Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέννα μες το καλοκαίρι

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, γεννάω στθς 18 με καισαρική.μ πΕ η γιατρός ότι δυστυχώς δεν πρέπει να έχω πιει νερό από τη προηγούμενη το βράδυ μέχρι κ μια δυο μέρες μετά το χειρουργείο έως ότου λειτουργήσει το πεπτικό σύστημα . Το προηγούμενο παιδάκι το γέννησε καταχείμωνο οπότε δεν Μ έλειψε τόσο πολύ το νερό. Οσες γεννησσατε μες τον καύσωνα πως αντεξατε χωρίς νερό??γτ πλέον πίνω μέχρι 3 λιτρα την μερα Σιν μέσα στη νύχτα

επίσης τι εννοεί να λειτουργήσει το πεπτικό σύστημα?? Να νιώσεις πείνα η να έχεις αέρια??κ επίσης τι θα γίνει αν τελικά πιει κπ νερό η φάει κάτι τη πρωτη μερα που υποτίθεται απαγορεύεται?? Είναι μες το πρωτόκολλο η μπορεί να κάνεις ζημια στο.πεπτικο σύστημα?

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Διαφημίσεις

Εγώ είχα γεννήσει καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι να μην είχα πιει νερό μετά τη γέννα, θυμάμαι κιόλας πόσο διψούσα κατά τον θηλασμό.

Στη θέση σου θα ρωτούσα τον γιατρό ώστε να γνωρίζω τι μπορώ να κάνω.

9 minutes ago, kotsifikos said:

Εγώ είχα γεννήσει καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι να μην είχα πιει νερό μετά τη γέννα, θυμάμαι κιόλας πόσο διψούσα κατά τον θηλασμό.

Στη θέση σου θα ρωτούσα τον γιατρό ώστε να γνωρίζω τι μπορώ να κάνω.

Είχες γεννήσει με καισαρική? διψούσες,τελικά σε άφησαν να πιεις εκείνη τη μέρα? Την ρώτησα κ Μ είπε ότι ούτε νερό μέχρι να λειτουργήσει το έντερο

Δεν ξέρω έχω απογοητευτεί..

1 hour ago, sweety** said:

Είχες γεννήσει με καισαρική? διψούσες,τελικά σε άφησαν να πιεις εκείνη τη μέρα? Την ρώτησα κ Μ είπε ότι ούτε νερό μέχρι να λειτουργήσει το έντερο

Δεν ξέρω έχω απογοητευτεί..

Ναι με καισαρική, μου είχε πει να πίνω λίγο- λίγο στην αρχή, με καλαμάκι.

21 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Καλησπέρα σας, γεννάω στθς 18 με καισαρική.μ πΕ η γιατρός ότι δυστυχώς δεν πρέπει να έχω πιει νερό από τη προηγούμενη το βράδυ μέχρι κ μια δυο μέρες μετά το χειρουργείο έως ότου λειτουργήσει το πεπτικό σύστημα . Το προηγούμενο παιδάκι το γέννησε καταχείμωνο οπότε δεν Μ έλειψε τόσο πολύ το νερό. Οσες γεννησσατε μες τον καύσωνα πως αντεξατε χωρίς νερό??γτ πλέον πίνω μέχρι 3 λιτρα την μερα Σιν μέσα στη νύχτα

επίσης τι εννοεί να λειτουργήσει το πεπτικό σύστημα?? Να νιώσεις πείνα η να έχεις αέρια??κ επίσης τι θα γίνει αν τελικά πιει κπ νερό η φάει κάτι τη πρωτη μερα που υποτίθεται απαγορεύεται?? Είναι μες το πρωτόκολλο η μπορεί να κάνεις ζημια στο.πεπτικο σύστημα?

Αυτό που θεωρείται σημαντικό μετά την καισαρική είναι να λειτουργήσει όχι το στομάχι αλλά το έντερο, το οποίο επηρεάζεται από το χειρουργείο. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά. Αυτό σημαίνει αέρια αλλά το κυριότερο κόπρανα. Στην πρώτη σου γέννα δε σε ρωτούσαν αν πήγες τουαλέτα; Εμένα από τη στιγμή που σηκώθηκα, με ρωτούσαν συνέχεια. Το πρώτο 24ωρο αν θυμάμαι καλά, είχα ορό. Οπότε ενυδατωνόμουν καλά χωρίς να πιω νερό. Μέχρι να συνέλθω από τη ραχιαία πλήρως είχα καθετήρα. Αλλά σίγουρα έφαγα ελαφρά από την πρώτη μέρα, αλλιώς τι τουαλέτα να πάω αφού πριν το χειρουργείο μου είχαν κάνει κλύσμα.

