Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS ΕΧΩ ΖΑΧΑΡΟ Ή ΟΧΙ?

Recommended Posts

Καλημέρα εγκυούλες. Χτές έκανα την καμπύλη ζαχάρου και στο 0h έδειξε 77 και στην 1h έδειξε 141. Έκανα την γλυκόζη των 50. Πείτε μου τις τις εμπειρίες σας. Είναι ανεβασμένο ή όχι? Θα λυσσάξω μέχρι να περάσει η ώρα να πάρω τηλέφωνο τον γιατρό. Παίζει ρόλο που ανάμεσα στην εξέταση περπάτησα ανηφόρα, πήγα για ψώνια κλπ.?

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν θέλω να σε αγχώσω και να οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα. Εμένα ήταν 70στη 0H και 140 στην 1h αλλά με 100 γρ. γλυκόζης και η κοπέλα μου είπε να μην κάνω τίποτα απλά να καθίσω στην καρέκλα να περάσει η μια ώρα και ήπιες κινήσεις. Γενικά ξέρω ότι στους διαβητικούς η άσκηση και το περπάτημα πάιζουν ρόλο στην μέτρηση του ζαχάρου. Τώρα στην περίπτωσή σου δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη.

Σε λίγο θα μάθεις. Καλά αποτελέμσατα σου εύχομαι.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Zoitheodos, σ' αυτή την εξέταση δεν πρέπει να κάνεις τίποτα. Καθιστή ή ξαπλωμένη μέχρι να περάσει η ώρα. Θα έλεγα να πάρεις τηλ. το γιατρό σου κι αν είναι να την ξανακάνεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Άρα την έκαψες τη γλυκόζη, δηλαδή τζάμπα πήγε η εξέταση, δεν πρέπει να κουνιέσαι και πολύ, ποιος σε άφησε να φύγεις; :shock:

η πρώτη μέτρηση πρέπει να είναι μέχρι 95 η δεύτερη μέχρι 140 αν δεν κάνω λάθος, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γιατί δεν θυμάμαι καλά.

Παίζει ρόλο που ανάμεσα στην εξέταση περπάτησα ανηφόρα, πήγα για ψώνια κλπ.?
καλα,πώς σε αφησαν να φυγεις; δεν σου ειπαν τιποτα στο μικροβιολογικο; σιγουρα επηρεαστηκαν τα αποτελεσματα.Εγω ειχα κανει την καμπυλη με τρεις αιμοληψιες μετα τη χορηγηση γλυκοζης και την εβγαλα στο μικροβιολογικο.Πηρα κι ενα βιβλιαρακι μαζι,ε,περασε το πρωινο.

Διαφημίσεις

Αν έκανες τόση δραστηριότητα και πάλι έδειξε 140 με 50γρ γλυκόζης μόνο, σε βλέπω για δίαιτα από αύριο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να επαναλάβεις την εξέταση με πλήρη ακινησία. Καλή επιτυχία και μην αγχώνεσαι, γιατί το άγχος και η στεναχώρια ανεβάζουν το ζάχαρο!

Αν έκανες τόση δραστηριότητα και πάλι έδειξε 140 με 50γρ γλυκόζης μόνο, σε βλέπω για δίαιτα από αύριο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να επαναλάβεις την εξέταση με πλήρη ακινησία. Καλή επιτυχία και μην αγχώνεσαι, γιατί το άγχος και η στεναχώρια ανεβάζουν το ζάχαρο!

συμφωνώ.... ίσως και λίγο χειρότερα (μπορεί να σου δώσουν και λίγη ινσουλίνη) δε θέλω να σε αγχώσω αλλά η πρώτη μέτρηση είναι σούπερ αλλά η δεύτερη δεν είναι καθόλου καλή για τη ποσότητα γλυκόζης που σου χορήγησαν σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες, που ρίχνουν το σάκχαρο όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω. ʼρα αν ήσουν καθιστή ίσως η δεύτερη μέτρηση να ήταν 160 ή και περισσότερο, μίλα με τον γιατρό σου οπωσδήποτε πριν από τις γιορτές και μακριά από τα γλυκά.

• 2 weeks later...

Θα σου απαντησω εγω που το σπουδασα το σακχαρο στην εγκυμοσυνη αφου ο γιατρος μου ηταν υποχονδριος με αυτο και πολυ καλα εκανε.

Λοιπον το 1.40 με 50 γραμμαρια γλυκοζης ειναι αρκετα τσιμπημενο.

Αυτος βεβαια δεν ειναι λογος για να αγχωθεις γιατι θα σου ανεβασει περισσοτερο τις τιμες. Παρε ομως αμεσως το γιατρο σου τηλεφωνο και πεστου το. Οσο γρηγοροτερα το αντιμετωπισεις τοσο το καλυτερο.

Σε ποια εβδομαδα εισαι; Θα σου πω τι εγινε με εμενα. Στον τεταρτο μηνα βρεθηκε ανεβασμενο το σακχαρο νηστειας στις αιμματολογικες.

Εκανα την διωρη καμπυλη και ειχα μια τιμη οριακη και μια τσιμπημενη.

Ο γυναικολογος με παρεπεμψε αμεσως σε ενδοκρινολογο και διαβητολογο οι οποιοι μου εδωσαν διαιτα και μηχανακι μετρησης σακχαρου.

Μετραγα το σακχαρο νηστειας που δεν επρεπε να ειναι πανω απο 90, μαξιμουμ 90, κανονικες τιμες 70 - 75, και μια ωρα μετα το γευμα να μην ξεπερνα το 1.20 μαξιμουμ 1.30. Με τη διαιατα που μου εδωσαν δεν πηρα κανενα κιλο στην εγκυμοσυνη, αντιθετα εχασα 8 κιλα και γεννησα χωρις κανενα απολυτως προβλημα και χωρις ινσουλινη.

Οτι αλλο θελεις ρωτησε με ή στειλε μου π.μ Φιλια πολλα και μην αγχωνεσαι γιατι το αγχος ανεβαζει το σακχαρο.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .