Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS SOS SOS ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ


Vann

Recommended Posts

Πραγματικά θα ήθελα να σας μεταφέρω κάτι που δεν το γνώριζα κ μου το ανέφερε ένα μέλος το οποίο επιβεβαίωσα με τον παιδίατρο μου.

Εμενα η κορη μου δεν τρωει ειναι πολυ δυσκολο παιδι στο φαγητο, τα μοναδικα που τρωει με ευχαρίστηση ειναι οι ξηροί καρποί, κ τα κιντερ.

Ηρθε λοιπόν ο παιδίατρος στο σπίτι κ του ειπα οτι το παιδι τρωει πολλούς ξηρούς καρπούς , κ το ειπα με καμάρι γιατι ξέρω οτι ειναι πολυ καλή σαν τροφή ,έχω ακουσει βεβαια οτι πορκαλουν πνιγμο πριν τα 6ετη, κ καλο ειναι να τα αποφεύγουμε, αλλα οποτε εδινα στην κορη μου, της ελεγα παντα να το μασάει καλα, κ νομιζα οτι μ αυτον τον τροπο ημουν καλυμμένη. Μέχρι που μου κατάρριψε αυτον τον μυθο ο γιατρος,γιατι μου εξηγησε οτι ο πνιγμος δεν ειναι ακαριαίος αλλα μπορει το παιδι να στραβοκαταπιεί ,να του περασει ενα μικρο κομματι στον πνευμονα κ να του δημιουργησει φλεγμονη, με αποτελεσμα εαν δεν το παρεις χαμπάρι νωρις που ειναι πολυ δυσκολο να το διαγνωσει ο γιατρος,εαν δεν του πει ο γονιος οτι το παιδι τρωει ξηρους καρπους, να κλεισουν οι πνευμονες κ να πνιγει το παιδι. Οταν το ακουσα δεν το πιστευα,μου ειπε μαλιστα οτι ειχε περιστατικό στο παιδων που οι γονεις ηταν απο επαρχια παιδευόντουσαν 4μηνες,γιατι νομιζαν οτι το παιδι ειχε βρογχοπνευμονία, κ τελικα οταν του καναν βρογχοσκόπηση , καταλαβαν οτι ειχε στραβοκαταπιεί ξηρο καρπο κ του καναν αμεσα χειρουργειο.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΞΕΡΩ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να του περασει ενα μικρο κομματι στον πνευμονα κ να του δημιουργησει φλεγμονη, με αποτελεσμα εαν δεν το παρεις χαμπάρι νωρις που ειναι πολυ δυσκολο να το διαγνωσει ο γιατρος,εαν δεν του πει ο γονιος οτι το παιδι τρωει ξηρους καρπους, να κλεισουν οι πνευμονες κ να πνιγει το παιδι.

 

Vann, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς από τη φλεγμονή θα κλείσουν οι πνεύμονες και θα προκληθεί πνιγμός.

 

Σ'ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση, θα το ψάξω κι εγώ :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω να στο αναλυσω,μακαρι να μπορουσα,δεν ειμαι γιατρος παντως μου ειπε οτι δημιουργειται φλεγμονη, κ αν δεν το καλαβανουν νωρις για να κανουν χειρουργειο,τοτε το παιδι μπορει να πνιγει.

Και επειδη εχω τρομοκρατηθει θελω να το λεω σε ολους τους γονεις,γιατι εγω δεν το ηξερα κ της εδινα καθημερινα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνω εγώ που δεν τους δίνω ξηρούς καρπούς και κάποιες από δω μέσα με κοροιδέυουν (γκουχου γκουχου).

Vann πόσο είναι η μικρή σου?

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ το ήξερα (και είναι και ο εφιάλτης μου) και το τηρώ ευλαβικά.

ΟΧΙ ξηροί καρποί σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Μου το λέγαν οι γονείς μου, ο γιατρός.. όλοι. Με είχαν τρομάξει, και έχουν δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αυτό συνέβει σε παιδί οικογενειακών γνωστών και πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ και κόντεψαν να χάσουν το παιδί τους καθώς από ένα κομματάκι ξηρού καρπού που έμεινε μέσα στον πνεύμονα δημιουργήθηκε φλεγμονή και υπάρξε δεύτερο επεισόδιο πνιγμού λίγες μέρες μετά το πρώτο που είχε γίνει την ημέρα που έφαγε τους ξηρούς καρπούς. Εγώ πάντως στα παιδιά μου δεν δίνω ξηρούς καρπούς ακόμη και στον μεγάλο που είναι τώρα 7 ετών πόσο μαλλον στα μικρά που είναι μόνο 4,5. Προτίμησε να της δίνεις εάν βέβαια τα τρώει σταφίδες και άλλα αποξηραμένα φρούτα που είναι μαλακά και άρα ακίνδυνα.

