμε ότι το μωρό μπορεί να κοιμηθεί μόνο θηλάζοντας χωρίς να έχουμε δοκιμάσει. Αν αφήσεις το παιδί να κοιμηθεί με κάποιον άλλο, μπορεί να εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Το παιδί περιμένει διαφορετικά πράγματα από κάθε ενήλικα του περιβάλλοντος του, και προφανώς καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να θηλάσει...τη γιαγιά. Η γιαγιά, η ο μπαμπάς θα βρουν το δικό τους τρόπο να κοιμίζουν το παιδί...Βασικό βέβαια και αυτοί να αποβάλλουν το άγχος και την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να το κοιμίσουν γιατί αυτό μεταδίδεται....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξτε ομως τι γινεται τωρα.Ειχα πει να την θηλασω μεχρι τον χρονο...ο αντρας μου κ διαφοροι τριγυρω μου λενε οτι πρεπει να παει στο δωματιο της. Αντε κ λεω ενταξει. Ο γιατρος μοας ειπε οτι οταν την αλλαξουμε αν κλαει θα πρεπει να σηκωνεται ο πατερας της να την ηρεμει για μην με μυριζει.

Πως θα ξερω οτι δεν πειναει ομως;;

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι το θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού. Οι παρεμβάσεις στο νυχτερινό θηλασμό πριν το χρόνο μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο αποθηλασμό, σε δραστική μείωση της παραγωγής. Αν η παραγωγή πρέπει να αυξηθεί γιατί αυξήθηκαν οι ανάγκες του παιδιού, τότε αυξάνονται και οι νυχτερινοί θηλασμοί που επιδρούν περισσότερο στην αύξηση της προλακτίνης και στη συνολική αύξηση της παραγωγής.

 

Συν της αλλης ο αντρας μου μετραει τις μερες για να την αποθηλασω γιατι ετσι υποστηριζει οτι θα μπορει να την κοιμιζει κ καποιος αλλος κ θα μπορουμε να ειμαστε πιο ανετη, να βγαινουμε.

Τα μωρά εκπαιδεύονται να κοιμούνται και χωρίς θηλασμό, ακόμη και αν θηλάζουν την ώρα που η μαμά είναι κοντά τους. Όλες οι μητέρες που θηλάζουν κι επιστρέφουν στη δουλειά τους, αφήνουν τα μωρά στο σπίτι με κάποιον που τα κοιμήζει χωρίς να τα θηλάζει.

 

 

Η απόφαση ότι οι έξοδοι είναι πιο σημαντικοί από την υγεία του παιδιού σου είναι προσωπικό και οικογενειακό θέμα στο οποίο θα πρέπει εσύ να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

 

Τα ερωτηματα μου ειναι : Ποτε μπορω να σταματησω να θηλαζω;

Όποτε θέλεις.

 

 

Αν συνεχισω τον δευτερο χρονο να θηλαζω πρωι-βραδυ τι γινεται παλι με τον βραδυνο υπνο;

Απάντησα και παραπάνω, ισχύει ότι ισχύει και για τα μικρότερα παιδιά.

Το δεύτερο χρόνο ο θηλασμός δεν είναι πρωί βράδυ, είναι όσο χρειάζεται το παιδί όπως και πριν. Σε αυτή την ηλικία δεν είναι κρίσιμο για την ανάπτυξή του να χάνει κάποιο γεύμα.

 

Εσεις που κοιμαστε με τα μωρα,πως το κανονιζεται οταν πρεπει να βγειτε κ γενικα οταν δεν μπορειτε να ειστε στο σπιτι για να κοιμησετε το μωρο;

Κλείνουμε το κινητό και αφήνουμε τη γιαγιά, νταντά κλπ να τα βγάλει πέρα για μια φορά. ;)

Αν δεν τα βγάλει πέρα, αρχίζουμε τη γκρίνια πριν προλάβει να γκρινιάξει!

