Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!

Recommended Posts

ο μπεμπούλης μου είναι 20 ημερών τώρα και θα ήθελα σας ΄παρακαλώ να με βοηθήσετε γιατί στο πρώτο μου παιδί δεν είχα θηλάσει καθόλου και τώρα μου φαίνεται βουνό (νομίζω θα τρελλαθώ)..τον θηλάζω αποκλειστικά.μπορείτε να με βοηθήσετε στα εξής μου προβλήματα?

1. έχει 2 μέρες που θηλάζει από το ένα στήθος 10-15 λεπτά και μετά δεν θέλει από το άλλο..κοιμαται..πρέπει να επιμένω να τον ξυπνάω? και αν δεν θέλει? είναι φυσιολογικό σε κάποια γεύματα να τρώει πολύ και σε άλλα όχι τόσο?

2. κάνει αναγωγές, γεγονός που με στενοχωρεί και με αγχώνει..η γιατρός μου είπε να αλλάξω τη στάση που τον κρατάω, να τον κρατάω όρθιο ώστε να φεύγει το γάλα κατευθείαν προς τα κα΄τω..εγώ τον κρατάω άλλ 5 10 λετπά αφού ρευτεί όρθιο και ε΄τσι κάπως το παλεύω..αλλά και πάλι βγάζει..ιδίως να χρειαστεί να τον αλλάξω ενδιάμεσα

3. πότε πρέπει να τα αλλάζουμε? πριν ή μετά τον θηλασμό?

4. αυτά τα βογγητά που κανουνε είναι φυσιολογικά? εγώ αγχώνομαι παρα πολυ..νομίζω ότι φταίει το γάλα μου..όπως επίσης και το ότι κοκκινιζεί σαν να σφίγγεται...

5. επειδή κάνει αναγωγές, βγαίνει και γαλατάκι από τη μυτούλα του, και γενικά τον νιώθω μπουκωμένο, και συνεχεια με ορούς είμαι..τι μπορώ να κάνω? καποιες στιγμές το βράδυ τον ακούω να ρουθουνίζει έντονα..

αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα πολυ, γιατί πιστεύω ότι θα πάθω κατάθλιψη από το πολύ άγχος..

ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

καλημερα μαρακι να σου ζησει το μωρακι σου!

τις πρωτες μερες θελει μεγαλη υπομονη ο θηλασμος!τα μωρα ρυθμιζουν μονα τους την ποσοτητα που τρωνε,αν μπορεις να το χαιδευεις λιγο για να ξυπναει αν παλι δε ξυπναει δε πειραζει οταν εκεινο ξαναπεινασει το ταιζεις,ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος και απεριοριστος,εγω ετσι εκανα στην μπεμπουλα μου που τωρα ειναι 5,5μηνων και θηλαζει ακομα.να καθεσαι ετσι ωστε το σωμα σου να σχηματιζεο ορθη γωνια και να ''πηγαινεις'' το μωρο στο στηθος και οχι το στηθος στο μωρο,να κρατας το στηθος με το χερι και να σχηματιζετε το c ,μισοφεγγαρο δηλαδη οχι σαν ψαλιδι.

το γαλα σου γιατι να φταιει?τα μικρουλια ζοριζονται και κουραζονται στον θηλασμο ειναι λογικο αφου κανουν προσπαθεια οχι σαν το μπουκαλι που ειναι σχετικα πιο ευκολο για εκεινα.

οσο για τις αναγωγες αφου φαει σηκωσε το και κρατησε το σε ορθια σταση για να ρευτει αν δεν το κανει χαιδεψε του τη πλατουλα να το βοηθησεις να ρευτει,αλλα αν και παλι δε ρευτει δε πειραζει γιατι στον θηλασμο τα μωρα δεν ρευονται παντα,κρατησε το ενα τεταρτο ορθιο αν ομως συνεχισει να κανει εμετουλη και κυριως απο τη μυτη και αν το νιωθεις μπουκωμενο να απευθυνθεις στην παιδιατρο.

