Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

από πότε στο ίδιο δωμάτιο;

Recommended Posts

Γεια σας! Καινούργια μαμά στο Forum. Σας διαβάζω καιρό και τώρα ήρθε και η σειρά μου να θέσω ερώτημα γιατί είμαι κάπως έτσι :roll:

'Εχω δύο μωράκια, το ένα 20 μήνων και το δεύτερο 4 μήνων. Το μικρό κοιμάται στο δικό μας δωμάτιο, μέχρι πότε όμως; Θέλω να τα βάλω μαζί αλλά προβληματίζομαι γιατί έχουν διαφορετικό ωράριο ύπνου. Από την άλλη όμως μέχρι πότε θα το έχω στο δωμάτιό μας; Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ αλλά πραγματικά είμαι έτσι :roll::roll::roll: !!

Διαφημίσεις

καλως μας ηρθες και να χαιρεσαι τα παιδακια σου δεν ειμαι ιδανικη να σου απαντησω εχω εναν γιο 27 μηνων και δεν τον εχω βαλει να κοιμηθει στο δωματιο μας ποτε κοιμαται στο δικο του απο τοτε που γεννηθηκε

τωρα φιλη που εχει δυο εχει το ιδιο προβλημα με σενα και ακομα δεν εχει βγαλει το ενα παιδακι απο το δωματιο της αν τους αλλαξεις ωραριο υπνου?

αν δηλ κοιμαται το ενα ζουζουνι μιση ωρα νωριτερα απο τ αλλο θα εχεις παλι το ιδιο προβλημα??

Περίπου με αυτό το μισάωρο διαφορά κοιμούνται. Αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι θα ξυπνάει το ένα το άλλο π.χ. για το πρωινό γάλα. ( εκεί να δεις γλέντια!!!) Από την άλλη όμως δεν μου αρέσει που είναι ακόμα το μικρό στο δωμάτιό μας. Τον μεγάλο τον είχα πάει στο δωμάτιό του από τον 1ο μήνα. Ουφ! προβληματισμοί! Αυτοί να είναι μόνο.

με τι διαφορά ηλικίας;

Εγω την μικρη μου την πηγα 6 μηνων στο δωματιο μαζι με την μεγαλη γιατι φοβομουν αυτο που ελεγες μην ξυπναει η μια την αλλη αλλα ευτυχως δεν εγινε τιποτα,βεβαια αν ξυπνουσε η μικρη ετρεχα αμεσως να την παρω και της εδινα το γαλα της σε αλλο δωματιο.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας! Καινούργια μαμά στο Forum. Σας διαβάζω καιρό και τώρα ήρθε και η σειρά μου να θέσω ερώτημα γιατί είμαι κάπως έτσι :roll:

'Εχω δύο μωράκια, το ένα 20 μήνων και το δεύτερο 4 μήνων. Το μικρό κοιμάται στο δικό μας δωμάτιο, μέχρι πότε όμως; Θέλω να τα βάλω μαζί αλλά προβληματίζομαι γιατί έχουν διαφορετικό ωράριο ύπνου. Από την άλλη όμως μέχρι πότε θα το έχω στο δωμάτιό μας; Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ αλλά πραγματικά είμαι έτσι :roll::roll::roll: !!

Θα ειμαι στην ιδια θεση ακριβως σε λιγους μηνες. εχω ενα αγορακι ενός ετους και σε 4 μηνες θα εχω και εναν αλλο στα χερια μου. Τωρα ο γιος μου λογω ελλειψης χωρου κοιμται μαζι μας στο δωματιο. Σε 2 περιπου μηνες μπαινουμε στο νεο μας σπιτι και φυσικα θα μπει στο νεο του δωματιο. Αλλα εχω καποιους προβληματισμους: Πρεπει να χρησιμοποιήσω το μωρουδιακο του κρεβάτι για το νεο μωρο. Μια και δε με παιρνει οικονομικα για νεο κρεβατακι θελω να του παρω ενα μονο και για το μελλον. Αλλα ποτε να το παρω? Σκεφτομουν να το κανω τωρα, ωστε σε αυτο το διμηνο που θα μεσολαβησει να συνηθισει το κρεβατι με το οικειο περιβαλλον του δωματιου, και με τη μετακομιση να εχει τουλαχιστον οικειο το κρεβατι. Και φυσικα να ξεχασει το μωρουδιακο του κρεβατι που θα το παρει με την "εισβολη " του το νεο αδερφακι. Το οποιο σκεφτομαι για ενα διμηνο να το κρατησω στο δωματιο μου, μεχρι να παρει τα πανω του λιγακι...

Μπορει να μου πει καποιος με σιγουρια ή που θα πρεπει να στραφω για μια συμφουλή?

carpe diem

Ακριβώς αυτό το θέμα ήθελα να ανοίξω και εγώ σήμερα. Ο μεγάλος σχεδόν 3,5 χρονών και ο μικρος 20 μηνών. Τώρα κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια αλλά ο μικρός πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνάει και θέλει να έρθει στο δωμάτιο μας. Και σκεφτόμουνα αν τους βάλω μαζί μήπως και γλυτώσουμε το βραδυνό ξύπνημα. Από την άλλη μήπως μετά θα ξυπνάνε και οι δύο και θα έχουμε πανηγύρι???

Καμιά μαμά έχει ανάλογη εμπειρία να μας πει την γνώμη της?

Ανάλογη εμπειρία δεν έχω, γιατί τα δικά μου κοιμούνται στο δικό τους δωμάτιο. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι αν το ένα κοιμάται στο δωμάτιο του και το άλλο μαζί σας, δεν θα αισθάνεται ο μεγάλος παραγκωνισμένος? Μήπως θέλει να έρθει στο δωμάτιο σας για να είστε όλοι μαζί και να αισθάνεται ισότιμος με τον αδελφό του.

Τελικά όλα στο μυαλό μας είναι.

Μία χαρά κοιμήθηκαν.

Η ανησυχία μου ότι θα ξυπνούσε ο ένας τον άλλο ήταν τελείως αβάσιμη. :oops::oops::oops::oops:

Ίσα-ίσα που χάρηκε που είχε παρέα.

Ουφ!!! Ανακουφίστηκα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...