Link to comment
Share on other sites

Tελικα το 2ο χρονο ποσο θηλαζει; Πρωι-βραδυ ;

Με τον πατερα της εχει κοιμηθει μετα απο πολλλυυυ κλαμα κ αποκαμωμενη.Με γιαγιαδες κ παππουδες η μονη επαφη που εχει μεχρι τωρα ειναι μια φορα την βδομαδα που ερχονται κ την βλεπουν.Αν την παω καποια στιγμη τι θα γινει; Μενουν κ πολυ μακρια αρα πριν το χρονο δεν το βλεπω..Το θεμα μου ειναι ο υπνος και απο οτι καταλαβαινω του αντρα μου ειναι το ενδιαφερον που κλεβει η μικρη..

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι καθαρα δικο σου πιστευω και οχι της μικρης.Εσυ να απαντησεις για σενα στα παραπανω.Θα πρεπει να εμπιστευτεις και τριτους,δεν γινεται αλλιως.φερτην σε μενα!

Τον δευτερο χρονο που θηλαζα τον Μαριο θυμαμαι θηλαζε οποτε ηθελε.δεν ειχαμε προγραμμα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Απο οτι μιλησα τωρα με τον πατερα της για αυτον βασικο ειναι να κοιμαται στο χωρο της και να μπορουμε να την αφηνουμε καπου για να βγουμε κ οι δυο μας.Η αληθεια ειναι οτι η μικρη με εχει ξετρελανει κ οτι εχω αφησει τον μπαμπα (σε επιπεδο ερωτικο)

Απο την αλλη δεν νιωθω οτι η μικρη ξυπναει μονο για φαγητο...Αλλιως θα ξυπναγε κ τωρα που κοιμομαστε μαζι.Οι 3-4 φορες εχουν γινει 1-2..

Anyway, εγω θα φαω απο οτι βλεπω το πακετο με την μεταφορα της στο δωματιο..

Link to comment
Share on other sites

Τα μωρά εκπαιδεύονται να κοιμούνται και χωρίς θηλασμό

 

Γονυπετής, σπαραξικάρδια, διακαής, κλπ έκκληση: πώς εκπαιδεύονται; Ανάλυσέ το pls !

 

 

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου 15 μηνών σταμάτησε να ζητάει το στήθος για να κοιμηθεί. Λίγο καιρό πιο πριν είχαμε περιορίσει το θηλασμό σε έναν βραδυνό και έναν πρωινό. Ξαπλώναμε στο κρεββάτι, αυτή έψαχνε το στήθος και ενώ θήλαζε της έψαλα το Φως Ιλαρόν για βραδυνή προσευχή και μετά βάζαμε ένα CD με ήρεμη κλασική μουσική. Ένα βράδυ απλώς χώθηκε στην αγκαλιά μου χωρίς να ζητήσει το στήθος. Επειδή είμαι έγκυος, το θεώρησα ευκαιρία να κόψουμε και τον προτελευταίο θηλασμό ώστε να μην βιαστούμε τελευταία στιγμή που θα έρθει το αδερφάκι. Τώρα, δυο μήνες μετά, ακολουθούμε το ίδιο τελετουργικό χωρίς στήθος. Μερικές φορές της δίνω μπιμπερό, άλλες φορές πιπίλα, άλλες τίποτε, ανάλογα με την φάση. Αν παρόλ΄ αυτά δεν κοιμηθεί, έρχεται ο άντρας μου και για κάποιο λόγο η μικρή κοιμάται γρήγορα, αν και με λίγη γκρίνια.

 

Με γιαγιαδες κ παππουδες η μονη επαφη που εχει μεχρι τωρα ειναι μια φορα την βδομαδα που ερχονται κ την βλεπουν.Αν την παω καποια στιγμη τι θα γινει; Μενουν κ πολυ μακρια αρα πριν το χρονο δεν το βλεπω..Το θεμα μου ειναι ο υπνος και απο οτι καταλαβαινω του αντρα μου ειναι το ενδιαφερον που κλεβει η μικρη..

 

Τους γονείς μου τους βλέπει ακόμα πιο σπάνια η κόρη μου, αλλά κάνει χαρές λες και τους βλέπει κάθε μέρα και έμαθε να κοιμάται και με τη μητέρα μου. Για την ακρίβεια, η μητέρα μου έμαθε να κοιμάται μαζί της στο κρεββάτι κι έτσι γλύτωσαν πολύ κλάμα. Πιο πριν το θεωρούσε εξωφρενικό, αλλά όταν είδε ότι είναι αποτελεσματικό, το δέχτηκε. Εννοείται την πρώτη φορά από το άγχος της μην πλακώσει το μωρό δεν κοιμήθηκε η ίδια, μας διαβεβαίωσε ότι είχε ξεχωριστά σεντόνια για τη μικρή (λες και θα κολλούσε από τα σεντόνια της γιαγιάς της δεν ξέρω γω τι) κτλ. κτλ. Η πεθερά μου αρνείται να το εφαρμόσει και η μικρή κλαίει λίγο πριν κοιμηθεί, αλλά κοιμάται σχετικά εύκολα.

