Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Σκέφτομαι τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές να κατέβω στο κέντρο με τη μικρή χρησιμοποιώντας το μετρό..με βολεύει αφάνταστα καθ ότι έχω σταθμό ακριβώς δίπλα στο σπίτι...αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι πολύ φοβιτσιάρα και φοβάμαι μήπως τρομάξει στο μετρό...φανταστείτε ότι τρομάζει και κλαίει όταν μπαίνει στο ασανσέρ στο πατρικό μου σπίτι, γιατί είναι παλιό,ξεκινάει και σταματάει απότομα και κάνει θόρυβο..χτες που την είχα πάει στον παππού και στη γιαγιά μας άκουσε όλη η πολυκατοικία από το κλάμα παρ ότι την είχα αγκαλίτσα...από την άλλη έχω δει αρκετά μωράκια στην ηλικία της ίσως και πιο μικρά μέσα σε καρτσάκια στο μετρό.Και ο πεζόδρομος της Ερμού γεμάτος καροτσάκια είναι :!: Πως κατεβαίνουν στο κέντρο όλοι αυτοί;Αποκλείεται να παίρνουν όλοι τα αυτοκίνητά τους :!: Τώρα ίσως με πείτε υπερβολική και ότι ανησυχώ με το παραμικρό,αλλά δε θέλω να τρομάζει κι αν είναι να μου βγει η βόλτα στη στολισμένη Αθήνα ξινή ας μου λείπει καλύτερα :( Τρισήμιση μηνών ξεπεράσαμε το φόβο με το θόρυβο που έκαναν τα μηχανάκια..ήταν και καλοκαίρι, οι μπαλκονόπορτες ανοιχτές, μόλις άκουγε μηχανάκι γούρλωνε τα μάτια κι άνοιγε τρομαγμένο τα χεράκια του :cry:

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το μετρό σαν μέσο μεταφοράς με τα μικρά σας;Αν ναι πως αντέδρασαν;Γενικά τρομάζουν εύκολα ή η δικιά μου είναι πολύ μα τόοοοσο πολύυυυυυ φοβιτσιάρα κι ανασφαλής;;;;

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Εμένα ο μικρός πρωτομπήκε στο μετρό 17 - 18 μηνών. Στην αρχή του φάνηκε κάπως παράξενο, δεν τρόμαξε, δεν έκλαψε απλώς κοιτούσε παραξενεμένος. Μετά από μιά - δυό στάσεις το συνήθησε. Στον γυρισμό μάλιστα μπορώ να πω ότι ήταν ενθουσιασμένος. Θα έλεγα να το δοκιμάσεις.

.png

Και μένα η μεγάλη (μόνο αυτή έχει μπει στο μετρό) τρόμαζε αρχικά. Αντε βρε της έλεγα κάτσε να δούμε ποια στάση θα φωνάξουν και τη φωνάζαμε και μεις, την ψιλοηρεμούσε....σιγά σιγά το συνήθισε...

Ο δικός μου τελικά είναι του έξω και του λεωφορείου!!! προτιμάει την βόλτα με το λεωφορείο και τον προαστιακό και το τραμ από την βόλτα με το αμάξι :lol: Το μετρό το φοβάτε γιατί δεν βλέπει τίποτα έξω αλλά και όταν κάνει φασαρία η πόρτα που ανοίγει και κλείνει το γνωστό σφύριγμα τότε τρέμει αλλά στην αγκαλιά του μπαμπά όλα ξεχνιούνται άλλωστε βόλτα νάναι και με ότι νάναι!!!

Τώρα με το καροτσάκι είναι κομματάκι δύσκολα γιατί ναι μεν υπάρχουν κυλιώμενες για το κατέβασμα αλλά στο ανέβασμα πρέπει στους περισσότερους σταθμους να περιμένεις το ανσασέρ και ειδικά γιορτές στο Σύνταγμα γίνεται Ω χαμός και εκεί θέλει σιδερένεια υπομονή και προσοχή στο στριμωξίδη γιατί κλέβουν κίολας!!!

Συμβουλή μου που το κάνω 4 Χριστούγεννα τώρα είναι ναι με το παιδί ναι με το καρότσι αλλά οχι μόνη σου πάντα με τον σύζυγο ή την γιαγιά και τον παπού γιατί κάπου θα την χρειαστείς την βοήθεια και το ένα επιπλέων ζευγάρι μάτια και χέρια!!! :idea:

H Mάγια λατρεύει το μετρό!

Πρώτη φορά μπήκε 10 μηνών και....

στην αποβάθρα χαιρετούσε τα απέναντι τρένα...

στο βαγόνι μέσα χαιρετούσε τον κόσμο (λες να γίνει πολιτικός??? :shock: )...

