Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διατροφή διάφορα - τι τροφές δίνετε

Recommended Posts

Το θέμα διατροφής της μικρής μου έχει γίνει μόνιμο άγχος. Χόρτασε, πήρε βιταμίνες, πόσο κρέας έφαγε προχθές, πόσες φορές φάγαμε ψάρι αυτή την εβδομάδα κλπ. κλπ. κλπ. Προσπαθώντας δε να ευχαριστήσω και το μπαμπά και να είναι νόστιμο και να είναι υγιεινό και να υπάρχει ποικιλία, η μαγειρική από απόλαυσή που ήταν για μένα κοντεύει να γίνει εφιάλτης.

Έχω λοιπόν τις εξής απορίες:

1) Μήπως πρέπει να μαγειρεύω ακόμα χωριστά στη Μικαέλα, τα γνωστά βραστά;

2) Τι τροφές δε δίνετε σε αυτή την ηλικία στα μωρά σας (μιλώντας από τις κοινά αποδεκτά υγιεινές);

3) Το μεγάλο πρόβλημά μου, είναι τα συνοδευτικά, π.χ. ψάρι με χόρτα [Το έχω κανονίσει έτσι ώστε να μαγειρεύω 2 ψάρι, 2 κρέας (μία κόκκινο μία άσπρο), 1 όσπρια και 2 λαχανικά (όπου για τη μικρή προσθέτω συνήθως ένα κομματάκι κρέας)]. Τίποτα ιδέες για συνδυασμούς και ποικιλία;

SOS 4) Έχετε μαγειρέψει το ωραίο σας φαγάκι και ανακαλύπτετε την ώρα που ταϊζετε το ζουζούνι σας ότι δεν του αρέσει. Τι κάνετε;;;;;

Όπως χθες που είχα φτιάξει ωραιότατα γιουβερλάκια και η μπέμπα εκτός από το ότι τα έφτυσε, έβαζε μέχρι και το χέρι να βγάλει από το στόμα κανά υπόλειμμα. :o:shock:

Συγγνώμη βρε κορίτσια αν το παράκανα με τις απορίες μου, αλλά ειλικρινά το έχω πολύ άγχος αυτό το φαγητό. Μου έχει αδυνατίσει και λιγάκι (όχι ότι έχει πρόβλημα) και καταλαβαίνετε. Εντωμεταξύ είναι η ηλικία που απορρίπτουν τις τροφές βρε παιδί μου;;; όλο και κάτι άλλο δεν της αρέσει. Και τι να φτιάξεις τελευταία στιγμή;;; (Αυτό με τον τραχανά από άλλο τόπικ μ'έσωσε χθες πάντως).

Μήπως ν'ανοίγαμε κανά τόπικ με τις συνταγές της ημέρας; :D

Διαφημίσεις

διάβασε αυτό ελπίζω να σε βοηθήσει!

http://parents.org.gr/food/?sid=29

και αυτό

http://parents.org.gr/food/?sid=31

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Απο ότι ξέρω τα παιδάκια αφου χρονίσουν είναι λογικό να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, όπως επίσης όταν αρχίζουν τη στέρεα τροφή τρώνε συνήθως και λιγότερη ποσότητα...

Αν η μικρή σου παίρνει βάρος μην ανησυχείς... Η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις να της δίνεις να δοκιμάζει διάφορες γεύσεις, μπορεί τις πρώτες φορές που θα δοκιμάσει κάτι να μην ενθουσιαστεί αλλά στη συνέχεια να αλλάξει. Εμας την πρώτη φορά που έφτιαξα τραχανά αναγούλιαζε... αλλά όταν το ξαναδοκίμασα μετά απο λίγο καιρό, είχαμε επιτυχία! :D

Καλή η ιδέα σου για τις συνταγές που φτιάχνουμε στα μικρά μας.

(Και κάτι άσχετο : Σπάτα μένεις? Ερχεται κάθε μέρα ο Ευθύμης μας εκεί γιατί μένει η γιαγία μας εκέι και δουλεύει και ο μπαμπας κοντά) :wink:

G9FN.jpg.png

Πω, πω..... το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ.... Υποτίθεται ότι πρέπει να τρώει η μικρή μου τα πάντα πλεόν, ό,τι τρώμε κι εμείς.... έτσι είπε ο γιατρός...

αλλά.... Λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο....