 

Κάτι άλλο: υπάρχει τρόπος να κοιμάται το μωρό όχι ανάμεσα, αλλά από την πλευρά σου; Αν σπρώξετε το κρεββάτι στον τοίχο, ή αν βάλετε το κρεββατάκι με τα κάγκελα κολλητά στο δικό σας, ή αν παραγγείλετε στην ανάγκη κάγκελα για το δικό σας κρεββάτι; Εμείς κάναμε το τελευταίο, αλλιώς θα ήταν πράγματι δύσκολο για το ζευγάρι.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σας γράψω τις εμπειρίες μου πάνω στα ζητήματα που θέτει η jenny_v.

Εγώ δεν ήθελα να κοιμόμαστε μαζί με τα παιδιά. Χουζουρεύουμε μαζί τα πρωϊνά, αλλά τη νύχτα κοιμόμαστε στα κρεβάτια μας.

Για να γίνει αυτό, πέρασα όλα σχεδόν τα ξενύχτια καθιστή στον καναπέ ή στο κρεβάτι να θηλάζω. Οι συμβουλές που μου είχαν δοθεί έλεγαν πως μετά τον 5-6 μήνα περίπου τα μωρά κοιμούνται όλη τη νύχτα και δεν ξυπνάνε από πείνα. Τα 2 μου πρώτα παιδιά στην ηλικία εκείνη περίπου σταμάτησαν να ξυπνάνε τη νύχτα, με λίγη ενθάρρυνση από εμένα. Δηλαδή, αν ξυπνούσαν, προσπαθούσα να τα ηρεμήσω με αγκαλίτσα και βόλτα και αν αυτό δεν έπιανε, έδινα στήθος. Ο τρίτος μου γιος ξυπνούσε 3-4 φορές τη νύχτα μέχρι τους 9 μήνες περίπου και δεν έπαιρνε από βόλτες και αγκαλίτσες (και ούτε κι εγώ είχα αντοχές να κάνω τέτοια παιχνίδια), οπότε πάντα θήλαζε όποτε ξυπνούσε, και από μόνος του μείωσε τους νυχερινούς θηλασμούς σε 1-2 και τελικά σταμάτησε να ξυπνάει. Τον μεγάλο μου γιό τον αποθήλασα γύρω στους 9 μήνες, τα άλλα δύο παιδάκια μου στους 13 περίπου μήνες. Ήμουν τυχερή που είχα κανονική παραγωγή με λίγους θηλασμούς/24ωρο ιδιαίτερα στα 2 πρώτα μου παιδιά που μετά τον 7-8 μήνα θήλαζαν πρωί-βράδυ μόνο. Δεν ήξερα πως πρέπει να επιδιώκουμε να κάνουμε νυχτερινούς θηλασμούς.

 

Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως και τα 3 μου παιδιά από κάποια ηλικία και μετά (νομίζω κάπου 6 μηνών) σχεδόν ποτέ δεν αποκοιμιόντουσαν το βράδυ στο στήθος. Έτρωγαν και λαγοκοιμόντουσαν στο στήθος, τα παρακινούσα να θηλάσουν μέχρι να χάσουν το ενδιαφέρον τους και μετά πηγαίναμε στο κρεβατάκι για ύπνο. Ξάπλωνα εγώ στο πάτωμα δίπλα από την κούνια, ή καθόμουν σε ένα καρεκλάκι μέχρι να αποκοιμηθεί το μωρό, άλλοτε εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα. Λέγαμε κανένα νανουρισματάκι, ή τους κρατάγαμε το χεράκι, ό,τι πιάνει κάθε φορά... Συνήθως ανακαλύπτεις μια τελετουργία που την μαθαίνει και το μωρό και την ακολουθεί. Π.χ. στον μικρό μου, αν του έλεγες "άκου! το σκυλάκι πάει για νάνι!" εκεί που μπορεί να γκρίνιαζε, σταματούσε να ακούσει και τελικά ηρεμούσε και κοιμόταν...

