Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμβολιο σε κρυωμένο μωρό?

Eve

Recommended Posts

αυριο εχουμε το εμβολιο για τη μυνιγγιτιδα (νομιζω neicvac c) αλλά απο εχθές το βράδυ ο μικρος εχει μπουκωμένη μυτούλα, φτερνιζεται, και μαλλον περνάει κρυολογημα. :cry:

ισχυει οτι δεν πρεπει να κανουμε εμβολια οταν εχουμε γριπουλα;

ξερετε :?:

Διαφημίσεις

καλύτερα ενημέρωσε τον παιδίατρο τηλεφωνικά πριν πας. Εμείς παντως έχει τύχει αρκετές φορές να κάνουμε εμβόλιο με λίγες μύξες (τέλος κρυολογήματος).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι δεν κάνουν το εμβόλιο μόνο οταν τα μικρουλια ανεβαζουν πυρετο.Δεν ξερω ομως αν αυτο ισχυει για όλα τα εμβόλια.Και εμεις εχουμε κάνει εμβόλια ενώ ημασταν λίγο κρυωμένοι.

ALIKOULA συγχρόνως γράψαμε

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Γενικά πάντως αποφεύγουν οι παιδίατροι να κάνουν εμβόλιο σε άρρωστο μωρό και ας είναι μονο μυξούλες ... μπορεί αυτές να σηματοδοτούν την αρχή μιας ίωσης πχ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εξαρτάται από το εμβόλιο, τους μήνες του παιδιού και την σοβαρότητα του κρυώματος.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Eleftheria μου εμεις ειχαμε να κανουμε εμβολιο στης 12/1 αλλα

λογου ιωσης (χωρις πυρετο) θα το κανουμε μολις τελειωσει η αντιβιωση,

παντως οι περισσοτεροι γιατροι αποφευγουν να κανουν εμβολια σε κρυομενα

παιδακια.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Διαφημίσεις

κοριτσια, εμεις το καναμε τελικά

ο μικρος ειχε μυξουλες χωρις αλλο συμπτωμα η πυρετο, μας ειπε δεν πειραζει καθολου!

απλως ενημερωτικά το παραθετω...

• 10 months later...

Καλησπέρα,

ο γιός μου είναι λίγος αρρωστούλης και παρ'όλο που ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να κάνει το προγραμματισμένο του εμβόλιο, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Συγκεκριμένα είπε ''Αφού ο μικρός έχει μόνο καταρροή (συνάχι δηλαδή) και βήχα, και δεν έχει πυρετό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο αν έχει πυρετό απαγορεύεται να γίνει κάποιο εμβόλιο''.

Εσείς τί λέτε, να πάω αύριο ή όχι ???

line_m121_beg_40_time_1226293200_text_ef20ecf0e5ecf0dceaeff220e5dfede1e920eae9fcebe1f2.gif71650c2s4z65rli.gif

ο δικος μου ο παιδιατρος δε μου εκανε εμβολια οταν ηταν συναχομενα ακομα κ αν δεν ειχαν πυρετο.δεν ξερω τι να σου πω.περιμενε 10 15 μερες κ μετα καντο δεν υπαρχει θεμα

υπαρχει λογος να ταλαιπωρεις το παιδι?ας το κανει και μετα απο 20 μερες ξερεις ποσες φορες πηγαμε πισω στα εμβολια?ουυυυ!καλυτερα μην επιβαρυνεις τον οργανισμο του ειναι η γνωμη μου

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Εμβολιασμοί > Πως να ελαχιστοποιήσετε τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα των εμβολιασμών

Δημοσιεύθηκε από τον χρήστη αριαδνη στις Εμβολιασμός, υγεία. Με επισήμανση:Εμβολιασμός. Γράψτε ένα σχόλιο

(Από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την επαγρύπνηση για τους εμβολιασμούς – European Forum on Vaccine Vigilance)

Μετάφραση: Χριστίνα Ζαμποπούλου

Γενικές αρχές και συστάσεις για τους παιδικούς εμβολιασμούς

- Αδιάκριτοι, μαζικοί εμβολιασμοί καλύτερα να αποφεύγονται. Η ανάγκη του κάθε εμβολίου θα πρέπει να εξετάζεται ανά περίπτωση. Αναλογιστείτε τις πιθανές βλάβες που είναι δυνατόν να προκληθούν από το εμβόλιο σε αντιπαραβολή με τα οφέλη. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται εξατομικευμένα.

- Οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν το βρέφος τους για περισσότερους από μερικούς μήνες, ώστε να αντιληφθούν το φυσιολογικό επίπεδο υγείας.

- Για τα περισσότερα παιδιά συνιστούμε αποφυγή εμβολιασμών κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής. Μόλις το παιδί γίνει ενός, τότε καλύτερα να αποφασίσετε ποια εμβόλια θα κάνετε. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενική κατάσταση υγείας του παιδιού, την κληρονομικότητα, το περιβάλλον του κλπ.

- Ορισμένα εμβόλια καλύτερα να καθυστερούνται για ακόμη αργότερα και, ακόμη και τότε, είναι πιθανόν μη αναγκαία. Εξατομίκευση κάθε περίπτωσης, ξανά.

- Εμβολιασμός πρέπει να γίνεται μόνο και εφόσον το παιδί είναι σε υγιή, σταθερή κατάσταση. Το παιδί θα πρέπει να είναι υγιές για τρεις μήνες (συνιστώμενο) προ των εμβολιασμών.

- Ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ή κοντά σε δυνητικά στρεσογόνους περιόδους της ζωής του παιδιού: π.χ. απογαλακτισμός, απομάκρυνση από το σπίτι για πρώτη φορά (νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός), οδοντοφυΐα κλπ.

- Συνιστούμε τον μητρικό θηλασμό ως ένα σημαντικό προστατευτικό παράγοντα της υγείας και της καλής κατάστασης του παιδιού. Εκτός από άλλα οφέλη, μεγαλύτερη προστασία δίνεται στο μωρό μέσα από τα μητρικά αντισώματα.

- Το παιδί δεν θα πρέπει να λαμβάνει πολλά εμβόλια μαζεμένα. Θα πρέπει να χορηγούνται χωριστά, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

- Αδιάκριτες – αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων θα πρέπει να αποφεύγονται. Ο αριθμός αυτών θα πρέπει να εξετάζεται. Ξανά, εξατομίκευση κάθε περίπτωσης.

- Το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολιασμών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικοί μήνες.

- Αν υπάρχει λόγος υποψίας, ότι ένα παιδί αντέδρασε έντονα σε κάποιο εμβόλιο, θα πρέπει να αποφύγετε την επανάληψη αυτού του εμβολίου και η χορήγηση του επόμενου προγραμματισμένου εμβολίου θα πρέπει να αναβληθεί για μεγαλύτερη ηλικία.

- Ειδικά για παιδιά με υπόνοια ή διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (υποτονία, υπερτονία, καθυστερημένη ανάπτυξη, επιπλοκές κατά τον τοκετό κλπ), η καθυστέρηση των εμβολιασμών είναι απαραίτητη. Η πιθανότητα να τους παραλείψουμε τελείως θα πρέπει να εξεταστεί.

- Όταν ένα παιδί σε μια οικογένεια έχει υποστεί βλάβες από εμβολιασμούς, θα πρέπει τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά με τον θεράποντα.

- Αν ένα παιδί πάσχει από βλάβες μετά από εμβόλια, επαγγελματική θεραπευτική αντιμετώπιση (περιλαμβάνοντας Ομοιοπαθητική, Ολιστικές θεραπείες κλπ) θα πρέπει να αναζητηθεί αμέσως.

- Σε περίπτωση φτωχής υγείας κατά τον πρώτο χρόνο ζωής, θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η πιθανότητα οι εμβολιασμοί να συνέβαλαν ή και να το προκάλεσαν αυτό.

- Επαγγελματική θεραπευτική φροντίδα (περιλαμβάνοντας Ομοιοπαθητική, Ολιστικές θεραπείες κλπ), θα πρέπει να αναζητηθεί αν ένα παιδί νοσήσει από ασθένεια για την οποία υπάρχει εμβόλιο.

- Η αδιάκριτη χρήση αντιπυρετικών, αντιβιοτικών και άλλων κατασταλτικών φαρμάκων θα πρέπει να αποφεύγεται για να μην αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο πυρετός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας φυσικός μηχανισμός άμυνας.

- Συστάσεις σχετικές με την διαχείριση του πυρετού και άλλα θέματα υγείας είναι δυνατόν να αναζητηθεί σε ολιστικούς θεραπευτές όπως ομοιοπαθητικοί, κλπ.

Πηγή European Forum for Vaccine Vigilance

Καλησπέρα,

ο γιός μου είναι λίγος αρρωστούλης και παρ'όλο που ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να κάνει το προγραμματισμένο του εμβόλιο, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Συγκεκριμένα είπε ''Αφού ο μικρός έχει μόνο καταρροή (συνάχι δηλαδή) και βήχα, και δεν έχει πυρετό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο αν έχει πυρετό απαγορεύεται να γίνει κάποιο εμβόλιο''.

Εσείς τί λέτε, να πάω αύριο ή όχι ???

Εξαρτάται ποιο εμβόλιο είναι. Η δική μας η παιδίατρος υπήρξαν εμβόλια που μόνο με λίγη καταρροή τα έκανε. Υπήρξαν ομως και εμβόλια που έπρεπε να είναι απολύτα εντάξει για να τα κάνουμε.

Οταν εχουμε πυρετο σημαινει οτι ο οργανισμός μας παλευει εναντια σε καποια μικρόβια ή ιούς...το να πάμε επομενους και να του αυξησουμε τους αντιπάλους ειναι εντελώς ηλίθιο. Αν τωρα εχετε συνάχι σημαινει οτι πάλι υπάρχει κάποιος ιός οχι ομως τοσο επικίνδυνος...γιατι λοιπόν να μην περιμένεις λιγες ημέρες ωστε να μην επιβαρύνεις το ανοσοποιητικό συστημα του παιδιου; επισης αν το παιδι ειναι ηδη ψιλοάρρωστο πως θα καταλαβεις τυχον παρενέργειες του εμβολιου;

• 1 month later...

Θα ήθελα να σε ρωτήσω τον katfan το όνομα και τηλ του γιατρού με τον οποίο αποφασίσατε να μην κάνετε τα εμβόλια. Έχω μια κόρη 7 μηνών δεν της έχουμε κάνει εμβόλια αλλά σε όποιον γιατρό πάμε μας αρχίζει το κύρηγμα... Ευχαριστώ