Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός & Αλκοόλ

peony

Recommended Posts

Αύριο έχω να πάω στο γάμο μιας πολύ καλής φίλης, και ξέρω ότι μετά, στο πάρτυ θα γίνει πανικός!

Το ερωτημα (για όσους δεν κατάλαβαν από τον τίτλο του θέματος) είναι αν υπάρχει τρόπος να πιω λιγάααακι παραπάνω. Εδώ και 6 σχεδόν μήνες που θηλάζω, έχω πιεί το πολύ 5 ποτά συνολικά (κρασί ή μπύρα, έτσι; όχι τίποτα βαρύτερο).

Αύριο, όμως, όπως και σε ένα μήνα περίπου, σε άλλο γάμο, θα ήθελα να το ρίξω λίγο έξω. Υπάρχει τρόπος να πιω πχ 3 ποτήρια κρασί (ή και 4 :lol: ); Μπορώ ας πούμε να πιω και γυρνώντας σπίτι να αντλήσω και να πετάξω το αλκοολούχο γάλα; Ή λέω βλακείες;

Εσείς τι λέτε;

Διαφημίσεις

Πιες όσο θέλεις! Για μια φορά όλα επιτρέπονται!

Όταν γυρίσεις αν είσαι ακόμη φέσι, άντλησε μια φορά και πέταξέ το, μέχρι το επόμενο θα αρχίσεις να συνέρχεσαι!

:)

Αληθεια Αγλαια ξερεις να μας πεις μεχρι ποσες ωρες μετα μπορει να ειναι το γαλα αλκοολουχο? :lol:

Ή δεν υπαρχει ακριβης απαντηση;Πχ 12 ή 15 ωρες μετα;

Αληθεια Αγλαια ξερεις να μας πεις μεχρι ποσες ωρες μετα μπορει να ειναι το γαλα αλκοολουχο? :lol:

Ή δεν υπαρχει ακριβης απαντηση;Πχ 12 ή 15 ωρες μετα;

εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεταβολίζεις το αλκοόλ...

όταν ξεμεθάς είσαι εντάξει! :wink:

Διαφημίσεις

Και εγώ το είχα απορία αυτό και ήθελα να σας ρωτήσω....αν πιω ένα ποτήρι κρασί στις 24.00 (που πάει για ύπνο) και θηλάσω στις 07.00 (που ξυπνάει) είναι ασφαλές?? Τον παιδίατρο που ρώτησα μου είπε πως όποτε και να θηλάσω δεν είναι καλό αν έχω πιει αλκοόλ...αλλά πότε άκουσα τον παιδίατρο περισσότερο από εσάς????

Τίποτα δεν θεωρώ πιο χαλαρωτικό από ένα ποτηράκι κρασί και το έχω στερηθεί 1,5 χρόνο που προσπαθούσα να μείνω έγκυος, 9 μήνες εγκυμοσύνης, 3,5 μήνες που θηλάζω και έχω ακόμα μέλλον....επίσης θα θηλάζω ένα χρόνο τουλάχιστον και μετά θα ξεκινήσω προσπάθειες για το δεύτερο ....οπότε σε 3 χρόνια από τώρα ΙΣΩΣ μπορέσω να απολαύσω χωρίς τύψεις ένα ποτηράκι κρασί...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Φενια :lol:

Στην συνταξη νομιζω θα ειναι οκ να πιεις...,σε βλεπω αγκαλια με μια κασα κρασια! :lol:

Ενα ποτηρακι κρασι μια στις τοσες,ειδικα μετα απο θηλασμο νομιζω δεν πειραζει.Μου το χει πει καιο παιδιατρος,φαντασου.... :lol:

Αληθεια,οταν προσπαθουσες να μεινεις εγκυος γιατι δεν επινες;Εχει σχεση;

Τα ίδια που κάνεις όταν είσαι έγκυος υποτήθεται τα κάνεις και 3 μήνες πριν αρχίσεις τις προσπάθειες. Όσο πιο "καθαρός" και υγιής είναι ο οργανισμός σου και όσο πιο καλά προετοιμασμένο είναι το σώμα σου τόσο πιο καλή εγκυμοσύνη μπορεί να έχεις...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Διαφημίσεις

Ενα ποτηρακι κρασι μια στις τοσες,ειδικα μετα απο θηλασμο νομιζω δεν πειραζει.Μου το χει πει καιο παιδιατρος,φαντασου.... :lol:

;

εγώ πάντως,όσο για τόσο,πίνω...

;

εγώ πάντως,όσο για τόσο,πίνω...

Και γω το ιδιο :!::!::!:

Και εγώ το είχα απορία αυτό και ήθελα να σας ρωτήσω....αν πιω ένα ποτήρι κρασί στις 24.00 (που πάει για ύπνο) και θηλάσω στις 07.00 (που ξυπνάει) είναι ασφαλές?? Τον παιδίατρο που ρώτησα μου είπε πως όποτε και να θηλάσω δεν είναι καλό αν έχω πιει αλκοόλ...

ενώ είναι σύμφωνος να του δίνεις ξένο γάλα!

Τα σκέφτονται αυτά που τα λένε;

Είναι πολύ σαδιστές, προσπαθούν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται τη ζωή της μαμάς για να μην αντέξει να συνεχίσει το θηλασμό.

Μπορείς να απολαύσεις χωρίς καθόλου τύψεις το κρασάκι σου! :)

Ο θηλασμός δεν θέλει τόσο ιδιαίτερες συνθήκες για να συνεχιστεί! :wink:

Τα ίδια που κάνεις όταν είσαι έγκυος υποτήθεται τα κάνεις και 3 μήνες πριν αρχίσεις τις προσπάθειες. Όσο πιο "καθαρός" και υγιής είναι ο οργανισμός σου και όσο πιο καλά προετοιμασμένο είναι το σώμα σου τόσο πιο καλή εγκυμοσύνη μπορεί να έχεις...

Διευκολύνεται η σύλληψη...

Κανονικά όταν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα να συλλάβει χωρίς προφανή αιτία τα πρώτα που συστήνουν είναι διακοπή τσιγάρου, ποτού, αύξηση φρούτων και ωμών λαχανικών κλπ υγιεινά! :wink:

Aγλαϊα μου, δεν ξέρεις πόσο ευτυχισμένη με κάνεις :lol::lol::lol:

Αχ κι εμένα με κάνεις ευτυχισμένη!!!! Θέλω κι εγώ να πιώ λίγο βρε παιδί μου!!!!! Έρχονται και γιορτές!!!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

όταν ξεμεθάς είσαι εντάξει! :wink:

Δηλαδή αν έχεις πιεί 3 ποτηράκια και δεν έχεις μεθύσει είσαι ΟΚ;

Aν περνάς το αλκοτέστ ναι, αν δεν το περνάς περιμένεις.

Ευχαριστώ Αγλαία για την απάντηση ... όταν λες περιμένεις...πιο διάστημα είναι ασφαλές από την ώρα που ήπιες την τελευταία γουλιά για να θηλάσεις ???

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει!

εξαρτάται από το είδος του αλκοόλ που ήπιες, από την ποσότητα, από το αν έφαγες ή όχι, από το πόσο νερό και χυμούς θα πιεις μετά, από το πόσο γρήγορα το μεταβολίζει ο οργανισμός σου...

Νομίζω ότι οι περισσότεροι νιώθουν πότε είναι ζαλισμένος και πότε όχι.

το ασφαλέστερο είναι να πας σε ένα αλκοτέστ να σε μετρήσουν! :lol:

• 4 weeks later...

Καλησπέρα, και χρόνια πολλά σε όλους... μια και σε λίγες ώρες θα υποδεχτούμε με το καλό τη νέα χρονιά και όσο να πείς ένα ποτηράκι κρασάκι πιστεύω μας τραβάει όλες, πείτε μου σας παρακαλώ, είναι επικίνδυνο για το μωρό 1 ή 2 ποτηράκια κρασί; δεν εχω πιει καθόλου αλκοόλ γιατί φοβάμαι μήπως πηράξει το μωρό αλλά τώρα με τράβηξε να πιω λίγο...μπορούμε για παράδειγμα να δώσουμε στο μωρό με μπιμπερό γάλα που έχουμε ανλήσει πριν πιούμε και μετά απο κάποιες ώρες να θηλάσουμε;;; ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ 2009 ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!! :lol:

• 2 weeks later...

Καλημέρα!

Δεν ξέρω άν έχει συζητηθεί ξανά το θέμα αυτό, αλλά δεν βρήκα κάτι. Ήθελα να ξέρω άν πειράζει να πίνουμε ενώ θηλάζουμε καμιά μπυρίτσα τη βδομάδα! Λένε οτι βοηθάει και στο γάλα;

KATERINAL

Καλημέρα!!!!

Απο όσα έχω διαβάσει και συζητήσει γνωρίαω ότι επιτρέπεται! Υπάρχουν επίσης και οι μπιρίτσες που δεν έχουν καθόλου αλκοόλ... :wink:

Για 1 φορά την εβδομάδα μπορούμε και εμείς να το ρίχνουμε λιγάκι έξω!!!

:D

vbHl.jpg.png