Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρικες

citron

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και μαμάδες to be. Θέλω κι εγώ να πω πως κατέληξα στην κ.τ. γιατί με πνίγει τόσα χρόνια το παράπονο.

Έχω μια κόρη 4,5 χρονών. Γέννησα στο ΑΤΤΙΚΟΝ τον Απρίλιο του 2004. Ήμουν 20,5 χρονών και δεν ήξερα απολύτως τίποτα για γέννα, εγκυμοσύνη κτλ. Τότε το ΑΤΤΙΚΟΝ δεν είχε ανοίξει σαν νοσοκομείο απλά λειτουργούσαν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού κτλ. Είχα πάει συστημένη σε κάποιον γιατρό εκεί από τη θεία μου που την είχε ξεγεννήσει 10 χρόνια πριν. Αυτός όμως ήταν διευθυντής της Γυναικολογικής και δεν ανακατευόταν με ασθενείς. Τις ανέθετε σε άτομα της ομάδας του. Μου έδωσε λοιπόν κάποιον γιατρό απ' την ομάδα του ο οποίος με παρακολουθούσε από τον 6ο μήνα κι ύστερα (μέχρι τότε πήγαινα κι όποιος ήταν ελεύθερος με εξέταζε). Τέλος πάντως, φτάνουμε στην 37 εβδομάδα κι ύστερα από υπέρηχο μου λέει ο γιατρός μου ότι το παιδί έχει υπολοιπόμενη ανάπτυξη (δηλ. είναι μικρότερο σε εβδομάδες από την ΤΕΡ μου). Με βάζει στις 38 εβδομάδες να γεννήσω με πρόκληση. Πήγα στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο (το οποίο είχε αρχίσει να υπο-λειτουργεί 20 μέρες), με βάζει στις αίθουσα τοκετού και μου βάζει τον ορό για τους τεχνητούς πόνους. Ο τοκετός εξελλισόταν μια χαρά κι είχα φτάσει σε 5 εκατοστά διαστολή. Μου έβαλαν την επισκληρίδιο κατά τις 1 το μεσημέρι και κατά τις 3:30 λέει ο γιατρός ότι είμαστε σε κατάλληλο σημείο για να σπάσουμε τα νερά. Λέει στη νοσοκόμα να πάει να φέρει το εργαλείο για το σπάσιμο των νερών και βγαίνει από την αίθουσα. Ύστερα από λίγο επιστρέφει και μου λέει ότι πρέπει να πάμε για κ.τ. λόγω της υπολοιπόμενης ανάπτυξης του μωρού και γιατί ανέβασα πίεση. Το μηχάνημα για την πίεση ήταν δίπλα μου, δεν είχε ένδειξη για ανεβασμένη πίεση. Αλλά εγώ από το άγχος μου μ' αυτά που μου έλεγε κι επειδή δεν ήξερα, δέχτηκα. Ύστερα από 8 ώρες στην αίθουσα τοκετού με έβαλε στο χειρουργείο με μια ηλίθια δικαιολογία (την οποία εγώ σαν χαζή την πίστεψα) και στο εξητήριο έγραψε "κ.τ. λόγω υπολοιπόμενης ανάπτυξης εμβρύου", ούτε καν αναφορά στις υπόλοιπες μπούρδες που μου είπε εκείνη την ώρα για να με τρομάξει. Είχε βαρεθεί μετά από 9 ώρες να περιμένει κι ήταν και Πάσχα, ήθελε μάλλον να ξεμπερδεύει για να πάει διακοπές.

Τώρα είμαι έγκυος στην 37 εβδομάδα κι έχω ραντεβού για καισαρική το άλλο Σάββατο. Ο γιατρός μου είναι καταπληκτικός και τον εμπιστεύομαι περισσότερο απ' οποιονδήποτε. Του έδειξα όλα τα υπερηχογραφήματα απ' την πρώτη εγκυμοσύνη και μου είπε ξεκάθαρα κι ειλικρινά ότι με πήγαν τσάμπα στο μαχαίρι γιατί το να δείχνει ο υπέρηχος το παιδί μια βδομάδα μιρκότερο από την ΤΕΠ είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να πάμε για φυσιολογικό τοκετό αλλά είναι ριψοκίνδυνο.