μην δισταζεις σε τιποτα σε οτι εχει να κανει με την υγεια του παιδιου σου αλλωστε οι γιατροι πρεπει να ειναι συνεργασιμοι και να μας ακουνε.εγω στην αρχη επαιρνα σχεδον καθε μερα την παιδιατρο τηλεφωνο μιας και ηταν το πρωτο μου μωρο δεν ηξερα πολλα πραγματα αλλα ευτυχως ειναι παντα εκει να με ακουσει και να με συμβουλευσει.

και παλι να σου ζησει!

-------------------------

Ήρθες για να μας χαρίσεις την ευτυχία!

9Uzhp3.png GHqEp3.png

Να σου ζήσει το μωρό σου!

1. Το μωρό θηλάζει όσο θέλει, όποτε θέλει. Το να θηλάζει 10-15 λεπτά είναι φυσιολογικό. Μπορεί να τραβάει το γάλα αποτελεσματικά και να χορταίνει. Δεν χρειάζεται να πάρει και το άλλο στήθος αν δεν θέλει. Μην ακούς τα "15 λεπτά από το κάθε στήθος". Θα το βάζεις στο ένα κι όσο κάτσει, μετά στο άλλο. Αν δεν το θέλει έχει καλώς.

2. Μάλλον το μωρό σου έχει ελαφριά ΓΟΠ. Διάβασε το αντίστοιχο τοπικ για να δεις. Θα τον κρατάς τουλάχιστον 20 λεπτά όρθιο μετά το γεύμα. Καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά;

3. Συνήθως τα μωρά τα κάνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αυτό όμως αλλάζει μετά από μερικές μέρες καθώς μειώνονται κι οι λερωμένες πάνες που έχουν μέσα στο 24ωρ. Αν εσένα δεν τα κάνει πια μετά το γεύμα, άλλαζε τον πριν ώστε να αποφύγεις και τις αναγωγές.

4. Ναι είναι φυσιολογικά. Μάλλον θα έχει κανενα κολικό και θα σφίγγεται για να ελευθερώσει τον εγκλωβισμένο αέρα στο έντερο του. Μπορείς να του κάνεις ασκησούλες με τα ποδαράκια για να φύγει ο αέρας.

5. Θα του βάζεις ορούς για να καθαρίζει η μυτούλα του και να αναπνέει ελεύθερα.

Αν μπορείς απάντησε και σ' αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να σου ζήσει το μωρό σου!

1. Το μωρό θηλάζει όσο θέλει, όποτε θέλει. Το να θηλάζει 10-15 λεπτά είναι φυσιολογικό. Μπορεί να τραβάει το γάλα αποτελεσματικά και να χορταίνει. Δεν χρειάζεται να πάρει και το άλλο στήθος αν δεν θέλει. Μην ακούς τα "15 λεπτά από το κάθε στήθος". Θα το βάζεις στο ένα κι όσο κάτσει, μετά στο άλλο. Αν δεν το θέλει έχει καλώς.

2. Μάλλον το μωρό σου έχει ελαφριά ΓΟΠ. Διάβασε το αντίστοιχο τοπικ για να δεις. Θα τον κρατάς τουλάχιστον 20 λεπτά όρθιο μετά το γεύμα. Καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά;

3. Συνήθως τα μωρά τα κάνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αυτό όμως αλλάζει μετά από μερικές μέρες καθώς μειώνονται κι οι λερωμένες πάνες που έχουν μέσα στο 24ωρ. Αν εσένα δεν τα κάνει πια μετά το γεύμα, άλλαζε τον πριν ώστε να αποφύγεις και τις αναγωγές.

4. Ναι είναι φυσιολογικά. Μάλλον θα έχει κανενα κολικό και θα σφίγγεται για να ελευθερώσει τον εγκλωβισμένο αέρα στο έντερο του. Μπορείς να του κάνεις ασκησούλες με τα ποδαράκια για να φύγει ο αέρας.

5. Θα του βάζεις ορούς για να καθαρίζει η μυτούλα του και να αναπνέει ελεύθερα.

Αν μπορείς απάντησε και σ' αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

συμφωνω με οτι λεει η μαμα pipi και κατι ακομη..

