Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

EMΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ -ΒΡΑΣΙΜΟ


Recommended Posts

Καλημέρα,

ο μικρός μου είναι 3 μηνων και του βραζω εμφιαλωμένο νερό 10λεπτα αντι κανονικό και παρατήρησα ότι το εμφιαλωμενο έχει μετα το βρασιμο περισσότερα αλατα από οτι στο κανονικο της βρυσης ....πώς να το στραγγίζω τόσα άλατα? και γιατί τοσα αλατα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ έβραζα και βράζω εμφιαλωμένο για το μωρό μου από τότε που γεννήθηκε, και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Άλλωστε το νερό της βρύσης δεν το πίνουμε ούτε εμείς, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή.

Όμως στο σπίτι της μαμάς μου που έμεινα για 10 μέρες και αγόρασα άλλη μάρκα εμφιαλωμένου, είχα πρόβλημα με τα άλατα. Ίσως να ήταν κι από τα σκεύη, δεν ξέρω.

Έβρεχα τότε με καυτό βρασμένο νερό πρώτα, καλά καλά ένα καθαρό φίλτρο καφετιέρας, να φύγουν τα χημικά και οι "κόλλες" και το στράγγιζα με εκείνο από τη μια κανάτα στην άλλη.

Μέχρι εκεί μου έκοψε, μέχρι εκεί έκανα... τώρα, αν είναι και το σωστό δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω και στα δυο μου παιδια χρησιμοποιω εμφιαλωμενο και συγκεκριμενα μια μαρκα που εχει τα λιγοτερα αλατα.δεν ξερω αν πρεπει να την πω για λογους διαφημιστικους...

''...for those about to rock we salute you...''

Link to comment
Share on other sites

Και εμείς εμφιαλωμένο πίνουμε γιατί το νερό της βρύσης στην περιοχή μας είναι επίφοβο να το πιείς. Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί θέματα στην περιοχή με το νερό. Στην αρχή έπαιρνα εμφιαλωμένο με τα λιγότερα άλατα αλλά εδώ και αρκετό νερό παίρνουμε εμφιαλωμένο μεν αλλά όχι μεταλικό και συγκεκριμένα αυτό που πίνουμε είναι το νερό που υδροδοτεί και την πόλη των Ιωαννίνων. Θεώρησα καλύτερο να πίνουμε απλό επιτραπέζιο νερό και όχι μεταλικό λόγω των αλάτων. Τώρα τι να πω ελπίζω να μην έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο μωρό μου αλλά έτσι και αλλιώς εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν είχα δεν το συζητώ θα έπινε της βρύσης.

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η παιδιατρος μας έχει συστήσει να δίνουμε νερό βρύσης το οποιο έχει μεν μικροβια οπως μας ειπε αλλά και αυτά ειναι απαραίτητα για να συνηθισει το παιδι, και εμφιαλωμένο μόνο αν παμε κάπου που ειμαστε σιγουροι ότι το νερό δεν πινεται. Γενικά ήταν αντιθετη στο εμφιαλωμένο.

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμείς στην περιοχή μας δεν έχουμε δίκτυο ύδρευσης. Φέρνουμε νερό με τα βυτία και δεν το πίνω ούτε εγώ. Το χρησιμοποιώ μόνο για μαγείρεμα κι αυτό επειδή βράζει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ούτε για καφέ στην καφετιέρα δεν το χρησιμοπιώ, γιατί ναι, μεν βράζει αλλά έχει γεμίσει άλατα την συσκευή!!

Οπότε πίνουμε εμφιαλωμένο οικογενεικώς και μάλιστα το αγοράζουμε χονδρική...

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κι εμείς πίνουμε βρύσης.

Στην περιοχή πολύ συχνά κάνουν.... υπερχλωρίωση! Το νερό μυρίζει πολύ έντονα.

 

Δεν είναι θέμα μικροβίων.... αφού με το βράσιμο επιτυγχάνουμε αποστείρωση. Αλλά του κατά πόσο είναι κατάλληλο το νερό της βρύσης που φτάνει τελικά στο σπίτι μας και επίσης θέμα καθαρότητας των σωλήνων ύδρευσης του σπιτιού μας.

 

Σε σπίτι που έμενα παλαιότερα με ενοίκιο... έλεγα σιγά μωρε.. καλύτερα της βρύσης. Τελικά μια μέρα -πώς μου ήρθε- έβαλα ένα βαμβάκι για να φτιάξω κάτι σαν μικρό φίλτρο... Και το βαμβάκι βγήκε ΚΑΦΕ (από τη σκουριά των σωλήνων)!!!! Στο ποτήρι δε φαινόταν, ούτε είχε κάποια μυρωδιά. Όταν έφυγα θα το ανακαίνιζαν (ντουλάπια κτλ...) για να ιδιοκατοίκηση. Βγάζοντας τα ντουλάπια.. έσπασε ο σωλήνας παροχής νερού... και αναγκαστικά τον αντικατέστησαν. Ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ!!!!

 

 

10 λεπτά βράσιμο νερού είναι η καταλληλότερη χρονική διάρκεια για να γίνει σωστή αποστείρωση. (Κάποια μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στους 100 βαθμούς Κελσίου, αν το χρονικό διάστημα είναι περιορισμένο, θέτοντας τον εαυτό τους σε αντίδραση "θερμικού σοκ" και έτσι μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να πεφτει).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

το εμφιαλωμένο νερό, όποιας μάρκας και να είναι θα περιέχει άλατα.. είναι η ολική σκληρότητα που αναγράφεται στη συσκευασία με μικρά γράμματα (συνήθως ως περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο CaCo3) καθώς μαζί με άλλες ουσίες όπως μαγνήσιο, Κάλιο κλπ.. Ολα αυτά βρίσκονται στα εμφιαλωμένα νερά επειδή η νομοθεσία για μεταλλικό νερό καθορίζει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε παρέμβαση κατά την εμφιάλωση των νερών.. έτσι το νεράκι έρχεται κατευθείαν από την πηγή στο μπουκάλι μας, μαζί με όοοολα αυτά τα άλατα και ότι μικροβια υπάρχουν τριγύρω στην πηγή.. Αυτό όμως είναι το λιγότερο, και το λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό μας.. το χειρρότερο και το πιο ανησυχητικό είναι η ίδια η συσκευασία των νερών.. το πλαστικό σε διάφανη συσκευασία εκτεθιμένο σε υψηλές θερμοκρασίας, είναι ο χειρρότερος εχθρός του νερού. Τα φορτηγά που μεταφέρουν τα νερά εκτεθημένα για ώρες στον ήλιο, αλλοιώνουν την συσκευασία του νερού, και το πλαστικό περνάει ουσίες στο νερό.. Ερευνες έχουν δείξει οτι το πλαστικό αυτό είναι καρκινογόνο.. το ξέρατε οτι πρέπει να φυλάσσεται το νερό σε θερμοκρασίες κάτω των 18 βαθμών κελσίου?? ποιός μας εγγυάται οτι το νερό συντηρείται σε αυτές τις συνθήκες? κανείς! ακόμα και στο σπίτι μας, πολλές φορές η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 20 βαθμούς..

Και ποιά είναι η λύση? τι νερό πίνουμε? Νερό από φίλτρο.. από σύστημα αντίστροφης όσμωσης.. Είμαι από επαρχία, και έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το νερό.. με αυτόν τον τρόπο έσωσα την υγεία μου, και την τσέπη μου.. άστε το κουβάλημα των εξάδων!!! Μιλάμε για συστήματα που φιλτράρουν το νερό σε επίπεδο μορίων, προσφέροντας φρέσκο, καθαρό και εγγυημένο νερό χωρίς άλατα και χωρίς παθογόνους μικροοργανισμούς..

Το δικό μου είναι από το WATERSHOP κόστισε 180 Ευρώ, ενώ η συντήρησή του μόλις 8 ευρώ / μήνα.. όσο δηλαδή 4 εξάδες νερό.. και πίνω άφοβα όσο νερό θέλω, χωρίς το άγχος της ποιότητας και του κουβαλήματος.

http://e-watershop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=41

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...