 

Τις λιγοστές φορές που βγήκαμε βόλτα με τον καλό μου, κοιμίζαμε τα παιδιά και φεύγαμε μετά. Αυτό συνέβη όταν είχαμε 1 παιδί, και 2. Τώρα με τα 3 δεν το έχουμε κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Γονυπετής, σπαραξικάρδια, διακαής, κλπ έκκληση: πώς εκπαιδεύονται; Ανάλυσέ το pls !

 

Αν πρόσεξες αναφέρομαι στην περίπτωση που η μητέρα λείπει από το σπίτι.

 

Όλα τα μωρά, ακόμη και να γκρινιάζουν λίγο όταν δεν είναι η μαμά τους για να τους παρηγορήσει, προσαρμόζονται και κοιμούνται με τη γιαγιά ή τη νταντά ή το μπαμπά κλπ, χωρίς να θηλάσουν.

 

Δεν είναι χαζά να ζητούν να θηλάσουν ενώ δεν μυρίζουν και δεν βλέπουν τη μαμά τους. Προσαρμόζονται στις συνθήκες και στα πρόσωπα που είναι στη διάθεσή τους.

 

Αν η μητέρα είναι στο σπίτι και τη μυρίζουν τότε το πρόβλημα είναι πολύ διαφορετικό...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Tελικα το 2ο χρονο ποσο θηλαζει; Πρωι-βραδυ ;

Έχω συναντήσει ελάχιστα μωρά που το δεύτερο χρόνο θηλάζουν μόνο πρωί-βράδυ. Τα περισσότερα θηλάζουν πολύ περισσότερο.

 

Αν την παω καποια στιγμη τι θα γινει;

Εξαρτάται από τη σχέση που έχουν από το χαρακτήρα τους και απο το χαρακτήρα του παιδιού.

 

Το θεμα μου ειναι ο υπνος

Δυστυχώς τα μωρά, ανεξάρτητα από το θηλασμό, ξυπνούν συχνά το βράδυ, δεν κοιμούνται εύκολα, δεν κοιμούνται όπου θέλουμε και όπως θέλουμε. Μερικά κοιμούνται πολλές ώρες και ίσως πιο εύκολα.

Το θέμα είναι τι μοντέλο θα σου πετύχει. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.!

 

 

και απο οτι καταλαβαινω του αντρα μου ειναι το ενδιαφερον που κλεβει η μικρη..

Εδώ θα πρέπει να ζυγίσεις αν προτεραιότητα έχει η υγεία και η ψυχική ανάπτυξη του παιδιού ή το ντάντεμα του ενήλικα που αδυνατεί να δει ως προτεραιότητα τις ανάγκες του παιδιού.:?

Link to comment
Share on other sites

Πως γινεται να θηλαζεις μονο πρωι βραδυ και να εχεις γαλα?

Εγω μολις που εχω αντικατατησει 2 γευματα και αν τυχει και ξυπνησει μονο 1 φορα το βραδυ το στηθος μου αδειαζει και εχω την εντυπωση οτι δεν εχω αρκετο γαλα.Μπορει οντως να διατηρηθει η παραγωγη μονο με δυο θηλασμους το 24ωρο?

Link to comment
Share on other sites

To οτι θηλαζει μετα απο το μεσημεριανο και το βραδυνο για να κοιμηθει δεν μπορει να βλαψει το στομαχι της; Πιπιλαει κ αναγκαστικα πινει κ γαλα..Εσεις τι κανατε σε αυτην την περιπτωση;

Link to comment
Share on other sites

..........Το θεμα μου ειναι ο υπνος και απο οτι καταλαβαινω του αντρα μου ειναι το ενδιαφερον που κλεβει η μικρη..
Η ψυχική υγεία και η ισορροπία του ζευγαριού είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας για υγειές περιβάλλον μέσα στο σπίτι.

Όσοι υπάρχουν και μεγαλώνουν μέσα σε ένα σπίτι διεκδικούν και τον "χώρο" τους.

