Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aπό ύπνο, πώς τα πάτε??

Recommended Posts

Aν εξαιρέσω τους τελευταίους μήνες που λόγω του παιδιού δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια, γενικά είχα πολύ καλές σχέσεις με τον ύπνο.

Tα πηγαίναμε πολύ καλά τα δυό μας... :D

Γενικά κοιμάμαι ελαφριά, αλλά ποτέ δεν είχα προβλήματα αϋπνίας.

Iδίως τώρα με τη νέα εγκυμοσύνη, νυστάζω συνέχεια και είμαι σαν κοτόπουλο όλη μέρα. Φυσικά, δεν αντέχω να μείνω ξύπνια μετά τις 11:00 (το πολύ) το βράδυ, αλλά εδώ και μερικές μέρες ξυπνάω τη νύχτα και δε μπορώ να ξανακοιμηθώ.

Xθες το βράδυ ξύπνησα στις 4:00 χωρίς κανένα λόγο και δεν ξανακοιμήθηκα.

Όμως έτσι, δεν βγαίνει η μέρα με τίποτα! Kαι κυρίως με ένα μωρό να με περιμένει για παιχνίδια και αγκαλιές.

Eίναι ορμονικό? Θα μου περάσει ή θα το ρίξω στα υπνωτικά κάποια στιγμή πριν αρχίσω να καταρέω απ'την κούραση?

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

το ιδιο προβλημα ειχα και εγω.

Βεβαια ποτε δεν ειχα καλες σχεσεις με τον υπνο ,αλλα με την εγκυμοσυνη χειροτερεψαν πολυ τα πραγματα.απο τον 7 μηνα και μετα δεν κοιμομουν καθολου μα καθολου και την αλλη μερα πηγαινα στην δουλεια παραζαλισμενη.

Δεν ξερω που οφειλεται αυτο παντως οντως ειναι πολυ δυσκολο.

Υπομονη κοπελα μου..Υπομονη γενικως.............

Kορίτσια ντρέπομαι να σας πω ότι πρίν μείνω έγκυος είχα την δυνατότητα να κοιμηθώ για όσες ώρες ήθελα... Κάποια στιγμή συγκεκριμένα κοιμήθηκα 38 ώρες συνεχόμενες :oops::oops::oops: την έπεσα Παρασκευή απόγευμα και ξύπνησα Κυριακή πρωί. Οπως λοιπόν καταλαβαίνετε η σχέση μου με τον ύπνο ήταν κάτι παραπάνω απο απλά καλή.... Όταν όμως μου προέκυψε η εγκυμοσύνη απο τον 1ο κιόλας μήνα ταλαιπωρήθηκα με αυπνίες.... μέχρι και που γέννησα. Και όταν λέω αυπνίες εννοώ ΑΥΠΝΙΕΣ.... Κατάφερνε να με πάρει για 2 ωρίτσες ο ύπνος μετά απο 48ωρα αυπνίας... Ευτυχώς το παιδάκι μου όμως ήταν και αυτό ένα υπναράδικο μωρό και με το που γέννησα χόρτασα ύπνο...... :D:D:D:D

dev277pr___.png

Kορίτσια ντρέπομαι να σας πω ότι πρίν μείνω έγκυος είχα την δυνατότητα να κοιμηθώ για όσες ώρες ήθελα... Κάποια στιγμή συγκεκριμένα κοιμήθηκα 38 ώρες συνεχόμενες :oops::oops::oops: την έπεσα Παρασκευή απόγευμα και ξύπνησα Κυριακή πρωί. Οπως λοιπόν καταλαβαίνετε η σχέση μου με τον ύπνο ήταν κάτι παραπάνω απο απλά καλή....

