Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ταπετσαρια ξυλου...

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι μητέρες και πατέρες ενωμένοι...χαχαχαχα

Σας παρακαλώ για τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα.

Θέλω να 'ντύσω' 2 έπιπλα και πιο συγκεκριμένα τις πόρτες τους και τα συρτάρια τους με ταπετσαράι ξύλου σε παιδικό σχέδιο.

Όσο και αν έψαξα στο Net το μόνο που βρήκα ήταν ταπετσαρίες υφασμάτινες για έπιπλα, όμως αυτό που εγώ θέλω είναι όπως βάζουμε ταπετσαρία με παιδικά σχέδια στον τοίχο κάτι παρόμοιο για έπιπλο.

Μήπως τυγχάνει να γνωρίζει καμία/κανένας κάποιο κατάστημα κατά προτίμηση Θεσσαλονίκη που να μπορεί να με βοηθήσει στις 'ορέξεις' μου...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλικά

Χρήστος

1cNP.jpg.png

Διαφημίσεις

σου είπε κάποιος ότι υπάρχει τέτοια ειδική για ξύλο?

? εγώ δεν έχω ξαναακούσει ότι υπάρχει χάρτινη, για ξύλο.

εννοείς μπορντούρες? τα ρολά αυτά που απλώνεις στο τοίχο και έχουν σχεδιάκια?

αυτά μια χαρά μπορείς να τα κολλήσεις στο ξύλλο αλλά θελει ενα ειδικό διαφανές σαν χρώμα, η ξυλόκολλα φεύγει με το νερό δηλαδή θέλεις μια πολύ καλής ποιότητα ξυλόκολλα που δεν φεύγει με το νερό.

αυτή είναι η PONAL και την έχω δεί και στην Ελλάδα.

είναι σούπερ για αυτή τη δουλειά, την περνάς απο πάνω και το αδιαβροχοποιεί το χαρτί της μπορντούρας. (οποιοδήποτε χαρτί).

(είναι υδατοδιαλυτή). την διαλύεις ελάχιστα με νερό για να απλώνεται πιο εύκολα.

θέλεις να το ντύσεις εντελώς , είναι χάλια το ξύλο ή είναι σχετικά οκ κια θέλεις απλώς χρώμα?

αν είναι το δεύτερο, πιο εύκολα θα σε βολέψουν κάποια στένσιλ που βρίσκεις σε βιβλιoπωλεία ή στο art n hobby...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου... τωρα τι ακριβως ειναι αυτο που ζηταω και αν γινεται ειναι αλλη υποθεση.

Αυτο που ζηταω ειναι να 'ντυσω' τις πορτες απο την ντουλαπα με λευκο χρωμα και με σχεδιακια μεσα σε αυτο...

αυτα τα stencil που ειδα στο site της art n hobby ... τι ακριβως ειναι? δεν καταλαβα... ετοιμα σχεδιακια ή εσυ τα βαφεις...

Ευχαριστω και παλι

Χρηστος

1cNP.jpg.png

είναι θέμα λειτουργικό δηλαδή εάν βάλεις κάτι πάνω στο ξύλο της πόρτας, δεν θα κλείνει

(ή το συρτάρι)

για αυτό σε αυτά τα πράγματα που έχουν μηχανικά μέρη μόνο να τα βάψεις μπορείς, εξωτερικά.

οπότε περνάς ένα δύο χέρια άσπρο αφού το περάσεις με λίγο γυαλόχαρτο.

(βάφεται ελπίζω το ξύλο ε? αν είναι μελαμίνη ξέχνα το)

μετά αγοράζεις τα στένσιλ

ή, κάνεις χεράκια με την βοήθεια του παιδιού σου ( βουτάς τα χέρια του στο χρώμα και τα τυπώνεις ) ( χρώμα υδατοδιαλυτό, ακρυλικό)

(τα σκουπίζεις μετά πολύ καλά εννοείται)

περνάς μετά ένα διαφανές χέρι (υδατοδιαλυτό και αυτό).

τα στένσιλ είναι ένα πλαστικό πράγμα, που το τοποθετείς στην επιφάνεια που θέλεις, χρησιμοποιείς ένα σφουγγαράκι ή ειδικό πινέλο και βάφεις εκεί που είναι οι τρύπες του στένσιλ. έτσι δημιουργείται πολύ ευκολα το σχέδιο που θέλεις, πολλές φορές. (κάνεις εύκολα μπορντούρες πχ)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.