Εγώ επίσης λέω πως συνεχώς μεγαλώνουν όλοι και όχι μόνο οι μικροί .

 

 

Link to comment
Share on other sites

To οτι θηλαζει μετα απο το μεσημεριανο και το βραδυνο για να κοιμηθει δεν μπορει να βλαψει το στομαχι της;

 

Πώς να το βλάψει;

Υπάρχει τέτοια θεωρία;

 

Το φαγητό μπορεί να είναι επιβλαβές για το στομάχι του παιδιού αν το παιδί δεν είναι έτοιμο ή αν οι τροφές που τρώει δεν είναι κατάλληλες. Το μητρικό γάλα δεν μπορεί να είναι επιβλαβές (για ένα μωρό υγιές που θηλάζει) ούτε μόνο του, ούτε σε συνδυασμό με κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Καλησπερα, σημερα πηγα το μωρο μου (8μηνων) στον παιδιατρο και ανεφερα οτι κοιμαται μαζι μας. Μου ειπε οτι πρεπει να τον μεταφερω στο δωματιο του. Του ειπα οτι θηλαζει τη νυχτα 3-4 φορες μπορει και παραπανω και γιαυτο αδυνατω να τον μεταφερω αλλιως θα πρεπει να βρυκολακιασω. Μου εξηγησε οτι δεν χρειαζεται να θηλαζει νυχτα απο τη στιγμη που ειναι 11 κιλα και οτι δεν θα εχει προβλημα αναπτυξης γιατι ειναι ηδη ανεπτυγμενος αρκετα για την ηλικια του, ας θηλαζει μονο μερα. Επισης μου ειπε οτι δεν το κανει επειδη πειναει, αλλα επειδη θελει να ερθει σε επαφη μαζι μου οποτε ας πηγαινει ο πατερας του να τον κοιμιζει οταν ξυπναει μες τη νυχτα (πως θα γινει αυτο χωρις κλαμματα δεν ξερω). Στο τελος μου ειπε βεβαια οτι υπαρχει και η λυση να τον αφηνω να κλαιει αλλα φυσικα μονο αν αντεχω εγω σαν μητερα να ακουω το παιδι μου να κλαιει αλλιως μπορω να συνεχισω οπως τον εμαθα. Η ερωτηση μου ειναι οτι μηπως οντως τον κακομαθαινω και δεν τον αφηνω να ανεξαρτητοποιηθει? Μας θελει διπλα του σε υπερβολικο βαθμο θα λεγα και γω δεν του το στερω (ακομα δεν εχω παει πουθενα νυχτα) αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι ο αντρας μου στη δουλεια σερνεται απο την αυπνια και εχει αρχισει να παραπονιεται. Κοιμοταν 6 μηνες στον καναπε αλλα τωρα διεκδικει και εκεινος το κρεβατι του! Εκεινο που με χαροποιει ειναι οτι ειναι ενα ευτυχισμενο μωρο και γελαστο. Δεν κλαιει σχεδον ποτε ουτε καν οταν εχει πυρετο η τα δοντια του οποτε λεω κατι κανω σωστα δεν μπορει???? Εσεις τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

εγω κοριτσια κοίμιζα τον γιο μου μέχρι 5 μηνών σε ενα κουνάκι στο δωματιο μου...μετα μέχρι και 15 μηνών τον κοίμιζα στο κρεβάτι μου (έμενα μόνη γιατι ο αντρας μου ήταν εξωτερικο και φοβόμουν) αλλά μέχρι τις 2 το βράδυ κανονικά στο δωματιο του και όταν πηγαινα για υπνο και εγω τον έπερνα μαζί μου.επίσης τα μεσημέρια στο δωματιο του. Δεν αντιμετωπίσα κανένα πρόβλημα.τώρα εδω και 3 μήνες κοιμάτε στο δωματιό του από τη11 περίπου έως και της 9 το πρωί.δεν ξυπναέι ποτέ.βέβαια ο ζουζούνος μου ήταν πολύ ησυχούλης στον ύπνο του και μωράκι που ήταν ξυπνούσε στις 6 να φάει.Να σημειώσω επίσης ότι δεν ήπιες ποτέ ξένο γάλα εως και 10 μηνών γιατι έχει αλλεργία και τον θήλαζα.

Μήπως κορίτσια παιζει ρόλο και το άγχος?

