Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν τρώμε το μοσχαράκι μας.Και τώρα;;;;;

emanouela

Recommended Posts

Καλημέρα μαμάδες και μπαμπάδες.

Ο μικρός μας Κώστας (μπήκε στον 7ο...) ξεκίνησε τα λαχανικά καρότο-πατάτα-κολοκύθι και μοσχαράκι με λίγο λάδι κ λεμόνι.Δυστυχώς όμως δεν τρελλαίνεται.Τρώει λίγες κουταλιές κ μετά με σκανταλιές και παιχνιδάκια μου δείχνει ότι δεν θέλει άλλο.Στόμα ερμητικά κλειστό!!!!!!Έχετε καμία ιδέα πως να το φτιάξω ώστε να γίνει πιό νόστιμο;;;;

Ευχαριστώ πολύ...

Διαφημίσεις

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μην ανυσηχείς καταρχήν.... :D Όλα τα μωράκια ή έστω τα περισσότερα έτσι κάνουν στην αρχη... Και εμάς δεν το έτρωγε το μοσχάρι καθόλου, όχι ότι για το κοτόπουλο τρελαινόταν, αλλά σιγά σιγά έφτασε και το τρώει χωρίς πρόβλημα :wink: Μάλλον τους έρχεται λίγο απότομη η αλλαγή στην αρχή...

Πάντως εγώ δεν άλλαξα τίποτα στον τρόπο που το μαγειρεύω (πολλοί βάζουν κρεμμύδι και το βγάζουν μετά ή σέλινο για τη μυρωδια και επίσης το βγάζουν στο τέλος) και τελικά τρώει μια χαρα :wink:

Aso4p2.pngplWtp2.png

Εμμανουέλα γειά σου!

Μη στεναχωριέσαι και πολύ! :D Τα πιτσιρίκια το συνηθίζουν τη μία να τρώνε τα πάντα και πολύ και την επόμενη να μην τους αρέσει τίποτα. Ξεγέλασέ τον λίγο το μικρό με κανένα παιχνίδι και όλο και κάτι θα φάει! Δες και λίγο τα δοντάκια του, ίσως και αυτά του προκαλούν ανορεξία.

Πάντως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λίγο σέλινο, γιατί δίνει ωραίο άρωμα στη σούπα όπως και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή πράσσο.

Μπορείς να τα λιώσεις και αυτά στο blender κανονικά.

Αν το δοκιμάσεις περιορίσε λίγο την ποσοτήτα στο κολοκυθάκι γιατί θα του πέσουν πολλά πράσινα μαζί και ίσως χρειαστείτε μια δύο πάνες παραπάνω απ' το κανονικό :wink:

Γενικά το μοσχάρι γενικά δεν είναι εύκολο να το πετύχεις γιατί δεν είναι πάντα νόστιμο. Ίσως αν έβραζες μαζί και ένα κομμάτι με κόκκαλο να έκανε το ζωμό πιο νόστιμο. Και φρόντισε το φαγητό του να είναι αρκετά υδαρό γιατί το καταπίνουν πιο εύκολα.

Έχε υπόψη σου ότι το κολοκύθι αυτή την εποχή δεν είναι ιδιαίτερα γευστικό. Επίσης τον τελευταίο καιρό η πατάτα που κυκλοφορεί στη αγορά δεν είναι πολύ πετυχημένη. Εγώ με τα δικά μου μωρά την έχω πατήσει δυό τρείς φορές και έχω πετάξει ολόκληρα πιάτα από φαγητά που έτρωγαν πολύ, γιατί η πατάτα δεν είχε καθόλου καλή γευσή.

Καλή επιτυχία και καλό Σαββατοκύριακο!!!

αυτό με το κρεμμύδι το έκανα κι εγώ και τέσσερις μέρες τώρα το τσακίζει όλο το πιάτο θα το βράζεις μαζί με τα υπόλοιπα ολόκληρο και μετά το αφαιρείς! επίσης δοκίμασε μήπωεςτο θέλει πιο αραιό σαν σουπίτσα εμένα το θέλει έτσι αν είναι πιο πηχτό δεν το τρώει!

EPLX.jpg.png

.png

Το λεμονακι το ετρωγε προηγουμενως??? Εγω εβραζα και βραζω το κρεας χωριστα και το βαζω στην καταψυξη :oops: . Μετα το ανακατευω με τα λαχανικα και τους υδατανθρακες και το περναω στο μπλεντερ...

