Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΚΑΝΑ ΘΑΛΑΣΣΑ...

Recommended Posts

Γειά σας. Πήρα επιτέλους το θάρρος, να παραδεχτώ οτι τα έκανα θάλασσα στο θέμα του θηλασμού.Με παραμύθιασε η παιδίατρος οτι η μικρή πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει να πίνει ΚΑΙ ξένο γάλα, απο το μπιμπερό.Εδώ και ένα μήνα, εκτός απο το δικό μου γάλα, πίνει στις 2μιση το μεσημέρι και στις 9μιση το βράδυ, ένα μπιμπερό με ξένο γάλα.(S26 Gold)

Σιγά σιγά η μικρή συνήθισε στην εύκολη και γρήγορη ροή του μπιμπερό και δύσκολα την κρατούσα στο στήθος.Μόνο το πρώι, απο τις 6 μέχρι τις 2, κάθεται και πίνει χαλαρά απο μένα.Επίσης, πίνει λίγο το απόγευμα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μειωθεί αισθητά η παραγωγή του γάλακτος.

Εχθές που πήγαμε στην παιδίατρο, για να μας δώσει οδηγίες, για την εισαγωγή των στερεών τροφών, μου είπε.."6 μηνών και ακόμα θηλάζει??Ώρα να περάσουμε στον απογαλακτισμό!" ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! Της είπα οτι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση και έφυγα εκνευρισμένη.

Σήμερα, έφαγε στις 06:00 δικό μου γάλα.

10:00 φρουτόκρεμα μπανάνα.(έφαγε την μισή!!)

λίγο δικό μου γάλα.¨

14:30 χορτόσουπα, ή κρεατόσουπα ή κοτόσουπα ή αν δεν φάει, δίνω και ξένο γάλα

17:00 δικό μου γάλα

18:00 Κρέμα βανίλια

20:00 δικό μου γάλα

21:45 Ξένο γάλα.

Η μικρή γεννήθηκε 2.950, 49εκατοστα και τώρα είναι 6650 και 65 εκατοστά.(καλή είναι η ανάπτυξή της?)

Δεν μπορώ με τίποτα να της κόψω εννοείται το ξένο και φοβάμαι, οτι με το παραπάνω πρόγραμμα θα μου κοπεί.Θα μπορέσω να κάνω άντληση(ενώ δεν έχω ξανακάνει), για να βάζω και στη φρουτόκρεμα?

Να κάνω κάτι να αυξήσω το γάλα μου?

Γιατί η μπέμπα, λίγο πρίν το πάσχα αρχισε να έχει πράσινες, σφιχτές κενώσεις?Εκείνο το διάστημα, την κόλλησα και ένα κρύωμα.Αυτό φταίει ή φταίει το ξένο γάλα?(μήπως και η συγκεκριμένη μάρκα).

Νιώθω οτι έχω χάσει τελείως τον έλεγχο του θηλασμού και έχω πέσει σε μελαγχολία.Νιώθω οτι η παιδίατρος με κοροίδεψε και οτι εγώ είμαι ηλίθια, που δεν έγραψα κάτι εδώ, μετά απο τα όσα έχω διαβάσει.

Σας παρακαλώ, πείτε μου τι να κάνω.

Διαφημίσεις

Γιατί λες ότι δεν μπορείς με τίποτα να της κόψεις το ξένο;

Γιατί δεν θηλάζεις τις ώρες που δίνεις ξένο; Αν θέλεις να το κάνεις τι σε εμποδίζει να το κάνεις;

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να αυξησεις την παραγωγή. Αρκεί να θηλάζεις κάθε φορά που δίνεις γάλα.

Στο μπουκάλι του ξένου γάλακτος θα ετοιμάζεις 30 ml λιγότερο γάλα από όσο συνήθως πίνει. Θα είναι το γάλα που θα θηλάζει το μωρό πριν το μπουκάλι.

Σε 4-7 μέρες μπορείς να κάνεις ακόμη μια μείωση των 30 ml. κλπ.

Η κρέμα βανίλια που δίνεις στο μωρό δεν του προσφέρει τίποτα, είναι στα πλαίσια της γενικότερης εμπορικής εκμετάλλευσης που εφαρμόζει η παιδίατρος. Δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά ότι είναι απαραίτητη ή έστω αξιόλογη τροφή.

Μπορείς να ξαναδίνεις φρούτο, διαφορετικό από αυτό που έδωσες το πρωί.

Οι θηλασμοί που κάνεις είναι λίγοι και τα μεσοδιαστήματα πολύ μεγάλα. Εκτιμώ ότι μόλις το αλλάξεις αυτό η παραγωγή θα αυξηθεί πολύ γρήγορα.

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου.

Πίνει 2 γουλιές απο το δικό μου, σταματάει και πλαντάζει στο κλάμμα.Δεν έχει την υπομονή, να περιμένει να "κατέβει" το γάλα.Και ειλικρινά το γάλα μου, έχει μειωθει πολύ.Εγώ πίεζα την θηλή και πεταγόταν συντριβάνι και τώρα, βλέπεις μια σταγονίτσα, αντε 2-3.Μόνο για 1 περίπου λεπτό, τρέχει λίγο παραπάνω.Αφού φοβάμαι οτι γι'αυτό έχει μείνει και λίγο πίσω στο βάρος.Στην αρχή έπαιρνε γρήγορα και απο τότε που μειώθηκε, σαν να κόλλησε η ζυγαριά.Τελος πάντων δεν είναι τόσο το βάρος της, όσο οτι βλέπω μεγάλη διαφορά στο στήθος μου.Εχει ξεφουσκώσει πάρα πολυ.

Την κρέμα την κόβω, δεν το συζητάμε.

Σήμερα, έφαγε μπανάνα, αύριο θα φάει μήλο, μετά αχλάδι και μετά ίσως πορτοκάλι.Την παρασκευή έχω ραντεβού με άλλο παιδίατρο.

Aglaia έχουμε ξανακάνει συζήτηση, για το αν πρέπει να αυξηθεί το γάλα μου και είχα καταλήξει στο όχι.Όμως αυτή τη φορά βλέπω οτι έχω πρόβλημα.Το στήθος μου δεν φορτώνει με τίποτα.Η μικρή για να κόψει το ξένο γάλα, πρέπει να δεί οτι έχω.Κοροίδο είναι να αφήσει την πηγή που τρέχει και να παλεύει στο στήθος, για να τραβήξει μερικές σταγόνες? Τέλος, το βράδυ, στις 9μιση δεν έχω γάλα, ΟΥΤΕ με σφαίρες.

Τι λες?

Μη πανικοβαλεσαι........ξεκινα να μειωνεις σταδιακα το συμπληρωμα οπως λεει η αγλαια και βαζε την μικρη στο στηθος συχνοτερα.......θα ελεγα να την βαζεις οταν δεν πειναει ωστε αυτη να μην εκνευριζεται λογω πεινας αλλα και η παραγωγη σου να αυξανεται .......

Μη στενοχωριεσαι........μπορεις να τα καταφερεις!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εφόσον στον 6ο μήνα έχετε τουλάχιστον διπλασιάσει το βάρος γέννησης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας (αν και ενδιάμεσες μετρήσεις θα έδειχναν γενικώς την πορεία σας).

Θυμήσου να δίνεις καινούργια τροφή ανά 3-4 μέρες, για να μπορείς να παρατηρείς αλλεργικές αντιδράσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Αlmodobar, ακολούθησε ευλαβικά αυτό που σου είπε η Αγλαΐα για τη μείωση ανά 30 ml ανά 3-4 ημέρες και το γάλα σου θα αυξηθεί και η μικρή θα θηλάζει περισσότερο. Θα ξεκινάς πάντα με θηλασμό, όταν θα νευριάζει το μωρό και θα δείχνει ότι δεν βρίσκει άλλο γάλα θα δίνεις το συμπλήρωμα μειωμένο και αν πεινάει κι άλλο, ξανά θηλασμό, από το άλλο στήθος κ.ο.κ., όσο χρειαστεί μέχρι να χορτάσει!

Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 1 year later...

Εχω ειχα το αντιθετο προβλημα!!!

Επινε το δικο μου γαλα και μονο!! Οταν ηταν 2 μηνων το γαλα μου δεν του εφτανε, οποτε δοκιμασα ενα ξενο!!!

Δεν μπορω να σου περιγραψω πως εκανε τσιριζε συνεχεια δεν σταματουσε με τιποτα! Προσπαθησα να τον βαλω στο στηθος μου και τσιριζε ακομα πιο δυνατα!!! Τσαντιστηκε ο κυριος!!!

Τον θηλασα ομως μεχρι 9 μηνων!!!

Τωρα ειναι 23 μηνων δεν πινει γαλα σε υγρη μορφη. Ενα βιολογικο γαλα γερμανικο με 2 κουταλιες φαριν λακτε για να ειναι γλυκο σε μορφη κρεμας!!

Και ερχομαι τωρα να ρωτησω αν του εδινα 1 γευμα ξενο γαλα απο νεογεννητο θα ειχα τα ιδια αποτελεσματα?