Μπράβο βρε θηρίο!!! Και μένα η σχέση μου με τον ύπνο είναι από τις καλύτερες αλλά σε πιο φυσιολογικές καταστάσεις. Από τότε που γέννησα όμως μου λείπει ΠΟΛΥ.... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..... :cry::cry::cry:

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια. Εμένα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου είπε ο γιατρός να μην κοιμάμαι μπρούμητα (μόνο μπρούμητα ευχαριστιέμαι τον ύπνο) για να μην πεταχτεί η κοιλιά μου λέει ξαφνικά στον τρίτο μήνα. Χθές δεν άντεξα ήθελα να ξαπλώσω λίγο μπρούμητα και με πήρε αμέσως ο ύπνος. Πετάχτηκα 2:00 το βράδυ και από εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί είχα τύψεις που πίεζα το μωρό. Σκεφτόμουνα μήπως έπαθε και τίποτα που κοιμόμουν εγώ η αναίσθητη :oops: μπρούμητα και το πλάκωνα. Πάντος από την αρχή της εγκυμοσύνης δεν μπορώ να πώ ότι ευχαριστιέμαι τον ύπνο, διότι είχα πριν την εγκυμοσύνη συχνοουρία φανταστείτε τώρα τι γίνεται και είμαι μόνο 3 μηνών.... Τι θακάνω όταν πάω πιο πολύ μηνών!!! Μήπως θα πρέπει να εγκαταστηθώ με ένα ράτζο στην τουαλέτα!!!! :wink:

ένα μαξιλάρι απο αυτά τα μακρουλά, που είναι και για το θηλασμό, μπορείς να το βάζεις στο πλάι και να κοιμάσαι πλαγιομπρουμυτα - θα ακουμπάς πάνω σε αυτό το ένα πόδι, σαν να το αγκάλιαζες - και έτσι δεν θα πιέζεται η περιοχή. έχω δεί ότι βοηθάει και στους επόμενους μήνες όταν η κοιλιά μεγαλώνει κιόλας και θέλεις να κοιμηθείς έστω στο πλάι.

δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ακριβώς Μαρια Στυλιανάκη :lol:

Κι εγω ετσι κοιμομουν.Ειδικα στο τέλος οπου ειχα τεράστια κοιλια! Για να γυρίσω απο το ένα πλευρό στο άλλο χρειαζόμουν τη βοήθεια του συζύγου :oops::oops::oops:

920035f02d.png

Υπάρχει και ειδικό μαξιλάρι που ο τύπος του είναι (BIG V) και πραγματικά βοηθάει και στον ύπνο αλλά και όσες έχουν προβλήματα μέσης. Όμως η τιμή του στα μαγαζιά είναι αρκετά τσιμπημένη θα τολμούσα να πω αλλά αξίζει τα λεφτά του.

Φιλικά

Γιάννης

Και εγω το ίδιο πρόβλημα έχω με τον ύπνο. Έτρεμα στην ιδέα οτι θα μου απαγορέψει ο γιατρός μου τον ύπνο, δεν υπαρχει περίπτωση να μπορέσω να κοιμηθώ ποτέ αλλιώς. Ευτυχώς όμως μου είπε ότι όσο μπορώ να κοιμάμαι, όσο δηλ. μου το επιτρέπει το μέγεθος της κοιλιάς. Όταν πλέον μεγάλωσε η κοιλιά μου τόσο, σώθηκα με αυτά τα μαξιλάρια. Πήρα 2 για να μην μου χαλάσουν!!!!

Δοκιμάστε τα.

Διαφημίσεις

Παρόμοια προβλήματα και εγώ κυρίως με τη στάση του ύπνου και με το ότι δεν μπορώ να βολευτώ. Είμαι στην 16η εβδομάδα και η κοιλιά μου είναι πολύ μικρή. ΠΑρόλα αυτά η πλαϊνή στάση που πάντα με βόλευε τώρα τελευταία δεν με βολεύει γιατί νιώθω ότι πέφτει η κοιλιά μου δίπλα (ο άντρας μου με κοροϊδεύει και μου λέει τι θα λέω στον 9ο μήνα).

