Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώρα νονάς στο βαφτηστήρι

Στέλλα

Recommended Posts

Κορίτσια δεν βρήκα σε άλλο topic κάτι σχετικό κι έτσι είπα να ανοίξω καινούριο.

Θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε αν η νονά-ο νονός είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δώρα στα βαφτιστήρια τους τα Χριστούγεννα. :?:

Γνωρίζω ότι κανουν δώρα το Πάσχα(λαμπάδα,παπούτσια και ρούχα αν θέλουν), στη γιορτή και στα γενέθλια.

Διαφημίσεις

Εντάξει υποχρέωση δεν μπορείς, πρέπει να το θέλουν εμας οι νονές μας κάθε χρόνο παίρνουν δώρα στα παιδιά τα Χριστούγεννα, όπως και εγώ στον βαφτισιμιό μου και όχι μόνο.

Και εμάς η νονά μας παίρνει δώρο...

Πάντως, έχουν δεν έχουν υποχρέωση οι νονοί, δεν μπορώ να φανταστώ το να μην κάνουν ένα δώρο σε παιδάκι για τα Χριστούγεννα...

Και αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, ας πάρουν κάτι φτηνό.Τα παιδιά δεν κρίνουν την αξία, αλλά χαίρονται που παίρνουν δώρο.

Εγώ πάλι είμαι λίγο αντίθετη με τα πολλά δώρα. Σίγουρα τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη και χαρούμενη γιορτή και γενικώς παίρνουμε δώρα αλλά επειδή νομίζω ότι έχει παραγίνει η κατάσταση είμαι της άποψης ότι, πέρα από τα κλασικά δώρα (γιορτή, Πάσχα, γενεθλια) από κει και πέρα ο νονός μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό για το βαπτιστήρι του. Να το πάρει να πάνε βολτίτσα σε κάποιο παιδότοπο ή κάπου που μπορεί να ευχαριστεί το παιδί.... Να πάνε σινεμά σε κάποιο παιδικό έργο ή οτιδήποτε άλλο και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τα παιδιά μας έχουν γεμίσει πλέον από πάαααρα πολλά και μερικές φορές άχρηστα δώρα (είτε παιχνίδια, ή ρούχα).

sL7ap2.png

Εμένα η δικιά μου επειδή όλα πέφτουν κοντά,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά,γενέθλια στις 15/1 και γιορτή στις 18/1,δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεχωρίζει την αξία του κάθε δώρου :?::?::?:

Διαφημίσεις

Εμάς γενικά ο νοννός μας (της Αγγελιάννας προς το παρον) αλλά και οι μελλονιτκοί νονοί του μπέμπη φέρνουν δώρα εκτός από τα "υποχρεωτικά" και γενικά όποτε τους έρθει... Αρκετά συχνά...

Το ίδιο βέβαια κάνουμε κι εμείς...

Ειδικά τα Χριστούγεννα μου αρέσει να παίρνω δώρα σε όλα τα παιδάκια που γνωρίζω !!!

Και δυστυχώς... :cry: ακόμα δεν έχω βαφτιστήρι !!!

Για μένα δεν είναι υποχρέωση. Το δώρο είναι ωραίο να το αισθάνεται αυτός που το κάνει και στα παιδιά δεν παίζει καθολου ρόλο η αξία. Το παιδί περιμένει μία πράξη αγάπης, η οποία μπορεί να είναι ένα ακριβό παιχνίδι ή μία σοκολάτα του ενός ευρώ.

Προσωπικά και στα 2 βαπτιστήρια μου τα Χριστούγεννα κάτι θα τους πάρω, άλλοτε φθηνό άλλοτε ακριβό ανάλογα με την κατασταση μου.

Εμένα η δικιά μου επειδή όλα πέφτουν κοντά,Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά,γενέθλια στις 15/1 και γιορτή στις 18/1,δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεχωρίζει την αξία του κάθε δώρου :?::?::?:

:lol::lol::lol::lol:

Θα παιρνει παντα ενα δωρο μου φαινεται για ολα αυτα... :cry: Εμενα γενεθλια και γιορτη μου εχουν ενα μηνα διαφορα και μια ζωη το ειχα παραπονο οτι επαιρνα συνηθως ενα δωρο και για τις δυο γιορτες μαζι! :evil:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εμας ακομα δεν μας βαφτισε κι εχουμε πηξει στα δωρα!

Κι εγω ομως αν ειχα βαφτιστηρι ( :cry::cry::cry: ) θα του επαιρνα διαφορα. Μ'αρεσει παρα πολυ να κανω γενικοτερα δωρα στους αλλους, ποσο μαλλον αν ειχα βαφτιστηρι.

Η δική μου εμπειρία ως νονά μιας κοπελάρας 10 χρονών πιά είναι ότι πάντα μα πάντα τα Χριστούγεννα της ψωνίζω ένα όμορφο ρούχο (εναλλακτικά χρόνο παρά χρόνο και πάντα με συνεννόηση με την φιλενάδα και κουμπάρα μου της ψωνίζω πανωφόρι ή κανα ζευγάρι χειμερινά παπούτσια) όχι πάντα ακριβά υπάρχουν πολλά μαγαζιά στόκ ή μη που χουν καλές τιμές στα παιδικά ρούχα και κάτι εορταστικό κανα παιχνίδι ή αρκούδι ή στολίδια για το σπίτι και σοκολατένια πακέτα εορταστικά. Και φυσικά μια από τα ίδια και για την αδελφή της που την λένε Ελευθερία (και γιορτάζει λίγο πριν τις γιορτές!) φυσικά όταν πηγαίνω είμαι κινούμενος Άγιος Βασίλης (όπως είμαι και ζουμπουρλούδικη του φέρνω για κόρη του!!!).

Κι εμένα πάντως ο νονός μου που ζούσε στην Ελβετία έστελνε πάντα τον μπουναμά του στην μαμά μου και πηγαίναμε και ψωνίζαμε μαζί ό,τι είχα ανάγκη μέχρι που ενηλικιώθηκα και μου έστελνε ένα μικρό κόσμημα, μέχρι και την χρονιά που τον χάσαμε. Ήταν πάντα πολύ τυπικός και τρυφερός μαζί μου κι ας μην τον έβλεπα όπως βλέπει η βαφτιστήρα μου εμένα. Κι επειδή πρόσφατα πάντρεψα ένα ζευγάρι και περιμένω άλλη μία βαφτιστήρα και πάλι θεωρώ ότι θα είμαι έτσι με τα δώρα μου τα γλυκά μου κλπ.

Σημειωτέον ότι δεν είμαι υψηλόμισθη αλλά τα γουστάρω όλα τούτα και τα προσφέρω.

Και φυσικά λατρεύω να πηγαίνω για σινεμά και παιδικό θέατρο με την βαφτιστήρα μου και όταν το κανονίζουμε αυτό πηγαίνουμε τα δυό αφήνω τον Θανασάκη στον μπαμπά του για να κάνουν "ανδρικά" πράγματα και μείς απολαμβάνουμε η μία την άλλη.!!!

cRGo.jpg.png

Διαφημίσεις

Για μένα δεν είναι υποχρέωση. Το δώρο είναι ωραίο να το αισθάνεται αυτός που το κάνει και στα παιδιά δεν παίζει καθολου ρόλο η αξία. Το παιδί περιμένει μία πράξη αγάπης, η οποία μπορεί να είναι ένα ακριβό παιχνίδι ή μία σοκολάτα του ενός ευρώ.

Θα συμφωνησω με τη παμ!Ετσι ειναι!Και δεν αφορα μονο τα βαφτιστηρια αλλα και ανηψακια,ξαδερφακια :D

pEmXp3.png

Θα συμφωνησω με τη παμ!Ετσι ειναι!Και δεν αφορα μονο τα βαφτιστηρια αλλα και ανηψακια,ξαδερφακια :D

Με έχεις καλύψει!!!!!!

dev277pr___.png

:lol::lol::lol::lol:

Θα παιρνει παντα ενα δωρο μου φαινεται για ολα αυτα... :cry: Εμενα γενεθλια και γιορτη μου εχουν ενα μηνα διαφορα και μια ζωη το ειχα παραπονο οτι επαιρνα συνηθως ενα δωρο και για τις δυο γιορτες μαζι! :evil:

Ναι,δυστυχώς έτσι είναι.Και τα δικά μου γενέθλια είναι ενάμισι μηνα πριν τη γιορτή μου και είχα αυτό το πρόβλημα μικρη. :cry:

Τώρα νονά δεν έχω γίνει ποτέ δυστυχώς..... αλλά θυμάμαι ότι η νονά μου μου έφερνε τα Χριστούγεννα δωράκι...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Έγινα πρόσφατα νονά και πληροφορήθηκα ότι τα στάνταρ δώρα είναι το Πάσχα και στη γιορτή των παιδιών. Εγώ βέβαια θα της παίρνω κι ένα τα καλοκαίρια (που πηγαίνω διακοπές στο νησί τους). Φέτος, που είναι και το πρώτο καλοκαιρινό δώρο, θα της πάρω ένα ποδηλατάκι (είναι 2 χρονών). Σκέφτομαι μήπως στέλνω και κανένα ρουχαλάκι τα Χριστούγεννα, σε συνεννόηση με τη μαμά της για να είναι κάτι που θα χρειάζεται.

it's never too late to start all over again

Εννοείται ότι θα παρω δωρακια στα βαφτιστήρια μου και τα Χριστουγεννα, αλλωστε τοτε ειναι που περιμενουν τα δωρα τα μικρα, ειναι ώραιο μαζί με το δωρο του Αη Βασίλη να βρουν και ενα δωρακι απο τη νονά :)

Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι υποχρέωση και κάνεις ότι αισθάνεσαι. Εξάλλου θα συμφωνήσω με τη φίλη ότι δώρο μπορεί να θεωρηθεί και μια βόλτα στο πάρκο ή ένα παιδότοπο με το νονό ή τη νονά. Εμείς στα βαπτηστήρια μας πάντα πέρνουμε δώρα όποτε βρισκόμαστε όχι απαραίτητα ακριβά, αλλά ψιλοπραγματάκια που όμως ενθουσιάζουν τα παιδιά. Μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και γιορτογενέθλια κάνουμε κάτι πιο καλό. Αντίθετα από τη νονά της μικρής μου έχω παράπονο αφού την έχει δει 3 φορές όλες κι όλες, τα Χριστούγεννα της έφερε ένα άκυρο δώρο για παιδί και μάλιστα αφού πέρασαν οι γιορτές, το Πάσχα τίποτα, ούτε τηλέφωνο και στα γενέθλια της ας μην είμαι αχάριστη έφερε δώρο. Μπορεί να μην είναι ακόμα για την ηλικία της αλλά έφερε. Πάντως πιο πολύ με στενοχωρεί η έλλειψη επαφής. Αφού θα τη βαπτίσουμε τον άλλο μήνα και σκέφτομαι ότι το παιδί δεν θα τη θέλει αφού δεν την θυμάται καθόλου. Τέλος πάντων αλλάζω θέμα και δεν κάνει.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Δεν έχω βαπτίσει κάποιο παιδί ακόμα, ούτε έχω και αναμνήσεις από τον δικό μου νονό, αλλά όταν βαπτίσω θα θέλω να του παίρνω δώρα με τη συχνότητα που θα παίρνω στα παιδιά μου. Άλλωστε ένα μικρό πραγματάκι των 5 ευρώ δεν φαντάζεστε πόση χαρά δίνει στα παιδάκια. Και ξέρετε πως το θυμούνται? Το γνωρίζω επειδή προς το παρόν παίρνω συχνά δωράκια στα ξαδελφάκια και τα ανηψάκια μου. Όταν έχω και είναι κάτι σημαντικό (γιορτή-γενέθλια), κάτι της προκοπής, και όταν δεν έχω, κάτι συμβολικό. Πάντως ειδικά τα Χριστούγεννα τα παιδάκια περιμένουν δωράκια από παντού! Εδώ εμείς και κάνουμε σαν 2χρονα όταν κάποιος μας θυμάται!

mamakoula, γιατί γλυκιά μου της τη δίνεις να τη βαπτίσει αφού δε τη βλέπει? Αν δεν έχει ενθουσιασμό πριν τη βάπτιση, σκέψου μετά...Και δεν αναφέρομαι στα δώρα αλλά καθαρά στην προσωπική επαφή!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΕΔΩ 8 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΚΑΝΑ 4 ΩΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ'ΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ,ΔΩΡΟ ΔΕ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ.ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Υποχρεωτικό δεν είναι τίποτα. Αν αισθάνεσαι να κάνεις ένα δώρο το κάνεις αν πάλι όχι δεν το κάνεις. Απλό είναι. Από την άλλη το βλέπω κάπως έτσι. Για να έχεις γίνεις νονά σημαίνει ότι νοιάζεσαι και αγαπάς το παιδί το οποίο έχεις βαφτίσει. Θέλεις να το βλέπεις ευτυχισμένο και να του προσφέρεις χαρά. Ένα δώρο απο την νονά του πιστεύω ότι θα του φέρει χαρά. Το να την βλέπει συχνά επίσης και να περνάει χρόνο μαζί της είναι επίσης κάτι που μπορεί να το γεμίσει και να το κάνει να αισθανθεί όμορφα. Τα δώρα που κάνουμε δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβά. Μπορείς να βρεις κάτι μικρό συμβολικό. Η χειρονομία έχει αξία και όχι η τιμή και τα παιδιά ξέρουν να το ξεχωρίζουν αυτό.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Υποχρέωση δεν υπάρχει, αλλά συνηθίζεται πια να παίρνουν δώρο οι νονοί και τα Χριστούγεννα. Το έθιμο που μου είχε πει η μαμά μου ότι ίσχυε παλιά ήταν να δίνουν οι νονοί σταφίδες, καρύδια και πορτοκάλια δεμένα σε γιρλάντα, όταν πήγαιναν να τους πουν τα κάλαντα. Τώρα αν το έκανα το βαφτιστήρι μου μάλλον θα με λοξοκοίταγε...

Στο βαφτιστήρι μου έπαιρνα μεγάλο παιχνίδι τα Χριστούγεννα αλλά συνειδητοποίησα ότι η κουμπάρα μου, που μένει επαρχία και έρχεται συνήθως για γιορτές στην Αθήνα, έφευγε από δω φορτωμένη με παιχνίδια από τρεις θείους, τρεις κουμπάρους και δεν ξέρω πόσους θείους του άντρα της και μου είπε ότι δεν χωράνε πια στο αυτοκίνητο. Από τότε προτιμώ να του παίρνω ρούχα ή βιβλίο...

Εγώ έχω δυο βαφτιστήρια και πάω για το τρίτο. Δώρα τους πάω για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, για τη γιορτή τους, τα γενέθλιά τους και με κάθε άλλη ευκαιρία. Τώρα για παράδειγμα ψώνισα στην μικρή μου ρούχα στις εκπτώσεις για το χειμώνα και πήρα και για τη βαφτιστήρα μου μια φόρμα. Ούτε πείραξε κανέναν που έκανε δεκαπέντε ευρώ η φόρμα και ήταν από το στοκ. Είναι ένα δωράκι και η μικρή ξετρελλάθηκε.

Ακόμα πάω δώρα και στην αδερφή του βαφτιστηριού μου γιατί δεν μου αρέσει να πηγαίνω με τις σακούλες και αυτή να μην παίρνει τίποτα.

Μια στιγμή, μια ζωή

Η στιγμή που σε είδα...

catcatsrd20090114_1_To+mpoumpouki+mou+is.png

ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ με την Φροιξούλης. Παίρνω δώρα και για τα 2 βαφτιστήρια μου Χριστούγεννα, Πάσχα σε γιορτές και γενέθλια. Στον μικρό παίρνω και πιο συχνά γιατί η επαφή μας είναι πιο στενή. Κάθε φορά που πάω στα βαφτιστήρια είτε είναι γιορτή, είτε γενέθλια, Πάσχα, Χριστούγεννα παίρνω οπωσδήποτε κάτι και για τα αδελφάκια. Το τελευταίο το κάνω γιατί θέλω εγώ και ο άντρας μου όχι για άλλον λόγο.