Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ο Γιάννης, κάθε φορά που του λέω σ' αγαπώ, στρέφει το κεφάλι αλλου, θα πιάσει κάποιο παιχνίδι, γενικώς θα αδιαφορήσει.

Του το λέω κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί ( εκεί μπορεί να σκάσει κανένα χαμόγελο μισοκοιμισμένος ), αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας ΤΙΠΟΤΑ.

Γιατί τώρα εμένα αυτό μου φαίνεται αφύσικο;

Πιστεύω πως καταλαβαίνει την έννοια της αγαπημένης οικογένειας, γιατί αγκαλιαζόμαστε όοολοι μαζί -αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιώ -μπαμπάς-μαμά-Γιάννης-νινί και η Κανέλλα στα πόδια μας (σημ. το σκυλάκι μας) και χαίρεται πολύ.

Γιατί να αντιδρά έτσι;

Με στενοχωρεί πολύ αυτό :cry::cry:

Διαφημίσεις

μηπως ντρεπεται?λεω εγω τωρα...δεν ξερω κι ολας αλλα για να γυριζει το κεφαλακι του μηπως τον πιανουνε ντροπες?

γυριζει θυμωμενα το κεφαλι του η αδιαφορα?

μηπως το σ'αγαπω το λες κ στο αλλο σου παιδακι κ ζηλευει?για σκεψου λιγο...

μηπως ντρεπεται?

αυτό, πραγματικά, δεν το σκέφτηκα...

μπορεί για την ηλικία του (20 μηνών) να αισθάνεται κάπως περίεργα

ετσι νομιζω μικα.κ τα αγορακια ειναι πιο ντροπαλα σε αυτην την ηλικια.διαβασε λιγο για συμπεριφορα σε αυτην την ηλικια.

Διαφημίσεις

Εμένα μου φαίνεται για κρυμμένη ζήλια (την οποία δεν έχει αναγνωρίσει ούτε ο ίδιος). Μου το έκανε η μία από τα δίδυμα όταν το αγοράκι μας ήταν γύρω στους 3 μήνες. Θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις αλλαγές της καθημερινότητας.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να μην την πιέζω να δεχθεί ντε και καλά την αγάπη μου Π.χ. όταν έλεγα "έλα αγκαλίτσα" και εκείνη αδιαφορούσε, δεν την κυνηγούσα με την αγκαλιά, την άφηνα να φύγει. Αλλά λίγο αργότερα, εκεί που έπαιζε, πήγαινα να παίξω μαζί της και αν έβρισκα μια βολική ευκαιρία της έδινα αγκαλίτσα-επιβράβευση για το ωραίο της παιχνίδι. Επίσης μέσα στη μέρα έβρισκα διάφορες αφορμές για να της πω πόσο σπουδαία και σημαντική είναι. Με τέτοιους τρόπους κατάλαβε σιγά σιγά πως δε χάνει καθόλου τη θέση της στην καρδιά μου ακόμα κι αν μοιράζεται το χώρο και το χρόνο της με τα αδέρφια της.

Δεν ξέρω αν βοήθησα... ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η φάση! :wink:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εμένα μου φαίνεται για κρυμμένη ζήλια (την οποία δεν έχει αναγνωρίσει ούτε ο ίδιος). Μου το έκανε η μία από τα δίδυμα όταν το αγοράκι μας ήταν γύρω στους 3 μήνες. Θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις αλλαγές της καθημερινότητας.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να μην την πιέζω να δεχθεί ντε και καλά την αγάπη μου Π.χ. όταν έλεγα "έλα αγκαλίτσα" και εκείνη αδιαφορούσε, δεν την κυνηγούσα με την αγκαλιά, την άφηνα να φύγει. Αλλά λίγο αργότερα, εκεί που έπαιζε, πήγαινα να παίξω μαζί της και αν έβρισκα μια βολική ευκαιρία της έδινα αγκαλίτσα-επιβράβευση για το ωραίο της παιχνίδι. Επίσης μέσα στη μέρα έβρισκα διάφορες αφορμές για να της πω πόσο σπουδαία και σημαντική είναι. Με τέτοιους τρόπους κατάλαβε σιγά σιγά πως δε χάνει καθόλου τη θέση της στην καρδιά μου ακόμα κι αν μοιράζεται το χώρο και το χρόνο της με τα αδέρφια της.

Δεν ξέρω αν βοήθησα... ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η φάση! :wink:

κι εγω το πιστευω αυτο.

To σ' αγαπώ το λές για να το ακούσει, δεν το λες για να έχει συγκεκριμένη αντίδραση. Καλά καλά δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει, παρά μόνο ότι είναι κάτι πολύ πολύ ωραίο. Συνέχισε να του το λες και μην αγχώνεσαι. Το πιάνει το ... υπονοούμενο :wink: !

To σ' αγαπώ το λές για να το ακούσει, δεν το λες για να έχει συγκεκριμένη αντίδραση.

Έτσι ακριβώς και ο δικός μου 3 ετών το δέχεται μόνο το βράδυ πριν κοιμηθεί που μου το λέει και αυτός συνεχεια μεχρι να τον παρει ο ύπνος.Κάτα τη διάρκεια της μέρας αν το που κανένα γλυκόλογο μου λεει " μανουλα μη λες τετοια πραματάκια είναι χαζα" και με φιλάει.

rQGhp3.png

αυτή η ηλικία είναι όπως είναι γνωστό,

του ελέγχου.

δηλαδή τα παιδιά έχουν ανάγκη να έχουν έναν έλεγχο στα πράγματα.

αυτό σημαίνει συνήθως άρνηση, σε καταστάσεις ή σε εντολές, η στην ανταπόκριση που ίσως περιμενουν οι γονείς.

είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν ανεξαρτησία και αυτονομία, (για αυτό δηλαδή το κάνουν) αλλά και για αυτοπροσδιορισμό.

αισθάνονται οτι είναι κατι διαφορετικό απο τον γονέα, στο σώμα και στο μυαλό, και άρα αυτό θέλουν και να το κάνουν πράξη, να το γιορτάσουν κάπως, αν καταλαβαίνετε πως το εννοώ.

ειναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία η οποία είναι καλό /βοηθάει οι γονείς να την βλέπουν πολύ χαλαρά, και ... διασκεδαστικά.

πολλοί γονείς κάνουν το εξής, κάνουν το αντίθετο -

δηλαδή γιάννη, ... μή βάλεις το μπουφάν σου ε?????????

(για να βάλει το παιδί το μπουφάν)

τώρα αυτό με την λέξη σε αγαπώ δεν θα το έκανα "πχ δε σε αγαπώ"

αλλά το αντίστοιχο θα ήταν να πάρεις στο αστείο αυτή την φράση, δηλαδή να τον γαργαλήσεις εκείνη την ώρα, ή να πεις τη φράση με αστείο τόνο

σ ι γι πι

σογο πο

σαγαπα

σουγουπου

κατι τέτοιο, για να μεταμφιέσεις αυτό που για εσένα ειναι πολύ σημαντικό σε κάτι πιο χαλαρό.

ο γιός σου μπορεί να έχει αισθανθεί ότι αυτό ειναι κατι που περιμένεις απο εκείνον, οπότε, για αυτό να σου κανει αυτο το νάζι!

(έχουν ραντάρ σε αυτή την ηλικία για τέτοια πράγματα

:):) )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

To σ' αγαπώ το λές για να το ακούσει, δεν το λες για να έχει συγκεκριμένη αντίδραση.

όπως και να έχει όταν εκφράζεσαι με εναν θετικό τρόπο απέναντι σε οποιοδήποτε ανθρώπινο όν ή ακόμα και κατοικίδιο,

ε εννοείται ότι θα στεναχωρηθείς αν σε "γράψει" ! :lol:

R.I.P. Michael Jackson.

όπως και να έχει όταν εκφράζεσαι με εναν θετικό τρόπο απέναντι σε οποιοδήποτε ανθρώπινο όν ή ακόμα και κατοικίδιο,

ε εννοείται ότι θα στεναχωρηθείς αν σε "γράψει" ! :lol:

Ένα παιδάκι δεν μπορεί να 'γράφει' τη μαμά του. Είναι αστείο να το νομίζει μία μάνα αυτό. Η αντίδραση του παιδιόύ που αναφέρεται δηλώνει κάτι πολύ πιο απλό (αμηχανία, ντροπή κλπ.) που σε αυτή τη φάση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο το να περάσει η μάνα το μήνυμα ότι το αγαπάει :wink: .

Εγώ πιστευω ότι είναι καθαρά ζήλεια για το νινί σας. Νομίζει ότι έτσι σε εκδικείται γιατί αγαπάς τώρα κι άλλο παιδάκι, θέλει έτσι να τραβήξει πιο πολύ την προσοχή σου. Μην ανησυχεις όμως γιατί με το χρόνο θα το ξεπεράσει.

να συμφωνήσω με την Maya :) έτσι το εννοούσα και εγώ -

και με την Παρασκευή

φυσικά και παίζει ρόλο η ύπαρξη του νέου μωρού,

- απλώς δε θα το ονόμαζα εκδίκηση, απλώς ίσως θυμό.

Όλα αυτά όπως είπε περνάνε με τον καιρό.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί...είχατε δίκαιο :-D

Συνέχιζα να του λέω ότι τον αγαπώ, ότι τον αγαπά ο μπαμπάς, το μωρό, η κανέλλα, αγαπάμε ο ένας τον άλλο και πλέον, όχι μόνο δεν αδιαφορεί, αλλά... " Γιάννης, μαμά, τοοοοοοσο" (δεν έχει και κανένα εικονίδιο περηφάνιας!!!!)

Χαίρομαι όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκε αλλά και γιατί εκφράζει τα συναισθήματά του.

σημ. εχθές, μ΄έψαξε, ρωτώντας "που' ναι μαμά μου;" (κι΄'αλλα εικονίδια περηφάνιας!!!)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...