Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νυχτερινό ξύπνημα 1 χρόνο μετά

Recommended Posts

Καλημερα μανουλες εχω μια κορη 1 ετους που θηλαζουμε ακομα....

απο 40ημ εως τους 4 μηνες καταφερε να κοιμαται ολο το βραδυ χωρις νυχτερινα ξυπνηματα(εξαιρουνται φασεις με ιωσουλες) εδω και 5 ημερες ξυπνα την νυχτα 3 -4 φορες θηλαζει κανα 5λεπτο και ξανακοιμαται για καμια ωρα και παλι τα ιδια , ειναι σε φαση που βγαζει δοντακια(αν αποφασισουν να βγουν βεβαια) ειναι αντεδραση απο τα δοντια? προσπαθει να αυξησει την παραγωγη?

το προβλημα ειναι οτι εγω 2 μερες την εβδομαδα δουλευω νυχτα... και ο μμπαμπας μας δεν εχει βυζακι..... εχω το swing απο θηλαστρο ωστε να αντλω μονο οταν ειμαι στην δουλεια!

τι λετε θα συνεχιστει για πολυ αυτο ωστε να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο να αφηνω γαλατακι στο μπαμπα τα βραδυα που θα λειπω?

οταν ειμαι σπιτι δεν με ενοχλει(βασικα θηλαζω κοιμησμενη :P )

ευχαριστω για την οποιαδηποτε βοηθεια

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Διαφημίσεις

καλημερα νομιζω οτι εισαι αρκετα τυχερη ! ο μπεμπης μου ειναι 11 μηνων και ποτε του δεν εχει κοιμηθει ολη νυχτα ! θηλαζουμε ακομα και καθε 2-3 ωρες ημαστε αγκαλιτσα πιστευω οτι μερικες φορες δεν το κανει επειδη πειναει αλλα για να με μυρισει και να εχουμε αυτη την επαφη.διαβασα για μια φαση που περνανε τα μωρα μεταξη 8 με 18 μηνων που θελουν να βλεπουν συνεχεια την μαμα τους γιατι φοβουντε μην την χασουν δεν λεω πρεπει να ειναι και τα δοντακια εμεις εχουμε 2 και οταν τα εβγαζε το ακουγα να κλαψουριζει μεσα στον υπνο του,μηπως ομως ειναι και ψυχολογικο συνδρομο αποχωρισμου.τι να πω υπομονη και σε σενα και σε μενα που ελπιζω να κοιμηθω καποτε ενα οχταωρο!!!

123379gbkck5awnc.gif

71653r1qw0j5654.gif

• 1 month later...

με την ιδια ελπίδα ζω κι εγω απο τοτε που γέννησα ΜΑΜΑΕΦΗ! τον οχταωρο υπνο!!!!

που να το φανταζομουν δηλαδη!

τι να κανεις? μετα με κοιτάζει με τέτοια αγάπη που τα ξεχναω όλα......

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είσαι πολύ τυχερή :) Πάντως κι εμάς εκεί που ξυπνούσε 1-2 φορές τη νύχτα, από τους 11 μήνες περίπου άρχισε να ξυπνά 3-4 τουλάχιστον, ώσπου της τό κοψα (το ξύπνημα, ο θηλασμός κράτησε κι άλλο ακόμη).

Διάβασα από έναν παιδίατρο (Dr. Largo, δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά) ότι ναι μεν τα περισσότερα παιδιά δεν κοιμούνται σερί τον πρώτο χρόνο, αλλά από τους 3 μήνες και μετά δεν είναι απαραίτητο να φαν τη νύχτα. Με άλλα λόγια, τους 3 πρώτους μήνες πρέπει να τρων μέρα νύχτα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά μετά δεν τους δημιουργείς πρόβλημα στην ανάπτυξη αν δεν τρών τη νύχτα.

Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια το παιδί σου, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να την ταΐζει ο μπαμπάς της τη νύχτα με μπιμπερό, και να βγάζεις κι εσύ με θήλαστρο, αφού μάλλον χαδάκια θέλει και ξυπνάει.

Η δική μου στο χρόνο πάνω είχε φτάσει να μην τρώει πρωινό, τόσο χορτάτη ήταν από το βραδυνό θηλασμό. Οπότε αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση, και περιόρισα στην αρχή το νυχτερινό θηλασμό σε ένα κάθε νύχτα. Μετά της έδινα μόνο πιπίλα και την αγκάλιαζα - κοιμάται στο κρεββάτι μας, οπότε δεν ήταν κόπος. Στην αρχή γκρίνιαζε για 1-2 λεπτά, αλλά πολύ γρήγορα σταμάτησε να τρώει το βράδυ. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από εβδομάδα, ούτε κι εγώ δεν την περίμενα τόσο σύντομη. Τώρα (16 μ) συνήθως δεν ξυπνάει. Αν ξυπνήσει, για να ξανακοιμηθεί χώνει το χεράκι της κάτω από την πυζάμα μου και χαϊδεύει την κοιλιά μου, σαν υποκατάστατο του θηλασμού, αλλά δεν ζητάει το στήθος νυχτιάτικα.

Καλό κουράγιο σε ό,τι αποφασίσεις.

• 3 weeks later...

Είναι φυσιολογικό να ξυπνάνε από τα δόντια και βλέπω την κόρη μου, που βγάζει δόντια με αργούς ρυθμούς. Μόλις ξεμυτίσει κάποιο δόντι, ηρεμεί τη νύχτα, και μόλις φουσκώσει άλλο ούλο, φτου κι από την αρχή! Υπομονή, ο θηλασμός πάντως είναι από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά μέσα ανακούφισης.

Κάποιες ερμηνείες και υποδείξεις για συμφιλίωση με την κατάσταση και βελτίωση της, μπορείτε να βρείτε εδώ:

Nigth Weaning

Δεν ενδείκνυται να κόβεις βραδυνά γεύματα σε μωρό < 12μηνών που θηλάζει, καθώς μπορεί να είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του.

Μέχρι τους 3-4 μήνες, προσπαθούμε να προσφέρουμε είτε ζητάει το μωρό, είτε όχι, μέχρι να δούμε έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Μετά τους 4 μήνες, χαλαρώνουμε, αν το μωρό δεν ζητάει από μόνο του και αναπτύσσεται καλά. Το να ζητάει και να μην προσφέρουμε είναι σαν να του κάνουμε δίαιτα και σε φάσεις ταχείας ανάπτυξης που είναι αυξημένες οι απαιτήσεις, μπορεί να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό του. Βλέπουμε συχνά σε μωράκια που έκαναν νυχτερινό αποθηλασμό (από μόνα τους ή με "βοήθεια" από τη μαμά) να πέφτει ο ρυθμός ανάπτυξης τους.

Μετά, σε μωρά που την ημέρα δεν θηλάζουν καλά, γιατί τα ενδιαφέρει περισσότερο το περιβάλλον, ο νυχτερινός θηλασμός αποκαθιστά τόσο την πρόσληψη γάλακτος, όσο και την επαφή με τη μαμά.

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία και ο ΠΟΥ συνιστούν συχνό και ανεμπόδιστο θηλασμό για τον πρώτο χρόνο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 8 months later...

κορίτσια και κα Αγλαία καλημέρα

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Η μικρή μου που κοντεύει να χρονίσει και θηλάζει ακόμα, ξεκίνησε τους 2 τελευταίους μήνες να ξυπνάει το βράδυ αλλά να αργεί πάρα πολύ να ξανακοιμηθεί με φωνές και κλάματα για 2 ώρες τουλάχιστον. Θέλει να "κρέμεται" συνέχεια απτο στήθος αλλά δεν φαίνεται να πεινάει. Υπάρχει περίπτωση να έχει μειωθεί το γάλα μου (αν και δε νιώθω κάτι τέτοιο) ή να μη τη χορταίνει πια επειδή μεγάλωσε; απότι διαβάζω δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω τι να υποθέσω, μέχρι τους 10 μήνες κοιμόταν όλο το βράδυ με ένα μόνο ξύπνημα στο οποίο έπινε "καλά" απτο στήθος και ξανακοιμόταν. τώρα ούτε πίνει ούτε κοιμάται..

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..

πεπίνα γεια σου και να σου ζήσει το μωράκι σου!

για το γάλα δεν ξέρω να σου πω μιας και δεν έχουμε φτάσει ακόμη σ'αυτή την ηλικία, αλλά αυτές τις μέρες διαβάζω ένα βίβλιο για την ανάπτυξη των παιδιών και λέει ότι στους 9 μήνες περίπου τα μωρά αρχίζουν και ξυπνάνε αρκετά συχνά γιατί είναι όλες οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας εισβάλλουν και στον ύπνο τους και τους προκαλούν υπερδιέγερση!!

Επίσης κάπου εδώ μέσα υπάρχει θέμα όπου και άλλες μητέρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με σένα...

Θα κοιτάξω να το βρω

περιόρισα στην αρχή το νυχτερινό θηλασμό σε ένα κάθε νύχτα

Πώς γίνεται αυτό; Η μικρή μου κλαίει αν δεν της δώσω στήθος. Εκτός αν ξυπνήσει κλαψουρίζοντας ελαφρά και γυρνάει πλευρό μόνη της. Αλλά αυτό το κάνει λίγες φορές

Μετά της έδινα μόνο πιπίλα και την αγκάλιαζα - κοιμάται στο κρεββάτι μας' date=' οπότε δεν ήταν κόπος. Στην αρχή γκρίνιαζε για 1-2 λεπτά, αλλά πολύ γρήγορα σταμάτησε να τρώει το βράδυ.[/quote']

Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό με την πιπίλα αλλά μήπως δεν πρέπει να το κάνω τώρα που έχει μπεί στον 22ο μήνα;

Και η ορθοδοντική πιπίλα βλάπτει τα δόντια;

ζαχαρίνη σε ευχαριστώ πολύ, μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό που λες, το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δεν ήξερα ότι γίνεται περίπου στον 9 μήνα. Τουλάχιστον να μην έχω άγχος για το γάλα μου γιατί τα έχουμε πάει τόσο καλά με τον θηλασμό μέχρι τώρα χωρίς ανασφάλειες του τύπου φτάνει το γάλα μου, χορταίνει; κτλ, και θέλω να συνεχίσουμε..

σευχαριστώ για το χρόνο σου..

Διαφημίσεις

• 7 months later...

και εγω μια απο τα ιδια κοριτσια τον θηλαζω και ειναι 11μισο δν ξεκολαει απο πανω μου[αλλο που δν θελω]τον βαζω στην κουνια και σε 2ωρες ειναι στο κρεβατι μας και κοιμαται θηλαζωντας.με ξυπναει σιγουρα τρεις φορες την νυχτα και τον θηλαζω και του δινω και ξενο γαλα..πολυ σπανια να κοιμηθει στην κουνια του για κανενα 5ωρο.. μου λενε κατι γνωστες μου οτι τα μικρα τους κοιμουνται 12ωρα και θελω κ εγω..παντωσ και εγω ξυπναγα την μαμα μου για γαλα μεχρι 4χρονων..