ο αποκλειστικος θηλασμος θελει μεγαλη υπομονη και αντοχη οχι μονο στην αρχη αλλα και αργοτερα (αν και θα το χεις συνηθισει και θα το κανεις πιο ευκολα)

υπαρχει πιθανοτητα να πρεπει να θηλαζεις και ανα μια με μιαμιση ωρα γιατι καθως μεγαλωνει θα ζηταει και περισσοτερο, ειδικα για τη ΓΟΠ μεχρι να στρωσει (μπορει μετα τον 6ο μηνα μπορει και νωριτερα μπορει και αργοτερα) βοηθα να κανει μικρα και τακτικα γευματα. Στο λεω γιατι και η δικια μου ειναι πολυ λαιμαργη και αναγκαστικα να την περιορισω για ενα χρονικο διαστημα, τωρα παμε καλυτερα..

να προσπαθεις να βαζεις το μωρο να ρευεται και αν δεν σου ρευεατι μην το ταλαιπωρεις πολυ προσπαθωντας γιατι οσα θηλαζουν καταπινουν λιγο αερα και δεν ρευονται παντα συνεπως να φροντιζεις να κοιμαται στο πλαι αριστερα η ανασκελα παντα με επιβλεψη.

τελος να μην ακους κανεναν οταν θα σε κριτικαρουν για το θηλασμο πχ το μωρο δεν τρωει αρκετα η γιατι δεν δινεις συμπληρωμα και τα ρεστα..αυτο απο μονο του θα σε οδηγησει στον αποθηλασμο αυτοματα..

1. 38η εβδομάδα

2. αγόρι

3. φτ

4. δεν πήρε αναισθησία

5. εμφάνισε ίκτερο, 15,8 και βγήκε με 11,2

6. δεν νοσηλεύτηκε

7. θηλάζει, 8 γεύματα περίπου

8. γεννήθηκε 16/3 3040,21/3 3000, 4/5 3380

9. δεν χρησιμοποιούμε ξένο γάλα

10. ούτε θήλαστρο

ευχαριστώ πολυ

Διαφημίσεις

Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος με τις ημερομηνίες;

Από 21/3 μέχρι 4/5 πήρε μόνο 380γρ; Μάλλον έκανες λάθος, για κοίτα το.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

21/4 συγνωμη!!

μπορώ να σας ρωτήσω και κάτι άλλο?? ενώ΄μέχρι προχτες έκανε κακά 4 5 φορές την ημέρα χτες παρατήρησα ότι έκανε 2 και λίγα σχετικά..καλά συνήθως λίγα έκανε..από βρεγμένες πάνες μια χαρα 8 σίγουρα..είναι δυνατόν ένα μωρό που θηλάζει να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα?και επίσης μου παρουσίασε κοκινίλες στον λαιμό πίσω, και κα΄τω από το πιγούνι και κοντά στα αφτιά του..έντονες σαν συγκαμα..η γιατρός μου συνέστησε την baby cream της frazydeerm..κατι σαν ατοπική δερματίτιδα μου είπε, αλλά εγώ ανησύχησα..είναι συνηθες αυτό?σας ευχαριστώ πολύ..με καθησυχάζετε πολύ

21/4 συγνωμη!!

μπορώ να σας ρωτήσω και κάτι άλλο?? ενώ΄μέχρι προχτες έκανε κακά 4 5 φορές την ημέρα χτες παρατήρησα ότι έκανε 2 και λίγα σχετικά..καλά συνήθως λίγα έκανε..από βρεγμένες πάνες μια χαρα 8 σίγουρα..είναι δυνατόν ένα μωρό που θηλάζει να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα?και επίσης μου παρουσίασε κοκινίλες στον λαιμό πίσω, και κα΄τω από το πιγούνι και κοντά στα αφτιά του..έντονες σαν συγκαμα..η γιατρός μου συνέστησε την baby cream της frazydeerm..κατι σαν ατοπική δερματίτιδα μου είπε, αλλά εγώ ανησύχησα..είναι συνηθες αυτό?σας ευχαριστώ πολύ..με καθησυχάζετε πολύ

για τις κοκκινίλες κατω απο το πιγούνι εγω χρησιμοποιώ την κλασσική πουδρα Fissan. τωρα για τα κακα της μην αγχώνεσαι, και η δικιά μου όσο επινε μονο γαλα αλλες φορες εκανε μια φορα την ημέρα αλλα πολύ , αλλες φορες 2. Τωρα που αρχίσαμε τις φρουτοκρεμες και την στερεα τροφή ενεργείτει 3-4 φορές. Αφου οι πανες της ειναι βρεγμένες μια χαρα ειναι το μωρό.Δυσκοίλιο θεωρείται ενα μωρο που ενεργείται μια φορα στις 2 μερες

Μαράκι, στην ηλικία που είναι τώρα το μωρό σου είναι φυσιολογικό να μειωθούν τα κακά. Στον αποκλειστικό θηλασμό, είναι φυσιολογικό ακόμα και μέχρι 7 μέρες να μην ενεργηθεί, αυτό συμβαίνει γιατί το μητρικό γάλα απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό του μωρού, είναι λίγα αυτά που περιέχει και δεν είναι απαραίτητα-απορροφήσιμα!

Μετράς λοιπόν τις βρεγμένες πάνες και συνεχίζεις μ' αυτά που σου είπε η Pipi.

Για τις κοκκινίλες, αλλά και για τις αναγωγές, θα έλεγα να κόψεις τα γαλακτοκομικά και να δεις πώς θα πάει. Θέλει γύρω στις 2 εβδομάδες να καθαρίσει ο οργανισμός σου από την πρωτεϊνη του γάλακτος και άλλες τόσες του μωρού, δηλ. σύνολο 4, αλλά λογικά θα δεις βελτίωση πιο νωρίς. Διάβασε και το θέμα με την ΓΟΠ.

Πρόσεξε με την πούδρα, δεν συνιστάται πλέον η χρήση της, γιατί δεν κάνει να την εισπνέουν τα μωρά. Επίσης, για την ατοπική δερματίτιδα πρόσεξε τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς στα ρούχα του μωρού και στα δικά σου που έρχεται σε επαφή και καλό ξέπλυμα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Το μωράκι σου πήρε μέσα σε 2 εβδομάδες 380γρ που είναι μια χαρά.

Τα μωρά που θηλάζουν δεν μπροείς να πεις ότι είναι δυσκοίλια, εκτός αν κάνουν μέρες να ενεργηθούν, ζορίζονται πολύ σε όλο αυτό το διάστημα και τα κακά είναι σκληρά. Οπότε δυσκοίλιο δεν θεωρείται ένα μωρό που ενεργείται μια φορά στις 2 μέρες. Τα κακά σας μια χαρά είναι. Εμένα τα κάνει εδώ και καιρό μια φορά την εβδομάδα.

Σε ρώτησα και παραπάνω, καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Μαρακι μια χαρα τα πατε μην αγχώνεσαι!!

Εφοσον το μωρακι σου μεγαλώνει μια χαρα δεν εχεις κανενα λόγο να ανυσηχείς. Εμενα εκανε σπάνια κακακια του γιατι αφομοιωνε ολο το γάλα μου αλλα τωρα που μεγαλώσαμε λιγακι κάνουμε καθε μερα και κακοφαινεται στη μαμα :)

Για να ξεαγχωθείς να σου πω ότι η μικρή μου με αποκλειστικό θηλασμό και έκανε κακά κάθε 4 ή 5 μέρες όταν έγινε περίπου 3 μηνών. Είχα αποκλείσει από την διατροφή μου τα όσπρια φοβούμενη τους κωλικούς και όταν τα ξαναέφαγα καταλάθος το παιδί έκανε κακά με ευκολία και όταν κάταλαβα ότι βοήθησαν έτρωγα φακές , φασόλια, ρεβύθια κάθε 2 μέρες και την φτιάξαμε την δυσκοιλιότητα που "νόμιζα" πως είχαμε

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Eμενα συνεχιζει μεχρι και σημερα να κανει 3-4 κενωσεις ημερισιως,εχουμε πηξει στο σκ...