Μπορεί κάποιος/κάποια να μου πει αν μπορώ να το ρισκάρω για φυσιολογικά. Έχω πάρει 14 κιλά (τα φυσιολογικά μου ήταν 56 κι είμαι 70), είμαι 25 χρονών και το ύψος μου είναι 1,70. Διάβασα όλα τα άρθρα αλλά θέλω από κάποιον άνθρωπο να μου απαντήσει κι όχι να βρω την απάντηση στις έρευνες. Έπαθα κατάθλιψη μετά τη γέννα επειδή ένιωσα ότι μου στέρησαν το θαύμα της φύσης για το οποίο φτιάχτηκε το σώμα μου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 151
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αλλά εγώ έκανα πρώτη γέννα καισαρική. Διάβασα ότι είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά επιτυχίας μιας VBAC αν έχεις ήδη ένα φ.τ. πριν από μια καισαρική. Εγώ όμως δεν γέννησα φυσιολογικά. Τι να κάνω; Να επιμείνω στο γιατρό μου για φυσιολογικά ή να μην το ρισκάρω; Έχω ήδη μελαγχολήσει πολύ και πολύ συχνά με πιάνουν τα κλάματα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi είπε:
Ναι αλλά εγώ έκανα πρώτη γέννα καισαρική. Διάβασα ότι είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά επιτυχίας μιας VBAC αν έχεις ήδη ένα φ.τ. πριν από μια καισαρική. Εγώ όμως δεν γέννησα φυσιολογικά. Τι να κάνω; Να επιμείνω στο γιατρό μου για φυσιολογικά ή να μην το ρισκάρω; Έχω ήδη μελαγχολήσει πολύ και πολύ συχνά με πιάνουν τα κλάματα.

Όπως φαίνεται εγώ δεν έχω ακόμα παιδάκια, με το καλό το πρώτο μας σε λίγους μηνες...αλλά καισαρική έχουν κάνει όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου (για λόγους σοβαρούς αλλά και ανόητους) και στην αρχή έτρεμα ακόμα και στην ιδέα..Σιγά σιγά σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που πράγματι χρειαστεί θα είναι για το καλό μας και αυτό είναι το σημαντικότερο...

θα έλεγα ότι μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:

1ον να αφήσεις πίσω σου τη στενοχώρια και την απίστευτη κατάσταση στην οποία σε υπέβαλε ο 'γιατρός' τότε και

2ον να δεις γιατρό που να ειδικεύεται στην περίπτωση της "κ.τ και φ.τ" Μου φαίνεται ότι περισσότερο κλαις σκεπτόμενη την κοροϊδία του τότε 'γιατρού' , αλλά είναι παρελθόν...ακόμα κι αν δεν μπορέσεις να πας για φ.τ. δεν έγινε τίποτα! Να είσαι μια καλή μανούλα, με υγιή παιδάκια αυτό έχει σημασία!!! :D

Δεν μπορω να συγκρινω φυσιολογικο-καισαρικη..για μενα ειναι κουτο.... σαφως και ο φυσιολογικος τοκετος ειναι καλυετρος τοσο για την μαμα οσο και για το παιδι ....ΑΝ ολα βαινουν καλως :wink:

Αν οχι...ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ που ηρθε η καισαρικη και εχει σωσει μανουλες και παιδακια

Η ενσταση μου εμενα ειναι καθαρα οτι στην Ελλαδα το εχουμε (πως να το πω ωραια...) παρακανει ....

Δεν γινεται να εχουν ξεπερασει οι καισαρικες το 60% και οσο περναν τα χρονια ν ανεβαινει το ποσοστο....δλδ το εγινε οι Ελληνιδες δεν μπορουν πια να γεννησουν?? Και ολες εχουν προβλημα :?

Εαν μια μαμα εχει διαβασει τα υπερ -κατα και των δυο και αποφασισει οτι θελει οτι θελει..για μενα ειναι δικαιωμα της ..ακομα και αν αυτο λεγεται καισαρικη..

Εγω τσατιζομαι ..μονο με τους γιατρους..γιατι δεν πιστευω οτι το 60% σημερα....δεν μπορει να γεννησει..ουτε οτι ολες αυτες οι καισαρικες επρεπε να γινουν. Θεωρω οτι το πραγματικο ποσοστο καισαρικων δεν θα επρεπε να υπερβαινει το 15-18%

Οποτε ναι ειμαι κατα να γινεται ετσι

Ειμαι υπερ ..αν οντως συντρεχει σοβαρος λογος(στην Ελλαδα..οι πλειοψηφια την εχει φαιε τσαμπα :() ή απλα ετσι γουσταρει η μαμα (αν εχει ενημερωθει..δικαιωμα της....)

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΘΗΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΩΦΗΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΩΦΕΙΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ....ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4 ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΨΗΛΟΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΑΚΙΑ...(Σ.σ.ΕΙΜΑΙ 36 ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΩΝ )ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ...ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΗΣΚΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 2 ΠΡΟΣ 3 Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΙΣΙΩΣ!ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ(ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΕ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ 6ο ΜΕ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ 8ο ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΝΕΥΡΑ )ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ 4 ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΠΟΝΑΚΙΑ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΩΔΗΝΩΝ...ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΚΗΤΟΚΙΝΗ(8 ΩΚΗΤΟΚΙΝΕΣ ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ)ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΩΡΕΣ ΣΠΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ-ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ -ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΑ-ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ....ΑΠΟ ΠΟΝΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟ 7!!!!ΜΕΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΕΦΤΕ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΖΑΛΑΔΑ(ΕΧΩ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΟΥ ΥΠΟΤΑΣΗ!!!)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ.ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ...ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ...ΜΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΛΟΓΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ-ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΗ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΙΒΕΙ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΓΩ ΕΠΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΚΡΙΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ....ΑΡΑ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)ΕΓ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Φ.Τ..ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΓΕΙΗ ΜΩΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Φ.Τ Ή Κ.Τ. ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ...

eleftheriak είπε:
ΔΕΝ ΘΗΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΩΦΗΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΩΦΕΙΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ....ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4 ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΨΗΛΟΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΑΚΙΑ...(Σ.σ.ΕΙΜΑΙ 36 ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΩΝ )ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ...ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΗΣΚΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΟΛΗ 2 ΠΡΟΣ 3 Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΙΣΙΩΣ!ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ(ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΕ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ 6ο ΜΕ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ 8ο ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΝΕΥΡΑ )ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ 4 ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΠΟΝΑΚΙΑ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΩΔΗΝΩΝ...ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΚΗΤΟΚΙΝΗ(8 ΩΚΗΤΟΚΙΝΕΣ ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ)ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΩΡΕΣ ΣΠΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ-ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ -ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΑ-ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ....ΑΠΟ ΠΟΝΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟ 7!!!!ΜΕΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΕΦΤΕ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΖΑΛΑΔΑ(ΕΧΩ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΟΥ ΥΠΟΤΑΣΗ!!!)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ.ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ...ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ...ΜΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΛΟΓΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ-ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΗ ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΙΒΕΙ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΓΩ ΕΠΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΚΡΙΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ....ΑΡΑ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)ΕΓ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Φ.Τ..ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΓΕΙΗ ΜΩΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Φ.Τ Ή Κ.Τ. ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ...

Βρε κοπελα μου και χωρις παρεξηγηση...γιατι το λες αυτο ??

Γιατροι δεν ειμαστε και σαφως δεν ξερουμε ποτε επιβαλεται μια καισαρικη και ποτε οχι....εμεις ειμαστε απλως στα χερια τους

Το αν επρεπε η οχι ...καμια φορα εξαρταται και απο λαθους χειρισμους (δεν αναφερομαι σ εσενα σε καμια περιπτωση)

Δεν θα βαλουμε εδω στην σειρα τις κοπελες να κρινουμε εμεις εκτον υστερων και εκ του ασφαλους τι επρεπε να εχει γινει και αν εγιναν ολα καλως(καθως ουτε καν γιατροι δνε ειμαστε)

Αυτο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι καλως καλως...αυτες οι καισαρικες εγιναν..δεν αλλαζει κατι σ αυτο....Μπορουμε ομως ν αλλαξουμε την νοοτροπια των γιατρων..οχι για εμας πια....αλλα για τις ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ :wink:

Ας ξεχασουμε πως γεννησαμε εμεις..και ας προσπαθησουμε να ενημερωνουμε και να μην νιωθουμε θιγμενες...για τον τροπο που ηρθε στην ζωη το θαυμα μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε:

Βρε κοπελα μου και χωρις παρεξηγηση...γιατι το λες αυτο ??