στο ασανσερ εβγαζε τσιρίδες χαράς.... και

παντού μίλαγε με τον κόσμο (τα δικά της έλεγε βεβαια...)

Περιμένω πως και πως να στολιστεί η Αθήνα να την κατεβάσω ένα πρωί!

Πότε θα στολίσουν ξέρετε? :roll:

Διαφημίσεις

Ο Βασίλης μπήκε στο μετρό όταν ήταν 3,5 μηνών (πήγα στη δουλειά μου να τους τον δείξω και δουλεύω στο κέντρο!).

Μια χαρά (αν και δεν νομίζω ότι κατάλαβε και πολλά)! Βέβαια τον φορούσα, οπότε ήταν στην αγκαλιά μου έτσι κι αλλιώς και ένιωθε ασφάλεια. Και εμείς βγαίναμε για βόλτες πολύ συχνά (ήταν και καλοκαίρι), είχε συνηθίσει σε κόσμο...

Νομίζω πάντως ότι αν το μωράκι σου είναι μαζί σου και την κρατάς μια χαρά θα τα πάτε!

στην αποβάθρα χαιρετούσε τα απέναντι τρένα...

στο βαγόνι μέσα χαιρετούσε τον κόσμο (λες να γίνει πολιτικός??? :shock: )...

στο ασανσερ εβγαζε τσιρίδες χαράς.... και

παντού μίλαγε με τον κόσμο (τα δικά της έλεγε βεβαια...)

:D:D:D:D

Συμβουλή μου που το κάνω 4 Χριστούγεννα τώρα είναι ναι με το παιδί ναι με το καρότσι αλλά οχι μόνη σου πάντα με τον σύζυγο ή την γιαγιά και τον παπού γιατί κάπου θα την χρειαστείς την βοήθεια και το ένα επιπλέων ζευγάρι μάτια και χέρια!!! :idea:

Εννοείται ότι δεν είχα σκοπό να το τολμήσω μόνη μου :)

Εδώ απλές βόλτες με το καροτσάκι και επιδιώκω σχεδον πάντα να έχω και κάποιον άλλον παρέα...είμαι φοβητσιάρα :) ΄μάλλον σε μένα έχει μοιάσει και η μπέμπα :!::!::roll:

Και εμείς πήραμε πρώτη φορά το μετρό με το δικό μου όταν ήταν ίσως 5 μηνών... πιο πολύ δικό μου ήταν το άγχος βέβαια (μήπως και πεινούσε στο ενδιάμεσο και έπρεπε εκτάκτως να θηλάσω). Τελικά το μόνο πρόβλημα το οποίο περιστασιακά το έχει ακόμα είναι με το θόρυβο της πόρτας... τρομάζει λιγάκι. Κατά τα άλλα βλέπει πολύ κόσμο μαζεμένο και το χαίρεται! (μεγάλος κουτσομπόλης!!!) :D

Θα έλεγα να το τολμήσεις... και αν δε νοιώθεις άνετα για πρώτη φορά πάρε και κάποιον άλλο μαζί... :D

Εμείς την πήγαμε την πρώτη της βόλτα με το μετρό σε ηλικία 2 μηνών... Όχι μόνο δε φοβήθηκε, αλλά καναδυό στάσεις μετά το έκοψε και στον ύπνο... Τώρα γουστάρει με τρέλα το τρένο. Της φαίνεται κάτι το πολύ περίεργο και δε σταματάει να παρατηρεί τα πάντα και να γελάει στον κόσμο!!!! Κοινωνικότατη δε μπορώ να πω! Για την ιστορία να αναφέρω οτί και εμάς με τους θορύβους μας πιάνει πανικός, αλλά στη βόλτα αδιαφορούμε!!! :D:D

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Διαφημίσεις

Εμείς μπήκαμε στο μετρό όταν ο Ιάσονας ήταν 3,5 μηνών. Εκείνη τη φορά δεν του άρεσε πολύ, μέχρι να έρθει το τρένο γκρίνιαζε κι αναγκάστηκα να ανεβοκατέβαίνω τις κυλιόμενες σκάλες. Την επόμενη φορά του άρεσε τρελά, κι εξακολουθεί να του αρέσει πολύ!!! :lol:

τον Παναγιώτη δεν θυμάμαι πόσο μηνών τον έβαλα στο μετρό, αλλά ήταν μικρούλης.

Το μπεμπη πάντως τον πήγα βόλτα στο μοναστηράκι (ίσα ίσα να αγοράσουμε κάτι) κάπου 2 μηνών

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις :!:

Θα τη πάω βόλτα την επόμενη βδομάδα που θα χουν στολίσει στο κέντρο -μαζί με τη γιαγιά βέβαια -και θα σας πω αντιδράσεις :!::!::!::)

Διαφημίσεις