Επίσης, διάβασα και το σημείωσα να ρωτήσω το γιατρό μου όταν ξαναπάω ότι δεν ενδείκνυται ο ύπνος ανάσκελα γιατί το βάρος της μήτρας πιέζει μια κεντρική αρτηρία και τα όργανα που βρίσκονται από κάτω. Και τώρα εμένα αυτή η στάση με το ένα πόδι λυγισμένο στο πλάι βρίσκω να με βολεύει. Ξέρει κάποια από εσάς μια έγκυρη γνώμη για να δω τι θα κάνω μέχρι τέλη Οκτώβρη που θα ξαναδω το γιατρό;

A6s2p3.png

Ούτε κι εγώ μπορώ να κοιμηθώ εδώ και πολύ καιρό τώρα.

Στην αρχή είχα αγωνία για τα αποτελέσματα των τεστ και ξυπνούσα τη νύχτα.Μετά αγωνία πριν από κάθε επίσκεψη στο γιατρό.Τώρα πια φαίνεται πως καθιερώθηκε.Ξυπνάω κάθε νύχτα κατά τις 3.30-4.00,πηγαίνω στην τουαλέτα και μετά δεν ξανακοιμάμαι.Έχω δει όλα τα τηλεμαρκετινγκ αλλά ευτυχώς μερικές φορές πετυχαίνω και καμιά καλή ταινία.

Αν είμαι τυχερή μπορεί να με πάρει ο ύπνος κατα τις 7 το πρωί και για καμιά ώρα περίπου.Και δεν κοιμάμαι και τα μεσημέρια,που κάποτε τον μεσημεριανό ύπνο δεν τον έχανα με τίποτα.

Ούτε καφέ πίνω.

Κρίμα,τώρα που μπορούμε να είναι δύσκολο να κοιμόμαστε...

Εγω παλι κοιμομουν ανεκαθεν μπρουμητα και τωρα ενω κοιμαμαι στο πλαι αγκαλια με το μαξιλαρι για να παρκαρω κοιλια και ποδια κατα τη διαρκεια του υπνου μου ξεφευγει και κοιμαμαι μπρουμητα. Προσπαθω να το κοψω αλλα δεν το καταλαβαινω στον υπνο μου!

dev055pp___.png

Διαφημίσεις

τωρα το διαβασα αυτό και με ενδιαφερει πολύ. κι εγω προυμυτα κοιμάμαι, βέβαια είμαι στον 2ο μήνα ακόμα...

ΠΕΙΡΑΖΕΙ? το πλακώνω? αφού ακόμα είναι σαν φασολάκι... χιχι

ο γιατρος δεν μου έχει αναφέρει τίποτα για τιν ύπνο ακόμα...

1Iik.png

• 3 months later...

Kaλη εβδομαδα. Κοριτσια μου εχουν σπασει τα νευρα...Τον τελευταιο μηνα εχω προβλημα με τον υπνο.Ενω κοιμαμαι ευκολα ο υπνος μου διακοπτεται συνεχεια κ βλεπω εντονα ονειρα συν οτι λουζομαι στον ιδρωτα.

Το αποτελεσμα ειναι το πρωι να εχω τρελα νευρα και να θελω κανενα τριωρο να συνελθω.Αγχος γενικα δεν εχω αλλα εχει αρχισει να με κουραζει αυτη η κατασταση..Λετε να ειναι ορμονικο; Να το αναφερω στον γιατρο ;

jenny, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι συμπάσχω...Τις τελευταίες εβδομάδες ο ύπνος με πιάνει συχνά μετά τις 5 π.μ. , βλέπω διάφορα όνειρα με μωρά και ξυπνάω ιδρωμένη τουλάχιστον μία φορά τη νύχτα (ποιά νύχτα δηλαδή; Πρωί για την ακρίβεια)...γενικά ΚΑΘΟΛΟΥ καλός ο ύπνος. Το παρήγορο είναι ότι αναπληρώνω άσχετες ώρες. Δηλαδή μπορεί να κοιμηθώ μεσημέρι, απόγευμα...πλέον δεν με νοιάζει και όποτε αισθανθώ την ανάγκη και την ευκολία θα πέσω για έναν υπνάκο.

Τώρα εσύ είσαι και σχετικά αρχές ακόμα και έχεις δρόμο μπροστά σου. Κοίτα να μαζέψεις δυνάμεις! Δεν ξέρω αν και ο γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει, ίσως όμως σου δώσει μία εξήγηση. Δεν είναι κακό να του το πείς. Στην περίπτωσή μου πάντως το θέμα είναι πιστεύω κυρίως ψυχολογικό (ερωτήματα -σκέψεις γύρω από τον τοκετό, το μωρό..) και όχι τόσο ορμονικό. Λένε επίσης ότι καλό κάνει ένα γάλα με μέλι πριν τον ύπνο, ο περίπατος, το να αερίσεις καλά το δωμάτιο, ένα ζεστό ντουζάκι λίγο πρίν τον ύπνο...σε εμένα αυτά δεν πιάνουν όμως... :(

Συμπάσχω!!! εδώ και 2 εβδομάδες κοιμάμαι και βλέπω όνειρα που με ταράζουν ενώ συνήθως δεν έβλεπα ή δεν τα θυμόμουν. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει ύπνος ή κοιμάμαι με αγχος. Αν είχα αγχος ίσως να μην κοιμόμουν και καθόλου, αντίθετα με το που θα ξαπλώσω αμέσως με παίρνει ο ύπνος. Τι να πώ?? καλύτερα να κοιμάμαι μέρα παρά νυχτα..... γιατι οι νύχτες ειναι εφιαλτικές!

καλημερα κοριτσια...

νομιζω οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο....

εγω σε ολη σχεδον την εγκυμοσυνη μου δεν ηθελα να ξαπλωνω και να με παρει ο υπνος!ειδικα απο τον 7ο μηνα και μετα!!! :cry:

χαλια!!!

και φυσικα ενοιωθα πολυ κουρασμενη!

νομιζω οτι ειναι το αγχος της μανουλας να πανε ολα καλα και να να ειναι καλα το μωρακι της....ετσι νομιζω....

ετσι ενοιωθα κι εγω.......

και φυσικα αφου δεν κοιμομουν στην εγκυμοσυνη .....''εβγαλα'' και 2 ξενυχτηδες αντρες!!!

ας προσεχα!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Κάθε βράδυ βλέπω όνειρα. Πολύ ζωντανά και συνήθως δεν είναι ευχάριστα... Στην αρχή της εγκυμοσύνης πάντως κοιμόμουν πολύ. Τελευταία ξυπνάω κατά τη διάρκεια της νύχτας και παλεύω γύρω στις δύο ώρες για να ξανακοιμηθώ...

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον ύπνο, είναι η αλλαγή στάσης, γιατί πονάει η πλάτη μου. Κάποιες φορές δεν με βολεύει ΚΑΜΙΑ στάση, ενώ συχνά ξυπνάω ανάσκελα και με πιάνουν τύψεις...

το θέμα συχνοουρία επίσης είναι κάτι που χαλάει τον ύπνο μου, αν και τώρα τελευταία σηκώνομαι μόνο κανα δυο φορές.

Εφιάλτες ακόμα σπανίως βλέπω.

Εσύ Jenny δεν είναι πολύ νωρίς να βασανίζεσαι έτσι με τον ύπνο???

Κρίμα είναι από τώρα...

Προσπάθησε όσο γίνεται να μη βασανίζεις τον εαυτό σου με άσχημα πράγματα, και να κάνεις κάτι ευχάριστο πριν ξαπλώσεις.

Ακου λίγο μουσική , ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, διάβασε κάτι, δες φωτογραφίες με όμορφα μωράκια....

1Iik.png

Kι γω άρχισα κάθε βράδυ να βλέπω διάφορα άσχημα όνειρα.Χτες βράδυ είδα το μωρό μου,ότι μόλις το είχα γεννήσει κ ήθελα να πάω σπίτι αλλά τελικά έμεινα στην κλινική.Κ μόλις ανέβηκα στο δωμάτιο είδα ότι μας είχαν κλέψει!

Γιατί βλέπω όλο μωρά στον ύπνο μου?Ειναι "προφητικό" για το δικό μου το νινί?