Γιατροι δεν ειμαστε και σαφως δεν ξερουμε ποτε επιβαλεται μια καισαρικη και ποτε οχι....εμεις ειμαστε απλως στα χερια τους

Το αν επρεπε η οχι ...καμια φορα εξαρταται και απο λαθους χειρισμους (δεν αναφερομαι σ εσενα σε καμια περιπτωση)

Δεν θα βαλουμε εδω στην σειρα τις κοπελες να κρινουμε εμεις εκτον υστερων και εκ του ασφαλους τι επρεπε να εχει γινει και αν εγιναν ολα καλως(καθως ουτε καν γιατροι δνε ειμαστε)

Αυτο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι καλως καλως...αυτες οι καισαρικες εγιναν..δεν αλλαζει κατι σ αυτο....Μπορουμε ομως ν αλλαξουμε την νοοτροπια των γιατρων..οχι για εμας πια....αλλα για τις ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ :wink:

Ας ξεχασουμε πως γεννησαμε εμεις..και ας προσπαθησουμε να ενημερωνουμε και να μην νιωθουμε θιγμενες...για τον τροπο που ηρθε στην ζωη το θαυμα μας

Αυτό ηθελα να πω και εγώ γραφοντας την ιστορία μου οτι ΤΟ ΓΙΑΤΙ γινεται μια κ.τ. είναι θέμα συγκιρειών μάλλον συμφωνούμε και δεν το έχουμε καταλάβει.... :wink::P ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ!!!!ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΟΥ!!!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΙΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ!!!ΚΑΙ Επειδή και γιατρός είμαι και γυναικα καταλαβαίνω και από τις 2 πλευρές την αγωνία και του γιατρου που θέλει ολα να πάνε καλά για να μην ρισκάρει την ζωή του μωρού και της μαμάς αλλά και την καριέρα του οσο μικρή ή μεγάλη μπορει να είναι αυτη ΑΛΛΑ και της μητέρας που θέλει να φέρει στον κόσμο ένα υγειές από κάθε άποψη μωρο.... :wink:

Ισως ειναι οφ τοπικ παλι αλλα σημερα βρηκαμε οτι εχω παρα πολυ χαμηλο αμνιακο υγρο, πρεπι το μωρο να βγει αμεσα αλλα δεν εχω κανενα σημαδη αλλαγης στον τραχηλο. Ο γιατρος ειπε να περιμενουμε μεχρι την τριτη να δουμε και τον τραχηλο και αν αλλαξει μεχρι τοτε προκληση, αλλιως καισαρκη.

Το θεμα ειναι οτι εχω φρικαρει γιατι φοβαμαι μην παθει τιποτα με τοσο χαμηλο αμνιακο. Ξερω οτι προσπαθει για φυσικο μεχρι τελευταια στιγμη αλλα ετσι μου ερχεται να τον παρω τηλεφωνο τωρα και να του πω να μην περιμενουμε - να παμε αμεσα για καισαρικη. Απλα ειναι ολες αυτες οι σκεψεις και αυτα που συζητησαμε πιο πανω που γυριζουν στο μυαλό μου. Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου ? Μηπως τον πιεσα για ΦΤ και τωρα ειμαστε σε λαθος δρομο ?

Διαφημίσεις

citron είπε:
Ισως ειναι οφ τοπικ παλι αλλα σημερα βρηκαμε οτι εχω παρα πολυ χαμηλο αμνιακο υγρο, πρεπι το μωρο να βγει αμεσα αλλα δεν εχω κανενα σημαδη αλλαγης στον τραχηλο. Ο γιατρος ειπε να περιμενουμε μεχρι την τριτη να δουμε και τον τραχηλο και αν αλλαξει μεχρι τοτε προκληση, αλλιως καισαρκη.

Το θεμα ειναι οτι εχω φρικαρει γιατι φοβαμαι μην παθει τιποτα με τοσο χαμηλο αμνιακο. Ξερω οτι προσπαθει για φυσικο μεχρι τελευταια στιγμη αλλα ετσι μου ερχεται να τον παρω τηλεφωνο τωρα και να του πω να μην περιμενουμε - να παμε αμεσα για καισαρικη. Απλα ειναι ολες αυτες οι σκεψεις και αυτα που συζητησαμε πιο πανω που γυριζουν στο μυαλό μου. Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου ? Μηπως τον πιεσα για ΦΤ και τωρα ειμαστε σε λαθος δρομο ?

ΜΗΝ ΑΝΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ ΣΟΒΑΡΟ Ο ΓΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΕΒΑΖΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!! :wink:

Εγω θα ειχα παει ''χτες '' για μια δευτερη γνωμη...ισως και τριτη (1 ειναι οκ πιστευω) και υστερα απ τα στοιχεια που θα μαζευα απο νετ κι απ αυτα που θα μου λεγαν οι γιατροι..θ αποφασιζα

Βασικα το πιο σημαντικο θα ηταν μια δευτερη γνωμη ,,και αν η συγκεκριμενη ποσοτητα αμνιακου =καισαρικη

Εαν ναι τοτε απλα θα προχωραγα χαρουμενη..καθως θα ηξερα οτι απλα κανω το σωστο αφου ημουν και τυχερη και μπορεσα να το ψαξω :wink:

Δυστυχως οτι εχω βρει στο νετ λεει οτι με την μετρηση που εχω πρεπει να παω αμεσα για καισαρκη....Απο την αλλη θελω να εμπιστευτω τον γιατρο μου....φρικη..βραδιατικα...

Και εγώ την πρώτη μου κόρη με Κ.Τ. τη γέννησα. Δεν ήθελα βέβαια γιατί και εγώ είχα κάνει μαθήματα ανώδυνου που τελικά στο μόνο που μου χρησιμευσαν ήταν να γνωρίσω και άλλες μέλλουσες μαμάδες :wink: Η Μαρία μου ήταν πολύ ψηλά παρόλο που είχε γυρίσει. Η γιατρός μου έκανε εισαγωγή στις 8 Αυγούστου για παρακολούθηση και ίσως πρόκληση τοκετού που έγινε τελικά το μεσημέρι. Αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε ούτε στους πρώτους πόνους γιατί ανακάλυψε από τις εξετάσεις αίματος ότι εγώ είχα πρόβλημα με τα λευκά μου. Με ετοίμασαν λοιπόν για καισαρική. Στην ετοιμασία ανακάλυψαν ότι και το μωρό μου είχε πρόβλημα. Ο λώρος ήταν τυλιγμένος στο λαιμό της. Οπότε δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε. :? Δυστυχώς γέννησα με ολική νάρκωση γιατί στο Αλεξάνδρας δεν κάνουν επισκληρίδιο!! :roll: Και λέω δυστυχώς γιατί ήθελα να δω τη μικρούλα μου (και εγώ μετά από 24 ώρες την είδα γιατί ήμουν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας). Στη δεύτερη γέννα απλώς κλείσαμε ραντεβού παρόλο που συζητούσαμε για Φ.Τ. γιατί είχα από πολύ νωρίς συσπάσεις και δεν ήθελε και παλι να το ρισκάρει ο γιατρός. Είχα αλλάξει γιατρό στη δεύτερη γέννα. :wink:

Εγω θα ηθελα να απαντησω στη Pipi,που γραφει πως νιωθει οτι της στερησαν το θαυμα της φυσης για το οποιο φτιαχτηκε το σωμα της.Καλη μου ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ!!! Το σωμα σου εκτελεσε την αποστολη του κι εζησε το θαυμα γι το οποιο φτιαχτηκε στο επακρο,αφου συνελαβε,εθρεψε και κυοφορησε εναν καινουριο ανθρωπο.Τι σημασια εχει τελικα το πώς γεννησες? Η εγκυμοσυνη απο μονη της ειναι ενα θαυμα,το μεγαλυτερο θαυμα της ζωης.οποτε να ξερεις οτι το θαυμα αυτο το εζησες. Το πώς ηρθε στον κοσμο το παιδακι σου νομιζω ειναι δευτερευουσας σημασιας,ετσι δεν ειναι? :wink:

Διαφημίσεις

Ισως η μετρηση να μην ειναι αυτη που εχεις γραμμενη...

Δεν ξερω...αλλα μπορεις πχ αυριο να πας να κανεις εναν υπερηχο (τα ιδιωτικα ειναι ανοιχτα ακομα και Κυριακη) και καλα οτι χτυπισες στην κοιλια (οχι ομως στο μαιευτηριο που ειναι ο γιατρος σου) και ρωτα και την ποσοτητα του αμνιακου :wink:

Μετα απλα κρινεις...ή περιμενεις...ή απλα τον περνεις και του λες παμε για καισαρικη τωρα :wink:

joe είπε:
Εγω θα ηθελα να απαντησω στη Pipi,που γραφει πως νιωθει οτι της στερησαν το θαυμα της φυσης για το οποιο φτιαχτηκε το σωμα της.Καλη μου ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ!!! Το σωμα σου εκτελεσε την αποστολη του κι εζησε το θαυμα γι το οποιο φτιαχτηκε στο επακρο,αφου συνελαβε,εθρεψε και κυοφορησε εναν καινουριο ανθρωπο.Τι σημασια εχει τελικα το πώς γεννησες? Η εγκυμοσυνη απο μονη της ειναι ενα θαυμα,το μεγαλυτερο θαυμα της ζωης.οποτε να ξερεις οτι το θαυμα αυτο το εζησες. Το πώς ηρθε στον κοσμο το παιδακι σου νομιζω ειναι δευτερευουσας σημασιας,ετσι δεν ειναι? :wink:

Σωστά. Κάτι που ξέχασα να πω πριν είναι ότι και εγώ ένιωθα τύψεις που γέννησα με καισαρική και το ένιωθα για πολύ καιρό, τουλάχιστον για 3,5 χρόνια. Έλεγα στον εαυτό μου ότι απέτυχε και δεν μπορούσα να καταλάβω ότι τελικά είχα πετύχει τα ΠΑΝΤΑ!!! Έπρεπε να έρθει στη ζωή η δεύτερη κορούλα μου για να το συνειδητοποιήσω. Τελικά είναι καλό να κάνεις επισκληρίδιο γιατί έτσι καταλαβαίνεις το θαύμα που έχεις δημιουργήσει έστω και με άμεση παρέμβαση του γιατρού. :D:D:D

Αν ειναι δυνατον να σκεφτεσαι οτι απετυχες!!! Εφερες στον κοσμο τα παιδια σου,περασες 2 εγκυμοσυνες,τα μεγαλωσες μεσα σου,με το αιμα σου,υπαρχει μεγαλυτερη ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ απο αυτο? Ειλικρινα,τι σημασια εχει το απο που βγηκαν? Πετυχες (εσυ και ολες οι μαμαδες) το μεγαλυτερο και σημαντικοτερο που μπορει να πετυχει μια γυναικα στη ζωη της,περα απο καριερες,λεφτα,γκομενους κλπ.,περα απο ολα τα υλικα!!!

Οσο για τη Citron,κι εγω θα προτεινα αυτο που ειπε και η κοπελα πιο πανω,να πας για εναν υπερηχο σε ασχετο μαιευτηριο απο αυτο που ειναι ο γιατρος σου και να ζητησεις υπερηχο,για να δεις αν θα σου πουν τα ιδια για το αμνιακο. Ειναι η καλυτερη λυση νομιζω!!! :wink::wink::wink:

joe είπε:
Αν ειναι δυνατον να σκεφτεσαι οτι απετυχες!!! Εφερες στον κοσμο τα παιδια σου,περασες 2 εγκυμοσυνες,τα μεγαλωσες μεσα σου,με το αιμα σου,υπαρχει μεγαλυτερη ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ απο αυτο? Ειλικρινα,τι σημασια εχει το απο που βγηκαν? Πετυχες (εσυ και ολες οι μαμαδες) το μεγαλυτερο και σημαντικοτερο που μπορει να πετυχει μια γυναικα στη ζωη της,περα απο καριερες,λεφτα,γκομενους κλπ.,περα απο ολα τα υλικα!!!

Οσο για τη Citron,κι εγω θα προτεινα αυτο που ειπε και η κοπελα πιο πανω,να πας για εναν υπερηχο σε ασχετο μαιευτηριο απο αυτο που ειναι ο γιατρος σου και να ζητησεις υπερηχο,για να δεις αν θα σου πουν τα ιδια για το αμνιακο. Ειναι η καλυτερη λυση νομιζω!!! :wink::wink::wink:

Και όμως έτσι ένιωθα!!! :? Με τη δεύτερη γέννα μου έφυγε αυτή η αίσθηση. Μάλλον επειδή κατάφερα να δω το μωρό μου. :D Όχι ότι δεν αγαπάω την πρώτη μου κόρη. Τη λατρεύω!!! Αλλά μου έχει μείνει το παράπονο βρε παιδί μου πως το λένε!!! :oops: Τελικά αυτό που μετράει είναι να γεννηθούν γερά!!! Το πως έχουν γεννηθεί περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Κορίτσι θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες. Μια δεύτερη γνώμη καλή θα ήταν και για μένα. :wink:

joe είπε:
ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ....Αυτό ήθελα να πω κι εγώ γράφοντας την ιστορία της γέννας μου οτι δηλαδή δεν παίζει ρόλο ο τρόπος ο οποίος ερχεται στο κόσμο ενα μωρό αλλά το να έρχεται υγειές και με ασφάλεια....Φιλάκια και καλημέρα σε όλες τις μανούλες και στις μέλλουσες μανουλες!!!!

Φυσικά ο Φ.Τ. είναι ότι καλύτερο γιατι πιστεύω πως είναι ξεχωριστή εμπειρία και μακάρι να μπορούσαμε όλες μας να την ζήσουμε.

Όταν φυσικά δεν γίνεται γιατι υπάρχει κάποιος κίνδυνος και επιβάλλεται η Κ.Τ. φυσικά και δεν θα διακινδυνεύσουμε.

Υπάρχουν όμως και μανούλες που θέλουν την Κ.Τ. κι εκεί πάλι θα πω πως είναι επιλογή της καθεμίας πως θα φέρει στον κόσμο το παιδάκι της :D

Εγώ έκανα Κ.Τ. αν και θα ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει έτσι :?

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

joe είπε:

Έχεις δίκιο και συμφωνώ αλλά ότι κι αν μου λένε εγώ νιώθω "ευνουχισμένη". Ναι, εκτέλεσε την αποστολή του το σώμα μου αλλά γιατί να μείνει μισή η αποστολή αυτή (Κι εννοώ στον τρόπο κι όχι στο αποτέλεσμα). Αυτό ακριβώς νιώθω, ότι έκανα μισή δουλειά τελικά, επειδή κάποιος ήθελε να πάει διακοπές (ή βαρέθηκε να περιμένει Κυριακάτικα μετά από 9 ώρες) κι επειδή ήμουν μικρή και δεν έκατσα να μάθω μερικά πράγματα για το τι σημαίνει εγκυμοσύνη και γέννα και πήγα να γεννήσω εντελώς στα τυφλά. Πιο πολύ φταίξιμο ρίχνω σε 'μένα παρά σ' αυτόν.

Τώρα είναι πολύ αργά για να το σκέφτομαι, είμαι ήδη στην 37+1 εβδομάδα. Δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Άλλο γιατρό δεν θέλω γιατί αυτός που έχω είναι τέλειος και τον εμπιστεύομαι τυφλά. Απλά θα το ξανασυζητήσω μαζί του μήπως και βρούμε μαζί μια άκρη.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi είπε:
  joe είπε:

Έχεις δίκιο και συμφωνώ αλλά ότι κι αν μου λένε εγώ νιώθω "ευνουχισμένη". Ναι, εκτέλεσε την αποστολή του το σώμα μου αλλά γιατί να μείνει μισή η αποστολή αυτή (Κι εννοώ στον τρόπο κι όχι στο αποστέλεσμα). Αυτό ακριβώς νιώθω, ότι έκανα μισή δουλειά τελικά, επειδή κάποιος ήθελε να πάει διακοπές (ή βαρέθηκε να περιμένει Κυριακάτικα μετά από 9 ώρες) κι επειδή ήμουν μικρή και δεν έκατσα να μάθω μερικά πράγματα για το τι σημαίνει εγκυμοσύνη και γέννα και πήγα να γεννήσω εντελώς στα τυφλά. Πιο πολύ φταίξιμο ρίχνω σε 'μένα παρά σ' αυτόν.

Τώρα είναι πολύ αργά για να το σκέφτομαι, είμαι ήδη στην 37+1 εβδομάδα. Δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Άλλο γιατρό δεν θέλω γιατί αυτός που έχω είναι τέλειος και τον εμπιστεύομαι τυφλά. Απλά θα το ξανασυζητήσω μαζί του μήπως και βρούμε μαζί μια άκρη.

Εφόσον το θες τόσο πολύ τύπωσε διάφορα άρθρα απο το ιντερνετ που λένε οτι πλέον ειναι σύνηθες να γίνεται Φ.Τ μετά απο Κ.Τ...τουλαχιστον στο εξωτερικό και δείξτου τα. Πες του πόσο πολύ το θες, οτι ειναι το όνειρο σου και οτι θες να κάνεις μια προσπάθεια εφόσον η εγκυμοσύνη σου ειναι ομαλή και δεν παρουσιάζει επιπλοκές....έτσι κι αλλιώς ακόμα και κάτι να αρχίσει να στραβώνει η καισαρική γίνεται σε λίγα λεπτά πλέον...ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται οι γιατροί. Οι τομές που λέγανε οτι μπορεί να ανοίγανε παλια ειναι οι κάθετες και οχι οι οριζόντιες που γινονται τα τελευταία χρόνια.

Μπορώ να πω κάτι που μπορεί να είναι λίγο άσχετο με το θέμα; :oops: Όταν αρχίσαμε να συζητάμε με τον γιατρό μου για το πως θα κάνουμε τον τοκετό στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου του είπα ότι αν μπορούσαμε και ήταν εφικτό να γεννήσω τη δεύτερη κόρη μου φυσιολογικά και όχι με καισαρική. Εκείνος μου είπε ότι ευχαρίστως να προχωρούσε σε Φ.Τ. εφόσον πληρούσα τις προϋποθέσεις αλλά θα έπρεπε να γνωρίζω ότι 4-100 γυναίκες που έχουν ήδη μια καισαρική και θέλουν Φ.Τ. στο δεύτερο παιδί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει η μήτρα τους. Μου είπε επίσης ότι σε εμένα ή και σε άλλες γυναίκες μπορεί να φαίνεται πολύ μικρό το ποσοστό αλλά για τους ίδιους τους γιατρούς είναι αρκετά μεγάλο. Έτσι κανονίσαμε να γίνει ο τοκετός με Κ.Τ. και κλείσαμε το ραντεβού.

yogini είπε:
  Pipi είπε:
  joe είπε:

Έχεις δίκιο και συμφωνώ αλλά ότι κι αν μου λένε εγώ νιώθω "ευνουχισμένη". Ναι, εκτέλεσε την αποστολή του το σώμα μου αλλά γιατί να μείνει μισή η αποστολή αυτή (Κι εννοώ στον τρόπο κι όχι στο αποστέλεσμα). Αυτό ακριβώς νιώθω, ότι έκανα μισή δουλειά τελικά, επειδή κάποιος ήθελε να πάει διακοπές (ή βαρέθηκε να περιμένει Κυριακάτικα μετά από 9 ώρες) κι επειδή ήμουν μικρή και δεν έκατσα να μάθω μερικά πράγματα για το τι σημαίνει εγκυμοσύνη και γέννα και πήγα να γεννήσω εντελώς στα τυφλά. Πιο πολύ φταίξιμο ρίχνω σε 'μένα παρά σ' αυτόν.

Εφόσον το θες τόσο πολύ τύπωσε διάφορα άρθρα απο το ιντερνετ που λένε οτι πλέον ειναι σύνηθες να γίνεται Φ.Τ μετά απο Κ.Τ...τουλαχιστον στο εξωτερικό και δείξτου τα. Πες του πόσο πολύ το θες, οτι ειναι το όνειρο σου και οτι θες να κάνεις μια προσπάθεια εφόσον η εγκυμοσύνη σου ειναι ομαλή και δεν παρουσιάζει επιπλοκές....έτσι κι αλλιώς ακόμα και κάτι να αρχίσει να στραβώνει η καισαρική γίνεται σε λίγα λεπτά πλέον...ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται οι γιατροί. Οι τομές που λέγανε οτι μπορεί να ανοίγανε παλια ειναι οι κάθετες και οχι οι οριζόντιες που γινονται τα τελευταία χρόνια.

OXI OXI OXI

Φυσιολογικο μετα απο καισαρικη μονο σε γιατρους που εχουν την εμπειρια...

Ή αλλαζεις γιατρο (η Αγλαια ξερει να σου πει ποιοι κανουν..η τουλαχιστον ξερει κανα 2)

Ή μενεις εκει που εισαι αφου εισαι ευχαριστημενη

Καλη λευτερια :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...