Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Recommended Posts

εγω προσωπικα ναι αλλα μεσα στην εγκυκλιο αναφερει οτι μπορουμε να τα καταθεσουμε στο ικα της περιοχης μας και αυτοι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αναλαβουνε την μεταφορα τους προς το αρμοδιο ικα..κανουν ομως περιπου 15 με 20 μερες οποτε ποιος ο λογος να περιμενεις αλλες τοσες μερες επιπλεον..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 440
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μην το αφήσετε κορίτσια!

γέννησα 30/4 και μετά το 6μηνο γύρισα στην δουλειά 1η μαρτη.

απο 1100 θα παίρνω 1215,80 έως και τον ιούλιο,.

καλο?????????

δεν καταλαβα ακριβως τα χρηματα απο που θα τα παιρνεις;

και πάλι δεν καταλάβα πότε γύρισες.

πηρες και το εξάμηνο ?

απρίλιο του 2009 γεννησες?

και ποτε επέστρεψες

μπορεις να τα πεις αναλυτικα να τα καταλάβουμε?και ποιος σε πληρωσε αυτα τα λεφτα?

ο εργοδοτης?

ευχαριστωωω

Διαφημίσεις

το θέμα έχει συζητηθεί και εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=58725

Από την στιγμή που θα επιστρέψεις στην δουλειά σου και έως την ημερομηνία που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο από την λήξη της άδειας λοχείας, θα πρέπει οι εισφορές σου να είναι μειωμένες κατά 50%.

Αν αυτές έχουν καταβληθεί, θα σου επιστραφούν. Αν όχι, θα παρακρατούν από τον μισθό σου λιγότερο ποσό.

Η επιστροφή χρημάτων θα γίνει αν έχεις επιστρέψει στη δουλειά σου πριν την 01.04.2010.

π.χ. εγώ θα γυρίσω στη δουλειά μου τον Απρίλιο του 2010. Δεν θα πάρω επιστροφικά, ΑΛΛΑ έως τον Οκτώβριο που λήγει ο χρόνος από την άδεια λοχείας μου θα μου παρακρατούν λιγότερα χρήματα.

Γεια σας, έκανα και εγω την σχετική αίτηση πολύ πρόσφατα και ρώτησα πότε θα είναι έτοιμη η απόφαση επιστροφής των χρημάτων, μου είπαν λοιπόν οτι θα αργήσει πολύ ίσως και παραπάνω απο 5 μήνες :(, πάντως μου φάνηκαν σαν να μην είχαν ενημερωθεί σχετικα με την εγκυκλιο, σαν να την βλέπανε για πρώτη φορά. Την αίτηση την έκανα στο ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μήπως κατά τύχη έχει κάνει κανείς απο εσας στο ιδιο ΙΚΑ αίτηση ? Ασχέτως ΙΚΑ, σας είπαν σε πόσο χρονικό διάστημα θα δώσουν τα χρήματα ?

κορίτσια καλήμερα!

Σήμερα πήρα τηλέφωνο το ika να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα νέο.

Εχω κάνει κατάθεση από 19/02/2010.

Μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα και ότι θα έρθει στο σπίτι ειδοποίηση .

Νομίζω ότι θα αργησει αρκετά.

1gGKp3.png

κάποια μητέρα τα πήρε ήδη τα χρήματα. Μαλλον εξαρτάται από το κάθε υποκατάστημα του ΙΚΑ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=58725

ας αργησει το θεμα ειναι να τα πάρουμε ;)

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

και πάλι δεν καταλάβα πότε γύρισες.

πηρες και το εξάμηνο ?

απρίλιο του 2009 γεννησες?

και ποτε επέστρεψες

μπορεις να τα πεις αναλυτικα να τα καταλάβουμε?και ποιος σε πληρωσε αυτα τα λεφτα?

ο εργοδοτης?

ευχαριστωωω

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

30/4 GENNHSA

η αδεια λοχειας εληξε 27 ιουλίου γιατί γέννησα προώρα.

27/7 με 27/8 είναι η άδειά μου η κανονική κ μετά ξεκίνησε το εξάμηνο όπου κ επέστρεψα στην δουλειά την 1η Μάρτη.

για τον μήνα της άδειας μου έκανα τα χαρτιλα μου στο ικα για να τα πάρω πίσω.

απο μαρτιο εως κ ιούλιο που με πιάνει το 12ΜΗΝΟ ο ergoδότης αντί να τα δίνει στο ικα θα τα δίνει σε εμένα και μικλαμε για 105 ευρώπουλα παραπάνω ε?

Τα δικαιούμαστε και όταν είμαστε σε κανονική άδεια;;

αφου η μισθοδοσια τρεχει κανονικα πληρωνουμε εισφορες ετσι νομιζω ....

κατι αλλο όμως για πάρεις το 6 μηνο δεν πρεπει πρωτα να εχεις πάρει την αδεια σου , το μειωμενο σε μήνες και μετα να ξεκινησει το εξαμηνο ????

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Μερσα ετσι ειναι οπως σου τα ειπε και η φιλιτσα..

και ναι η σειρα εχει ως εξης..υπολοιπο αδειας-μειωμενο και μετα το εξαμηνο..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

torinaki και εγώ στο ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ τα κατέθεσα γιατί εκεί είναι η δουλεία μου και μου είπαν σε ένα μήνα. Μου δώσαν και ένα τηλ να τους παίρνω. Πάντως εμένα αμέσως την πήραν και ήταν ενήμεροι.

Koritsia egw ekana tin aitisi prin apo ena misi mina kai me pirane tylefono tin proigoumeni evdomada, oti ean dikeoume kati, tha mou erthi ena grama apo to IKA me apofasistiko kai to poso, gia na doume...egw den dikeoume to eksamino apo ton OAED, pira omos 3 mines apo to meiomeno orario (afto omos den mou to egrapse o ergodotis mou stin bebaiosi ergodoti) opote einai san na eixa epistrepsi stin douleia mou meta tis 63 hmeres...ena pragma omos den mporw na katalabw-genisa 1.9.2009, adeia loxeias exei liksei 3.11.09 o pote ti xrimata tha parw egw, apo tora gia olo to dodekamino i tha mou dosoune gia tous 5 mines kai meta kathe mina kati :confused: efxaristw kai sorry gia ta ellinika mou, alla den eimai ellinida :wink:

FMXWp3.png

Ve25p3.png

θα πάρεις επιστροφικά τα χρήματα για 5 μήνες ενώ για τον υπόλοιπο καιρό οι εισφορές που θα σου κρατάνε θα είναι μειωμένες κατά 50%.

Εσύ ζήτησες από τον εργοδότη σου να σου γράψει άλλη ημερομηνία από αυτή που γύρισες στη δουλειά ;;

θα πάρεις επιστροφικά τα χρήματα για 5 μήνες ενώ για τον υπόλοιπο καιρό οι εισφορές που θα σου κρατάνε θα είναι μειωμένες κατά 50%.

Εσύ ζήτησες από τον εργοδότη σου να σου γράψει άλλη ημερομηνία από αυτή που γύρισες στη δουλειά ;;

Oxi, aftos mou to egrapse, itane mia symfonia mono metaksi mas...sto Ika pantos den ipane tipota, tous to ipa kai mou ipane oti efoson plirone o ergodotis mou tis eisfores mou kanonika, den tous noiazei!

Opote egw tora zitaw tis eisfores mou piso apo ton ergodoti mou;

se efxaristw!

FMXWp3.png

Ve25p3.png

Opote egw tora zitaw tis eisfores mou piso apo ton ergodoti mou;

se efxaristw!

Από τον Απρίλη και μετά θα σου γίνεται μειωμένη κράτηση εισφορών κατά 50%.

Δεν φαίνεται κάπου στο ΙΚΑ ότι ήσουν σε άδεια το διάστημα αυτό των 3,5 μηνών;;

Kι εγώ γέννησα στις 03.09 και έχω πάρει το μειωμένο ωράριο μαζεμένο ως άδεια.

Από τον Απρίλη και μετά θα σου γίνεται μειωμένη κράτηση εισφορών κατά 50%.

Δεν φαίνεται κάπου στο ΙΚΑ ότι ήσουν σε άδεια το διάστημα αυτό των 3,5 μηνών;;

Kι εγώ γέννησα στις 03.09 και έχω πάρει το μειωμένο ωράριο μαζεμένο ως άδεια.

Oxi, den fenete pouthena sto IKA, giati eperna to mistho mou kanonika oli tin egkymosini kai kata ti diarkeia tis adeias loxeias!

Katse miso leptaki-apo ton aprili tha exw meiomeni kratisi, to katalava, alla tha mou ta dosei ta lefta o ergodotis mou apo mono tou i prepei na tou pw-koita vre afentikouli, to IKA mou dinei piso tis eisfores mou, tha mou tis valeis sto mistho mou...:D Efxaristw kai pali gia tin apantisi sou...

FMXWp3.png

Ve25p3.png

Oxi, den fenete pouthena sto IKA, giati eperna to mistho mou kanonika oli tin egkymosini kai kata ti diarkeia tis adeias loxeias!

Katse miso leptaki-apo ton aprili tha exw meiomeni kratisi, to katalava, alla tha mou ta dosei ta lefta o ergodotis mou apo mono tou i prepei na tou pw-koita vre afentikouli, to IKA mou dinei piso tis eisfores mou, tha mou tis valeis sto mistho mou...:D Efxaristw kai pali gia tin apantisi sou...

ακριβως στην ίδια κατάσταση είμαι κι εγώ!!! Λες να ειμαστε συνάδερφοι;;;; χιχι!!!!

μαλλον ο εργοδότης είναι ενήμερος. ισως να του έκανες μία ερώτηση....

Μία άλλη κοπέλα στο forum είπε πως ήδη της έκαναν μειωμένες κρατήσεις.

Η αδεια λοχειας μου εληξε στις 2 σεπτεμβριου 2009. Μπορω να κανω τα χαρτια μου μετα την 2 Σεπ. 2010 και να τα παρω μαζεμενα?

Από την στιγμή που θα γυρίσεις στη δουλειά (εάν είναι μετά την 01.04.2010) θα γίνεται αυτόματα η μειωμένη κράτηση....

Επιστροφικά θα πάρεις για διάστημα πριν την 01.04.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...