Link to comment
Share on other sites

και εμένα μου το είχε πει η παιδίατρος ότι είναι πολύ επικίνδυνο. μάλιστα μου είχε πει για πιτσιρίκι που είχε καταπιεί νόμισμα του 1 λεπτού :shock:

και μου είχε πει να προσέχω αν στραβοκαταπιούν...

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η κορη μου ειναι 27μηνων, κ μαλιστα μου ειπε οτι εαν το παιδι αρρωστησει(γιατι η κορη μου αρρωστησε με βροχιτιδα ενα βημα πριν την βροχοπνευμονια) ειναι πιθανο τα φαρμακα να χειροτερεψουν την κατασταση,κ να κλεισουν επιτοπου οι πνευμονες.

Δεν ξερω εαν μου τα ειπε τραγικα για να μην της ξαναδωσω ξηρους καρπους,το θεμα παντως ειναι οτι ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

Επισης μου ειπε οτι οι πιο συνηθισμενες ηλικιες ειναι απο 2-4,5,ετων κ μαλιστα των ρωτησε ο συζυγος εαν αυτο μπορει να τυχει κ σε εμας τους μεγαλυτερος,κ του ειπα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Vann και λίγα σου είπε...αν σου πω τι είδαμε εμείς εκεί, θα καταλάβεις πόσο βαρύ είναι να δίνεις ξηρούς καρπούς σε παιδιά ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας.

Τυχερή είσαι που δεν συνέβη τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

voula_2 εγω δεν το ηξερα ουτε καν μπορουσα να το φανταστω,θεωρουσα οτι εαν γινει κατι, ο πνιγμος ειναι ακαριαιος,κ παντα οταν ετρωγε ξηρους καρπους της τα εδινα μπροστα μου,κ της ελεγα μασα το καλα,δεν μπορουσα να φανταστω οτι δημιουργει φλεγμονη στον πνευμονα.

Παντως μου ανεφερε κ το ψωμι,κ γενικοτερα οτι ειναι σκληρο μου ειπε οτι το παιδι πρεπει να το τρωει καθιστο,για να μην στραβοκαταπιει,κ πως το δικο του παιδι ειχε πνιγει απο ξηρο καρπο οταν ηταν 10ετων,κ πως ο ιδιος που το ρωταγε δεν μπορουσε να καταλαβει πως ηταν ο πνιγμος,ωστε να ξερει τι πρεπει να κανει.

Τι να πω μακρια απο ολες τις μανουλες, κ ποτε να μην συμβει τιποτα στα παιδια μας

Link to comment
Share on other sites

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

φρίκαρα τωρα. γιατί εγώ του δίνω καθημερινά λίγα αμυγλαλάκια λόγω έλειψης σιδήρου :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

 

και εγώ τώρα άρχισα να του δίνω για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τώρα έμεινα με ανοιχτό το στώμα :o γιατί τα τρώει σε πολυ πολύ μικρά κομματάκια σχεδόν μασιμένα που λογικά είναι πιο εύκολο να του σταθεί κάτι στο λαιμό :shock::shock::shock:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Διάβασα αυτά που έγραψε η vann και έχω φρικάρει...

Και η δικιά μου τρώει σαν τρελή ανάλατα αμύγδαλα, πάντα μπροστά μου. Δεν έχει πνιγεί ποτέ αλλά με αυτά που λέτε..κομμένοι οι ξηροί καρποί από σήμερα. Τρεις ερωτήσεις έχω:

Vann είναι δυνατόν να μην δείξει ότι σταβοκατάπιε, ότι πνίγηκε κτλ και να έχει κατέβει κομματάκι στους πνεύμονες;;;Και να μην έχει κανένα άλλο σύμπτωμα και να κάνει φλεγμονή και στα καλά καθούμενα μήνες μετά να τρέχουμε;;;

Εμείς που έχουμε δώσει και δεν βλέπουμε κάτι μπορούμε με κάποιο τρόπο να βεβαιωθούμε ότι τα πνευμονάκια της είναι καθαρά;;;;

Κάποια ανέφερε τις σταφίδες..ενδιαφέρουσα ιδέα..ξέρετε για την διατροφικής τους αξία και αν έιναι τόσο επικύνδινες σαν τους ξηρούς καρπούς;;;Κάτι άλλο υγιεινό που μπορόύμε να δίνουμε;;;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά άντε και ξηρούς καρπούς δεν δίνετε πλέον (εγώ δεν του έδωσα ποτέ γιατί φοβάμαι). Η voula_2 λέει ότι το έπαθαν με ψωμί! :shock::shock::shock: Ψωμί δεν δίνετε;;;Εμένα έχει κόλλημα με το ψωμί και του δίνω ένα κομματάκι μικρό να τρώει, συχνά!!! Τι να κάνω;; Να το κόψω;;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,τωρα με βαλατε σε σκεψεις γιατι εγω της δινω συχνα σπορια καθαρισμενα που την βοηθανε στη δυσκοιλιοτητα.Της αρεσουν πολυ αλλα εχω προσεξει οτι δεν τα μασαει γιατι τα βλεπω ολοκληρα στα κακακια της.Ποια ακριβως ειναι τα συμπτωματα της βρογχοπνευμονιας;

mamata

Link to comment
Share on other sites

nancy14 ο παιδιατρος μου ειπε οτι μπορει το παιδι να στραβοκαταπιε να εβηξε κ να μην καταλαβεις οτι το κομματακι κατεβηκε στον πνευμονα,κ μετα απο καιρο να αρχισουν τα προβληματα.Θα τον ρωτησω περισσοτερες λεπτομερειες να μας πει,παντως εγω ουτε σταφιδες προκειται να της δωσω

Link to comment
Share on other sites

Βγαίνω λίγο από το θέμα, Dalia δοκίμασε να δίνεις αμυγδαλοβούτυρο για το σίδηρο, είναι πολύ νόστιμο....

 

με ενδιαφέρει η παραπάνω πρόταση...πού μπορούμε να το βρούμε,στα Σ/Μ το πουλάνε ή σε κατάστημα με βιολογικά προιόντα????

Link to comment
Share on other sites

αμαν..σοκαριστικο το θεμα με τους ξηρους καρπους...η δικια μου εχει φαει κανα 2 φορες αλλα η μεγαλη κορη της αδερφης μου 3μιση ετων τωρα, τους τσακίζει..θα ενημερωσω..vann ευχαριστουμε.

Link to comment
Share on other sites

απαντώ στην mummy:

όλες οι σκληρές τροφές που δεν μασιώνται εύκολα, μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν πνιγμονή. Π.χ. κομμάτια κρέας, κόρα ψωμιού, πολυτηγανισμένη πατάτα, ξηροί καρποί, φρούτα με κουκούτσι...

Τώρα, οι ξηροί καρποί απαγορεύονται διά ροπάλου μέχρι τα 7 έτη (διεθνής βιβλιογραφία) και για μένα, μετά από αυτά που είδα, ακόμη παραπάνω.

Ετσι ή αλλιώς, είναι και αλλεργιογόνοι, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να το ρισκάρετε.

 

Απαντώ στις επόμενες κοπέλες και στην VAnn:

τα πρώτα ΟΡΑΤΑ προβλήματα είναι ο συνεχής βήχας, όχι αυτός που γνωρίζετε όταν έχουν κρύωμα, αλλά ένας διαρκής αντανακλαστικός βήχας σαν να θέλει να απομακρύνει κάτι από μέσα του. Αυτόν τον βήχα μπορείτε να τον διακρίνετε έυκολα και να υποψιαστείτε.

 

Το κομματάκι αφαιρείται εύκολα μέσα σε 10 λεπτά, με ελάχιστη νάρκωση και βρογχοσκόπηση (εισέρχεται ένα σωληνάκι με μια δαγκανίτσα, αό ότι καταλαβαίνω, και αποσπά το κομμάτι από τον πνευμονα).

Link to comment
Share on other sites

Στα βιολογικά....

myrtoula πολύ καλή η ιδέα σου.

Ίσως και το φυστικοβούτυρο τότε να τους αρέσει. Νομίζω είναι δυναμωτικό αρκετά, (αλλά και παχυντικό...)

voula_2 ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...