Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

'Υπνος, εσείς πώς κοιμίζετε τα μωρά σας?HELP!!!

bouboulaki

Recommended Posts

Βοήθεια!Η μπέμπούλα μου έγινε 6μιση μηνών, έχει βαρύνει και δεν μπορώ να την κοιμίσω αν δεν την πάρω αγκαλιά.Και όταν την αφήνω στο κρεβατάκι της ενώ την έχω κοιμίσει, τις περισσότερες φορές ξυπνάει,περισσότερο την ημέρα γίνεται αυτό.Μόνο το βράδυ όταν την αφήνω δεν ξυπνάει.Θα ξυπνήσει μετά από μισή ώρα κλαίγοντας, θα της δώσω πιπίλα και θα ξανακοιμιθεί.Είναι 8μιση κιλά και η μέση μου και η πλάτη μου πονάνε.Κάποιες φορές νομίζω ότι θα μου βγουν τα κόκαλα έξω από το σώμα.Αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος...

as1cCyx-O6k0010MDAwNDQxM2RifDA2OWx8TXkgYmFieSBpcw.gif

Διαφημίσεις

εμείς είχαμε αγοράσει από το Jumbo μια κούνια για μωρά και μας είχε σώσει. Φαντάσου ένα ρηλάξ πάνω σε κούνια με επιλογή πολλων θέσεων (από ξαπλα μεχρι καθιστό), με μουσική και 4 ταχυτήτων. Είναι για μωρά από 2 μηνών εως 12 κιλά και ζωνάκια ασφαλείας. όταν βάζαμε τα μωρά στην ξαπλωτή θέση και στη 4η ταχύτητα (λειτουργει με μπαταρίες) σε 5 το πολύ λεπτά κοιμόντουσαν. Μετά τα παιρναμε προσεκτικά και τα βάζαμε στην κούνια τους. στην αρχή ξυπνούσαν μετά όμως κατάλαβαν οτι ο τελικός προορισμός είναι η κουνια και στο τέλος το δέχτηκαν. Θα σου έλεγα όμως τη 4η ταχ. να τη χρησιμοποιεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις αλλιώς χαλαρώνουν και με τις άλλες ταχυτητες. Δοκίμασε τη, μη το παρακάνεις όμως.

αυτό το είχα απαντήσει και σε μία άλλη κοπέλα, πάρε ιδέες από αυτή τη κουβέντα:http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=14407&start=0 Καλημέρα

Ξαπλώνετε μαζί πρόσωπο με πρόσωπο και περνάς το χέρι σου πίσω απο την πλατούλα της να νιώθει σαν να είνα αγκαλιά σου. Κοιμάται και μετά την πάς στο κρεβατάκι της :lol:

Δες αν πιάσει αυτό :wink:

Εμάς δυστυχώς τον είχαμε μάθει να κοιμάται με κούνημα στο ρηλάξ όμως όταν πήγε 5 μηνών δεν γινόταν άλλο πρώτον γιατί τον κούναγες 2 ώρες για να κοιμηθεί μισή και δεύτερον δεν χώραγε πια στο ρηλάξ. Οπότε ξεκίνησα και τον έβαζα στο κρεβατάκι του για να αρχίσει να μαθαίνει να κοιμάται μόνος του, στην αρχή δεν ήταν εύκολο έκλαιγε κανά 10λεπτο αλλά μετά συνήθισε, τώρα κοιμάται μόνος του ότι ώρα και να τον βάλω.

Διαφημίσεις

Μετά το φαγητό, και ενώ είναι χορτασμένος, καθαρός και ... χαλαρός, το βάζω μισοκοιμισμένο στο κρεβάτι του. Αν είμαι τυχερή κοιμάται χωρίς άλλο. Αν όχι, γκρινάζει, τον ξανασηκώνω, του τραγουδάω ένα νανούρισμα και μετά, πάλι μισοκοιμισμένο, τον ξαναβάζω. Κάποια στιγμή κοιμάται. Τη νύχτα που νυστάζει πολύ, κοιμάται πάντως με την πρώτη.

Βοήθεια!Η μπέμπούλα μου έγινε 6μιση μηνών, έχει βαρύνει και δεν μπορώ να την κοιμίσω αν δεν την πάρω αγκαλιά.Και όταν την αφήνω στο κρεβατάκι της ενώ την έχω κοιμίσει, τις περισσότερες φορές ξυπνάει,περισσότερο την ημέρα γίνεται αυτό.Μόνο το βράδυ όταν την αφήνω δεν ξυπνάει.Θα ξυπνήσει μετά από μισή ώρα κλαίγοντας, θα της δώσω πιπίλα και θα ξανακοιμιθεί.Είναι 8μιση κιλά και η μέση μου και η πλάτη μου πονάνε.Κάποιες φορές νομίζω ότι θα μου βγουν τα κόκαλα έξω από το σώμα.Αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος...[/quoteχμμ χτυπησες ευαισθητο σημειο!!!εγω με τη μικρη μου αντιμετωοισα φοβερο προβλημα με τον υπνο αν σκατσω να σου αναλυσω τι πρακτικες εφαρμοσα θα σου γραφω για 2 μερες!!!τελικα αυτο που εσωσε την κατασταση ηταν να ξαπλωνουμε μαζι στο κρεββατι μου κ αφου κοιμοταν την εβαζα στη κουνια της!!!τωρα για να κοιμηθει εχω την κουνια της διπλα στο κρεββατι μου την ετοιμαζω κ απλα της κραταω το χερι μεχρι να κοιμηθει!!!!

Καλησπέρα σε όλες,και εγω πρ'ιν ένα μήνα το ιδιο έκανα,αλλα επειδή και εγώ δεν άντεχα το βάρος,αποφάσισα να τον αφήσω στο κρεβάτι μόνο του.τα πρώτα βράδια έκλαιγε για 10 λεπτά,τώρα νανουρίζεται μόνος του και αν δω οτι δυσκολευται του πίανω το χεράκι για 2 με 3 λεπτά και ετσι κοιμάτε.πάντως στην αρχ'η που 'εκλαιγε δεν το άντεχα,αλλα έκανα υπομονή,και τα κατάφερα.καλή σου επιτυχία!!!!!

322829.png

Καλημέρα!Τελικά σκέφτομαι και λέω ότι σαν την αγκαλιά της μανούλας δεν έχει... κατάφερε το πουλάκι μου να κοιμηθεί μόνο του αλλά έπειτα από κλάμα και εξάντληση.Ήθελα να κλείσω τα αφτιά μου για να μην ακούω το κλάμα της!!! :( Εκείνη την ημέρα λοιπόν δεν την πήρα καθόλου αγκαλίτσα μόνο το βράδυ πριν τον ύπνο και μετά ένιωθα απαίσια και σκεφτόμουν τί μάνα είμαι εγώ να αφήνω το μωράκι μου να κλαίει αφού είναι μικρό ακόμα και με θέλει, θέλει την μυρωδιά μου, τα χαδάκια, τα όμορφα λογάκια κλπ,και φυσικά και εγώ τα θέλω ολα αυτά.Ένιωσα ένα μεγάλο κενό που δεν την είχα πάρει καθόλου στην αγκαλιά μου! :cry: Μου έλειψε η σκατούλα :cry::cry::cry: και σκέφτηκα να μην της το ξανακάνω αυτό.Θα έρθει ο καιρός που εγώ θα θέλω αγκαλίτσες και αυτή δεν θα θέλει και τότε άραγε πως θα νιώσω εγώ?Θα μου αρέσει?Όχι βέβαια...οπότε λέω ας την χορτάσω (που δεν χορταίνεται με τίποτα αυτό το πλασματάκι)τώρα που έχω την ευκαιρία, κι ας κουράζομαι, είναι τοσο γλυκιά αυτή η κούραση! Εξάλλου είμαι η μανούλα της και θα είμαι πάντα δίπλα της, στην ψυχούλα μου,την αναπνοούλα μου, την ζωούλα μου και όχι να κοιτάω τον εαυτό μου και στα δύσκολα να την αφήνω μόνη της.Εσείς τι λέτε?

as1cCyx-O6k0010MDAwNDQxM2RifDA2OWx8TXkgYmFieSBpcw.gif

Ολες λιγο ή πολύ εχουμε περάσει αυτό το στάδιο ή το περνάμε.

Ανήκω στην δευτερη κατήγορία.

Εχω εφαρμόσει το σχέδιο της βικτορια σοφούλα και εχω ησυχάσει!

σχημα λόγου βέβαια αλλά καμιά φορά με παιρνει εμένα πρώτη ο υπνος!

Το αποτέλεσμα βέβαι ηταν να κοιμάται μαζί μου. Και εγω να την αφήνω γιατί δεν αντεχα την αυπνία!

Την κούνια την εχουμε διακοσμητική μονο. Κοιμαται αγκαλίτσα μόνο.

Αν ξυπνησει και δεν ειμαι στο κρεβάτι με κλειστά τα μάτια απο την νύστα με ψάχνει με τα χέρια της!

Ε ρε γελια!

Διαφημίσεις

Το μικρό μου κοιμάται μόνο με κούνημα στα χέρια και περπάτημα... Αν κάνεις οτι πάς να καθήσεις συνεχίζοντας το κούνημα το καταλαβαίνει και αρχίζει τις υστερίες. Μέχρι ΄τωρα δεν με πείραζε αυτός ο τρόπος, έλεγα οτι είναι ακόμα μικρούλης και δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνος του. Τώρα όμως και έχοντας ακούσει απο γνωστές οτι τα δικά τους μωρά σην ίδια περίπου ηλικία (3, 4 μηνών) κοιμούνται μόνα τους στο κρεβατάκι με πιπίλα, αρχίζω και προβληματίζομαι...μήπως να τον αφήνω μόνο του οταν ειναι κουρασμένος στην κούνια του? Οσες φορές το εχω προσπαθήσει απλά φωνάζει με διαρκώς αυξανόμενη ένταση :P , οπότε καταλήγουμε πάλι αγκαλιά και κούνημα. Πιπίλα δεν θέλει, την φτύνει, τη δέχεται μόνο οταν τον έχω εγώ αγκαλιά και λίγο πριν κοιμηθεί...

WDWSp2.png

TAlMp2.png

• 4 χρόνια μετά...

καλησπερα κοριτσια...επαναφερω το θεμα γιατι πραγματικα ποναει....αχ αυτος ο βραδυνος υπνος....

Εχω ενα αγορακι 23 μηνων κ σε 1 βδομαδα γενναω το 2ο μωρακι μου(κοριτσι)

παντα ειχαμε θεματα μετον βραδυνο υπνο...απο νεογεννητο ,,ενω νυσταζε εκανε τα παντα γιανα μην κοιμηθει...το ειχαμε συζητισει με την παιδιατρο κ μας ειχε πει οτι καλοπερναει γιαυτο ειναι ζορικος...οκ κολακευομαι σαν μανα αλλα ποσο αλλο????εκει που στρωνουμε και εχουμε σειρα ,,εκει κατι αλλαζει.

μες στην ημερα δεν εχω προβλημα..και το μεσημερι παντα μου κοιμοταν αερας...

απο μωρο εμπαινε στην κουνια του στις 10. παντα τον κοιμιζα ενω ηταν μες στην κουνια κ αποκοιμιοταν μεσα σε 10 λεπτα ειτε του χαιδευα το χερι,ειτε τραγουδαγα ειτε στην μουγκα....

Εχουμε 1,5 μηνα που ενω ξαπλωνουμε στης 22.15 (κ νυσταζει) πινουμε γαλα ξαπλωνουμε στο κρεβατι μαζι ,διαβαζουμε παραμυθια ...κανω 1 ωρα να τον κοιμισω ..αποκοιμιετε 23.30...και να φοβαμαι μην χτυπισει κ την κοιλια μου...γενικα πρεπει να περναει κ φαση ανασφαλειας γιατι ολο μας ψαχνει..θελει αγκαλιες.....το μεσημερι κοιμαται στης 3 με 5.30 που τον ξυπανω εγω γιατι θα κοιμοταν κιαλλο...μηπως χορταινει υπνο το μεσημερι και δεν ειναι βαρυς το βραδυ...λενε οτι οταν κοπει ο μεσημεριανος υπνος,,κοιμουνται ολα νωρις....και κατι ακομα...μηπως του προκαλει εκνευρισμο που πριν τον παω για υπνο βλεπουμε για 1 ωρα(21.00 με 22.00) παιδικα στο κομπιουτερ???

σορυ γιατην πολυ λογια αλλα ειμαι ανχωμενη γιατι ερχετε κ το νεο μελος στην οικογενεια....

καλησπερα κοριτσια...επαναφερω το θεμα γιατι πραγματικα ποναει....αχ αυτος ο βραδυνος υπνος....

Εχω ενα αγορακι 23 μηνων κ σε 1 βδομαδα γενναω το 2ο μωρακι μου(κοριτσι)

παντα ειχαμε θεματα μετον βραδυνο υπνο...απο νεογεννητο ,,ενω νυσταζε εκανε τα παντα γιανα μην κοιμηθει...το ειχαμε συζητισει με την παιδιατρο κ μας ειχε πει οτι καλοπερναει γιαυτο ειναι ζορικος...οκ κολακευομαι σαν μανα αλλα ποσο αλλο????εκει που στρωνουμε και εχουμε σειρα ,,εκει κατι αλλαζει.

μες στην ημερα δεν εχω προβλημα..και το μεσημερι παντα μου κοιμοταν αερας...

απο μωρο εμπαινε στην κουνια του στις 10. παντα τον κοιμιζα ενω ηταν μες στην κουνια κ αποκοιμιοταν μεσα σε 10 λεπτα ειτε του χαιδευα το χερι,ειτε τραγουδαγα ειτε στην μουγκα....

Εχουμε 1,5 μηνα που ενω ξαπλωνουμε στης 22.15 (κ νυσταζει) πινουμε γαλα ξαπλωνουμε στο κρεβατι μαζι ,διαβαζουμε παραμυθια ...κανω 1 ωρα να τον κοιμισω ..αποκοιμιετε 23.30...και να φοβαμαι μην χτυπισει κ την κοιλια μου...γενικα πρεπει να περναει κ φαση ανασφαλειας γιατι ολο μας ψαχνει..θελει αγκαλιες.....το μεσημερι κοιμαται στης 3 με 5.30 που τον ξυπανω εγω γιατι θα κοιμοταν κιαλλο...μηπως χορταινει υπνο το μεσημερι και δεν ειναι βαρυς το βραδυ...λενε οτι οταν κοπει ο μεσημεριανος υπνος,,κοιμουνται ολα νωρις....και κατι ακομα...μηπως του προκαλει εκνευρισμο που πριν τον παω για υπνο βλεπουμε για 1 ωρα(21.00 με 22.00) παιδικα στο κομπιουτερ???

σορυ γιατην πολυ λογια αλλα ειμαι ανχωμενη γιατι ερχετε κ το νεο μελος στην οικογενεια....

Καλημέρα! Και ο δικός μου γιός ποτέ δεν ήταν εύκολος στον ύπνο αλλά τώρα τελευταία (είναι 22 μηνών) κάπως έχει στρώσει. Το πρόγραμμά μας είναι αυτό: το πρωί ξυπνάει γύρω στις 7.30, μεσημεριανός ύπνος στις 13.30 (για κανένα 2ωρο) και βραδυνός στις 20.30-21.00. Τηλεόραση δεν βλέπει καθόλου ούτε την ανοίγω κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο είναι ξύπνιος.

Μήπως να δοκίμαζες να τον κοιμίζεις λίγο νωρίτερα για μεσημέρι και αντί για τηλεόραση (που ενδεχομένως δημιουργεί υπερένταση) να ξεκινούσες με το γάλα και τα βιβλία στις 21.00;

Επίσης είναι λογικό να είναι αναστατωμένος με την επικείμενη γέννα, όλα τα παιδάκια επηρρεάζονται από τέτοια γεγονότα.

Με το καλό το μωράκι σου.

S02fp3.png

LnVyp3.png

πιστευω πως ειναι επηρεασμενος με την γεννα....γιατι απο 15 μηνων κοιμομασταν σερι ..μεχρι ιουλιο κοιμοταν 10.15 ..αυγουστο λογο διακοπων κ.λ.π φτασαμε 11.30 ..κ μεχρι γεναρη κοιμοταν μεν 11 αλλα πολυευκολα...τωρα αρχισαν τα προβληματα...

εσυ πως το κοιμιζεις το μωρο σου???

πιστευω πως ειναι επηρεασμενος με την γεννα....γιατι απο 15 μηνων κοιμομασταν σερι ..μεχρι ιουλιο κοιμοταν 10.15 ..αυγουστο λογο διακοπων κ.λ.π φτασαμε 11.30 ..κ μεχρι γεναρη κοιμοταν μεν 11 αλλα πολυευκολα...τωρα αρχισαν τα προβληματα...

εσυ πως το κοιμιζεις το μωρο σου???

Επειδή ακόμα θηλάζει, σβήνουμε τα φώτα και αποκοιμιέται στο στήθος μετά από κανένα 10λεπτο μπορεί και πιό γρήγορα αν είναι κουρασμένος.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

σιγουρα ειναι και που θα ερθει και το αλλο μελος σας(με το καλο:D)αλλα ειναι και σε μια ηλικια που υπαρχει περιπτωση να αλλαξει συνηθειες υπνου με την εννοια οτι μπορει να ξυπναει το βραδυ πιο συχνα για να σε ζηταει να θελει να του πεις οχι ενα παραμυθι αλλα 3:D:D:D να θελει νερο να θελει τουαλετα γενικοτερα οτι μπορει να σκεφτει και να θυμηθει εκεινη την ωρα.στο λεω γιατι εχω περασει αυτη τη φαση περιπου στα 2,5 χρονια της δικιας μου!δεν εχω αλλο παιδακι.ακομα μεχρι και σημερα που ειναι 3,5 χρονων ξυπναει τα βραδια και με ζηταει....ειναι φυσιολογικο λοιπον.πρεπει να το αντιμετωπισεις ομως γιατι οπου να ναι ερχετε και το αλλο μωρακι!η λυση σε αυτη την περιπτωση ειναι μονο υπομονη και οχι αγχος και αν υπαρχει λιγη βοηθεια απο τον αντρα σου.θα ξυπναει το μωρακι για να φαει ας πουμε το βραδυ και μπορει να ξυπνησει και ο μικρος σου!!εγω θα ειχα το μωρακι μαζι μου αναγκαστικα και οποτε ξυπναγανε μαζι και τα δυο θα πηγαινα με το μωρακι και θα το ταιζα στο δωματιο του μικρου σου.οποτε και το μωρακι θα ηταν οκ αλλα και ο μικρος σου θα σε ενιωθε διπλα του.αν παλι τωρα εχεις ενα ανυσηχο γενικοτερα μωρο δεν πειραζει αν καμια φορα αποκοιμηθητε ολοι μαζι στο παιδικο δωματιο....!!μην αγχωνεσε λοιπον και δες το θετικα!ολα περαστικα ειναι!δεν θα τρελαθουμε κιολας!οτι γινει....οταν με το καλο γεννησεις να μας ξαναγραψεις να μας πεις τι γινετε μηπως βοηθησουμε και δωσουμε και καμια αλλη περαιτερω λυση;)

και επισις να πω οτι και η δικια μου εχει κοψει τον μεσημεριανο υπνο απο 2 χρονων αλλα και παλι θα κοιμηθει στις 11.ειναι πτωμα βεβαια αλλα και παλι σου ειπα οτι μπορει και να ξυπνησει..η δικια μου κατα ενα περιεργο τροπο ενω δεν κοιματε το μεσημερι δεν ειναι σε υπερενταση οταν φτασει να ερχετε το βραδυ.και επειδη και εγω την αφηνω να παιζει κανα παιχνιδακι στο λαπτοπ πριν κοιμηθει ουτε αυτο την κανει να ειναι τσιτα.πεφτει για υπνο κανονικα αλλα οπως ειπα παιζει και να ξυπνησει.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι κοιμαται χωρις να ξυπνησει μονο οταν εχουμε παει σε κουνιες παιδοτοπους γενικως να ειναι πολυ ωρα και πολλες ωρες εξω με αλλα παιδακια εκει τεζα το βραδυ!!αλλα τωρα το χειμωνα ειμαστε ψιλοκλεισμενοι στο σπιτι οποτε περιμενουμε με ανυπομονυσια το καλοκαιρι...

• 2 εβδομάδες μετά...

η δικη μου μπεμπουλα ειναι μολις δυο μηνων αλλα ο παιδιατρος μου ειπε απο την αρχη πως αν δε θελω να ταλαιπωρηθω μετα να τη βαλω κατευθειαν στο δικο της δωματιο κ κρεβατι.αυτο που κανω ειναι να την ταισω αφου την κανω μπανιο και να την βαλω αμεσως στην κουνια της.σβηνω φωτα κ φευγω.αν κλαψει την αφηνω δεκα λεπτα κ μετα την σηκωνω με λιγα χαδακια κ παλι μεσα.στη χειροτερη περιπτωση που το κανει αυτο πανω απο μιση ωρα της δινω λιγο στηθος γιατι θηλαζει κ ξανα μεσα στην κουνια.γενικα ακολουθω αυτο το προγραμμα ολη μερα.ευτυχως κοιμαται σχεδον παντα αμεσως.αν δεν κοιμηθει αμεσως εχει μαθει και χαζευει μονη της στην κουνια μεχρι να την παρει ο υπνος.μονο οταν την κραταει η μητερα μου κ πρεπει να φυγω βαζω τυλιγμενο ενα φανελακι μου μεσα στην κουνια της γιατι ειδαμε οτι την ανακουφιζει η μυρωδια μου.δεν περιμενα οτι θα επιανε κατι τετοιο αλλα οταν φευγω μονο ετσι ηρεμει ενδοιαμεσα στα γευματα αν ειναι ανησυχη...

Από ημερών και τα δύο παιδιά κοιμόντουσαν στο καλαθάκι και μετά στο καλαθάκι μέσα στην κούνια και μετά στην κούνια μόνα τους. Ποτέ δεν συνέδεσα τον ύπνο με την αγκαλιά και τον θηλασμό (παρόλο που θήλαζα και τα δύο αποκλειστικά). Αν κοιμόντουσαν στο στήθος, απευθείας στο κρεββάτι τους, αν ξεξυπνούσαν κατά την τοποθέτηση, έβαζα μουσική από ένα κουρδιστό που είχα και επαναλάμβανα μέχρι να αποκοιμηθούν. Κάποιες φορές χρειάστηκε να κουνήσω το μωρό ή την κούνια ή το στρώμα, αλλά πάντα με το παιδί στο κρεββάτι του, ποτέ στα χέρια ή αγκαλιά για να κοιμηθεί. Όσο πέρναγε ο καιρός αυτό πετύχαινε πιο "γρήγορα", με λιγότερο κόπο. Έμαθαν να κοιμούνται στο κρεββάτι τους, με εμένα απλά παρούσα. Στις 40-50 μέρες έμαθαν να κοιμούνται και χωρίς εμένα. Τα έβαλα αγκαλίτσα στην κούνια πλέον και έφυγα από το δωμάτιο. Ήταν ζήτημα 2 ημερών και για τους δύο να μάθουν ότι κοιμούνται μόνοι τους και στο κρεββάτι τους, χωρίς την μαμά κοντά. Όποτε ξυπνούσαν για θηλασμό, τα τάιζα ξαπλωτή (την νύχτα) και πάλι στην κούνια τους (στο δωμάτιο τους), δεν γκρίνιαζαν, δεν φώναζαν, είχαν μάθει πως έτσι κοιμόμαστε από ημερών. Σε κάποιες περιόδους έντονης ανησυχίας, λόγω δοντιών ή άγχος αποχωρισμού, χρειάστηκε όταν ξύπναγαν να πάω, να τα καθησηχάσω, να κρατήσω το χεράκι τους, η να καθίσω απλά δίπλα τους στο πάτωμα για να ηρεμήσουν και να αποκοιμηθούν. Ποτέ δεν τα σήκωνα αγκαλιά για να κοιμηθούν ή να ξανα-κοιμηθούν μέσα στην νύχτα μετά από ξύπνημα. Έκανα ότι άλλο διάβαζα από το forum, ότι τρικ, άκουγα από μαμάδες, εκτός από το να τα πάρω αγκαλιά ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΣΩ. Τις αγκαλιές τις είχαμε για την μέρα :-).

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 4 months later...

Κοριτσαρες..γεια σας!ο μπεμπης μου ειναι 8 μηνων..εκει που κοιμομασταν καπως καλα,και με προγραμμα.π.χξυπνουσαμε 9:00 το πρωι.κοιμομασταν 12το μεσημερι για κανα 45'..μετα στης 4το μεσιμερι παλι κανενα 45'.με μιαμιση ωρα..κ τελος δεκα κ μιση το βραδυ.(το βραδυ μου ξυπναει..πεντε με εξι φορες,τον θηλαζω κ ξανακοιματε)τωρα...πλεον ,δεν ξερω γιατι:confused:κοιμομαστε 1 με2 τα μεσανυχτα..κ την ημερα μονο μια φορα ,για καμια ωρα με δυο με το ζορι αμα ειμαι διπλα του κ προλαβω να του δωσω στηθος.Τι φταιει????μολις τον βαλω για υπνο..στις δεκα κ μιση..θελει παιχνιδια εως της δυο..

Για μενα δε φταει κατι..απλα τα μωρα οσο μεγαλωνουν αρκουνται σε λιγοτερο υπνο...βεβαια απο την αλλη πως την παλευεις απο τις 10 μεχρι τις 2 τα ξημερωματα να "παιζετε"??

Εγω παντως αυτο που κανω ειναι να μειωνω συνεχως τον υπνο μεσα στη μερα ωστε το βραδυ να κοιμηθουν ανθρωπινα και αυτα και εμεις..

Ξαπλωνουμε μαζι...κατα της δεκα κ μιση.(κοιμομαστε μαζι)πιπιλα το στηθος μου.κληνει τα ματακια του ,κ μετα απο κανα 20'τα ανοιγει κ στριφογγυρναει,γελαει,με τσιμπαει,σηκωνετε στα τεσσερα,σερνετε σαν σκουλικακιυ.Πριν δεν μου τα εκανε αυτα.τωρα μου κοιματε μονο το μεσημερι,τι να πω.

Κ γω με την απορεια εμεινα.

Προφανώς το μικράκι σου περνάει άλμα ανάπτυξης. Έχει αρχίσει και αναπολεί την ώρα του ύπνου του τις νέες του δεξιότητες και τις δουλεύει εκείνη την ώρα.

Εγώ προσωπικά δεν είχα με τη μικρή μου προβλήματα τέτοια, γιατί από 3 μηνών κοιμόταν μοναχή της στο κρεβατάκι της. Το πρόβλημα με μας ήταν ότι αποκοιμιόταν στην αγκαλιά μου την ώρα που έπινε το γαλατάκι της, με αποτέλεσμα όποτε ξυπνούσε τη νύχτα να θέλει μαμά για να ξανακοιμηθεί. Αυτό γινόταν 5 - 6 φορές κάθε νύχτα. Την έχω ξαναγράψει κάπου την ιστορία μου, αλλά για συντομία να πω, ότι το παραπάνω σκηνικό (που με κούραζε μεν, αλλά δεν ήταν και πρόοοβλημα) κορυφώθηκε στους 18 μήνες, όταν και δεν με άφηνε να φύγω από το δωμάτιό της επουδενί, με αποτέλεσμα να μένουμε ξύπνιες 2 - 4 ώρες τη νύχτα.... Ε, εκεί κλάταρα και εφάρμοσα τη μέθοδο του "κοιμήσου παιδί μου" (την οποία μέχρι τότε απέρριπτα).

Μέσα σε 3 μέρες μέχρι και σήμερα κοιμάται πλέον από τις 8 το βράδυ σερί μέχρι τις 7.30 - 8 το πρωί και άλλη 1,30 ώρα το μεσημέρι (12,30 - 1 με 2,00 - 2,30). Σώθηκα και εγώ και η μικρή.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα πλέον.

Εμείς είμαστε 20 ημερών ακόμα και κοιμόμαστε τη νύχτα στην καλαθούνα δίπλα στη μαμά να μας κουνάει κ λίγο εφ' όσον γκρινιάζουμε (σύνηθες), στην καλαθούνα που έχει το πολυκαρότσι τη μέρα ή στο ρηλάξ ή σε σεντονάκι στον καναπέ... Οπότε η μέθοδος αλλάζει κατά περίπτωση. Άλλοτε κοιμόμαστε χωρίς εξωτερική βοήθεια, άλλοτε με κούνημα του καροτσιού ή της καλαθούνας.. Μας έπιασαν κ νωρίς οι κολικοί και αυτή τη στιγμή πχ κοιμόμαστε μπρούμυτα πάνω στη μαμά, γατζωμένοι σαν μαϊμουδάκι, αφού δεν βρήκαμε άλλον τρόπο ν' ανακουφιστεί η κοιλίτσα... :P

Τις πρώτες μέρες λοιπόν ο μπέμπης κοιμόταν και στην κούνια του, αλλά τώρα γκρινιάζει πολύ όποτε τον βάζω, φτύνει και απ' τα νεύρα του την πιπίλα και πρέπει να πηγαινοερχομαι για ωρες, οπότε το αποφεύγω. Λέω να του δώσω παράταση ώσπου να γίνει 2 μηνών (να γυρίσουμε κι από διακοπές, καλά να είμαστε) και να δοκιμάσω το κόλπο "καλαθούνα μέσα στην κούνια", μήπως και σωθούμε!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Εμείς είμαστε 20 ημερών ακόμα και κοιμόμαστε τη νύχτα στην καλαθούνα δίπλα στη μαμά να μας κουνάει κ λίγο εφ' όσον γκρινιάζουμε (σύνηθες), στην καλαθούνα που έχει το πολυκαρότσι τη μέρα ή στο ρηλάξ ή σε σεντονάκι στον καναπέ... Οπότε η μέθοδος αλλάζει κατά περίπτωση. Άλλοτε κοιμόμαστε χωρίς εξωτερική βοήθεια, άλλοτε με κούνημα του καροτσιού ή της καλαθούνας.. Μας έπιασαν κ νωρίς οι κολικοί και αυτή τη στιγμή πχ κοιμόμαστε μπρούμυτα πάνω στη μαμά, γατζωμένοι σαν μαϊμουδάκι, αφού δεν βρήκαμε άλλον τρόπο ν' ανακουφιστεί η κοιλίτσα... :P

Τις πρώτες μέρες λοιπόν ο μπέμπης κοιμόταν και στην κούνια του, αλλά τώρα γκρινιάζει πολύ όποτε τον βάζω, φτύνει και απ' τα νεύρα του την πιπίλα και πρέπει να πηγαινοερχομαι για ωρες, οπότε το αποφεύγω. Λέω να του δώσω παράταση ώσπου να γίνει 2 μηνών (να γυρίσουμε κι από διακοπές, καλά να είμαστε) και να δοκιμάσω το κόλπο "καλαθούνα μέσα στην κούνια", μήπως και σωθούμε!

Καλέ εσείς έχετε δρόμο ακόμα!!! Προς το παρόν κοιμηθείτε όπου και όσο μπορείτε!!! Μαμά και γιος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...