όταν προσπαθούσα π.χ. να τον μαθω να πίνει το neocate και επειδη αγχονόμουν δεν άνοιγε με τιποτα το στόμα του...όταν άρχισα να πέρνω χαμπάρι ότι μαλλον θα το θηλάζω μεχρι να παέι φαντάρος (και λόγω της διαιαταας που έκανα θα αρρωσταινα) ηρέμησα και ήπιε δια μαγειας το γάλα.και εμένα μου είπε ο γιατρος μετά τους 6 μηνες να τον βάλω στο δωματιό του για να μην κολλήσει απάνω μου και του έχω εμπιστοσύνη σε αυτα που μου λεει αλλά δεν το έκανα απότομα...

και για να φανταστειτε πόσο κολλημενος είναι μαζί μου δεν πάω πουθενά...πάω το πρωι στις εξωτερικές δουλειές μου τον πέρνω μαζί μου κάθετε με την αδελφή μου απ έξω από τις διάφορες υπηρεσίες που πηγαίνω και με περιμένουν...ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλά δεν θέλω κιώλας μην παρεξηγηθώ...είμαι μοναχούλα και ο αντρας εξωτερικό οπότε εγω και ο γιος μαζί.

κοιμούντε γενικα τα μωράκια σας στο δωματιο τους καποιες φορές την ημέρα?Γιατι εγω αυτο το έκανα απο την αρχη και μάλλον έπιασε.Πάντως μην αγχώνεστε θα κοιμηθούν.σιγά σιγά.Φιλάκια σε όλες σας

Link to comment
Share on other sites

Επισης μου ειπε οτι δεν το κανει επειδη πειναει, αλλα επειδη θελει να ερθει σε επαφη μαζι μου οποτε ας πηγαινει ο πατερας του να τον κοιμιζει οταν ξυπναει μες τη νυχτα (πως θα γινει αυτο χωρις κλαμματα δεν ξερω). Στο τελος μου ειπε βεβαια οτι υπαρχει και η λυση να τον αφηνω να κλαιει αλλα φυσικα μονο αν αντεχω εγω σαν μητερα να ακουω το παιδι μου να κλαιει αλλιως μπορω να συνεχισω οπως τον εμαθα. Η ερωτηση μου ειναι οτι μηπως οντως τον κακομαθαινω και δεν τον αφηνω να ανεξαρτητοποιηθει? Μας θελει διπλα του σε υπερβολικο βαθμο θα λεγα και γω δεν του το στερω (ακομα δεν εχω παει πουθενα νυχτα) αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι ο αντρας μου στη δουλεια σερνεται απο την αυπνια και εχει αρχισει να παραπονιεται. Κοιμοταν 6 μηνες στον καναπε αλλα τωρα διεκδικει και εκεινος το κρεβατι του! Εκεινο που με χαροποιει ειναι οτι ειναι ενα ευτυχισμενο μωρο και γελαστο. Δεν κλαιει σχεδον ποτε ουτε καν οταν εχει πυρετο η τα δοντια του οποτε λεω κατι κανω σωστα δεν μπορει???? Εσεις τι λετε?

 

για μενα όλα καλά τα κάνεις..και μενα δεν έχει κλαψει ποτέ...ψεματάκι λεω μόνο όταν πέφτει κλαίει και μου λεει ''μαμά μα''. Σιγά μην άφηνα το παιδί μου να σπαράζει για να το βάλω να κοιμηθει μόνο του.παρεπιπτώντος εμένα όταν ξυπνούσε την νυχτα μάλλον 6 το πρωί δεν έκλαιγε και μου έκανε έναν περίεργο θόρυβο με τα χειλάκια του ότι ήθελε να φάει...Εμένα είναι 18 μηνών και 10 κιλά..........:cry:βεβαια ο γιατρός μου λεει είναι εντάξυ αφού τώρα τα παιδιά δεν πέρνουν εύκολα βάρος μιας που τρέχουν όλη μέρα...έχουμε κολλήσει στα 10..και ο δικός μου ο άντρας έχει κοιμηθει στον καναπέ!!!!τώρα που θα έρθει όμως θα έχει την κρεβατάρα του:roll:....και την γυναικάρα και δεν θα τον χωρίζει ο γιος στη μέση:-)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...