και ξεκινησε να βαζει πολυ βαρος μετα τον 3ο μηνα,αναποδα τα κανει το μωρακι μου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Το μωράκι σου πήρε μέσα σε 2 εβδομάδες 380γρ που είναι μια χαρά.

Τα μωρά που θηλάζουν δεν μπροείς να πεις ότι είναι δυσκοίλια, εκτός αν κάνουν μέρες να ενεργηθούν, ζορίζονται πολύ σε όλο αυτό το διάστημα και τα κακά είναι σκληρά. Οπότε δυσκοίλιο δεν θεωρείται ένα μωρό που ενεργείται μια φορά στις 2 μέρες. Τα κακά σας μια χαρά είναι. Εμένα τα κάνει εδώ και καιρό μια φορά την εβδομάδα.

Σε ρώτησα και παραπάνω, καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά;

συγνώμη που δεν απάντησα, το ξέχασα...έχω 3 4 μέρες που έκοψα το γάλα που έπινα..επινα 1 2 ποτήρια την ημέρα, από όταν γύρισα από την κλινική θεωρώντας ότι χρειάζεται για το δικο μου γάλα..να σας ρωτήσω βρε κοριτσια..γιατί μπορεί να μην κατάλαβα καλα΄..νόμιζα ότι τα μωρά που θηλάζουν ενεργούνται πολύ πιο συχνά, και ότι το 3 με 4 φορές την ημερα που αναφέρεται και σε άλλα τοπικ είναι απαραίτητο...γι αυτό αγχώθηκα..γιατί ξαφνικά μειώθηκαν ο ι φορές σε 2 με 3 ..σας ευχαριστώ

Εντάξει που έκοψες το γάλα αλλά να κόψεις όλα τα γαλακτοκομικά. Υπάρχουν σε μπισκότα, σε αλλαντικά, σε ψωμιά κλπ. Θα δεις βελτίωση και στα σπυράκια και στη ΓΟΠ.

Βασικά το ζητούμενο είναι 2-3 λερωμένες την ημέρα. Οι 4-5 που είχες ήταν πολλές αλλά φυσιολογικές. Όσο περνάει ο καιρός, θα λιγοστεύουν και οι κενώσεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Οι 3-4 φορές την ημέρα είναι (νομίζω) μέχρι περίπου τις 2 εβδομάδες. Μετά δεν έχει και πολύ σημασία.

"Μπορεί να λερώνει από 20 πάνες την ημέρα μέχρι 1 πάνα στις 20 μέρες και να είναι φυσιολογικό"

αναφέρεται στο "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση"

Να σου ζήσει και υπομονή :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

και όταν λέμε λερωμένες εννοούμε πολύ λερωμένες? γιατί σε μας δεν είναι πολύ λερωμένες. και αν σε κάποια πάνα είναι απλά ένας μικρός κύκλος κακά, θεωρείται εκκένωση και αυτό?

και τέλος κορίτσια, να σας ρωτήσω και κατι άλλο που με απασχολεί? τα μωράκια σε αυτή την ηλικία τα νιώθουμε ζεστά? όταν τον πιάνω, π΄σω στο σβερκάκι του σαν να καίει, βεβαια τα μαγουλάκια του είναι ζεστά, αλλά καμιά φορά ιδίως όταν τον σηκώνω από το καλαθάκι είναι ζεστός παντού..είχα περάσει μαι φρίκη νομίζοντας ότι έχει πυρετό στις 13 ημέρες, του έβαζα συνέχεια θερμόμετρο και είχε 37 , μέχρι 37,3 ΄του κάναμε προληπτικά εξετάσεις για ουρολοίμοξη αλλά ευτυχώς..αλλά μου εμεινε εμμονή από τότε και όλο τον ακουμπάω χωρίς βεβαια να βάζω θερμόμετρο γιατί θα μου στρίψει

Εμενα η κορουλα μου μπορει να κανει εως 3 φορες την ημερα αλλα μπορεί και να μην κανει και καθολου κακα. Το συνηθες ειναι να εχει αερια. Στον αποκλειστικο θηλασμο δεν παιζει θεμα δυσκοιλιοτητας γενικα.

Αν θυμάμαι καλά (διορθώστε με αν κάνω λάθος), κάπου είχε αναφέρει η Αγλαΐα ότι για να θεωρηθεί μια κένωση κανονική, θα πρέπει να έχει μέγεθος κέρματος??

Η θερμοκρασία τόση πρέπει να είναι στα νεογέννητα. Κι ιδιαίτερα όταν το σηκώνεις από το καλάθι που ήταν και σκεπασμένο, είναι λογικό να είναι πιο ζεστό. Τώρα κάνει και ζέστη, θα ζεσταίνεται περισσότερο όπως κι εμείς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αν θυμάμαι καλά (διορθώστε με αν κάνω λάθος), κάπου είχε αναφέρει η Αγλαΐα ότι για να θεωρηθεί μια κένωση κανονική, θα πρέπει να έχει μέγεθος κέρματος??

Η θερμοκρασία τόση πρέπει να είναι στα νεογέννητα. Κι ιδιαίτερα όταν το σηκώνεις από το καλάθι που ήταν και σκεπασμένο, είναι λογικό να είναι πιο ζεστό. Τώρα κάνει και ζέστη, θα ζεσταίνεται περισσότερο όπως κι εμείς.

ναι αν ξέρει καμιά κοπέλα ας μας πει για το μέγεθος της κένωσης..

Στο βιβλίο γράφει κατι για 3 κουταλιές της σούπας, αλλά γράφει επίσης ότι μπορεί η πάνα να τα 'πίνει' και να φαίνεται μόνο ένας κίτρινος λεκές. Βγάλτε συμπέρασμα τώρα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

21/4 συγνωμη!!

μπορώ να σας ρωτήσω και κάτι άλλο?? ενώ΄μέχρι προχτες έκανε κακά 4 5 φορές την ημέρα χτες παρατήρησα ότι έκανε 2 και λίγα σχετικά..καλά συνήθως λίγα έκανε..από βρεγμένες πάνες μια χαρα 8 σίγουρα..είναι δυνατόν ένα μωρό που θηλάζει να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα?

Μετά τις 20 μέρες μπορει να αλλάξει η συχνότητα των κενώσεων, αυτό δεν χαρακτηρίζεται ως δυσκοιλιότητα.

Οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 6-8 το 24ωρο μέχρι να σαραντίσει και 5-6 μετά.

και επίσης μου παρουσίασε κοκινίλες στον λαιμό πίσω, και κα΄τω από το πιγούνι και κοντά στα αφτιά του..έντονες σαν συγκαμα..η γιατρός μου συνέστησε την baby cream της frazydeerm..κατι σαν ατοπική δερματίτιδα μου είπε, αλλά εγώ ανησύχησα..είναι συνηθες αυτό?σας ευχαριστώ πολύ..με καθησυχάζετε πολύ

Κόψε όλα τα γαλακτοκομικά από αγελαδινό γάλα στη διατροφή σου. Μετά από έναν μήνα αποχής το ξανασυζητάμε.

21/4 συγνωμη!!

κιεμενα εχει ΑΚΡΙΒΩς ΤΑ ΙΔΙΑ με εσενα μαρακι τις κοκκινιλες στα ιδια σημεια και ειναι 6 μηνων και μουπαν ατοπικη δερματιτιδα και απο 3 μηνων εχω κοψει τα γαλακτομοκια γιατι ειχε και παλινδρομηση και αυτη σταματησε αμεσως αλλα τα εκζεματα συνεχιζουν ακαθεκτα και εχει και φαγουρα τωρα και εκνευρισμο και ειμαι πολυ στεναχωρημενη.αστα τωρα σκεφτηκα μηπως τον πειραζει το σιταρι επειδη τουβαλα μια κρεμα με βρωμη και φουντωσε και απο χτες εκοψα ολα τα σιτηρα και δεν ξερω τι να τρωω.