Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπιμπερό μέχρι πότε;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εαν το κόψεις θα το κάνεις σταδιακά.

μπορεί να χρησιμοποιεί την ειδική κουπίτσα με τα χερούλια.

διαλέξτε μια απο ένα μαγαζί μαζι - να πεί εκείνος πιο θέλει.

δεν θα του πείς απο πρίν για ποιο λόγο είναι.θα του πείς ότι είναι εκπληξη. και αν θέλει μπορεί να την χρησιμοποιεί.

(το κάνεις να φαίνεται κάτι ιδιαίτερο έτσι)

όταν πάτε σπίτι τον ρωτάς αν θέλει να χρησιμοποιήσει την έκπληξη.

το καθαρίζεις και βάζεις μέσα, ότι του αρέσει, και του το δίνεις, να προσπαθήσει μόνο του να πιεί, δείχνεις και λίγο πως.

"αν θέλεις μπορείς να πίνεις κάποιες φορές την ημέρα απο εκεί το χυμό"

(ή κάτι άλλο που του αρέσει) "θέλεις?"

αν πεί όχι τότε λες

"εντάξει τότε θα το καθαρίσω και θα το βάλω στο ντουλάπι, και αν θες να το χρησιμοποιήσεις θα μου το πείς " μπορείς να λές

"θέλω την κόκκινη κούπα" - (αναλογα το χρώμα της) για να στη φέρω, εντάξει?

πολύ χαλαρά.

εάν υπάρχει και δευτερο μικρότερο αδερφάκι, ή είναι το μικρότερο αδερφάκι, τότε συχνά το μπιμπερο το χρησιμοποιούν για να δηλώσουν ότι θέλουν προσοχή και φροντίδα όπως όταν ήταν μικρότερα.

εαν υπάρχει κάτι τέτοιο δεν είναι καλό με τίποτα να τα πιέσετε,

αλλά μπορείτε να δείξετε ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν έχουν διάφορα προτερήματα

ένα απο αυτά είναι ότι διαλέγουν τι χρώμα κούπα θέλουν να τους πάρει η μαμά (ενώ το μικρό μωρό ή όταν ήταν πιο μικρός δεν μπορούσε να πεί τι θέλει) αλλά και άλλα πράγματα (βρείτε διάφορα).

έτσι ώστε να δουν τη θετική πλευρά του ότι μεγαλώνουν.

(η αρνητική πλευρά είναι ότι η εγγυτητα με τη μαμά δεν είναι πλεον αναγκαία, και πολλές φορές οι γονείς απομακρύνονται και λίγο, έχοντας την εντύπωση ότι τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν τους έχουν πια τόσο ανάγκη)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμεις το καναμε σε ολα (εκτος γαλα) οταν το ζητησε το παιδι. Ξεκινησαμε με καλαμακι το οποιο λατρευε και μετα σε ποτηρι. (ειδικα αυτα που πατας το κουμπακι και πεταγεται το καπακι τα προτιμουσε μονο και μονο γιατι τρελενοταν απο το τσακ).

Στο γαλα με την πιπιλα (στα 3 και κατι)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Νομίζω πως για να κόψεις το μπιμπερό θα πρεπει αρχικά να θέλει και το ίδιο το παιδί.

Το λέω αυτό γιατί η μεγάλη μου κόρη δεν το άφηνε με τίποτα. Όσες φορές δοκιμάσαμε να πιει το γάλα στο ποτήρι, στην κούπα ή με καλαμάκι δεν καταφέραμε τίποτα και τέλικα μετά από πολύ κόπο το σταματήσαμε στην Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Αλλά έπινε 1 λίτρο+ γάλα και το μείωσε στο μισό.

Είχα ακούσει πως με το μπιμπερό μπορεί να στραβώσουν τα δόντια της αλλά όλα καλά.

Αντιθέτως ο γιος μου σιχαινόταν το μπιμπερό και σταδιακά μείωνε το γάλα. Έτσι όταν αρχίσαμε το φρέσκο (περίπου 2 ετών) το βάλαμε στην κούπα με καλαμάκι και έτσι πίνουν άκομα και οι δυο.

.png.png.png

εμενα εδω και δυο μηνες περιπου το εχει κοψει τελειως ,

πινει η με καλαμακι η με το ποτηρι, η αληθεια ειναι οτι τα ποιο πολλα μπιμπερο τα εχει σπασει οποτε και εγω εξαφανισα τα υπολοιπα!!

Στην αρχη επινε αλλες φορες με μπιμπερο αλλες με το καλαμακι, τωρα θελει ποιο πολυ με το ποτηρι αλλα μονος του ,να μην κραταμε εμεις το ποτηρι καθολου..

Διαφημίσεις

Εγω ρωτησα την παιδιατρο τον προηγουμενο μηνα αν μπορω να αρχισω να του δινω εκπαιδευτικο ποτηρακι και μου ειπε βεβαια!!Του το εδινα σχεδον ενα μηνα αδειο να το παιζει και τωρα αρχισα να βαζω νερακι.Η αληθεια ειναι οτι πινει,αλλα ακομη δεν το κραταει καλα και του το κραταω εγω :roll: ΤΕλοσπαντων,πιστευω οτι σιγα-σιγα θα το συνηθισει,γι αυτο το ξεκινησα και νωρις-νωρις τουλαχιστον να πινει νερακι απο κει

bxBwp2.png EgDTp2.png

Για γάλα δεν έχω εμπειρία, πάντως νερό του έδωσα από την αρχή (γύρω στον 6ο μήνα) με το εκπαιδευτικό ποτηράκι και όχι με μπιμπερό.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Για γάλα δεν έχω εμπειρία, πάντως νερό του έδωσα από την αρχή (γύρω στον 6ο μήνα) με το εκπαιδευτικό ποτηράκι και όχι με μπιμπερό.

κι εγώ το ίδιο.στο μπιμπερό της πίνει αποκλειστικά γάλα.