Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εγκυμοσυνη κ εργοδοσια

Recommended Posts

:D ειμαι πολυ χαρουμενη που εμαι μελος κ θελω να θεσω ενα θεμα κ οποιος ξερει να αποντησει παρακαλω.εμεινα εγκυος κ χρειαστηκε απο τον 4 μηνα να μεινω στο κρεβατι στη δουλεια μου λοιπον μου εκλεισαν το τηλ οταν ανεφερα οτι περιμενω παιδακι καταλαβαινετε τι εγινε με την αδεια ο χαμος!εμεινα λοιπον στο κρεβατι με αναρρωτικες γεννησα ημουν τυχερη πηρα κ το 6μηνο κ τωρα γυρισα πισω απλα τα πραγματα μου αλλαξαν θεση με βαλαν στην χειροτερη κ μου φεροντε σαν τον τελευταιο τροχο της αμαξεις απο κει που πηγαινα για υπευθυνη,τωρα κ γω αποφασισα να κανω ενα παιδακι ακομα κ να κατσω αυτη τη φορα σκοπιμα κ ρωταω τωρα θα με χρηματοδοτηση το ικα η θα εχω προβλημα τι γινεται στην περιπτωση αυτη γιατι ξερω οτι στις αναρρωτικες δεν μπαινουν ενσημα.στη δουλεια ειμαι 5 χρονια. τελικα ειναι γιαυτους αμαρτια η μητροτητα

Διαφημίσεις

Το να σε βάλουν σε χειρότερη θέση ήταν αναμενόμενο μιας και το κάνουν πάρα πολλοί εργοδότες. Εμένα μου έκοψαν την προαγωγή που μου έταξαν γιατί έμεινα έγκυος. Τι το ψάχνεις;

Και σκοπιμα που θες να κάτσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να σου γράψει ο γιατρός την αναρρωτική. ΙΚΑ έχεις, την διαδικασία την ξέρεις φαντάζομαι. Ό,τι έκανες την πρώτη φορά θα κάνεις και τώρα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ναι αυτη την φορα θα κατσω σκοπιμα.Απλα δεν ξερω αν το ΙΚΑ θα μου δωσει τα χρηματα επειδη το 2008 δεν εχω τα 200 ενσημα που απαιτουντε εκτος εαν οι 2 μηνες μετα την εγκυμοσυνη λογιζοντε σαν κανονικη προυπηρεσια οπως το εξαμηνο για την προστασια της μητροτητασ και δεν το λογιζουν σαν αναρρωτικη

Διαφημίσεις

Όχι δεν έχει καμία σημασία. Δεν με ζαλίζεις μην το ξαναπεις. Θέλουν 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια. Ας έχεις κάνει και 3 παιδιά δεν τους απασχολεί.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

:D σε ευχαριστω παρα πολυ μου εφτιαξες το σ-κ παω τωρα να ντυσω την κορη μου μολις την εκανε μπανιο ο μπαμπας της κ παμε για νανι.καλο βραδυ κ ευχαριστω για το χρονο σου

Αγαπητή φίλη, εσύ που έχεις πάρει και αναρρωτική άδεια από το ΙΚΑ στην πρώτη σου εγκυμοσύνη θα ξέρεις να μου πεις:

Η επιδότηση του μισθού από το ΙΚΑ είναι στο φούλ? Δηλαδή πληρώνεσαι όλο το μισθό σου από το ΙΚΑ σαν να δούλευες κανονικά?

Γιατί δε με βλέπω με τα διδυμάκια να βγάζω όλη την εγκυμοσύνη μου στο μαγαζί (είμαι υπεύθυνη καταστήματος ρούχων). Ήδη υποφέρω από κράμπες πολύ περισσότερο απ'ότι είχα με το Βασιλάκη μου.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :D

sw61p3.png

Δηλαδή πληρώνεσαι όλο το μισθό σου από το ΙΚΑ σαν να δούλευες κανονικά?

Όχι είναι λιγότερα. Είχα πάρει αναρρωτική 20 μέρες στον 3ο μήνα και τα λεφτα που πήρα δεν είχαν καμία σχέση με τον μισθό μου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..αν και δε μου άρεσε :lol:

Κάτι ακόμα αν δε σε πειράζει να μου πείς..δεν πήρες μισθό ούτε από τον εργοδότη σου ούτε κάποιο συμπλήρωμα από τον ΟΑΕΔ για εκείνες τις 20 ημέρες? Μόνο από το ΙΚΑ, σωστά?

sw61p3.png

Διαφημίσεις

περιπου στα 700ε το μηνα βγαινουν παρε αδεια κ κατσε απολαυσε την εγκυμοσυνη σου κ το σπιτι σου.οσο περισοτερες μερες περνεις αδεια τοσο ανεβενει το ημερισιο ποσοστο που θα παρεις κ συ που εχεις ηδη ενα παιδακι θα ειναι περισοτερα απο οτι εμενα.κ να σου πω κ κατι αν συμφωνει ο αντρας σου με μια υπευθυνη δηλωση του βαλε τα παιδια στο δικο σου βιβλιαριο αυξανονται τα χρηματα της γεννας

[
quote="Spot]Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..αν και δε μου άρεσε :lol:

Κάτι ακόμα αν δε σε πειράζει να μου πείς..δεν πήρες μισθό ούτε από τον εργοδότη σου ούτε κάποιο συμπλήρωμα από τον ΟΑΕΔ για εκείνες τις 20 ημέρες? Μόνο από το ΙΚΑ, σωστά?[/quote

[/οταν εγω πηρα αναρρωτικη ο εργοδοτης μου συμπληρωσε για 25 μερες αναρρωτικης τα χρηματα του ΙΚΑ για να συμπληρωθει το ημερομησθιο αλλα μονο για 25 μερες μετα πληρωνεσε απο το ΙΚΑ .Βεβαια δεν το κανουν ολοι οι εργοδοτες το ιδιο ευτυχως που δουλευω σε πολυεθνικη
yVzdp3.png sW6gp3.png