Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διπλό όνομα στη βάπτιση - ένα στο ληξιαρχείο.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω το εξής : Γίνεται στη βάφτιση να δώσουμε δύο ονόματα και κατά την διαδικασία της ονοματοδοσιας μέσω gov να καταχωρίσουμε μόνο το ένα; 

Διαφημίσεις

18 hours ago, Triliza33 said:

Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω το εξής : Γίνεται στη βάφτιση να δώσουμε δύο ονόματα και κατά την διαδικασία της ονοματοδοσιας μέσω gov να καταχωρίσουμε μόνο το ένα; 

Ό,τι θες μπορείς να πεις στη βάπτιση. Καμία ισχύ δεν έχει από μόνη της για το όνομα. Και στη δική μου βάπτιση 2 ονόματα είπαν και το δεύτερο δεν υπάρχει πουθενά. 

• Like 1

20 ώρες πρίν, Triliza33 είπε:

Ναι 

Κράτα το

Κράτα το

Αν ο παπας γράψει στο χαρτί της βάφτισης και τα δύο και πάτε στο ληξιαρχείο με αυτό το χαρτί, δεν γίνεται.

Αν δεν προσκομίσετε ποτέ αυτό το χαρτί στο ληξιαρχείο (δηλαδη δεν δηλώσετε το θρήσκευμα, μόνο το όνομα) γίνεται.

Το να πει προφορικά δύο αλλά στο χαρτί να γράψει ένα κανονικά απαγορεύεται αλλά μπορεί να υπάρχουν ακόμα παπάδες που το κάνουν. Τυπικά αν πει δύο πρέπει να γράψει δύο, οπότε το να δηλωθεί μετά μόνο το ένα γίνεται μόνο αποφεύγοντας να δώσετε το χαρτί της βάφτισης στο ληξιαρχείο.

Αν κάνετε πρωτα την ονοματοδοσία νομίζω πως ο παπάς πρέπει να πει ό,τι έχει δηλωθεί, οπότε δεν μπορεί να πει το δεύτερο αλλά πάλι μπορεί να υπάρχουν παπάδες που το κάνουν. Σίγουρα δεν μπορεί να το γράψει και να πάτε μετα το χαρτί στο ληξιαρχείο για να δηλώσετε θρήσκευμα, γιατί θα φαίνεται σαν άλλο πρόσωπο από αυτό στο οποίο είχε γίνει η ονοματοδοσία εξ αρχης.

Μπορείς να πεις δυο ονοματα στην εκκλησία για να ακουστούν αλλά θα πεις στον παπά και στο νονο που θα υπογράψει να γράφει ΜΟΝΟ το ένα!!και με αυτό το χαρτί θα το δηλώσεις στο ληξιαρχείο..αν ο παπάς γράψει και τα δύο ονόματα στο χαρτί της βάπτισης θα γράφουν και τα δύο οπωσδήποτε στο ληξιαρχείο!! Όπωτε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πεις στον παπά ότι θέλεις να ακουστούν δύο ονόματα μέσα στην εκκλησία αλλά θα γράψει μόνο το ένα ,αυτό που θες

• Thank you! 1

Διαφημίσεις

Κανονικά αυτό απαγορεύεται όμως. Μπορεί να μην το δεχτεί. Το είχα δει στο σάιτ ή της Αρχιεπισκοπής ή της Μητρόπολής μας και μάλιστα έγραφε ότι πλέον οι βαφτίσεις βιντεοσκοπουνται κι έτσι ο παπάς μπορεί να μπλέξει αν το κάνει. Το θυμάμαι 100% γιατί μου είχε κάνει εντύπωση αυτό με τη βιντεοσκόπηση!

• Like 1
  • Confused 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Έχω σκοπό μετά τη βάφτιση να κάνω τη δήλωση ηλεκτρονικά,οπότε θα γίνει πρώτα η ονοματοδοσια. Και θα επιχειρήσω σε δεύτερο χρόνο να δηλώσω κ τη βάφτιση.Είναι σίγουρο ότι θα απορριφθεί, αν γράφει κ το δεύτερο όνομα? Τώρα για τον παπα δεν ξέρω αν θα δεχτεί,γιατί ακούω ότι πολλοι δεν το κάνουν. Θέλω να ακουστεί μόνο στην εκκλησία το δεύτερο και ποτε ξανά 😅

• 1 month later...

Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα, να ενημερώσω ότι γίνεται να βαπτιστεί το παιδί με 2 ονόματα κ στην ταυτότητα (ονοματοδοσια) να γράφει μόνο το ένα. Η διαδικασία γίνεται μέσω gov και σε πρώτη φάση γίνεται η ονοματοδοσια οπου δηλώνεις το όνομα που θέλεις και στη συνέχεια αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία κάνεις κ τη δήλωση βάπτισης, που είναι καθαρά για την κτήση θρησκευματος, το "κράτος" δεν το ενδιαφέρει τι γράφει στο δοθεν όνομα. Στη δική μας περίπτωση που ο παπάς έγραψε και τα 2 ονόματα, το χαρτί έγινε κανονικά δεκτό από τον ληξιαρχο.