Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συνεχόμενες ιωσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.ειμαι 17 εβδομάδων έγκυος.απο τα Χριστούγεννα κ μετά είμαι συνεχώς άρρωστη με κπ ίωση.δν μπορώ να το αποφύγω γτ ο μικρός μου γιος πάει σχολείο.αυτη τη στιγμή ειμαι με αντιβίωση και εισπνεόμενα μπας κ σταματήσει ο βήχας που μου έχει δημιουργησει ακόμα περισσότερες συσπασεις από ότι είχα.να πω ότι γενικότερα πριν την εγκυμοσύνη δεν κολλούσα τόσο εύκολα.επισης μόλις έμαθα ότι προχθές ήρθα και σε επαφή με κρουσμα κορονοιος και τρέμω...δεν ξέρω τι να κάνω..είμαι πολύ ταλαιπωρημένη από την αρχή της εγκυμοσύνης με εμμετους κτλ που ακόμα δεν σταματούν.φοβαμαι.οτι με τόσες απανωτές ιώσεις αποβάλλω?? Πείτε Μ κάτι κπ εμπειρια...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! Έχω απαντήσει σχετικά και σε άλλο topic σχετικό με ιώσεις που postάρατε.

Όντας έγκυος περάσαμε το καλοκαίρι οικογενειακώς covid. Και από τέλη Σεπτεμβρίου έως και που γέννησα, περίπου 3μήνες, ήμουν συνεχώς με συμπτώματα ίωσης. Όχι στην ίδια ένταση συνεχώς. Με εξάρσεις και υφέσεις. Αλλά, ναι... συνεχώς με συμπτώματα. Από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου ήταν το τελευταίο 3μηνο της εγκυμοσύνης όπου ήμουν συχνά πυκνά με παροξυσμικό βήχα. Μέρες ολόκληρες και εβδομάδες ολόκληρες με βήχα. Άλλοτε όλη μέρα. Άλλοτε το βράδυ όπου δεν μπορούσα να κοιμηθώ (ούτως ή άλλως λόγω κύησης είχα δυσκολία στον ύπνο, με τον βήχα ήρθε κι έδεσε, μιλάμε για απίστευτη κούραση). Πονούσε όλο το σώμα μου. Και η κοιλιά μου τρανταζόταν ολημερίς κι ολονυχτίς που λέμε. Δεν χαιρόμουν τα παιδιά μου, τον άντρα μου, δεν μπορούσα να κανω τις δουλειές μου, να πάω μια βόλτα, δεν απολάμβανα τίποτα, δεν με ανακούφιζε τίποτα (μόνο το ζεστό ντουζ, αλλά δεν γίνόταν να εγκατασταθώ στην ντουζιέρα 24 ώρες το 24ωρο με άπειρο ζεστο νερό αν και το ήθελα). Πραγματικά από τον βήχα ήμουν σε μια μόνιμη ταλαιπωρία και μιζέρια.

 

Πήρα 4 γνώμες ιατρικές και αντίστοιχες οδηγίες για αγωγή. Τα συμπεράσματα μου ήταν:

- Όταν δε νιώθεις καλά ζητά άμεσα ιατρική υποστήριξη από τον γυναικολόγο σου και την αντίστοιχη των συμπτωμάτων ειδικότητα (παθολόγος, πνευμονολόγος, κα). Μην κάθεσαι να υποφέρεις αδιαμαρτήρητα.

- Η αγωγή θέλει κάποιο χρόνο για να δράσει. Δεν θα λύσει δια μαγείας το πρόβλημα από το πρώτο λεπτό. Οπότε για αυτό θα πρέπει κι άμεσα να πάρουμε ιατρική υποστήριξη και να μην περιμένουμε να φτάσουμε στο αμήν. Επίσης είναι πιθανό η αγωγή που προτείνει ο x ιατρός να μην δουλέψει και να χρειαστεί να σε επαναξιολογήσει ή να πάρεις κι άλλη γνώμη από άλλον. 

 

Εγώ ηρέμησα όταν γέννησα. Εικάζω πως σε εμένα κατά την κύηση είχε ενεργοποιηθεί κάποιου είδους ευπάθεια που με έκανε επιρρεπή σε διάφορους ιούς-παράγοντες που κανονικά δεν θα με επηρέαζαν σε τέτοιο βαθμό - σαν αλλεργική ασθματική κατάσταση κύησης (συμφώνησε κι ο πνευμονολόγος). 

Στα θετικά, ο γυναικολόγος μου ήταν παρόν, μου απαντούσε άμεσα (τον ρωτούσα για τις διαφορές αγωγές που συστήναν οι άλλοι ιατροί και του έστελνα τα άγχη μου για το μωρό που είχε γίνει μαρέγκα από το βήξε βήξε βήξεις και πάλι βήξε κοκ κι εγώ σαν έσενα σκεφτόμουν ώρες ώρες, έλεγα δε μπορεί θα γεννήσω πρόωρα με τόσο βήχα) και ήταν πολύ καθησυχαστικός (cool σε βαθμό που σχεδόν με εκνεύριζε μέσα στην αυτολύπηση μου). Και μάλλον κάτι ήξερε που μου έλεγε "Μην ανησυχείς. Εσύ ταλαιπωρήσαι, το μωρό δεν παθαίνει κάτι". Όλα πήγαν καλά. Είναι όπως φαίνεται ένα απολύτως φυσιολογικό μωράκι.

 

Αυτά από εμένα. Αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι βιώνεις με τις ιώσεις. Υ-πο-μο-νή. Κι επειδή σαν να καταλαβαίνω ότι είσαι γενικότερα στρεσσαρισμένη αυτή την περίοδο, θα σου έλεγα να χαλαρώσεις όσο μπορείς, να μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου με τους κοντινούς σου ανθρώπους και τον ιατρό σου. Και να προσπαθήσεις να δεις πιο δυναμικά, με αυτοπεποίθηση, ψύχραιμα κι αισιόδοξα την όλη περίοδο της εγκυμοσύνης σου.

Περαστικά! Με υγεία!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...