Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συγχαρητήρια στη μάνα κουράγιο

Recommended Posts

Ενα μεγάλο "συγχαρητήρια" στην φίλη μου Λυγερή που παρόλο την μεγαλούτσικη ηλικία της βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να μάθει την τεχνολογία και να ιδρύσει ένα blog στο διαδίκτυο για να ακουστεί , με μεγάλη επιτυχία τελικά, η φωνή της που αντιπροσωπεύει ολες τις μανες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και από κει να προσπαθεί με την δυνατή πένα της να αγγίξει συνειδίσεις και να ταρακουνήσει τους πολιτικούς για να βρεθεί μια λύση για το αβέβαιο μέλλον όλων αυτών των παιδιών.

Δεν αρκέστηκε στην δημιουργία ένος ακόμη συλλόγου μεσα στο πλήθος των πολλων και ευτυχώς η φωνή της έπιασε τόπο και ήδη προβλήθηκε δημόσια σε μεγάλη εφημερίδα με ειδικό αφιέρωμα.

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071127&nid=6710694&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876

Ενα μεγάλο ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή Λυγερή και σε γνώρισα και κρατάμε επαφή εδώ και ένα χρόνο τώρα, γιατί έτσι με έκανες πολύ πιο πλούσια σε αισθήματα και γνωσεις.

Συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να σου μοιάσω μια μέρα έστω και στο ελάχιστο σαν μάνα.

η Αγγελικούλα σου

Διαφημίσεις

Μπράβο στους δυναμικούς αυτούς ανθρώπους που μόνο καλά προσφέρουν σ'αυτή την κοινωνία, που τις περισσότερες φορές είναι άδικη!

Μπράβο!!!!!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο και στην κυρία Λυγερή και όλες τις μανάδες αλλά και τους πατεράδες που αντιμετωπίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τέτοιες καταστάσεις!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Καλά που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και ξυπνάμε λίγο απο τον λήθαργο που έχουμε πέσει....

Εϊ Κράτος, Πολιτεία, είσαι εδώ; Υπάρχεις; Δείξε επιτέλους έστω για μια φορά το πρόσωπο σου.

dev277pr___.png

Σήμερα το βράδυ το κανάλι του ΣΚΑΙ θα έχει αφιέρωμα παλι στην κυρία Λυγερή Βασιλείου και στην κατάσταση των παιδιών με ειδικες ανάγκες!!!

Νομίζω ότι αξίζει να το δείτε, γιατί υπάρχουμε και εμείς!!! :wink:

http://ligery.pblogs.gr/2007/11/den-esbhse-h-elpida.html

Όταν ήμουν μικρούλα και πήγαινα στην γιαγιά μου (στην μητέρα του πατέρα μου) να παίξω, θυμάμαι μέχρι τώρα (αν και έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια) την μορφή της μικρής του αδερφής που ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε συμβεί ούτε και ρώτησα ποτέ περισσότερα πράγματα για να μην στεναχωρώ τη γιαγιά μου. Νομίζω ότι η μικρότερη κόρη της (η αδερφή του μπαμπά μου) έπαθε κάτι σαν πολυομυελίτιδα όταν ήταν μικρή και την χτύπησε στον εγκέφαλο αφήνοντάς την "χαζή". Αυτή την λέξη άκουγα τότε. Εγώ όμως ήμουνα ευτυχισμένη που είχα την Ελενίτσα που έπαιζε μαζί μου στην αυλή με τις κούκλες και το καροτσάκι και με ακολουθούσε παντού όπου πήγαινα. Δεν μίλαγε καλά, μάλλον τραύλιζε αλλά το πρόσωπό της ήταν ΠΑΝΤΑ χαμογελαστό. Το μόνο που δεν καταλάβαινα ήταν γιατί ήταν τόοοοοσο πιο ψηλή από εμένα αφού είμασταν στην "ίδια" ηλικία. Και τότε κανείς δεν μου εξηγούσε ότι η αγαπημένη σύντροφος μου στα παιχνίδια μπορεί στο μυαλό να ήταν σαν και μένα (7 χρονών), αλλά στο σώμα 30.

Κάποια στιγμή την έχασα την Ελενίτσα και άκουγα από συζητήσεις ότι ήταν στο νοσοκομείο και ότι πέθαινε (αυτό γι'αυτούς που νομίζουν ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι συζητούν οι μεγάλοι).

Όταν τελικά πέθανε και την φέρανε στο σπίτι με το φέρετρο (τότε έτσι γινόταν) εγώ ξεγλύστρισα και πήγα και την είδα. Ακόμα και τότε ήταν τόοοοσο όμορφη και χαμογελαστή............. (πως γίνεται αυτό για πέστε μου ρε παιδιά?).

Από συζητήσεις των μεγάλων πάλι άκουσα ότι ΕΥΤΥΧΩΣ που η Ελενίτσα πέθανε πριν την γιαγιά μου, γιατί ποιός θα το φρόντιζε το δόλιο άμα πέθαινε η μάνα του?

30 χρόνια αργότερα από το θάνατο της Ελενίτσας μας, ακούω τις ίδιες κουβέντες..........Ποιός θα φροντίσει αυτά τα παιδιά όταν φύγουν οι μανάδες τους?

Μακάρι ο Θεός να με συγχωρέσει για τη κακία μου, αλλά εύχομαι όλοι αυτοί που κάθονται στις άνετες καρέκλες τους ,αποφασίζουν και διατάζουν και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προσφέρουν έργο στην κοινωνία μας, να μείνουν αβοήθητοι όπως αφήνουν αβοήθητα όλα τα παιδιά σ'αυτή την χώρα.

Καλά που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και ξυπνάμε λίγο απο τον λήθαργο που έχουμε πέσει....

Εϊ Κράτος, Πολιτεία, είσαι εδώ; Υπάρχεις; Δείξε επιτέλους έστω για μια φορά το πρόσωπο σου.

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΡΑΥΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΙΩΠΗ..

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...