(Τωρα βεβεαια προτιμα humbuger και πιτσα :roll: στους 18 μηνες)

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι αδικα στεναχωριεσαι....εμεις εχουμε ξεκινησει να τρωμε

κρεατοσουπα εδω και 1 μηνα και μολις την προηγουμενη εβδομαδα

καταφεραμε να φαμε χωρις παρατραγουδα 20 ολοκληρες κουταλιες!!

Θα συνηθησει την νεα γευση σιγα-σιγα και θα δεις οτι μερα με την μερα

θα τρωει ολο και περισσοτερο.....υπομονη! :wink:

matina

• 3 months later...

Κανε υπομονη.Νομιζω οτι σχεδον ολα τα μωρακια ενα θεμα με το φαγητο τους το εχουν.Ο γιος μου οταν ξεκινησαμε,με λαχανικα μονο,δεν ηθελε ουτε να τα δει.Μολισ μπηκε το κρεας,αρχισε να τα τρωει.Ωστοσο,δεν εχει καθε μερα την ιδια ορεξη για ολα.Τωρα τελευταια δεν τρωει τη βανιλια.Μπορει και να τη βαρεθηκε και να θελει κατι αλλο.

Και κατι ακομα,δοκιμασε να παιξεις με τις ποσοτητες των λαχανικων.Τη μια μερα βαλε περισσοτερο καροτο,την αλλη κολοκυθι κοκ.Το εκανα κι εγω και συνειδητοποιησα πως με περισσοτερο καροτο και λιγοτερο κολοκυθι το τρωει καλυτερα

Κανε υπομονη.Νομιζω οτι σχεδον ολα τα μωρακια ενα θεμα με το φαγητο τους το εχουν.Ο γιος μου οταν ξεκινησαμε,με λαχανικα μονο,δεν ηθελε ουτε να τα δει.Μολισ μπηκε το κρεας,αρχισε να τα τρωει.Ωστοσο,δεν εχει καθε μερα την ιδια ορεξη για ολα.Τωρα τελευταια δεν τρωει τη βανιλια.Μπορει και να τη βαρεθηκε και να θελει κατι αλλο.

κι εμενα εχει καμια εβδομαδα που την βανιλια δεν την πολυτρώει, αφηνει δηλαδη τη μιση ενω στην αρχη τρελαινόταν. Η παιδιατρος μου ειπε να δοκιμασω φαριν λακτε ή μπισκοτοκρεμα. Της εδωσα μπισκοτοκρεμα τελικα, εφαγε παραπάνω η αλήθεια είναι αλλα όχι οτι τρελάθηκε κιολας. Με τις μέρες τους ειναι και αυτά. Πάντως με το κρεας μεχρι στιγμης τα πάμε πολύ καλά. Αλλα πλεον βλέπω ότι αν τρωει λιγο και μετα δεν θελει πινει νεράκι και δεν πειναει γενικώς. Μπορεί να φταίει και η ζέστη..

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις συμβουλες και εμεμα την βανιλια στην αρχη την ετρωγε και μετα μου εκανε νουμερα το ειπα στον γιατρο και μου ειπε να την αλλαξω κρεμα γιατι βαριουντε παντα το ιδιο την εδωσα μπισκοτοκρεμα και την εφαγε ολη εχουν και προτιμησεις τι να κανουμε

εγω θα σου προτεινα να βαλεις λιγη περισσοτερη πατατουλα κ λιγοτερο μοσχαρι κ να το αυξανεις σταδιακα,ασε που ολα τα μωρα παιρνουν λιγο τον δικο τους χρονο για να συνηθισουν μια καινουρια γευση,εμενα θα σου πω ο παιδιατρος μας ειναι υπερ της σουπερ υγιεινης διατροφης,εχει βγαλει τωρα κ ενα σουπερ βιβλιο,κ με τις συμβουλες του ο μπεμπης που τωρα ειναι 8,τρωει ολα τα φρουτα,ολα τα φαγητα,ολα τα ρυζομακαρονοειδη,παντα ολικης αλεσεως,μεχρι κ σολωμο τρωει.Δεν μας ειπε ποτε να του δωσουμε ριζαλευρα,μπισκοτοκρεμες κ.τ.λ. κ ετσι ολα τα γλυκα του φαινονται λιγο περιεργα π.χ. γλυκοπατατα ή πεπονι!!!ειναι κ θεμα παιδιου αλλα κ χρονου.συνεχισε με ολα τα αλλα κ ξαναδωστου το μετα απο λιγο καιρο

