Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο μυθος της τελειας μαμας

elena32

Recommended Posts

Υπάρχουν κάποιες μαμάδες που σε κάνουν να θέλεις να κρυφτείς σε ένα λαγούμι και να μείνεις εκεί για πάντα.

Της Ελένης Παπαϊωάννου

Καμιά μας δεν φέρνει ένα παιδί στον κόσμο με στόχο να το μισο-προστατέψει, να το περίπου-μεγαλώσει, να το ας-πούμε-καθοδηγήσει. Όλες ανεξαιρέτως θέλουμε να γίνουμε οι καλύτερες μαμάδες του κόσμου, να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, να αφιερώσουμε όλο μας το είναι για να κάνουμε τα πάντα σωστά. Διαβάζουμε βιβλία, παρακολουθούμε dvd, πηγαίνουμε σε σεμινάρια, μαθαίνουμε από τα λάθη των μαμάδων μας, ρωτάμε, ψάχνουμε. Και μετά, η πραγματικότητα σε χτυπάει στο κεφάλι μέχρι να πεις «επισκληρίδιος». Οι ατέλειωτες πάνες, η εξάντληση, η πιπίλα που δεν κατάφερες να αποτάξεις, η δουλειά που δεν μπορείς να αφήσεις για να αφοσιωθείς όσο θέλεις στο μωρό σου, τα γαριδάκια και η «Μαρία η άσχημη» που ορκιζόσουν ότι δεν θα καταπιεί ποτέ το μυαλό του δικού σου παιδιού, τα λάθη που έτσι κι αλλιώς θα κάνεις, αφού ο νόμος της φύσης δεν υπάρχει περίπτωση να σε εξαιρέσει. Κι εκεί που είσαι έτοιμη να αποδεχτείς ότι πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος, τα λάθη σου θα τα κάνεις, αρκεί να αγαπάς πολύ το παιδί σου, έρχονται «αυτές». Σαν τις συζύγους του Στέπφορντ, οι τέλειες μαμάδες ρομπότ που υπάρχουν μόνο και μόνο για να σου θυμίζουν ότι εσύ δεν είσαι σαν εκείνες. Δεν είσαι τέλεια.

Ζουν ανάμεσά μας

Τις βλέπω παντού, στο σούπερ μάρκετ, με ένα μωρό στο μάρσιπο κι ένα –πλήρως πειθαρχημένο μπροστά στο ψυγείο με τα παγωτά– πεντάχρονο, να κυκλοφορούν στους διαδρόμους χαμογελώντας σαν διαφήμιση. Είναι συνήθως πρόεδροι στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για να δίνουν μάχες για το δικαίωμα των παιδιών στο χαρτί υγείας στις σχολικές τουαλέτες και τα ποτηράκια μιας χρήσης για τις βρύσες της αυλής. Στον παιδίατρο συμπληρώνουν με σχολαστικότητα πρωταθλητή του sudoku τη λίστα με τα εμβόλια του παιδιού τους. Στις σχολικές γιορτές τις βλέπεις με μαλλιά κομμωτηρίου να έχουν στηθεί στην πρώτη σειρά, αφού περίμεναν με τις ώρες να βιντεοσκοπήσουν το καλοσιδερωμένο και φρεσκολουσμένο παιδάκι τους. Τα κορίτσια καριέρας ίσως και να μετανιώνουν που δεν αντάλλαξαν τις σπουδές τους με αυτή την εικόνα της τέλειας ευτυχίας. Πάντως εγώ όταν τις βλέπω αισθάνομαι τουλάχιστον σαν την Μπρίτνεϊ Σπίαρς την ώρα που την έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένη με το βρέφος της στο τιμόνι. Ναι, προσπαθώ να είμαι τέλεια μαμά. Η αλήθεια όμως είναι πως στις σχολικές γιορτές φτάνω τελευταία. Μια φορά, μάλιστα, προκειμένου να μη χάσω τα πέντε λεπτά του γιου μου πάνω στη σκηνή, έφυγα τρέχοντας από το σπίτι και πήγα με φόρμα γυμναστικής που τελεί και χρέη πιτζάμας. Αποτέλεσμα; Ο γιος μου δεν ήρθε να με φιλήσει αφού είπε το ποίημά του, γιατί ντρεπόταν για μένα. Στις συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων δεν πηγαίνω, αφού γίνονται το μεσημέρι, την ώρα που πνίγομαι στη δουλειά. Μερικές φορές χάνω και τη μηνιαία ενημέρωση από τη δασκάλα του, έχασα και τρία από τα υποχρεωτικά εμβόλιά του, στα πρώτα του γενέθλια τη βγάλαμε με κέικ, αφού δεν πρόλαβα να του πάρω τούρτα και τα περισσότερα ρούχα του είναι σιδερωμένα μόνο όταν έχουν μόλις αγοραστεί. Επίσης, του έχω δώσει γαριδάκια για βραδινό. Εντάξει, δεν είμαι τελικά η τέλεια μαμά που πίστευα πάντα ότι θα γίνω, και αυτές οι άψογες μηχανές παραγωγής τύψεων είναι εκεί για να μου το θυμίζουν καθημερινά. Είμαι σίγουρη ότι το σπίτι τους είναι επίσης άψογο, οι κάλτσες των παιδιών τους σε ζευγάρια και το φαγητό πάντα καλομαγειρεμένο, με τα καρότα κομμένα σε σχήμα τριαντάφυλλου.

Τεστ μητρότητας

«Γιατί δεν μπορείς να είσαι σαν τη μαμά του Γιάννη;», μου είπε με παράπονο το παιδί μου εκείνη τη φορά στη σχολική γιορτή. Κάποτε πίστευα ότι έχω να μάθω πολλά από αυτές τις τέλειες μαμάδες. Τις θαύμαζα κι εγώ, ήταν το πρότυπό μου. Μέχρι που αποφάσισα να τις γνωρίσω από κοντά, για να μάθω πώς λειτουργούν, να κλέψω λίγη από τη σοφία τους, να γίνω κι εγώ σαν τη μαμά του Γιάννη. Τις πλησίασα σε αθώους παιδότοπους, τους χαμογέλασα στην ουρά του σούπερ μάρκετ, τις κολάκεψα στο self service με τις ζάχαρες στο Starbucks. Η μαμά στο σούπερ μάρκετ με κοίταξε σαν να είχε δει πρόσφατα τη φωτογραφία μου στο λεξικό στο λήμμα «αποτυχία». Αυτή που καθόταν δίπλα μου στον παιδότοπο κοίταξε τις βρόμικες κάλτσες του παιδιού μου κουνώντας το κεφάλι της. Κι εκείνη στα Starbucks με απέφυγε με τακτ όταν με είδε να δίνω στο γιο μου μια γουλιά καφέ. Αισθάνθηκα άσχημα και στις τρεις περιπτώσεις. Όπως και όταν στα πρώτα παιδικά πάρτι του σχολείου προσπάθησα να τις συναναστραφώ, αλλά εκείνες μου γύρισαν την πλάτη όταν άκουσαν ότι «δεν κάνουμε γερμανικά-φλογέρα-σαξόφωνο-πιάνο-κινέζικα». Ή εκείνη τη φορά στον παιδίατρο όταν απάντησα «δεν θυμάμαι» στην ερώτηση-ιερά εξέταση μιας από αυτές: «Αντιτετανικό πότε κάνατε;» Τότε πίστευα, όπως και τώρα, ότι δεν χρειάζεται να έχω αποστηθίσει τα εμβόλια του γιου μου, αρκεί να θυμάμαι πότε πρέπει να τα κάνει. Ότι τα παιδιά των έξι ετών πρέπει να παίζουν και όχι να έχουν μαύρους κύκλους από το στρες. Ότι, αν ο δεκάχρονος γιος σου θέλει να μάθει επιτέλους τι γεύση έχει αυτό το μυρωδάτο ρόφημα που απολαμβάνει η μαμά του, μια γουλιά δεν θα του κάνει κακό. Όπως κακό δεν θα του κάνει αν η μαμά του δουλεύει τόσο πολύ που δεν πρόλαβε να πλύνει τις κάλτσες του –αν κατάφερε ποτέ να τις βάλει σε ζευγάρια. Βασανίστηκα για αρκετό καιρό. Αρχικά με έφαγαν οι τύψεις, στη συνέχεια ήρθε το μίσος. Θύμωνα με αυτές τις μαμάδες που τα ξέρουν όλα, που δεν τους ξεφεύγει τίποτα, που τα κάνουν όλα σωστά. Αφού όμως βαρέθηκα να θυμώνω, άρχισα σιγά σιγά να τις απομυθοποιώ, να τις μικραίνω και τελικά κατάφερα να τις δω στις πραγματικές τους διαστάσεις και γι’ αυτό ακριβώς που είναι.

Σε ξέρω από κάπου;

Είναι τα ίδια κορίτσια που μισούσα στο σχολείο, οι απουσιολόγοι που μας κάρφωναν όταν κάναμε κοπάνα, οι φοιτήτριες που δεν έχαναν παράδοση και δεν άφηναν ποτέ μάθημα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη. Είναι αυτές οι γυναίκες που τα κάνουν όλα σωστά, κανονικά και με το γράμμα του νόμου. Απλά κάποτε γίνονται και μαμάδες. Είτε δουλεύουν είτε όχι, έχουν πρόγραμμα: Δύο ώρες για τη στοίχιση των εσωρούχων, μία για το σιδέρωμα, άλλη μία για το φακέλωμα των διαφόρων γραφειοκρατικών (εμβόλια, εξετάσεις, έλεγχοι), μία για το μαγείρεμα, άντε, άλλη μία για αυτά τα ρημαδοκαρότα σε σχήμα τριαντάφυλλου. Δεν είμαι εναντίον των τέλειων μαμάδων, θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι μια απ’ αυτές. Είμαι όμως εναντίον όποιου ακολουθεί ένα δρόμο σαν σταυροφόρος που αφορίζει όποιον και ό,τι δεν εφαρμόζει στη δική του κοσμοθεωρία. Όταν βλέπω αυτές τις τέλειες μαμάδες, τις σκέφτομαι όταν ήταν τέλειες μαθήτριες, τέλειες κόρες, άψογες και άμεμπτες. Και θυμάμαι τη γιαγιά μου που έλεγε ότι η τέλεια εικόνα κρύβει χάλια περιεχόμενο. Το νόημα της ζωής μου και όσων μαμάδων γνωρίζω βρίσκεται στο παιδί τους. Όμως η δική σου αξία ως ανθρώπου δεν κρίνεται από το πόσο τέλεια φαίνεσαι εσύ και το παιδί σου. Οι καλύτερες αναμνήσεις μου από τη δική μου μαμά είναι από τη φορά που με είχε πάρει μαζί της στη δουλειά, από εκείνη τη άλλη φορά που ήταν πολύ κουρασμένη να μαγειρέψει και φάγαμε πίτσα και τη φορά που φτάνοντας σε μια επίσκεψη μου ζήτησε να πω ότι έσκισα το καλσόν μου φτάνοντας εκεί, για να μην καταλάβει κανείς ότι απλά μου φόρεσε το πρώτο καλσόν που βρήκε μπροστά της. Η καλύτερη ανάμνησή μου δεν είναι από την εποχή που την είχε πιάσει το σύνδρομο της τέλειας μαμάς και μας είχε ράψει ασορτί φορέματα-στολές για τα Χριστούγεννα, επειδή θα πηγαίναμε στο σπίτι των θείων μας. Τώρα που το σκέφτομαι αυτή είναι μια από τις χειρότερες. Επίσης, μην ξεχάσω να σας πω ότι η Αντζελίνα Τζολί δίνει κι αυτή γαριδάκια στα παιδιά της όταν πεινάνε. Το έχω δει σε φωτογραφία

http://www.in.gr

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 213
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν ειμαι τελεια μαμα... απεχω πααααααααρα πολυ... κανω χιλιαδες λαθη... ομως, το παλευω...

οποτε...

ας μη γινω ποτε τελεια μαμα... ας ειμαι παντα, η μαμα που προσπαθει :)

ουτε εγω ειμαι η τελεια μαμα!εχω κανει πολλα λαθη αλλα μαθαινω μεσα απο αυτα!

θελω ομως το παιδι μου να πνιγεται απο την αγαπη μου!

εκει με θεωρω τελεια μαμα!

χμ.. εγώ πάντως είμαι κάπου στη μέση. Εγώ σαν Αλέκα καμία από τις 2 που αναφέροντε στο κείμενο δεν θεωρώ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ. ( δε νομίζω πάντως να υφίστατε αυτός ο όρος )

rQGhp3.png

Τέλεια μαμά δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος!!

Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι να δίνω την αστείρευτη αγάπη στο παιδί μου χωρίς όρους, προγραμματισμό και κανόνες!

Το πρότυπο της "τέλειας" μαμάς δε με αγγίζει στο ελάχιστο και ούτε πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να το κατακτήσω.

Είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη και μέσα από τα λάθη μαθαίνω όπως όλοι μας..έτσι θα μάθουνε και τα παιδιά μας..για να κατακτήσεις κάτι πρέπει να προσπαθήσεις κι ας αποτύχεις κι ας κάνεις λάθη..κάποια στιγμη φτάνεις σε αυτό που θέλεις αρκεί απλά και μόνο να το θέλεις!!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν κάποιες μαμάδες που σε κάνουν να θέλεις να κρυφτείς σε ένα λαγούμι και να μείνεις εκεί για πάντα.

Τις βλέπω παντού, στο σούπερ μάρκετ, με ένα μωρό στο μάρσιπο κι ένα –πλήρως πειθαρχημένο μπροστά στο ψυγείο με τα παγωτά– πεντάχρονο, να κυκλοφορούν στους διαδρόμους χαμογελώντας σαν διαφήμιση.(μα καλα πως πειθαρχουν ενα πενταχρονο οταν εγω η ιδια δεν πειθαρχω τον εαυτο μου στα παγωτα????ειμαι η τελεια μανα....αφηνω το παιδι μου να φαει παγωτο το χειμωνα...)

Είναι συνήθως πρόεδροι στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για να δίνουν μάχες για το δικαίωμα των παιδιών στο χαρτί υγείας στις σχολικές τουαλέτες και τα ποτηράκια μιας χρήσης για τις βρύσες της αυλής.(εγω ειμαι η τελεια μανα....γινομαι ταμιας και μετα χαλαω ολοτο παραδακι στη ντορα την εξερευνητρια που εχει λυσσαξει η μικρη να της ξαναματαπαρω...επισης την εχω μαθει να πινει κατευθειαν απο τη βρυσηαντε και απο καμια λακουβα....)

Στον παιδίατρο συμπληρώνουν με σχολαστικότητα πρωταθλητή του sudoku τη λίστα με τα εμβόλια του παιδιού τους.(τι ειπαμε οτι ειναι τα εμβολια???αα...αυτα...ναι μωρε ας τα αργησουμε και λιγο δε τρεχει τιποτα)

Στις σχολικές γιορτές τις βλέπεις με μαλλιά κομμωτηρίου να έχουν στηθεί στην πρώτη σειρά,(εμενα παντα μαρεσε η γαλαρια ....εκει εχει χαβαλε) αφού περίμεναν με τις ώρες να βιντεοσκοπήσουν το καλοσιδερωμένο και φρεσκολουσμένο παιδάκι τους.(αυτα τα παιδια απορια το εχω παντα....δε τσαλακωνονται ποτε ή κουβαλανε καμια στιρελλα χειρος???)

Η αλήθεια όμως είναι πως στις σχολικές γιορτές φτάνω τελευταία.(μα μονο μια τελεια μαμα θα το εκανε αυτο αφου θελει να κερδισει τις καλυτερες εντυπωσεις )

Μια φορά, μάλιστα, προκειμένου να μη χάσω τα πέντε λεπτά του γιου μου πάνω στη σκηνή, έφυγα τρέχοντας από το σπίτι και πήγα με φόρμα γυμναστικής που τελεί και χρέη πιτζάμας.(μα καλα τι τελειες μαμαδες ειναι που δε ξερουν τη νεα μοδα της πιτζαμοφορμας???)

Είμαι σίγουρη ότι το σπίτι τους είναι επίσης άψογο, οι κάλτσες των παιδιών τους σε ζευγάρια και το φαγητό πάντα καλομαγειρεμένο, με τα καρότα κομμένα σε σχήμα τριαντάφυλλου. (το σπιτι μου ειναι παιδοτοπος,τις καλτσες τις παιρνω ενα χρωμα και πολλα ζευγαρια μαζι για να μπορω ανα πασα στιγμη να τις ταιριαξω...βεβαια η ροζ καλτσα με τη λαχανι καλτσα ειναι ο πιο σουπερ συνδυασμος...το φαγητο μου αφου το τρωμε και ζουμε οκ ....ειναι τελειο....)

Τεστ μητρότητας

« Ή εκείνη τη φορά στον παιδίατρο όταν απάντησα «δεν θυμάμαι» στην ερώτηση-ιερά εξέταση μιας από αυτές: «Αντιτετανικό πότε κάνατε;»( δε ξερω κυρια μου αλλα ξερω ποτε ειπε το πρωτο μαμα,ποτε χαμογελασε,ποτε ποναει ,ποτε νυσταζει,ποτε περπατησε γιαπρωτη φορα κλπ κλπμεσεις ξερετε????ΟΧΙ???ντροπη σας)

Σε ξέρω από κάπου;

Είναι τα ίδια κορίτσια που μισούσα στο σχολείο, οι απουσιολόγοι που μας κάρφωναν όταν κάναμε κοπάνα, οι φοιτήτριες που δεν έχαναν παράδοση και δεν άφηναν ποτέ μάθημα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη. Είναι αυτές οι γυναίκες που τα κάνουν όλα σωστά, κανονικά και με το γράμμα του νόμου. Απλά κάποτε γίνονται και μαμάδες. Είτε δουλεύουν είτε όχι, έχουν πρόγραμμα: Δύο ώρες για τη στοίχιση των εσωρούχων, μία για το σιδέρωμα, άλλη μία για το φακέλωμα των διαφόρων γραφειοκρατικών (εμβόλια, εξετάσεις, έλεγχοι), μία για το μαγείρεμα, άντε, άλλη μία για αυτά τα ρημαδοκαρότα σε σχήμα τριαντάφυλλου.(αυτες δεν ειναι τελεις μαμαδες...ειναι απλα ρομποτ....η τελεια μαμα απλα δεν εχει προγραμμα....καιαν εχει θα εινια σαν και αυτο ....2 ωρες κρυφτοκυνηγητο στο στιτι και ινδιανους,μια για μπαλετο και χορο γενικοτερα με τουλια και αλλα υφασματα,μια ωρα για ζωγραφικη και μουσικη,αντε αλλη μια για τουβλακια και μαξιλαροπολεμο...ε και μια ωρα συνολικα για μαγειρεμα σκουπισμα κλπ που παντα υπαρχει και ο βοηθος μας...τα ιδια τα παιδια )

Δεν είμαι εναντίον των τέλειων μαμάδων, θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι μια απʼ αυτές. (δεν υπαρχει τελεια μαμα ειπαμε.....ευτυχισμενη μαμα υπαρχει και δυστυχισμενη ) Είμαι όμως εναντίον όποιου ακολουθεί ένα δρόμο σαν σταυροφόρος που αφορίζει όποιον και ό,τι δεν εφαρμόζει στη δική του κοσμοθεωρία. Όταν βλέπω αυτές τις τέλειες μαμάδες, τις σκέφτομαι όταν ήταν τέλειες μαθήτριες, τέλειες κόρες, άψογες και άμεμπτες. Και θυμάμαι τη γιαγιά μου που έλεγε ότι η τέλεια εικόνα κρύβει χάλια περιεχόμενο. Το νόημα της ζωής μου και όσων μαμάδων γνωρίζω βρίσκεται στο παιδί τους. Όμως η δική σου αξία ως ανθρώπου δεν κρίνεται από το πόσο τέλεια φαίνεσαι εσύ και το παιδί σου.

http://www.in.gr

και ναι ειμαι η τελεια μαμα το λεει και το κειμενο ξεκαθαρα....για αυτο τα ασιδερωτα στοιβαζουν ενα μηνα και σιδερωνουμε τα καθημερινα....πραγματικα δε νομιζω οτι υπαρχει τελεια μαμα...οποια το λεει πρεπει πραγματικα να εχει καποιο προβλημα....δε γινεται να τα κανεις ολα τελεια...καπου θα υστερεις....και συνηθως σε τυπους σαν και αυτες τις γυναικες που θελουν να περασουν ως τελειες κρυβονται αλλα.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Η τέλεια/ος πώς προσδιορίζεται?Υπάρχει κανένας ορισμός γι'αυτό? :roll:

Θέλω να πώ ότι η ένοια της τελειότητας είναι πολύ γενική και υποκειμενική.Ο κάθε άνθρωπος ορίζει την τελειότητα σύμφωνα με τα δικά ου πρότυπα,αρχές,νοοτροπία.

Η σύγκριση μιάς μαμάς με μια άλλη πιστέυω ότι έιναι εντελώς ανεδαφική.

Μου φάινεται σαν άτυπος διαγωνισμός μεταξύ διαφορετικοτήτων.

Για την οικογένεια και τα παιδιά της η κάθε μαμά είναι τέλεια. :cool:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Δεν είμαι η τέλεια μαμά , ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΜΑ και αυτό με ευχαριστεί . Το μεγαλύτερο δώρο της ζωή μου είναι ο γιος μου και θα κάνω τα πάντα για να τον κάνω ευτυχισμένο και ας μην γίνω ποτέ η τέλεια μαμά , αρκεί να το βλέπω να χαμογελάει συχνά

Δεν είμαι η τέλεια μαμά , ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΜΑ και αυτό με ευχαριστεί . Το μεγαλύτερο δώρο της ζωή μου είναι ο γιος μου και θα κάνω τα πάντα για να τον κάνω ευτυχισμένο και ας μην γίνω ποτέ η τέλεια μαμά , αρκεί να το βλέπω να χαμογελάει συχνά

με καλυψες απολυτα...

το μονο που με νοιαζει ειναι να ειναι ευτυχισμενο το παιδι μου, οχι να γινω τελεια μαμα ....

Διαφημίσεις

Μια γυναίκα κάποτε έψαχνε να βρει τον τέλειο άνδρα για να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Ωσπου όταν τον βρήκε και τον συνάντησε έψαχνε και αυτός για την τέλεια γυναίκα για να κάνουν την τέλεια οικογένεια...ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ...

Χαιρομαι τελικα που δεν τα κυνηγαω με το ρολοι στο

χερι , που -- δεν ντρεπομαι ---και εγω τους εχω βαλει

σκισμενο καλσον στο μπαλετο.

Και ναι χαιρομαι που μου λενε οτι με

αγαπανε και ειμαι η καλυτερη μαμα

του κοσμου ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ

Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ :D

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Θα θελα σημερα το μεσημερι ανοιγοντας τη πορτα του σπιτιου, ολα να ειναι τακτοποιημενα, η κουζινα, το φαγητο ετοιμο, τα πιατα συμμετρικα στο τραπεζι, τα ασιδερωτα στα ντουλαπια τους ετοιμα, μια ζεστη ατμοσφαιρα ηρεμιας να πλαναται στην ατμοσφαιρα ίσως και καποια μυρωδια απο αιθερια ελαια.

.....

Και τώρα ξύπνησα, για να γίνουν ολα αυτά και να ειναι το σπιτι στην εντελεια, τα ρουχα ολα τακτοποιημενα, εγω στην τριχα και το βραδυ να ειμαι και η καλυτερη ερωμενη...

πρεπει να πίνω οχι 2 χαπια βασιλικου πολτου το πρωι αλλα το μισο βαζο, να καταργησω το νυχτερινο υπνο και να καταργησω και την ξεκουραση...

Τελεια μαμα δεν ειμαι και πολλές φορές νιωθω τοσο πιεσμενη που αφηνω το μπαμπα μας να αναλαβει το μικρο(ντυσιμο,φαγητο, υπνο) αλλά δεν υπάρχει περιπτωση να κοιμηθει χωρις να του πω ποσο τον αγαπω και να μου και αυτος το ιδιο...

Αν είμαι καλή μαμά (τέλεια δεν είναι καμία) θα το πούνε τα παιδιά μου και θα φανεί εν καιρό... Αποκλειστικά δεν θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε ο υπόλοιπος κόσμος.

Το θέμα είναι να ξέρεις το σωστό και το καλό και να κάνεις οτι μπορείς για να το καταφέρεις σε σημείο όμως που να μη στερείς η' να στέρησε άλλων σημαντικών πραγμάτων. Να βάζεις σε πρώτο ρόλο την συναισθηματική ισορροπία του παιδιού και έπειτα τα πρέπει σου. Μιλάω χωρίς να το έχω καταφέρει...

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Τέλεια μαμά δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος!!

Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι να δίνω την αστείρευτη αγάπη στο παιδί μου χωρίς όρους, προγραμματισμό και κανόνες!

Το πρότυπο της "τέλειας" μαμάς δε με αγγίζει στο ελάχιστο και ούτε πρόκειται ποτέ να προσπαθήσω να το κατακτήσω.

Είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη και μέσα από τα λάθη μαθαίνω όπως όλοι μας..έτσι θα μάθουνε και τα παιδιά μας..για να κατακτήσεις κάτι πρέπει να προσπαθήσεις κι ας αποτύχεις κι ας κάνεις λάθη..κάποια στιγμη φτάνεις σε αυτό που θέλεις αρκεί απλά και μόνο να το θέλεις!!

συμφωνώ με την Μαριά

στα μάτια κάθε παιδιού η δική του μαμά είναι η "τέλεια μαμά"

στα μάτια κάθε μαμάς το δικό της παιδί είναι το "τέλειο παιδί"

παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μητέρες ... που είναι ....

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

... (δεν υπαρχει τελεια μαμα ειπαμε.....ευτυχισμενη μαμα υπαρχει και δυστυχισμενη )

Δεν είμαι τέλεια, αλλά είμαι μία τελείως ευτυχισμένη μαμά!

Βρε Ελενα διαβαζοντας το ποστ αναρωτηθηκα. Ξερεις οντως τετοιες "τελειες μαμαδες?" Γιατι εγω ουτε μια.Το ολο θεμα μου θυμιζει- κατ'αναλογια παντα

τις φωτογραφησεις σπιτιων που βλεπω σε πειοδικα διακοσμησης.Φαινονται ολα τελεια αλλα EΤΣΙ αποκλειεται να κατοικουνται.Οποτε μη σε πιανει το ενοχικο. Αυτες οι μαμαδες τυπου Martha Stewart που περιγραφεις ή ειναι η βιτρινα ή εχουν τοοοοοσα λεφτα που εχουν τη φιλιπινεζα να επιμελειται το καροτο τριανταφυλλο την ωρα που οι ιδιες χτενιζουν το μαλλι.

Α! και κτ αλλο. εχεις δει το εργο με τη Σουζαν σαραντον και την Τζουλια Ρομπερτς οπου η πρωτη ειναι η τελεια μαμα αλλα τη χωριζει ο αντρας της γιατι τα φτιαχνει με τη Τζουλια που ουτε αυγο δεν ξερει να βρασει.καταβαινεις τι θελω να πω......

Η καλύτερη μαμά του κόσμου .... είναι η μαμά φυσική ή μη, που το βράδύ την αγκαλιάζει το παιδί της και της λέει Σ΄ΑΓΑΠΩ! και αντίστοιχα κατεβαίνει και εκείνη στο ύψος του παιδιού το αγκαλιάζει και το λέει σ΄αγαπώ.

Οι κάλτσες στρατιωτάκια, το ήσυχο παιδί στο super market (αυτό θα το ήθελα), και όχι μόνο , μάλλον απωθημένα δείχνουν.

Τώρα για το μαλλί στην τρίχα, το βάψιμο δε μιλώ γιατί θα με βαράνε και οι πέτρες.

Την στιγμή που το παιδί μου χαμογελά και μ΄αγαπά Ε ΝΑΙ

ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

• 6 months later...

Εχω 2 τέλειες κόρες... νομίζω πως είμαι μακράν η πιο... τέλεια μαμά!!!.

και νομίζω πως αγγίζω την τελειότητα όταν κάνω λάθη μαζί τους άλλα δεν φοβάμαι να τους ζητήσω συγνώμη. Μου υπόσχονται κάθε φορά να με βοήθήσουν να γίνω η πιο τέλεια μαμά του κόσμου και τις λατρεύω γι' αυτό

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

εγω δεν ξέρω αν είμαι η τέλεια μαμά...αλλά θα σας πώ ότι απο την μέρα που θυμάμε τον εαυτό μου είμαι με ένα μωρό στην αγκαλιά.Εχω αλλα 4 αδέλφια και την μικρή που έχουμε 8 χρόνια διαφορά την μεγάλωσα εγώ. την επλαινα την τάιζα την κοιμιζα, την έπαιζα.....κ.τ.λ. Η μαμά μου λέει ότι 1,5 χρονό τάιζα την αδελφή μου. Με εβαζε στον καναπέ και τις έδινα ένα μπουκάλι γάλα. 5 χρονό κρατούσα ένα κουτάλι στο στόμα του μωρού που πάθαινε σπασμούς (από πυρετό) μέχρι να φύγουν για να πάνε στο νοσοκομείο.όταν γεννηθηκε ο γίος μου 4 μερες δεν κοιμήθηκα στο νοσοκομείο περιμενα ώρα την ώρα να μου τον φέρουν αγκαλιά μου και να τον κοιμήσω στο στήθος μου εκει να τον έχω όση ώρα μου τον δίναν. Ερχόταν οι μαιες τη νύχτα και μου λέγαν γιατί δεν τον έβαλες στο καλαθακι και τους ελεγα δεν ήθελα.7 μήνες έκανα ειδική διατροφή για να θηλάζω τον γιο μου επειδη είχε αλλεργία...δεν παραπονιέμαι γι αυτό μου άρεσε και ήθελα κιάλλο μωρό.Και έμεινα ξανά αλλά δυστυχώς την μπέμπα μου την έστειλα στον θεούλη (είχε πρόβλημα)για να μην υποφέρη. έχω την αίσθηση ότι με το ένα θα μείνω. ενω ήθελα 4

Εγω διαφωνω.. φυσικα και υπαρχει η τελεια μαμα..

Εγω τουλαχιστον ειμαι μια απο αυτες.. Αλλωστε μου λεει και ο γιος μου..

"Μαμα μου εισαι τελεια, εισαι η μεγαλυτερη μαμα του κοσμου.." (μπερδευει το καλυτερη με το μεγαλυτερη.. δεν εχει να κανει με την ηλικια μου ή τα κιλα μου..:lol::lol:)

Και ειμαι και η ομορφοτερη.. μετα τη Χιονατη βεβαια.. Πρωτα η Χιονατη, μετα εγω, μετα η κακια βασιλισσα" Οι αλλες δεν υπαρχουν αρα παραμενω να εχω τα πρωτεια ;)

Και θα συμφωνησω με τα κοριτσια που λενε οτι το κειμενακι αυτο θυμιζει κατα πολυ αυτα που γραφονται για την τελεια νοικοκυρα, την τελεια συζυγο, την τελεια ερωμενη κλπ κλπ..

Καπως πρεπει να γεμιζουν οι φυλλαδες.. δεν νομιζετε?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εμένα δεν με νοιάζει τι λένε η απ΄'εξω. όταν έλειψα 2 μέρες που μπήκα νοσοκομείο (δεν έχω λήψει ούτε 1 ώρα και κοιμόμασταν και αγκαλιά μιας που ο μπαμπάς είναι εξωτερικο) είχε πάθει κάτι.Γύρισα και με κοίταζε περιεργα στεναχωρημένα. αφήστε όταν με πέρναν τηλέφωνο μου λέγαν κοιμάτε συνέχεια....είναι η ζωή μου ολοι κάνουμε λάθη αλλά για τον γίο μου είμαι η ΜΑΜΑ...και τον λατρεύω.

ουτε εγω ειμαι η τελεια μαμα!εχω κανει πολλα λαθη αλλα μαθαινω μεσα απο αυτα!

θελω ομως το παιδι μου να πνιγεται απο την αγαπη μου!

εκει με θεωρω τελεια μαμα!

με καλυψες....! μπορει να μην ειμαι η τελεια μαμα αλλα σιγουρα θα ξερω οτι εχω κανει το καλυτερο που μπορω και θα εχω δωσει μεχρι και την τελευταια σταγονα αγαπης στο γιο μου... αν και δεν νομιζω πως στερευει η αγαπη της μανας ποτε...

αφροδιτη φοβερο το βιντεο και πιστευω αυτες ειναι οι καλυτερες μαμαδες.

με την δικη τους εννοια! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!:cry:

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

• 1 month later...

πολύ καλογραμμένο κείμενο, αλλά όπως είπε και ο

Φρόιντ "μεγαλώστε όπως θέλετε, έτσι κι αλλιώς θα κάνετε λάθη"

εγώ δεν είμαι σε τίποτε τέλεια, κάποτε προσπαθώ και δεν τα καταφέρνω, κάποτε αφήνομαι να με παρασύρει το ρέμα... αλλά ναι , αυτές οι τέλειες μαμάδες που τα καταφέρνουν όλα και τα κάνουν όλα με σύστημα υπάρχουν και με στενοχωρούν κιόλας....καταλαβαίνω τι εννοείς , αλλά κατά πως φαίνεται περισσότερες είναι οι ατελείς μαμάδες,,,,,

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

• 5 months later...

1. Θεωρω υπερ αρκετο τον θηλασμο μεχρι τον 1ο χρονο του παιδιου (πρακτικα δεν το εκανα).

2. Δεν κανω σαν τρελη αμα τα παιδια ανεβασουν πυρετο,βγαλουν σπυρια, ανεβουν στους καναπεδες, φανε απο το πατωμα κλπ.

3. Δεν εβαλα ποτε στο σπιτι μου βιολογικα προϊοντα.

4. Δεν καθομαι ποτε να διαβασω τι περιεχει καποιο προιον στα συστατικα του.

5. Χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω συμβατικα (του ΣΜ και του φαρμακειου οταν ηταν βρεφη) σαμπουαν και λοιπα.

5. Δεν εχω προβλημα να τους βαλω ρουχα απο τα jumbo, απο τη λαϊκη, απο την βιοτεχνια της γειτονιας αρκει να ειναι καινουργια, να ειναι καθαρα και να μου αρεσουν.

6. Χρησιμοποιω θερμομετρο υδραργυρου.

7. Δεν θα κατσω να σκασω αν δεν φανε ολο τους το φαι ή αν δεν φανε και καθολου.Καποια στιγμη θα πεινασουν και θα φανε.Ομοιως και για το γαλα.

8. Δεν το θεωρω κακο να φανε που και που junk food και καραμελοσοκολατοειδη.Δεν τα απαγορευω απαξ.

9. Δεν θυμαμαι παντα να ανανεωνω το αντιηλιακο τους στην παραλια.

10. Ξεχναω να καπελο και τα γυαλια ηλιου τους.

Ειμαι λοιπον κακη μανα?

Μαζεψα απο εδω κι απο μερικα πραγματα απο αυτα που συζηταμε στο φορουμ.Ποσες απο εσας τα εφαρμοζεται?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...