Με το ζόρι θα φάει λίγο από τα φαγητά μας. Δε φτάνει που έπαιρνε ελάχιστο βάρος τους τελευταίους 3-4 μήνες.... τώρα θα χάσει και αυτό που έχει!!! Αφού σκέφτομαι ώρες ώρες να της συνεχίσω τα προηγούμενα φαγητά που έτρωγε.... αλεσμένα..... αλλά από την άλλη λέω ότι δεν είναι σωστό. Πρέπει σιγά σιγά να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Δεν ξέρω τι να κάνω...

sL7ap2.png

Εμένα αλεσμένα δεν τα τρώει από 10-11 μηνών. Ούτε το χωριστό δικό της φαγητό δεν έτρωγε κι έτσι από νωρίς μαγειρεύω ένα για όλους.

Της ξαναδοκιμάζω τροφές που φάνηκαν να μην της αρέσουν και κάποιες τις τρώει άλλες τις έχουμε απορρίψει οριστικά (όπως τον κυμά σε κάθε μορφή!!)

Κι απο ποικιλία άλλο τίποτα. Σπανίως το πιάτο της έχει λιγότερες από 3 τροφές, όπως και το δικό μας βέβαια.

Πρέπει να αποφεύγω κάποια;;; Για παράδειγμα έφτιαξα αμπελοφάσουλα με ψάρι προχθές και ο άντρας μου θεώρησε ότι αυτό δεν είναι φαγητό για μωρό...Μήπως είχε δίκιο;;;

Το θέμα ρε κορίτσια είναι τι γίνεται αν τελευταία στιγμή δείτε ότι δεν της αρέσει;;;

Καμιά φορά της δίνω γάλα άλλες κρέμα, μέχρι να μαγειρέψω κάτι άλλο για το απόγευμα πια, αλλά δεν το θεωρώ κι ό,τι καλύτερο να τη στουμπώνω με γάλα..

Ναι στα Σπάτα μένω, κοντά στο Βασιλόπουλο-Lidl, Αγ. Νικόλαο (Μητρόπολη) αν ξέρεις.

Διαφημίσεις

Μπορείς όταν θα πειραματιστείς με καινούριο φαγητό να έχεις φυλάξει στο ψυγείο μικρή ποσότητα απο κάτι που της αρέσει (π.χ. χθεσινό φαγητό που έφαγε) για περίπτωση ανάγκης.

Και εγώ προσπαθώ να του δίνω καινούριες γέυσεις να δοκιμάζει όσο μπορώ, και να έχει ποικιλία το πιάτο του.

(Ίσως και να ξέρεις τα πεθερικά μου, που κρατάνε το μικρό τα πρωινά, έχουν μαγαζί και μένουν στο κεντρικό δρόμο κοντά σου :wink: )

G9FN.jpg.png

αχ....τα ιδια προβλημτα εχω τωρα με τα παιδια μου που ειναι στην ιδια ηλικια με τη δικη σου...Ειναι και δυο....και αλλο αρεσει στο ενα και αλλο αρεσει στο αλλο!!!! Προς το παρον μαγειρευει η νταντα μερα παρα μερα για τα παιδια αλεσμενο φαγακι (κοτοπουλο-μοσχαρι-ψαρι). Εγω μαγειρευω για εμας κανονικα.....και αν ειναι φαγητο που μπορουν να φανε τοτε τους δινουμε να φανε. Αν δεν τους αρεσει...παντα υπαρχει και το αλεσμενο. Τι να κανουμε.....ειναι μια φαση κουραστικη...αλλα δε θα κρατησει πολυ ακομα! Επισης φροντιζω κι εγω να κανω φαγακια που θα μπορουν να φανε ευκολα....π.χ.....εκανα μπιφτεκια και εβαλα στην καταψυξη, ωστε οταν ειναι να φανε μοσχαρι να τρωνε μπιφτεκια. Το ιδιο θα κανω και με κιμα απο κοτοπουλο.

Υ.Γ....κι εγω μενω στα Σπατα....μενουμε αρκετα κοντα.....

Μενω στην Αγ. Κυριακη κοντα στη Λουτσα.

Μπορείς όταν θα πειραματιστείς με καινούριο φαγητό να έχεις φυλάξει στο ψυγείο μικρή ποσότητα απο κάτι που της αρέσει (π.χ. χθεσινό φαγητό που έφαγε) για περίπτωση ανάγκης.

καλή ιδεά!

τελικά είμαστε αρκετές απο δω κάτω ε?!ωραια βρε κοριτσια γιατι απο τοτε που ηρθα εδω περα νιωθω σαν την καλαμια στον καμπο (προερχονται απο κεντρο κεντρο αθηνων). κατι ειναι κι αυτο! :D

• 2 weeks later...

Εμενα οταν δεν της αρεσει το φαι της ριχνω μεσα μια κουταλια γιαούρτι και το τρωει μια χαρα!! (με την προϋπόθεση οτι ταιριαζει)

Εγω ο μονος τροπος που βρηκα ειναι χωριστο φαγητο για τον Βασιλη.

Ολοι λενε αν πεινασει θα φαει. Το εκανα και ηταν μια ολοκληρη μερα θεονηστικος (μονο με γιαουρτακι). Ξυπνησε 3 η ωρα απο την πεινα και εκλαιγε αλλα και παλι δεν το ετρωγε. Του εφτιαξα τραχανα και εφαγε 2 :shock: πιατα. Ειχε λυσαξει το μαναρι μου. Δεν το ξαναεκανα και πλεον αγνοω αυτους που λενε αν πεινασει θα φαει. Εμενα το ειχε δοκιμασει σε εμενα η μανα μου αυτο και αντεξα 3 μερες. Απο εκει και περα λυγισε. Αν ειναι 3 μερες το μωρο μου νηστικο θα τρελαθω.

Εφαρμοζω λοιπον το εξης. Οταν εχουμε φαγητο που δεν αρεσει του Βασιλη του φτιαχνω κατι ιδιαιτερο.

Δεν τρωει το κρεας : Παιρνω μοσχαρι με κοκαλο, το βραζω και βραζω μεσα σε αυτο ζυμαρικα που τα λατρευει (το κοκαλο λεει ο παιδιατρος εχει πολλες βιταμινες που βραζοντας πανε στο ζουμι)

Δεν τρωει ο ψαρι : Κανω ψαροσουπα , κραταω λιγο ζουμι και αλεθω μεσα ψαρι και λαχανικα. Ριχνω αυτο μεσα στο πιατο του Βασιλη και ειμαστε και οι δυο ευχαριστημενοι.

Δεν τρωει το αυγο : συχνα πενες αλλα κρεμ και κεικ με μπολικα αυγουλακια.

Φασολακια, φακες κλπ τα τρωει (οχι με μεγαλη χαρα , αλλα παρεα με την γατουλα της γειτονιας κατι γινεται :lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Στα φρουτα δεν εχω βρει κανενα κολπο :? .

Ενω μεχρι τα 2 ετρωγε πρωι, απογευμα φρουτοκρεμα μετα ουτε να τα δει. Τωρα με κατι παιδακια και διαφημισεις τον εχω ψιλοτραβηξει αλλα...

Α!Επισης το να φανε παρεα με ενα αλλο παιδακι που τρωει ευκολα ειναι πολυ καλο στο να δοκιμασει. Χαρη του Χρηστακι μαθαμε τι εστι σπανακοπιτα. :D:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

fotini μου και εμενα με το που έκλεισε το χρονο με έπιασε ενα ψιλοαμόκ γιατί μου είπε ο παιδίατρος τρωει ότι τρωτε και εχασα αυτην την ασφαλεια που σου δινει το βραστο φαγητο.Τα ίδια ρωταγα και εγω και ελπιζω να σε βοηθήσω όσο μπορω!!

1) Εγω θα σου έλεγα να μαγειρευεις υγιεινά για όλη την οικογενεια και να ενταξεις σιγα σιγα τα παντα μέσα στο διαιτολόγιο της. Πλεον η αριαδνη τρωει ότι τρωμε (ψιλολιωμένο βεβαια ακομη απλά όχι τόσο πολύ) αλλα δε βαζω πολλα αλάτια και δε τσιγαρίζω (αχνίζω σε νερο). Της δίνω μέσα στη βδομαδα 2 φορες μοσχαρι (κυρίως γιαχνί με πατατες και καρότα) ή σε μορφή κιμα (μακαρονάκι με κιμά), 1 φορα ψαροσουπα,1 φορα κοτοπουλο (με πατατες στο φουρνο, με πληγουρι στη κατσαρόλα κ.α.) και τις άλλες μερες διαφορα άλλα όπως ρεβυθια,φασολάδα, πρασόρυζο, λαχανόρυζο, φασολάκια με πατατες, φακες (προσπαθω αλλα δε τις θέλει),μπριάμ κ.α.π.

2) - 3)Νομίζω ότι σε κάλυψα στο 1

4)βαζω ζουζουνια στη tv!!!πιάνει πάντα όταν δεν τρωει κάτι, αλλα εννοείται ότι δε την πιέζω πολύ!

ΥΓ. Εγω τραχανα της δίνω το απόγευμα μέρα παρα μερα αντι για γιαουρτι.Τον λατρευει!!!

fotini μου και εμενα με το που έκλεισε το χρονο με έπιασε ενα ψιλοαμόκ γιατί μου είπε ο παιδίατρος τρωει ότι τρωτε και εχασα αυτην την ασφαλεια που σου δινει το βραστο φαγητο.Τα ίδια ρωταγα και εγω και ελπιζω να σε βοηθήσω όσο μπορω!!

1) Εγω θα σου έλεγα να μαγειρευεις υγιεινά για όλη την οικογενεια και να ενταξεις σιγα σιγα τα παντα μέσα στο διαιτολόγιο της. Πλεον η αριαδνη τρωει ότι τρωμε (ψιλολιωμένο βεβαια ακομη απλά όχι τόσο πολύ) αλλα δε βαζω πολλα αλάτια και δε τσιγαρίζω (αχνίζω σε νερο). Της δίνω μέσα στη βδομαδα 2 φορες μοσχαρι (κυρίως γιαχνί με πατατες και καρότα) ή σε μορφή κιμα (μακαρονάκι με κιμά), 1 φορα ψαροσουπα,1 φορα κοτοπουλο (με πατατες στο φουρνο, με πληγουρι στη κατσαρόλα κ.α.) και τις άλλες μερες διαφορα άλλα όπως ρεβυθια,φασολάδα, πρασόρυζο, λαχανόρυζο, φασολάκια με πατατες, φακες (προσπαθω αλλα δε τις θέλει),μπριάμ κ.α.π.

2) - 3)Νομίζω ότι σε κάλυψα στο 1

4)βαζω ζουζουνια στη tv!!!πιάνει πάντα όταν δεν τρωει κάτι, αλλα εννοείται ότι δε την πιέζω πολύ!

ΥΓ. Εγω τραχανα της δίνω το απόγευμα μέρα παρα μερα αντι για γιαουρτι.Τον λατρευει!!!

Ρίξε μια ματιά στο topic που δημιούργησα.Ίσως βρείς κάτι που να της αρέσει. :D

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1533&highlight=

Εμενα δεν μου εχεο πει να αλλαξω κατι στη διατροφη τπυ ακομα.. Οποτε τρωει ακομα το δικο του φαγητο. βεβαια εχω αρχισει και του δινω και απο το δικο μας γιατι ζηλευει και ερχεται και ανοιγει τοσ τομα.. Αλλα καλως η κακως δεν μπορει να φαει μεγαλη ποσοτητα αφου δεν εχει δοντια ακομα και κουραζεται να μασαει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ευχαριστω βρε κοριτσια για τις ιδεες σας!

δεν αντεχω να μην τρωει το φαγητο της!!βεβαια εχω αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως χορταινει και δεν το καταλαβαινω, γιατι δεν ειναι οτι δεν τα βαζει στο στομα της τα περισσοτερα.

τι ποσοτητες δινετα στα μικρα σας, σε αυτη την ηλικια αληθεια???

Διαφημίσεις

Απο ποσοστητα φαγητου...αστα.... :(

Κι εμενα εχουν μειωσει πολυ το φαγητο τους. Εκει που ετρωγαν ενα μπωλακι αλεσμενο φαγακι...τωρα λιγο απο το δικο μας, και λιγο αλεσμενο μετα. Γενικα εχουν γινει πολυ δυσκολα στο φαγητο. Εχουν βαρεθει και δεν τρωνε ευκολα τη φρουτοκρεμα, τα γιαουρτακια....και δεν ξερω πως να τους τα δωσω (κυριως τα φρουτα). Για αυριο εχω φτιαξει παστιτσιο....για να δουμε θα το φανε????

α με τα φρουτα, βασικα με τη φρουτοκρεμα περασα μεγαλο αγωνα!!!9-12 μηνων δε ταν ετρωγε με τιποτα!!!!δοκιμασα ολους του τροπους καταναλωσης φρουτου αλλα τιποτα. και ξαφνικα τρελενεται!!!

τι να πω;;;

εσυ τα εχεις και δυο...καλο κουραγιο!!πριν μεινω εγκυος ηθελα πολυ διδυμα! αφου γεννησα και μετα, αλλαξα γνωμη. ηρωιδα εισαι! :D

εσυ τα εχεις και δυο...καλο κουραγιο!!πριν μεινω εγκυος ηθελα πολυ διδυμα! αφου γεννησα και μετα, αλλαξα γνωμη. ηρωιδα εισαι!

:D:D:D

αχ...ελα πες τα στον αντρα μου......που μου λεει....ελα μωρε.....ασε τις δουλειες και χαλαρωσε λιγο!! :shock::shock:

Τρεχω σχεδον ολη μερα (εργαζομαι κιολας) για να τα προλαβω και εχω και βοηθεια απο τη μαμα μου.