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ!!!!

url=http://lilypie.com].png[/url]

Διαφημίσεις

Του μπέμπη την κρεατόσουπα την φτιάχνω όπως ακριβώς τη δική μας, με την διαφορά οτι δεν βάζω βέβαια αλάτι και ντοματούλα...Τα υπόλοιπα υλικά (σε δόσεις για γεύμα του μπέμπη εννοείται) είναι: 1/2 πατάτα, 1 κολοκυθάκι, 2 καρότα, σέλινο (οσο θες) και στο τέλος βάζω το λαδάκι να πάρει μια βράση γιατί ωμό τον αηδίαζε...Επίσης, αφού τα πολτοποιήσω βάζω και λίγο λεμονάκι μέσα...

Το τρώει όλο με πολλή όρεξη!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

βαζω καροτο,πατατα.κολοκυθακι,σελινο και το κρεας μοσχαρι

Δοκίμασε να μην βάλεις σέλινο ίσως γι αυτό να μην του αρέσει, με τον δικό μου έτσι έγινε στην αρχή και μόλις έβγαλα το σέλινο το τσάκισε!!! Και αν σε αφήνει ο παιδίατρος βάλε και μισό κρεμύδι είναι γλυκό και τους αρέσει!

• 6 months later...

επειδη τραβηξαμε μεγαλα ζορια με το φαι και τραβαμε ακομα σκεφτηκα να μοιραστω τη λυση που με εσωσε απο τη σκληρη υφη του μοσχαριου που δεν ετρωγε με τιποτα ο μιχαηλ.η λυση ειναι η μοσχαροουρα!το πιο μαλακο σημειο του μοσχαριου και οχι μονο!εχει υψηλη περιεκτικοτητα στην κολλωδη αυτη ουσια που εχει το βοδινο που ειναι σουπερ για τα αστερακια μας !!!!!εγω λοιπον πρως το παρον του την κανω σουπιτσα με κουνουπιδι πρασο κρεμυδι κ σελινο και τη σκιζει:-P:razz:οι μαμαδες με τα μεγαλυτερα μωρα μπορειτε να φτιαξετε με την ουρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γιουβετσι σκετο βουτυρο;)το θεμα ομως ειναι πως δυσκολα βρισκεις μοσχαροουρα αφου οι χασαπηδες την κρατανε για παρτη τους επειδη ειναι φοβερος μεζες:rolleyes:παντως αν ψαξτε κ φτιαξετε θα με θυμηθητε!!!!

uDuOp2.png

Καλε παρε απλα σπαλομυτα...και να δεις ποσο μαλακο ειναι και χωρις κολλωδη ουδια ..και καθαρο απο λιπος....και λιωνει στο στομα...

Μου το ειπε μια φιλη που δουλευε σε χασαπικο και απο τοτε...μονο αυτο το κομματι

η κολλα που εχουν καποια σημεια του μοσχαριου ειναι πολυ θρεπτικη οποτε δε βρισκω το λογο να αναζητησω καποιο κρεας χωρις αυτη ισα-ισα το ψαχνω κιολας;)

uDuOp2.png

Και το "ποντίκι" έχει αυτό το θρεπτικό ζελέ (αν καταλαβαίνω καλά με τον όρο "κόλλα") και είναι πολύ μαλακό. Αυτό είναι που συστήνουν και οι παιδίατροι, απ'όσο γνωρίζω...:roll:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Πάντως, efitsa, επειδή είπες ότι τη μοσχαροουρά δεν τη βρίσκεις και εύκολα, δοκίμασε καμιά φορά και σπαλομίτα. Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο κομμάτι του ζώου χωρίς τα σιχαμερά ζελεδάκια.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Το τρώνε τα δικά σας αυτό το ζελέ; Εμένα δεν τους αρέσει που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το κρέας, μόλις νιώσουν το ζελεδάκι στο στόμα, το "ράβουν" εντελώς :|

wyaMp2.pngcEVCp2.png

πηγα σημερα στον κρεοπολη μας και τον ρωτησα για την ουρα και μου ειπε οτι καλυτερα να τον περνω σπαλομιτα ειναι ποιο καλη για το παιδι και πολυ τρυφερο γινετε ωραια σουπα η ουρα αλλα εχει πολυ γλυτσερο πραγμα και κοκκαλο.καλα το δικο μου εχει φαει και πατσα αλλα λεμε τωρα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif