Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΘΑΡΙΖΩ!!!

alvadi

Recommended Posts

Δεν μπορώ βρε κορίτσια!

Έφαγα ένα Σαβ/κο όρθια να κάνω δουλειές και αν μπει κάποιος στο σπιτι μου σήμερα θα νομίζει οτι είναι βομβαρδισμένο και ακαθάριστο.

Σκούπισα μόνο την κουζίνα εχθές 5 φορές και την σφουγγάρισα 3 και δεν λερώνουν μόνο τα παιδιά λερώνει και ο άντρας μου που δεν μπορεί να πάρει ψωμί από την ψωμιέρα και να το κοψει στο νεροχύτη, πρέπει να μαζεύω ψιχουλα συνέχεια!

Και δεν έχω βγάλει τα χειμωνιάτικα ρούχα για μένα και για τον άντρα μου ακόμα και έχω να σιδερώσω 3 πλυντήρια και άλλα 2 που περιμένουν να στεγνώσουν και δεν ξέρω τι ώρα θα φτάσω σήμερα στο σπίτι....

Το πρωί δήλωσα στον άντρα μου και στην μεγάλη μου κόρη (τα μικρά είναι στον δικό τους κόσμο δεν καταλαβαίνουν) ότι αν δεν βοηθάνε από δω και πέρα εγώ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ! ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ!!!

Το παιδικό το μάζεψα εχθες το πρωί. Σήμερα όλα ήταν σκορπισμένα,παιχνίδια, βιβλία, χαρτάκια άχρηστα και οτιδήποτε διαφημιστικο κυκλοφορά, ρούχα βρώμικα πεταμένα..(περιμένουν την υπηρέτρια)

Σημερα δεν με έσωζε ούτε νερό ούτε τιίποτα (το λέω αυτό γιατί τώρα τελευταία έμαθα να πνίγω τα νεύρα μου στην κουζίνα πίνοντας ένα ποτήρι νερό), αυτό που έσωσε την κατάσταση ήταν ότι έπρεπε να φύγω για δουλειά και πήρα τα μικρά να τα πάω παιδικό και να συνεχίσω......

Φταιω εγώ να τους αφήσω ασιδέρωτα τα ρούχα?

ΥΓ. Ευτηχώς το μπάνιο συνέχιζε να είναι καθαρό μέχρι σήμερα το πρωί

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο Pam.. κάνε κάτι... Γιατί δεν είναι λογικό ένας μόνο άνθρωπος που εργάζεται κιόλας να επωμίζεται ΚΑΙ όλες τις δουλειές του σπιτιού. Θα καταρεύσεις στο τέλος. Πρέπει νομίζω να έχεις μία εποικοδομητική συζήτηση με την μεγάλη σου κόρη και τον άντρα σου, ώστε να σου προσφέρουν από δω και μπρος ουσιαστική βοήθεια στο σπίτι. Οι εργαζόμενες μητέρες κουράζονται πιο πολύ από τους εργαζόμενους μπαμπάδες! Αυτό ισχύει! Οπότε να του ζητάς του άντρα σου. Εγώ έτσι κάνω. "Πας αγάπη μου σε παρακαλώ να απλώσεις εσύ σήμερα?" Έτσι απλά. Οι άντρες δεν έχουν την έννοια του σπιτιού. Και στα παιδιά συμμετέχουν σε γενικές γραμμές λίγο συγκριτικά με μας. Ενώ μία μητέρα όσες ώρες και να δουλεύει έχει πάντα τις δουλειές του σπιτιού-παιδιών. Γιατί μόνο εκείνοι όμως να έχουν το δικαίωμα να ξεκουράζονται μετά τη δουλειά? Ή ζήτα να γίνει καταμερισμός με τις δουλειές. Αυτές εσύ, τις άλλες εκείνος. Ζήτα από τον άντρα σου.

Eμ το άλλο που το πας?

Αν βγω εγώ έξω (συνοδευόμενη πάντα από τα 2 παιδιά) για ψώνια θεωρεί ότι εγώ ήμουν βόλτα, εχθές που πήρε εκείνος την κόρη του και πήγαν στη πεθερά μου και στην μάνα μου ήρθε κατάκοπος. Και ΄γω το ζώον πήγα και πήρα από το αυτοκίνητο 2 τσάντες επειδή ήταν βαριά και δεν μπορουσε τον έπιασε η μέση του.....Αχ μη τα θυμάμαι γιατί συγχύζομαι.....

Του δηλωνεις ξεκαθαρα οτι αν συνεχισει ετσι θα πρεπει να παρετε γυναικα. 4 μωρα (γιατι ετσι φαιρεται κι εκεινος) δεν μπορει να τα κουμανταρη μια γυναικα και μαλιστα εργαζομενη.

Θα διαλεξει αναμεσα στο να πληρωσει αυτα που δεν προσφερει ή να συμμετεχει ο ιδιος. Για το απλωσμα δεν ξερω (καπως μου καθεται :lol: ) αλλα μια σκουπα, ενα συμμαζεμα στα πραγματα του, τα ψωνια, τα πιατα ή εστω και ενα σιδερο στα απλα εουχα δεν ειναι κατι τρομερο.

Και οπωσδηποτε να σταματησει να λερωνει και να αρχισει να μαζευει τα δικα του ρουχα απο εδω και απο εκει (κατι το οποιο φανταζομαι κανει).

Οχι τιποτα αλλο θα μαθουν και τα μικρα ετσι και αστο να παει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Pam τι να πω.. μίλα! Όχι υπό μορφή καυγά όμως. Υπό μορφή "υπάρχει πρόβλημα και αναζητώ λύση". κάτι σαν οικογενειακό συμβούλιο.

Αλλά το ξαναλέω: Θεωρώ τις μητέρες με δύο παιδιά και πάνω ήρωες!

Διαφημίσεις

Α πρεπει οπωσδηποτε να μιλησετε... σορρυ που θα το πω ετσι, αλλα οι αντρες ειναι οπως τους μαθεις... βεβαια βλεπεις απο την αρχη πως ειναι... το λεω και σε κατι φιλες μου αυτα... εγω τα υπολογισα πριν παντρευτω κλπ

ξερεις τι ειναι ο αλλος........

βεβαια ολοι μπορουμε να αλλάξουμε αρκει να το θελουμε...

μίλησε του παντως, μην θεωρεις ΤΙΠΟΤΑ αυτονοητο, το εχω παθει κι εγω με αλλα θεματα

Ax πόσο σε καταλαβαίνω, εγώ το ΣΚ καθάρισα το σπίτι και στρώσαμε τα χαλιά, βέβαια εμένα ο σύζυγος βοηθάει δεν μπορώ να πω, το δωμάτιο της μεγάλης δεν το έκανα γιατί θα έτρωγα μια ολόκληρη μέρα μόνο για αυτό, της είπα ότι αμα θέλει να της στρώσω χαλί να κάτσει να το μαζέψει πρώτα και μετά, σήμερα επειδή ήταν λίγο άρρωστη κάθισε σπίτι, όχι μόνο δεν μάζεψε τίποτα στο δωμάτιο της αλλά προσπάθησε να κάνει μπάχαλο και το υπόλοιπο σπιτι....αλλά να σου πω κάτι δεν θα πεθάνω κιόλας.

Διαφημίσεις

Έχω ένα παιδί αλλά δεν κάνω όλες τις δουλειές. Σε μας ο καταμερισμός έχει ως εξής:

Όλο το σίδερο και 2 γενικές καθαριότητες το μήνα τις κάνει γυναίκα που έρχεται στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οργανώνω έτσι τα πλυντήρια και τα ρούχα που να μην χρειαζόμαστε κάτι πριν έρθει η γυναίκα. Ο άντρας μου πληρώνει τη γυναίκα.

Τα σκουπίδια τα κατεβάζει πάντα ο άντρας μου και 9 στις 10 φορές πηγαίνει για ψώνια. Επίσης πηγαίνει στη λαϊκή όταν βολεύει, αν όχι πηγαίνει επιπλέον φορά στο σούπερ μάρκετ.

Στο σπίτι μέσα δεν έχω μαζέψει ποτέ ούτε μία κάλτσα του γιατί ζούσε χρόνια μόνος και είναι πολύ τακτοποιημένος.

Ο γιος μου είναι 7 χρονών, διπλώνει τις πυζάμες του, βάζει τα λερωμένα του ρούχα στα άπλυτα, εννίοτε συμμαζεύει τα παιχνίδια του. Συνήθως χρειάζεται και η δική μου παρέμβαση αλλά δεν κάνω όλη τη δουλειά. Έχουμε μερικές πλαστικές θήκες από την ΙΚΕΑ που βοηθούν την κατάσταση.

Ειδικά για το ψωμί, το κόβω σε φέτες και το βάζω σε μία σακούλα μέσα σε ένα συρτάρι που είναι η θέση του, έτσι αποφεύγω να μαζεύω ψίχουλα άλλων, τα μαζεύω μία και καλή όταν το κόβω. :wink:

Παμ σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ που έχω ένα μωράκι που δεν κάνει ατα΄ξίες και που ακόμα δεν έχω γυρίσει στην δουλειά καθαρίζω όλη την μέρα. Αυτό το πράγμα δηλαδή είναι φοβερό....

Στο σπίτι μέσα δεν έχω μαζέψει ποτέ ούτε μία κάλτσα του γιατί ζούσε χρόνια μόνος και είναι πολύ τακτοποιημένος.

:wink:

Αυτό ήθελα και γω να προσέχει. Πραγματικά δεν με νοιάζει να ξεσκονίσω, να σκουπίσω, να σφουγγαρίσω αυτό που θέλω είναι ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΝΟΥΝ και να μη δημιουργουν ακαταστασία. Πήρα και γω γυναίκα 2 φορές τον μήνα για να μου κάνει ντουλάπια, πόρτες τα κλασικά ξέρετε, αυτά που δεν εχουμε χρόνο να τα κάνουμε.

Λοιπόν εχθες η συνάντηση δεν πήγε καλά. Υποστήριξε ότι ήδη κάνει πολλά (εντάξει παίρνει την μεγάλη κόρη από το σχολείο) ε και τι έγινε και γω παίρνω τα 2 μικρά από τον παιδικό. Και με λίγα λόγια μου είπε ότι έχω 3 παιδιά και δεν πειράζει αν το σπίτι είναι και λιγάκι ατακτοποίητο. Μεταξύ μας τώρα δεν είναι λιγάκι ατακτοποιήτο είναι βομβαρδισμένο.

Τι κρίμα που άφησα τα γάντια του box στο γραφείο εχθές!!!!!!!!!!!

Ο άντρας μιας φίλης μου της είπε με αγνή ειλικρίνεια "Μα αφού σε βοηθάω..." και εκείνη του απάντησε "Θέλεις να κάνεις εσύ τα πάντα και να σε βοηθάω εγώ;"...Καλό κουράγιο pam, λίγα χρόνια είναι και θα περάσουν. Πριν το καταλάβουμε τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα λείπουν όλη μέρα από κοντά μας. Ας προσπαθήσουμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και για όλα τα υπόλοιπα, ίσως θα πρέπει να ρίξουμε τα στάνταρ μας, για να μην τρελαθούμε και για να απολαύσουμε και λίγο την παιδική ηλικία των παιδιών μας. Ούτε εγώ το καταφέρνω πάντα, αλλά το παλεύω...

Ο άντρας μιας φίλης μου της είπε με αγνή ειλικρίνεια "Μα αφού σε βοηθάω..." και εκείνη του απάντησε "Θέλεις να κάνεις εσύ τα πάντα και να σε βοηθάω εγώ;"...Καλό κουράγιο pam, λίγα χρόνια είναι και θα περάσουν. Πριν το καταλάβουμε τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα λείπουν όλη μέρα από κοντά μας. Ας προσπαθήσουμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και για όλα τα υπόλοιπα, ίσως θα πρέπει να ρίξουμε τα στάνταρ μας, για να μην τρελαθούμε και για να απολαύσουμε και λίγο την παιδική ηλικία των παιδιών μας. Ούτε εγώ το καταφέρνω πάντα, αλλά το παλεύω...

Σωστή η φίλη......!!!!!!!!!!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Παμ, σαφώς μόνο και μόνο για να βοηθήσω σου ξαναγράφω, όπως σου είχα ξαναπεί, μίλησέ του με συγκεκριμένα πράγματα και μην θεωρήσεις τίποτα αυτονόητο...

Να, είδες ? Εκείνος θεωρεί ότι βοηθάει ήδη... Κάτσε και σκέψου, εσύ που τον ξέρεις 2 - 3 πράγματα που θα μπορούσε να κάνει και πές του τα.

Καταλαβαίνω την θέση σου (αν και ευτυχως δεν έχω και αυτό το πρόβλημα !), αλλά κάνε ότι μπορείς για το καλό της οικογενειάς σου αλλά και το δικό σου !

Πολύ σωστή η φίλη σου.

Δεν είναι όμως τόσο απλό νομίζω να ρίξουμε λίγο τα στάνταρ και να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Ένα ακατάστατο σπίτι δημιουργεί αμηχανία, τα παιδιά μαθαίνουν στην ακαταστασία και μπορεί να τη συνηθίσουν, εμποδίζει τη μητέρα στο να κάνει άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν, επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά της και της προκαλεί άγχος ούτως ή άλλως... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα..

Θά λεγα Pam μήπως γινόσουσουν λίγο πιο συγκεκριμένη και χωρίς περαιτέρω συζήτηση. Απλά του έλεγες π.χ. την ίδια στιγμή "... πάω να σιδερώσω εσύ μπορείς να φτιάξεις την κουζίνα...?" Λέω ένα παράδειγμα. Αυτό το θεωρώ κάτι δίκαιο. Λες να έχει πρόβλημα σε αυτό εκείνος?

Έτσι για την ιστορία, εμείς μοιραζόμαστες όλες τις δουλειές του σπιτιού. Αφού κάποιοι άντρες μπορούν να το κάνουν θά πρεπε, και μπορούν να το κάνουν όλοι... :roll:

Mαριλένα μου το είπες ήδη είναι όπως τους μάθεις και έχεις απόλυτο δίκιο.Αυτό ισχύει όχι μόνο στην οικογένεια αλλα και στην δουλειά. Λες δεν θα την ξαναπατήσω θα κάνω τη χαζή την επόμενη φορά. Όταν λοιπόν πέρασα από interview δήλωσα ξεκάθαρα ότι δεν θα εργάζομαι παραπάνω (το είχα δηλώσει και στον εαυτό μου). Σε πληροφορώ ότι μειωμένο ωράριο δεν έχω κάνει, το κανονικό μου τηρώ χωρίς υπερωρίες (πάντα απλήρωτες) και φυσικά δεν έκανα τελικά την χαζή και συνέχεια όλο και κάτι μου φορτώνουν. Ο άνθρωπος τελικά δεν αλλάζει.

Λοιπόν γυριζουμε ξανά στο θέμα συζύγου - μερικές φορές όταν οι άνθρωποι είναι απόλυτοι ή ξεροκέφαλοι ή πεισματάρηδες ή εγωιστές αγνοούν ή μάλλον καλύτερα δεν ακούν τι τους λες.

Αφήστε το σήμερα δεν είμαι σε καθόλου καλή διάθεση. Θέλω να τα αλλάξω όλα στη ζωή μου, σήμερα δεν είμαι καθόλου καλή παρέα...

Μήπως να πάω κανένα ταξιδάκι alone ? (Λέω εγώ τώρα.....)

Λοιπόν γυριζουμε ξανά στο θέμα συζύγου - μερικές φορές όταν οι άνθρωποι είναι απόλυτοι ή ξεροκέφαλοι ή πεισματάρηδες ή εγωιστές αγνοούν ή μάλλον καλύτερα δεν ακούν τι τους λες.

Αφήστε το σήμερα δεν είμαι σε καθόλου καλή διάθεση. Θέλω να τα αλλάξω όλα στη ζωή μου, σήμερα δεν είμαι καθόλου καλή παρέα...

Μήπως να πάω κανένα ταξιδάκι alone ? (Λέω εγώ τώρα.....)

Pam , είναι φυσικό κάπου , κάτι να πάει στραβά !!! Και λοιπόν;....πρέπει να αρχίσουμε να ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ τις ιδιοτροπίες τους...κέρασε όλους τους φίλους σας γιατί σου την σπάει να βλέπεις το σωληνάριο της οδοντόκρεμας πατημένο όπως να'ναι...κ ΄ανοιχτό!!!!

Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να το διασκεδάζουμε λίγο αλλίως τρελαθήκαμε.............

(Βέβαια εσύ είσαι ηρωίδα με 3 παιδιά κ τον συζ. στο σπίτι)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

ΑΧ PAM πως σε καταλαβαινω μια απο τα ιδια ερχετε απο την δουλεια ξαπλα στο κρεβατι με το τηλεκοντρολ και τον υπολογιστη αγκαλια δεν πα να κλαινε τα παιδια δεν πα να φωναζουν και τα νευρα μου τσαταλια αυτος στην κορμαρα του τι και αν τα λεω μου με το ομορφο τι και αν φωναζω σαν υστερικη αυτος τιποτα δεν αλλαζουν με τιποτα . Αν ερθεις στο σπιτι μου ουτε Βιετναμ δεν παει μπροστα του παιχνιδια, χαρτακια, μαρκαδορους ,ψιχουλα απο ψωμι μπισκοτα και ας εχω καθαρισει το πρωι και αε εχω σφουγγαρισει την κουζινα 5 φορες καλα λεω εγω οτι οι κουζινες εχουν καταρα να ειναι συνεχει ανω κατω. Α το γελιο του πραγματος ειναι οτι οταν καθαριζω μου λεει συνεχεια ελα στα πια εισαι κουρασμενη αυριο παλι :x:x:x του πετας την σφουγγαριστα η οχι [/img]

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Εγώ έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να αντιληφθούν το τί σημαίνει "καθαρό σπίτι". Νομίζουν ότι αν κάνουν δυο πράγματα, έχουν βοηθήσει αρκετά και ότι πλεον δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε αλλο. Εμένα ο άντρας μου καλός - χρυσός σε πολλά πράγματα (ασχολείται κυρίως με το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων και πλύσιμο και άπλωμα ρούχων) αλλά ως προς τα δικά του πράγματα είναι φοβερά ακατάστατος. Υπάρχουν παντού παπούτσια του και ρούχα του και όσο κι αν γκρινιάξω είναι συνέχεια με ένα "αααχχχχ δεν μπορώ είμαι πτώμα, είμαι όλη μέρα όρθιος.....". Λες κι εγώ δεν δουλεύω..... Ίδιες ώρες δουλευουμε, ίδιες ώρες κοιμόμαστε, το παιδί το έχω το απόγευμα ώς επί το πλείστον εγώ (άλλωστε μόνο με μένα κάθεται). Αλλά όπως λέει:"Εσύ είσαι νοικοκυρά....". Του έχω πει και γω κατά καιρούς να αλλάξουμε ρόλους και να κάνω εγώ αυτά που κάνει αυτός και αυτο΄ς ο,τι κάνω εγώ αλλά δεν θελει...

Κάποια στιγμή του είπα ότι θα σταματήσω να δουλεύω για να μπορώ να ασχοληθώ με το σπίτι και το παιδί και μόνο τότε κάτι έγινε..... Αλλά δεν κράτησε για πολύ...

Τελικά κανονίσαμε να παίρνουμε γυναίκα 2 φορές το μήνα για το σπίτι (γιατί θα αρχίσουν να φυτρώνουν χορταράκια από τη σκόνη).

Και να φανταστείς ότι ακόμα έχω μόνο ένα παιδί και ε΄ναι και αρκετά μικρό για να κάνει πολύ ακαταστασία. Φαντάζομαι στο μελλον τι έχει να γίνει.

sL7ap2.png

Έχω νέα!!!

Εχθές που γύρισα σπίτι προσπαθούσε να με καλμάρει, είχε μαζέψει την κουζίνα και μου μίλαγε γλυκά. Εγώ από την άλλη επειδή ήμουν φοβερά συγχησμένη του απαντούσα ψυχρά.

Το βράδυ που κοιμήθηκαν τα παιδιά συζητήσαμε και ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΙΟ. Μου είπε ότι θα προσπαθήσει από μέρους του γιατί βλέπει ότι είμαι πάρα πολύ αγχωμένη.

Λοιπόν σήμερα το πρωί ήθελα να τηγανίσω μερικά κεφτεδάκια στην μεγάλη για το ολοήμερο. Ευτυχώς το νινί ξύπνησε για γάλα στις 5;00 και έτσι δεν με καθυστέρησε, αλλά μόλις ετοιμαζόμουν να τηγανίσω ξύπνησε ο μικρός με μία γκρίνια, να κλωτσάει, να μη ξέρει τι θέλει, να με φωνάζει και έτσι ο άντρας μου τηγάνισε τα κεφτεδάκια.

Για να δούμε πόσο θα κρατήσει....περίπου 1-2 εβδομάδες το πολύ το υπολογίζω

Jean ετοίμασε βαλίτσα....

Pam αυτό όμως είναι πολύ ευχάριστο!! Αλλά μην προτρέχεις και το καταδικάζεις! Και αν κάνει σε λίγο καιρό ότι το ξεχνάει, θύμιζέ του το με γλυκό τρόπο... :wink: Οι άντρες θέλουν ταρακούνημα κάθε τόσο.

Πάντως χάρηκα :D

Λοιπον εναν κανονα που εμαθα απο την μαμα μου μιας και ο μπαμπας μου δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ απο δουλειες του σπιτιου ειναι να αλλαξουμε νοοτροπια μην λετε ποτε σε εναν αντρα θελω να με ΒΟΗΘΑΣ στις δουλειες του σπιτιου.ετσι απλα δεχεστε οτι ειναι δικη σας δουλεια.ΟΧΙ δεν θελετε να ΣαΣ κανει κατι θελετε να κανει οτι κανετε εσεις με τα παιδια ,το σπιτι, και οτιδηποτε πρεπει να γινει.θα τα κανετε μαζι.και δεν υπαρχει δεν ξερω να μαγειρευει η να σκουπιζει κανενας δεν το σπουδαζει αυτο.ουτε εσεις τα ξερατε.οπως το μαθατε εσεις θα τον μαθουν και εκεινοι και οσο για τα παιδια ε,αυτο ειναι κατι που πρεπει να το κανουν αν θελουν να ειναι κοντα τους,και να τους υπολογιζουν.μεσα απο την φροντιδα των παιδιων ερχετε και το δεσιμο και η ασφαλεια που νιωθουν τα παιδια για τους γονεις τους ειναι και αδικο και εγωιστικο να το κανουμε μονο οι μαμαδες.Αυτα δεν τα λεω για να ριξω λαδι στην φωτια μα για να το δουμε και λιγο διαφορετικα. :wink: δεν μας κανουν χαρη στον εαυτο τους κανουν :lol: