Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα! :D

Η κόρη μιας φίλης μου είναι 40 ημερών, και ο γιατρός της έδωσε το γάλα NOVALAC ΙΤ 1. Εντωμεταξύ στο πίσω μέρος του κουτιού λέει ότι συνιστώμενος αριθμός γευμάτων 5 (!) των 120ml . Δεν είναι πάρα πολύ μικρό για να πίνει μόνο 5 γεύματα?? εγώ θυμάμαι στη μικρή μου (δυστυχώς δεν κατάφερα να τη θηλάσω, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!) της έδινα 7 γεύματα έως 2μισι μηνών περίπου...Σας ευχαριστώ εκ μέρους της...

Διαφημίσεις

Ο γιατρός τι της είπε; Δεν της συνέστισε πόσο να δίνει στο παιδί; Φυσικά βέβαια το παιδί συνήθως μας δείχνει πόσο θέλει. Όταν πεινάσει θα το ζητήσει και όταν χορτάσει θα σταματήσει να πίνει.

Οπότε σε 2-3 μέρες με δοκιμές πιθανόν να καταλήξει κάπου η φίλη σου όσον αφορά την ποσότητα και τη συχνότητα των γευμάτων.

Πάντως αυτό που μας είχε πει η γιατρός για τον δικό μας, επειδή θήλαζε για 6 μήνες, είναι ότι αν του δίνεις όσο έχεις και πεινάει σε λιγότερο από 3 ώρες τότε ίσως δεν είναι αρκετό και ίσως χρειαστεί να του δίνεις συμπλήρωμα, εκτός και αν δεν σε πειράζει να τον θηλάζεις συνέχεια.

Πάντως για 40 ημερών νομίζω ότι αν πίνει το γάλα και δε ζητήσει άλλο για 3-4 ώρες σημαίνει ότι είναι καλή ποσότητα. Από εκεί και πέρα το πόσες φορές την ημέρα θα πίνει είναι ανάλογο με το πόσες ώρες μένει χορτάτο.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...