Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

NΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΤΡΟΜΟΙ?

elias-christina

Recommended Posts

Καλημερα σας.

Χρειαζομαι την εμπειρια σας για κατι.

Η μικρη μου αποψε ξυπνησε φοβισμενη με κλαματα κ λυγμους, δεν συνερχοταν με τιποτα κ φοβοταν τα παντα!

Καταφερε να αποκοιμηθει μετα απο 1 ωρα κ ξυπνουσε παλι με τρομο ανα 20λεπτα, επεφτε στην αγκαλια μου, ξανακοιμοταν κλαιγοντας κ στα 20λεπτα παλι τα ιδια.

Καπου ειχε θεμα "νυχτερινοι τρομοι" αλλα δεν το βρισκω.

Τι λετε? Τι μπορω να κανω?

Εν τω μεταξυ θα παμε αποψε σε μια εμφανιση της Θεοδωριδου κ θα μεινει η μαμα μου μαζι της κ φοβαμαι μηπως ξανασυμβει.

Τι να κανω? Πως να το αντιμετωπισω?

Ειμαστε κουρελια κ οι δυο σημερα...

Διαφημίσεις

:cry: Μαλλον θα ειδε καποιο ονειρο και τρομαξε το μικρουλη παρτο αγκαλιτσα και ρωτατο τι ειδε.Εδω εμενα ειναι μεγαλη και τρομαζει :!::!:

Το πάθαινε και εμένα ο μεγάλος μου περίπου στην ηλικία των 2 και κάτι και το είχα πει στην παιδίατρο και μου είχε πει να κοιτάξω πρώτα απ' όλα αν έχει επαφή με το περιβάλλον, δηλαδή αν του ελεγα να ηρεμήσει γιατί η μαμά ειναι εδώ και τον χάιδευα αν θα ήρεμούσε σταδιακά και να του προτείνω να πιει νερο και να τον βάλω δηλαδή στην διαδικασία να μου απαντήσει αν θέλει νερό ή όχι.

Το έπαθε 3-4 φορές και μετά εξαφανίστηκε μόνο του.

Δες αν άλλαξε κάτι στην καθημερηνότητά της.

Διαφημίσεις

Λοιπον,το βιβλιο που σου ανεφερα στο καφε γραφει οτι περα απο τους κλασσικους εφιαλτες,οι οποιοι αντανακλουν ενα σχημο συναισθημα η ενα φοβο που βιωσε το παιδι κατα την διαρκεια της ημερας και το βγαζει στον υπνο του (πχ η Σοφια μου προχθες φωναζε την γιαγια της,την οποια την βλεπει καθε μερα και ελειψε δυο μερες στο χωριο),υπαρχει το ενδεχομενο να βρισκεται στο κρεβατι,να μοιαζει οτι ειναι ξυπνιο,να ειναι ιδιαιτερα αναστατωμενο,ενδεχομενως να ουρλιαζει και να χτυπιεται,με τα ματια ορθανοιχτα και τρμοκρατημενα,αλλα να μην ανταποκρινεται στην παρουσια σας.Στην περιπτωση αυτη δεν ειναι ουτε ξυπνιο,ουτε βλεπει εφιαλτη,αλλα ειναι μαρτυρας μιας αντιδρασης η οποια ονομαζεται "νυχτερινος τρομος",μια κατασταση που τρομοκρατει τους γονεις,αλλα ειναι συνηθισμενη στα παιδια,ειδικα της πρωιμης και προσχολικης ηλικιας.Μπορει επισης να δειχνει αντικειμενα που δεν υπαρχουν η να εχει παραισθησεις,να κλωτσαει η να τσιριζει.Το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να το παρετε αγκαλια για να το προστατεψετε απο τραυματισμους και να το καθησυχασετε.Θα αποκοιμηθει και την επομενη δεν θα θυμαται τιποτα απο οσα συνεβησαν.Συνηθως τα παιδια βιωνουν αυτο το επεισοδια μια φορα.Σε μερικα παιδια συμβαινει αρκετες φορες.Να ανησυχησετε μονο αν επαναλαμβανονται συχνα η για μεγαλο χρονικο διαστημα.Τοτε ζητηστε συμβουλη παιδιατρου.

Χριστινα μου,στα εγραψα περιλιπτικα,ελπιζω να βοηθησα!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Χριστιανα μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.

Αυτο που αλλαξε στην καθημερινοτητα της ειναι η παρουσια της μαμας μου σπιτι μας, που ηρθε για λιγες μερες να μας δει.

Μαλιστα χθες ενω την πλησιαζε να την παρηγορησει, εκεινη γυριζε στην αγκαλια μου, μετα απο λιγο ομως της επαιξε κ εκεινη για να την αποσπασει κ την δεχτηκε... Λες?

Mπα,δεν νομιζω,καρδουλα μου.Το οτι γυρισε σε σενα για αγκαλια,δεν σημαινει οτι δεν θελει την γιαγια της,απλα η αγκαλια της μανουλας ειναι ολα τα λεφτα!

Μηπως επεσε το ματι της κατα τυχη στην τηλεοραση κατα την διαρκεια της ημερας την στιγμη που εδειχνε κατι ασχημο?

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

E,τοτε ηταν τυχαιο,μη στενοχωριεσαι.

Η Σοφια πριν ενα μηνα σηκωθηκε και εκλαιγε απαρηγορητη και οταν ηρεμησε και την ρωτησα τι εχει μου ελεγε "παγιο ακονι",το οποιο σημαινει θελω να παω στο μπαλκονι (ναι,αλλα στις μια τα μεσανυχτα?).

Ασχετο.........ποιος ξερει πως της ηρθε....

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Το κακο ειναι οτι εμενα δεν λεει πολλες λεξεις εκτος των συνηθισμενων κ δεν μπορει να μου εξηγησει.

Μεσα στα κλαματα ελεγε μαμα κ μπαμπα κ φοβηθηκα κ εγω κ πηρα τον συζηγο(ηταν νυχτερινος), μηπως κ ειχε παθει κατι κ εκλαιγε απο διαισθηση...

Μου εδειχνε με το χερακι της το ενυδρειο κ παρηγοριοταν λιγο, για να καταλαβεις εβαλα κ τον σκυλο μεσα για να παιξουν...

Και τι δεν εκανα η μανα :?

Ασε,αυτη η φαση η οποια δεν μπορεις να συνεννοηθεις με το μωρο σου,ειναι εντελως σπαστικη.

Αλβερτος Αινσταιν

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν άνοιξα στο σωστό μέρος το θέμα, αλλά αν κάποια κοπέλα ξέρει ας βοηθήσει. Η μικρή μου έχει 3-4 μέρες που ξυπνάει έντρομη είτε κοιμάται μεσημέρι, είτε βράδυ κουνάει τα χέρια σαν να τρομάζει και γκρινιάζει με ορθάνοιχτα μάτια. Μόλις δει ή εμένα ή το μπαμπά της ηρεμεί κατευθείαν, ή θέλει να της πιάσουμε το χεράκι.. Είναι δυνατόν να βλέπει εφιάλτες τόσο μικρό μωρό; Μήπως κάτι άλλο έχει; το έχει αντιμετωπίσει καμμιά αυτό;

• 10 months later...

Καλησπέρα!Εχθές το μεσημέρι, ακούω τον μικρό (21 μηνων) να γκρινιάζει στον ύπνο του. Μπαίνω στο δωμάτιο του και τον βλέπω να έχει ενα φοβισμένο ύφος. Χωρίς να μιλήσω, αρχίζω να τον χαϊδεύω για να ξυπνήσει, αλλά αρχίζει να κουνάει το κεφάλι πέρα δώθε και αρχίζει να κλαίει!!!:-( Του μιλάω λοιπόν δυνατά, ανοίγει τα μάτια του, τον σηκώνω και έκατσε πάνω μου κανα μισάωρο μέχρι να ηρεμίσει! Λέγοντας το στην κουμπάρα μου,μου είπε ότι δεν έπρεπε να τον ξυπνήσω για να μην σοκαριστεί!!!:shock: Δεν ξυπνάνε, λέει, τα παιδιά όταν βλέπουν κάποιο όνειρο!!!Λάθος μου ή όχι που τον ξύπνησα;;;

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Κατά τη γνώμη μου καλά έκανες.

Τι ποιο ωραίο από το να ξυπνάς με χάδια... ειδικά όταν είσαι παραδομένος στα συναισθήματα ενός ασχήμου ονείρου?

Εσύ.... δε θα ήθελες αν έβλεπες εφιάλτη, να σε σκούνταγε λίγο ο σύζυγός σου που κοιμάται πλάι σου και να σε πάρει μια αγκαλιά; ;)

Έτσι το βλέπω....

Από ένστικτο λέω... καλά έκανες! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και εγω με ένστικτο αντέδρασα... thanks alcyon για την επιβεβαίωση!

Γιατί να τον αφήσω να δει ολόκληρο εφιάλτη; Λιγότερο σοκαριστικό θα είναι;

Ο δικος μου ειναι 4 χρονων και οταν ακουω να εχει εφιαλτη παω και του ψιθυριζω στο αυτι ''Γιαννακη μου πολυ σε αγαπαω,εισαι το πιο καλο παιδι του κοσμου ,πολυ σε αγαπαω''......του το λεω 2-3 φορες και αμεσως σταματαει τους ηχους που κανει και συνεχιζει ηρεμα τον υπνο του !!!!

Ποτε δεν τον εχω ξυπνησει παντα αυτο κανω και παντα πιάνει !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Σε μένα υπήρχαν φάσεις που έκλεγαν πολύ, κι αν τους μίλαγε κάποιος τσίριζαν. Κι έτσι με χάδια και ίσως λίγο πιο "προστακτική" φωνή (σα να δίνεις ευθεία εντολή), τα ξύπναγα κάπως. Έτσι μόλις με έβλεπαν -μέσα στη ζαλάδα του ύπνου τους- ηρεμούσαν, και μετά αγκαλίτσες και φιλιά.... και χάδια μέχρι να αποκοιμηθούν.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τελικά και αυτός με την "έντονη εντολή" άνοιξε λίγο τα ματάκια του, με είδε και τον πήρα αγκαλιά. Και ηρέμησε βασικά... Καλά κουράγια!!!

Γνωρίζετε να μου πειτε απο ποια ηλικία ξεκινουν τα τρομακτικά όνειρα; Εμένα η μικρή μου είναι 9 μηνών τώρα αλλά έχει απο 5 μηνών που ξυπνάει ξαφνικά και κλαίει πολλές φορές με αναφυλιτά. Μοιάζει σαν να τρομάζει απο κάτι ή σαν να πονάει κάποιες φορές. Το ρίχνω στα δόντια μάλλον γιατί ειδικά τελευταία φαίνονται πρησμένα τα ούλα της, αλλά κάποιες φορές κλαίει μές στον ύπνο της σαν να βλέπει εφιάλτες... Υπάρχει περίπτωση;

Sk6Gp3.png