Διαφημίσεις

6 minutes ago, vtgian said:

Αυτό που θεωρείται σημαντικό μετά την καισαρική είναι να λειτουργήσει όχι το στομάχι αλλά το έντερο, το οποίο επηρεάζεται από το χειρουργείο. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά. Αυτό σημαίνει αέρια αλλά το κυριότερο κόπρανα. Στην πρώτη σου γέννα δε σε ρωτούσαν αν πήγες τουαλέτα; Εμένα από τη στιγμή που σηκώθηκα, με ρωτούσαν συνέχεια. Το πρώτο 24ωρο αν θυμάμαι καλά, είχα ορό. Οπότε ενυδατωνόμουν καλά χωρίς να πιω νερό. Μέχρι να συνέλθω από τη ραχιαία πλήρως είχα καθετήρα. Αλλά σίγουρα έφαγα ελαφρά από την πρώτη μέρα, αλλιώς τι τουαλέτα να πάω αφού πριν το χειρουργείο μου είχαν κάνει κλύσμα.

Με ρωτούσαν αν είχα αέρια αυτό.δλδ σε άφησαν να φας αλλά νερό δεν σε άφησαν να πιεις?είχες αέρια κ έτσι σ έδωσαν να φας από την πρώτη μέρα??

8 hours ago, Ilaeira said:

Την πρώτη μέρα τρως ελαφριά. Ο σκοπός είναι να το πάρεις με το μαλακό για να μην στουμπώσεις, να γεμίσει το έντερο σταδιακά και να μπορέσεις να πας τουαλέτα χωρίς να πιεστείς. Αφού ενεργηθείς μπορείς να φας ό,τι θέλεις. 

Θα κάνεις ολική νάρκωση τελικά; Στην ολική σου λένε να μην φας και να μην πιεις από πριν, γιατί φοβούνται για τυχόν αναρρόφηση όσο κοιμάσαι. Και μετά περιμένεις λίγες ώρες για να πιεις νερό επειδή μπορεί να σου έρθει αναγούλα λόγω της νάρκωσης. Θα έχεις τον ορό οπότε δεν θα διψάς έτσι κι αλλιώς, αλλά μπορείς να βρέχεις τα χείλη σου ή να πίνεις μικρές γουλιές. 

Είχα ραντεβού για καισαρική στις 2 το μεσημέρι, μου είχε πει η μαία "φάε καλό πρωινό κι έλα". Δέκα το πρωί εγώ φρικαρισμένη από το άγχος, λέει ο άντρας μου ας την ταΐσω να ηρεμήσει (πιάνει πάντα). Μου έφτιαξε μια ομελέτα με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο. Την κατεβάζω ολόκληρη, πάω στο νοσοκομείο πασιχαρής, με ετοιμάζουν, όλα καλά, κι έξω από το χειρουργείο με ρωτάει η αναισθησιολόγος τι έφαγα κι όταν ακούει την απάντηση της έρχεται κόλπος. 

"Καλά, ομελέτα με λουκάνικα βρήκες να φας;;!!"

"Η Σοφία μου είπε να φάω καλό πρωινό-"

(Η μαία, απελπισμένη) "Κανένα τοστ εννοούσα Ilaeira, όχι ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ!"

Μου έδωσαν ένα σφηνάκι με κάτι ξινό που θα επανέφερε λέει το στομάχι. Όλα καλά, τίποτα δεν έπαθα, ηθικό δίδαγμα: όταν σας λένε να φάτε καλά, να ρωτάτε πάντα πόσο καλά εννοούν, γιατί υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που θεωρούν το τοστ καλό πρωινό.

Καλημέρα! Επισκληριδιο θα κάνω.θελει την προηγούμενη να έχω φάει πολύ ελαφριά.φαγητο με σαλάτα το μεσημέρι κ ένα γιαούρτι το βράδυ μέχρι τις 9.νερο Μ είπε μέχρι τις 12.στις ,8 το πρωί θα ξεκινήσει θα ξεκινήσει το χειρουργείο.μετα Μ είπε πως αν δεν νιώσω αέρια δεν πρόκειται να φάω κ να πιω τπτ απολύτως.αλλα κ να νιώσω αέρια την πρώτη μερα επίσης ισχύει το τπτ.οσο για το νερό,κ στην προηγούμενη γέννα είχα νερό αλλά είχα σκάσει από την δίψα κ παρακαλούσα γ νερο.αλλα δεν ήταν τόσο έντονο γτ ήταν κ χειμωνας

Μιλησα με  μαία κ Μ είπε πως όλα αυτά δεν είναι σωστά.κ πώς μπορώ  να πιω νερό κανά 3,,ωρο μετά γουλια γουλια κ το βράδυ σούπα .αλλά δυστυχώς πρέπει να υποστω τις απαρχαιωμένες αυτές μεθόδους. Επίσης μ είπε πως θα μπορώ να σηκωθώ από το μεσημέρι αλλά τον ουροκαθετηρα θα τον βγάλει την επόμενη.εφοδον θα περπατω γτ να έχω καθετήρα? Στην προηγούμενη γεννησα αργά απόγευμα κ χαράματα της επόμενης εφόσον σηκώθηκα Μ τον έβγαλαν.τα ρωτάω όλα αυτά κ το μπορώ να απαιτήσω όχι λόγω γκρίνιας αλλά θέλω να επανέλθω οσο πιο γρήγορα να μην ταλαιπωρηθω παραπανω γτ μετά θα είμαι σπίτι μόνη Μ δύο παιδιά.ο άντρας Μ δουλεύει κ σχεδόν μετά την γέννα θα είναι εκτός πόλης.

Επεξεργάστηκαν by sweety**

6 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Καλημέρα! Επισκληριδιο θα κάνω.θελει την προηγούμενη να έχω φάει πολύ ελαφριά.φαγητο με σαλάτα το μεσημέρι κ ένα γιαούρτι το βράδυ μέχρι τις 9.νερο Μ είπε μέχρι τις 12.στις ,8 το πρωί θα ξεκινήσει θα ξεκινήσει το χειρουργείο.μετα Μ είπε πως αν δεν νιώσω αέρια δεν πρόκειται να φάω κ να πιω τπτ απολύτως.αλλα κ να νιώσω αέρια την πρώτη μερα επίσης ισχύει το τπτ.οσο για το νερό,κ στην προηγούμενη γέννα είχα νερό αλλά είχα σκάσει από την δίψα κ παρακαλούσα γ νερο.αλλα δεν ήταν τόσο έντονο γτ ήταν κ χειμωνας

Μιλησα με  μαία κ Μ είπε πως όλα αυτά δεν είναι σωστά.κ πώς μπορώ  να πιω νερό κανά 3,,ωρο μετά γουλια γουλια κ το βράδυ σούπα .αλλά δυστυχώς πρέπει να υποστω τις απαρχαιωμένες αυτές μεθόδους. Επίσης μ είπε πως θα μπορώ να σηκωθώ από το μεσημέρι αλλά τον ουροκαθετηρα θα τον βγάλει την επόμενη.εφοδον θα περπατω γτ να έχω καθετήρα? Στην προηγούμενη γεννησα αργά απόγευμα κ χαράματα της επόμενης εφόσον σηκώθηκα Μ τον έβγαλαν.τα ρωτάω όλα αυτά κ το μπορώ να απαιτήσω όχι λόγω γκρίνιας αλλά θέλω να επανέλθω οσο πιο γρήγορα να μην ταλαιπωρηθω παραπανω γτ μετά θα είμαι σπίτι μόνη Μ δύο παιδιά.ο άντρας Μ δουλεύει κ σχεδόν μετά την γέννα θα είναι εκτός πόλης.

στην πρωτη καισαρικη ειχα μπει με προκληση,οποτε ειχα φαει πρωινο κ μεχρι το βραδυ ειχα πιει γυρω στο 1λιτρο νερο κ μου εβαλαν κ ορο καποια στιγμη απογευμα-βραδακι

στην δευτερη ειχα φαει τελευταια φορα κατα τις 7 την προηγουμενη.κ απο την εισαγωγη λιγο πιο μετα κ μεχρι την αλλη μερα το πρωι μου ειπαν να πιω ενα μπουκαλακι.κ εναν ορο

μετα το χειρουργειο νομιζω εφαγα ελαφρια απο μεσημερι κ μετα,νερο δ ζητουσα γτ ειχα ορο την πρωτη μερα αλλα μπορουσα να βρεχω τα χειλη κ να πινω λιγες γουλιες

κ για τον ουροσυλλεκτη ισως θελουν να δουν ποσοτητα.αλλα εφοσον εισαι καλα,ζητα να στο βγαλουν

3 hours ago, vicky86 said:

στην πρωτη καισαρικη ειχα μπει με προκληση,οποτε ειχα φαει πρωινο κ μεχρι το βραδυ ειχα πιει γυρω στο 1λιτρο νερο κ μου εβαλαν κ ορο καποια στιγμη απογευμα-βραδακι

στην δευτερη ειχα φαει τελευταια φορα κατα τις 7 την προηγουμενη.κ απο την εισαγωγη λιγο πιο μετα κ μεχρι την αλλη μερα το πρωι μου ειπαν να πιω ενα μπουκαλακι.κ εναν ορο

μετα το χειρουργειο νομιζω εφαγα ελαφρια απο μεσημερι κ μετα,νερο δ ζητουσα γτ ειχα ορο την πρωτη μερα αλλα μπορουσα να βρεχω τα χειλη κ να πινω λιγες γουλιες

κ για τον ουροσυλλεκτη ισως θελουν να δουν ποσοτητα.αλλα εφοσον εισαι καλα,ζητα να στο βγαλουν

Άρα από ότι καταλαβαίνω γενικότερα είναι πολύ υπερβολική η γιατρός μ. Μ είπε νωρίτερα δεν θα το βγάλει γτ δεν θέλει να πιέζεται η κύστη Μ λεει από τα ούρα τι να πω...στην προηγούμενη γέννα Μ το.που σηκώθηκα Μ το έβγαλαν.ειχα κ κίνητρο την τουαλέτα γ να σηκωθω.ελεος δλδ.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...