Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αυτοκίνητα που χωράνε 3 καθισματάκια

Recommended Posts

χαίρεται σε όλους και όλες,

είμαι νέος στο forum και έχουμε το εξής ευχάριστο πρόβλημα

έχουμε ένα παιδάκι και περιμένουμε δίδυμα.

το 1ο θα είναι 2 ετών όταν θα αυηχθούν τα δίδυμα, και το πρόβλημα είναι πως θα τα βάζουμε όλα σε αυτοκίνητο!

Έχει κανείς δοκιμάσει να βάλει 3 παιδικά καθισματάκια (των 9-18kgr) στην πίσω σειρά καθισμάτων αυτοκινήτου; Αν ναι ποιά αυτοκίνητα χωράνε 3 καθισματάκια;

Διαφημίσεις

Παρουσα :D ..η μεγαλη μου ηταν 2 χρ οταν γεννησα τα διδυμακια μου :D

Αλλαξαμε αυτοκινητο και πηραμε το opel zafira(τωρα βιαζομαι θα τα πουμε αναλυτικοτατα πιο μετα :) )

Ναι, ΤΟΥΟΤΑ corolla. Χωράνε 2 καθίσματα και ένα booster. (Ή δύο booster και ένα κάθισμα)

Το πρόβλημά μας είναι το .... 4ο!

(Προς το παρόν τραβάω το κάθισμα μου αρκετά μπροστά και το τοποθετούμε-σφηνώνουμε στο κενό που είναι για τα πόδια του πίσω καθίσματος. Αλλά δεν είμαι ευχαριστημένη από αυτή τη λύση λόγω ασφάλειας).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και για μας είναι πρόβλημα αυτό!!! Στο δικό μου seat ibiza χωράνε 3 καθίσματα και φυσικά έχει και 3 ζώνες πίσω. Δεν δοκίμασα τα μεγάλα καθίσματα αλλά 1 μεγάλο, 1 χωρίς πλάτη και 1 μικρό. Πιθανόν να χωρά και 3ο μεγάλο αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα. Στου συζύγου μόνο 2 γιατί στη μέση έχει χώρισμα (BMW) και για αυτό θα αντικατασταθεί.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Διαφημίσεις

Ναι, ΤΟΥΟΤΑ corolla. Χωράνε 2 καθίσματα και ένα booster. (Ή δύο booster και ένα κάθισμα)

Το πρόβλημά μας είναι το .... 4ο!

(Προς το παρόν τραβάω το κάθισμα μου αρκετά μπροστά και το τοποθετούμε-σφηνώνουμε στο κενό που είναι για τα πόδια του πίσω καθίσματος. Αλλά δεν είμαι ευχαριστημένη από αυτή τη λύση λόγω ασφάλειας).

Γι αυτο λεω ζαφιρα...7 θεσιο :wink: (εμ τι...στο πρωτο παιδι μολις ειχαμε παρει αυτοκινητο και με τα διδυμα αναγκαστικαμε να παρουμε αλλο...ουτε 2 χρ αυτοκινητο...εεε και αμα τυχει και τιποτα του λεω..παρε το 7θεσιο να ειμαστε οκ)

Κι εγώ τον "ψήνω" για 7θέσιο αλλά δε θέλει ο σύζ. Του το λέω εδώ και καιρο.... αλλά είναι ανένδοτος! Για να δουμε ποιος θα βαρεθεί πρώτος... εκείνος να ακούει ή εγώ να λέω.... :lol::lol::lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Γνωστός μου μου έχει πει πως χωράνε 3 στο Huyndai το Matrix αλλά δεν το πιστεύω 100%.

Εμείς με τα χίλια ζόρια βάζαμε 2 καθίσματα και 1 booster στο Ford Fusion και το αλλάξαμε και πήραμε το Opel Vivaro :D

Είναι βανάκι 8θέσιο και χωράμε όλοι μαζί με τα ποδήλατά μας ή το σόι μας :lol:

Επειδή έχω πολύ πρόσφατο το ψάξιμο με τα αυτοκίνητα, εκτός από τα πολυμορφικά 7-θέσια (zafira και verso) στα οποία η τελευταία σειρά καθισμάτων έχει πολύ μικρή απόσταση από την μπροστινή σειρά, κοίταξε και τα station wagon. Εμείς σε station wagon καταλήξαμε.

Διαφημίσεις

Τα τρία άνετα χωράνε στο Citroen Picasso που έχουμε. Ωραίο και άνετο αυτοκίνητο, αλλά τώρα με τα τέσσερα έχουμε πρόβλημα το οικονομικό όμως δεν μας επιτρέπει καινούργιο επταθέσιο. Αν βρούμε κανένα καλό μεταχειρισμένο μπορεί. Προς το παρόν ο μεγάλος κάθεται μπροστά εγώ πίσω το μωρό με το καθισματάκι πίσω και τα άλλα δύοστο ένα από τα τρία καθίσματα. Αλλά πέφτει πολύ ξύλο λέμε, αποφεύγουμε τα μεγάλα ταξίδια προς το παρών.

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

7θεσεο!!!! Εμεις ηταν να αλλαξουμε αυτοκινητο ετσι κ αλλιως κ καταληξαμε στο ΤΟΥΟΤΑ AVANZA δεν υπαρχει στην Ελλαδα γιατι το εψαξα.

Τεραστια καθισματα κ αν πεσει μπροστα η πισω σειρα κ σηκωθει ανετοτατο πορτ μπαγκαζ.

Ετοιμαστηκαμε για πολυτεκνοι! :lol::lol:

Τα τρία άνετα χωράνε στο Citroen Picasso που έχουμε. Ωραίο και άνετο αυτοκίνητο, αλλά τώρα με τα τέσσερα έχουμε πρόβλημα το οικονομικό όμως δεν μας επιτρέπει καινούργιο επταθέσιο. Αν βρούμε κανένα καλό μεταχειρισμένο μπορεί. Προς το παρόν ο μεγάλος κάθεται μπροστά εγώ πίσω το μωρό με το καθισματάκι πίσω και τα άλλα δύοστο ένα από τα τρία καθίσματα. Αλλά πέφτει πολύ ξύλο λέμε, αποφεύγουμε τα μεγάλα ταξίδια προς το παρών.

Κι εμείς στην ίδια μοίρα... από οικονομικής πλευράς... Τουλάχιστον, δε χρωστάμε πουθενά! Είναι κι αυτό μια ανακούφηση! :wink:

Κι εμεις στην ιδια κατηγορια...δεν υπαρχει μια.... :cry:

Και που να παμε 5 ατομα με το Pegoet 306 :shock: ,σαν σαρδελες ειμαστε :?

παστές ή απλές;;; :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Κι εμεις στην ιδια κατηγορια...δεν υπαρχει μια.... :cry:

Και που να παμε 5 ατομα με το Pegoet 306 :shock: ,σαν σαρδελες ειμαστε :?

παστές ή απλές;;; :lol::lol::lol:

Πίκρα σου λεω πίκρα

Μπροστα το μωρο και ο μπαμπας του στο τιμονι και πισω εγω στη μεση αναμεσα σε δυο Booster... :roll:

Οσο και να στριμωξω τον αποτετιο μου δεν μπορει να χωρεσει χωρις να ζουλιχτει :lol:

4

Εμείς προς το παρόν είμαστε ίσα ίσα, ο μεγάλος με την ζώνη του ι.χ, ένα μπούστερ και ένα βρεφικό.

Ξέρετε πιο είναι το παράλογο ότι στου συζύγου (toyota avensis) δεν φτάνει η ζώνη να δέσει το κίκο βρεφικό καρεκλάκι με πρόσωπο προς τα πίσω.

Στο δικό μου που είναι μικρό φτάνει και με το παραπάνω.

Έτσι βάλαμε το 0-18 στου συζύγου και το 0-13 στο δικό μου.

Το πρόβλημα είναι με τα μεγάλα ταξίδια που έχουμε και πολλά πράγματα.

Εδώ με δυο παιδιά πηγαίναμε διακοπές και είχαμε πράγματα μέχρι και στα πόδια. Απορώ πως θα βολευτούμε φέτος.

Ο γαμπρός μου έχει οπελ ζαφίρα (7 παιδιά) και είναι ευχαριστημένος.

Εμείς δεν ξέρω αν θα αξίζει να πάρουμε κάποια στιγμή πολυμορφικό μιας και ο μεγάλος σε 4 χρόνια το πολύ θα έχει δίπλωμα και ήδη δεν ακολουθεί όπου πάμε, εκτός από τις διακοπές βέβαια, αλλά και αυτό σιγά σιγά θα κόβεται.

Αυτό που ήθελα να πω για τα πολυμορφικά για το ζαφίρα τουλάχιστον που το είδα από κοντά είναι πως αν ανοίξεις όλα τα καθίσματα δεν υπάρχει χώρος αποσκευών. Αν όμως έχεις μόνο τρία παιδιά και δεν ανοίγεις την πίσω σειρά είναι καλά.

Τα περισότερα πολυμορφικά έχουν 3 ξεχωριστά καθίαματα οπότε χοράνε άνετα 3 καθισματάκια ή baby seat πχ Picasso, Zafira κλπ. Επίσης υπάρχουν και ευρήχωρα οικογενιακά αυτοκίνητα όπως Passat, Octavia κλπ που πάλι μπορούν να χορέσουν 3 καθισματάκια. Τα πολυμορφικά είναι η καλύτερη λύση ειδικά απο άποψη χώρων!!!

Εμεις οταν με το καλο ερθει το 3ο μωρακι θα αλλαξουμε το αυτοκινητο μας σε ford s-max , το οποιο ειναι τεραστιο πισω χωραει τον κοσμο ολο και εχει 3 καθησματα ενηλικων πισω τα οποια γινονται και 7 . Μπεστε στη σελιδα και ριξτε μια ματια ειναι πολυτεκνους :D

Εμεις οταν με το καλο ερθει το 3ο μωρακι θα αλλαξουμε το αυτοκινητο μας σε ford s-max , το οποιο ειναι τεραστιο πισω χωραει τον κοσμο ολο και εχει 3 καθησματα ενηλικων πισω τα οποια γινονται και 7 . Μπεστε στη σελιδα και ριξτε μια ματια ειναι πολυτεκνους :D

Eτσι ειναι και το ζαφιρα(και πιο φτηνο :? ) .

Το θεμα ειναι το γινεται οταν ανοιγεις και τα 7 καθισματα...οπου δεν μενει αρκετος αποθηκευτικος χωρος...(δεν ειναι δλδ να πας ταξιδι αν δεν εχεις μπαγκαζιερα απο πανω)

Το θεμα ειναι να παρεις ενα αυτοκινητο που να ειναι 7 θεσιο...αλλα να εχει και τεραστιο αποθηκευτικο χωρο με τα καθισματα ανοιχτα

Το θεμα ειναι το γινεται οταν ανοιγεις και τα 7 καθισματα...οπου δεν μενει αρκετος αποθηκευτικος χωρος...(δεν ειναι δλδ να πας ταξιδι αν δεν εχεις μπαγκαζιερα απο πανω)

Το θεμα ειναι να παρεις ενα αυτοκινητο που να ειναι 7 θεσιο...αλλα να εχει και τεραστιο αποθηκευτικο χωρο με τα καθισματα ανοιχτα

Μήπως να παίρναμε Datsun σαν τους αθίγγανους;;;; Έχει απεριόριστα καθίσματα και είναι και ευάερο - ευήλιο.... Όσο για αποθηκευτικό χώρο... όσο θέλουμε! :lol::lol::lol::lol:

Μήπως να παίρναμε Datsun σαν τους αθίγγανους;;;; Έχει απεριόριστα καθίσματα και είναι και ευάερο - ευήλιο.... Όσο για αποθηκευτικό χώρο... όσο θέλουμε! :lol::lol::lol::lol:

:lol::lol:

Eμεις σαν λυση εχουμε σκεφτει οταν με το καλο (και αν ) κανουμε και το 4ο ...να βαλουμε μπαγκαζιερα πανω για τα πραγματα οταν πηγαινουμε διακοπες(ναι ολο διακοπες θα ειμαστε :lol: )

Από το όλο θέμα 2 απορίες έχω:

-- Τελικά καμμία δεν λέει να σταματήσει στο 1 παιδάκι έτσι???

-- Καλά είναι τα αυτοκίνητα-θηρία με πολλές θέσεις και αποθηκευτικό χώρο, αλλά που τα παρκάρουμε ρε παιδιά???

-- Καλά είναι τα αυτοκίνητα-θηρία με πολλές θέσεις και αποθηκευτικό χώρο, αλλά που τα παρκάρουμε ρε παιδιά???

Eδω που μενω..μια χαρα παρκαρω και πουλμαν :P:lol::lol:

Eδω που μενω..μια χαρα παρκαρω και πουλμαν :P:lol::lol:

Ε τότε δες αυτό που έγραψα εγώ...

Έχουμε πάρει το Opel Vivaro που είναι βαν και έχει 8 ή 7 θέσεις, άπειρο χώρο στο πορτ μπαγκάζ με όλες τις θέσεις σε χρήση και είναι και πολύ οικονομικό (χωρίς τα τέλη ταξινόμησης λόγω τριτεκνίας/πολυτεκνίας). Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Κάνεις υπέροχα ταξίδια και παίρνεις και παρέα μαζί :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...