Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαρύτατες οι ποινές για παιδική πορνογραφία και ...

Recommended Posts

Πολύ αυστηρότερο αλλά και αποτελεσματικότερο γίνεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει το παθολογικό φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας, καθώς επίσης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης των παιδιών, μετά τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσέλαβε τα τελευταία χρόνια.

Ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης καταθέτει νομοσχέδιο που αυστηροποιεί το ποινικό οπλοστάσιο με πολυετείς καθείρξεις, ποινικοποιεί την προσέλκυση παιδιών για σεξουαλικούς λόγους («grooming») μέσω Διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων, προβλέπει δίκες-εξπρές και προστασία μαρτύρων, καταχωρίζει σε ειδική βάση δεδομένων της Αστυνομίας στοιχεία DNA των αμετάκλητα καταδικασμένων για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Σε συμμόρφωση προς τη σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί πέρυσι στο Λανζαρότε της Ισπανίας, το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για εκπόνηση προγραμμάτων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα εκπαιδεύσουν στη σχετική θεματολογία, καθιερώνοντας προγράμματα ενημέρωσης και προστασίας των παιδιών που θα γίνουν στα σχολεία.

Παράλληλα επιτρέπεται σε μια σειρά επαγγελματιών που δεσμεύονται από επαγγελματικό καθήκον εχεμύθειας (όπως ιατροί, ψυχίατροι, δικηγόροι) να υποβάλλουν αναφορές στις αρμόδιες Αρχές, όταν αντιλαμβάνονται στοιχεία πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης παιδιών.

Οσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται για τέτοιες πράξεις απαγορεύεται να ασκήσουν οποιοδήποτε επάγγελμα τους φέρνει σε επαφή με παιδιά, ενώ στις εγκληματολογικές υπηρεσίες θα κρατούνται στοιχεία ταυτότητας και γενετικού προφίλ (DNA) όλων των αμετάκλητα καταδικασμένων.

Σε περίπτωση που ο δράστης αποφυλακίζεται ή παίρνει άδεια από τις φυλακές θα ειδοποιείται υποχρεωτικά η οικογένεια του θύματος. Η πρωτοβάθμια δίκη θα γίνεται το πολύ σε 6 μήνες από την παραπομπή των κατηγορουμένων και σε δεύτερο βαθμό το πολύ σε 4 μήνες από την άσκηση της έφεσης.

Στη λήψη προστατευτικών μέτρων και παροχής βοήθειας προς τα θύματα, προβλέπεται γραμμή άμεσης βοήθειας μέσω τηλεφώνου, Διαδικτύου κ.λπ., αλλά και συνδρομή για τη σωματική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των παιδιών θυμάτων, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα.

Στο ποινικό οπλοστάσιο προβλέπεται φυλάκιση 2 έως 5 ετών για όποιον ενήλικο αποκτά μέσω Διαδικτύου (ή με άλλο μέσο επικοινωνίας) επαφή με ανήλικο μικρότερο των 15 ετών και με χειρονομίες ή προτάσεις ασελγείς προσβάλλει την αξιοπρέπειά του στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του.

Ποινή κάθειρξης 10 έως 20 ετών αντιμετωπίζει ο δράστης του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια, όταν ο παθών είναι ανήλικος.

Στο έγκλημα της πορνογραφίας, αυξάνεται από τα 10 στα 15 έτη το ηλικιακό όριο του θύματος, όταν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή, προκειμένου να υπάρξουν μεγαλύτερη αποτροπή από τη διάπραξη του αδικήματος και προστασία σε μεγαλύτερο φάσμα ηλικιών.

Για πρώτη φορά ποινικοποιείται η σεξουαλική προσέλκυση παιδιών μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (Διαδίκτυο, κινητά, που χρησιμοποιούνται πολύ από τα παιδιά) και προβλέπονται ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Με φυλάκιση 2-5 ετών τιμωρείται όποιος εξωθεί ανήλικο μικρότερο των 15 ετών να παρίσταται σε ασελγή μεταξύ άλλων πράξη, ενώ προβλέπεται ότι δεν τιμωρούνται οι ασελγείς πράξεις μεταξύ ανηλίκων κάτω των 15 ετών, εκτός εάν η μεταξύ τους διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των 3 ετών, οπότε επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1884799

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Όντως φαίνεται πιό αυστηρό τώρα, ευχαριστούμε gavrias για την ενημέρωση...

Το καλύτερο επίσης θα ήταν τα ΜΜΕ να μην κρύβουν τα πρόσωπά

τους και να τα βλέπουμε για να ξέρουμε και για ποιούς πρόκειται.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Όντως φαίνεται πιό αυστηρό τώρα, ευχαριστούμε gavrias για την ενημέρωση...

Το καλύτερο επίσης θα ήταν τα ΜΜΕ να μην κρύβουν τα πρόσωπά

τους και να τα βλέπουμε για να ξέρουμε και για ποιούς πρόκειται.

Συμφωνώ...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Εάν και το βελτίωσαν, θα ήμουν ευχαριστημένη με το ΙΣΟΒΙΑ!

Kαι'γω επισης!!!

Εγώ όχι...γιατί η αρρώστια της φύσης και της ψυχολογίας τους δεν θα εξαντληθεί έτσι...απλά πιστεύω πώς θα έπρεπε σε αυτούς που ασελγούν σε αυτές τις ψυχούλες να τους αφαιρούσαν κάτι με εγχείρηση σαν τιμωρία και παραδειγματισμό. Ξέρω οτι είναι σκληρό αλλά....

Ωραία όλα αυτά αλλά κατά πόσο θα τηρούνται και κάτα πόσο ο καθένας θα μπορεί να "ξεγληστρίσει" από το νόμο δεν ξέρω..

Θετική πρόοδος πάντως για την τιμωρία της παιδικής πορνογραφίας αλλά όχι η καλύτερη δυνατή.Η λιγότερη ποινή που θα μπορούσε να αποδοθεί είναι ισόβεια φυλάκιση..

Γιατί ας φανταστούμε τους γονείς του κάθε άτυχου παιδιού που έπεσε θύμα παιδικής πορνογραφίας να ενημερώνονται οτι ο παιδεραστής του παιδιού τους βγήκε έξω με άδεια ή το χειρότερο αποφυλακίστηκε?????

Σε περίπτωση που ο δράστης αποφυλακίζεται ή παίρνει άδεια από τις φυλακές θα ειδοποιείται υποχρεωτικά η οικογένεια του θύματος.

Είναι σα να τους λένε είναι όλος δικός σας πλέον...πάρτε το νόμο στα χέρια σας!Προκλητικό το λέω αλλά έτσι μου φάνηκε....Εξοργιστικό και προκλητικό συνάμα!!!

Gavrias ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

αυτό το είδατε?

Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου παιδόφιλο

12 Δεκεμβρίου 2008, 09:34

Το θύμα βρέθηκε νεκρό, άγρια μαχαιρωμένο στο τροχόσπιτο όπου διέμενε σε προάστιο του Λονδίνου. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 52χρονο παιδόφιλο, ο οποίος είχε μπει για κάποιο διάστημα στη φυλακή γιατί καταδικάστηκε για βιασμό μαθήτριας 13 ετών το 2001. Είχε βγει από τη φυλακή δύο χρόνια αργότερα.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας έφερε τραύματα και στα γεννητικά του όργανα και βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος γυμνός και κατακρεουργημένος.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει λεπτομέρειες για κάποιον ύποπτο για τη δολοφονία και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από όποιον ξέρει κάτι να ενημερώσει τις αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Sun, το θύμα φέρεται να έχει σκοτωθεί από ομάδα ανθρώπων που φώναζε «Πέθανε, παιδεραστή, πέθανε». Πρόσφατα σε μία παμπ είχε κατηγορηθεί ότι επιτέθηκε σε ένα δίχρονο κοριτσάκι.

zougla.gr

Δε χαλάστηκα καθόλου για να ειμαι ειλικρινής!!! Φυλακιστηκε για 2 μονο χρονια τον βγαλανε και ξαναεκανε τα ιδια!!

rQGhp3.png

Kαι'γω επισης!!!

Και γω το ίδιο πιστεύω.

Ευχαριστώ gavrias για την ενημέρωση.

Grow up and get a life!

αυτό το είδατε?

Το θύμα βρέθηκε νεκρό, άγρια μαχαιρωμένο στο τροχόσπιτο όπου διέμενε σε προάστιο του Λονδίνου. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 52χρονο παιδόφιλο, ο οποίος είχε μπει για κάποιο διάστημα στη φυλακή γιατί καταδικάστηκε για βιασμό μαθήτριας 13 ετών το 2001. Είχε βγει από τη φυλακή δύο χρόνια αργότερα.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας έφερε τραύματα και στα γεννητικά του όργανα και βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος γυμνός και κατακρεουργημένος.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει λεπτομέρειες για κάποιον ύποπτο για τη δολοφονία και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από όποιον ξέρει κάτι να ενημερώσει τις αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Sun, το θύμα φέρεται να έχει σκοτωθεί από ομάδα ανθρώπων που φώναζε «Πέθανε, παιδεραστή, πέθανε». Πρόσφατα σε μία παμπ είχε κατηγορηθεί ότι επιτέθηκε σε ένα δίχρονο κοριτσάκι.

zougla.gr

Δε χαλάστηκα καθόλου για να ειμαι ειλικρινής!!! Φυλακιστηκε για 2 μονο χρονια τον βγαλανε και ξαναεκανε τα ιδια!!

Καλα του εκαναν....εχει κ η υπομονη τα ορια της :evil:

Διαφημίσεις

αυτό το είδατε?

zougla.gr

Έτσι μπορεί να κάνουν κάτι για τις ποινές...

Ίσως τα μαντρώσουν τα καθάρματα έστω και για να τα γλιτώσουνε γιατί έιπαμε ,τα παιδάκια δε φαίνεται να έχουνε διάθεση να τα προστατέψουν.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

αυτό το είδατε?

zougla.gr

Καλά του έκαναν...η φύση του και η ψυχή του ήταν άρρωστες....αυτός το ίδιο δέν έκανε; Σκότωσε παιδικές ψυχές...κατάστρεψε τις ζωές τους...τα φυλάκισε στον πόνο...

• 1 month later...

Αρχιμανδρίτης, στρατιωτικός και επιχειρηματίες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας27 Ιανουαρίου 2009, 09:01

«Πολίτες υπεράνω υποψίας» σε ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από συντονισμένες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μyοsis, είχε δύο σκέλη, το δεύτερο από τα οποία ολοκληρώθηκε χθες. Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25, για αγορά και κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού, με βιασμούς βρεφών ακόμη και 4 μηνών.

Οι συλληφθέντες, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, είναι ένας Αρχιμανδρίτης, που μένει στον Πειραιά, αλλά λειτουργεί σε εκκλησία της Πελοποννήσου, επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, ένας στρατιωτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας γυναίκας αστυνομικού, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τη συμμετοχή της.

Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά :oops: σε παιδάκια

Πόσο άρρωστος μπορεί να είναι κάποιος :shock::shock::shock:

και ειδικά αρχιμανδρίτης που αν μη τι άλλο υποτίθεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Θεού :shock::shock::shock:

Ο δικός μου νους δεν μπορεί να το αντέξει!

ΘΑΝΑΤΟΣ σε αυτούς αλλά και σε αυτούς τους κοντινούς τους που ξέρουν και δεν μιλούν!

ΘΑΝΑΤΟΣ σε αυτούς αλλά και σε αυτούς τους κοντινούς τους που ξέρουν και δεν μιλούν!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

.....

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες, με το αντίτιμο των 79,85 δολαρίων.

....

πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=21649

Γράφει και κάποια ονόματα!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥς ΑΛΗΤΕΣ

Αναρωτιέμαι εάν μπορώ να κάνω κάτι?

Ίσως να βγω στους δρόμους έξω και να να να να...

Ίσως να πάρω το νόμο στα χέρια μου

Δεν ξέρω κουράστηκε η ψυχή μου! :cry:

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Πρόκειται για τον Φώτη Μακρυστάθη που λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό Σπάρτης και ο οποίος διαμένει στον Πειραιά. Την ώρα που ο Αρχιμανδρίτης βρισκόταν στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης γνωστοποιούσε ότι ο Φώτης Μακρυστάθης τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας.

Στους αστυνομικούς, ο συλληφθέντας αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε, λέγοντας ότι θα τα πει όλα στο δικαστήριο.

Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη, συνελήφθησαν στην Αθήνα, ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης. Εναντίον των τεσσάρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, αλλά πήραν προθεσμία ν' απολογηθούν

http://www.zougla.gr/news.php?id=21649

Με το νέο νόμο δεν καλύπτονται απο προσωπικά δεδομένα τέτοια καθάρματα.

Στην κατοχή μάλιστα του Αρχιμανδρίτη που λειτουργεί στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Σπάρτης, εντοπίστηκε το «σκληρότερο» υλικό που διέθετε το κύκλωμα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=21649

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την ελληνική αστυνομία ύστερα από έγγραφο της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Ιντερπόλ με το οποίο οι βρετανικές αρχές ενημέρωναν ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο διαδίκτυο για διακίνηση πώληση και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν πάνω από 200 ιστοσελίδες για VIP μέλη μέσω των οποίων γινόταν αγοραπωλησία υλικού που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ.

Από την ψηφιακή ανάλυση στα ίχνη αυτά ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες Ιντερνετ, που στην ουσία ήταν οι 24 κατηγορούμενοι, κάποιοι από τους οποίους έβγαιναν σε περισσότερες από μία διευθύνσεις.

Οι περιοχές από τις οποίες γινόταν η διακίνηση της παιδικής πορνογραφίας ήταν: στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Μύκονο, στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα.

υνολικά κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί υπολογιστές και μεγάλες αριθμός DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, η σκληρότητα του οποίου σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί πραγματικά σοκ.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

http://www.news247.gr/a/4!74474

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Αυτά με εξοργίσουν. Δε μπορώ να το χωνέψω.

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ που εκμεταλεύτηκαν αθώες ψυχές!

Αν τους είχα μπροστά μου, θα τους σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια.

Δεν τους αξίζει να ζουν, τα καθάρματα...

Δείτε τι γίνεται γύρω μας... Δεν ξέρουμε από που να πρωτο-προστατεύσουμε τα παιδιά μας...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Kαι'γω επισης!!!

Εγώ όχι...γιατί η αρρώστια της φύσης και της ψυχολογίας τους δεν θα εξαντληθεί έτσι...απλά πιστεύω πώς θα έπρεπε σε αυτούς που ασελγούν σε αυτές τις ψυχούλες να τους αφαιρούσαν κάτι με εγχείρηση σαν τιμωρία και παραδειγματισμό. Ξέρω οτι είναι σκληρό αλλά....

΄Ο'τι και να πεί κανείς είναι λίγο, τους αξίζουν μόνο τα χειρότερα, ΤΕΡΑΤΑ, ΣΚ--Α. .

"Πολίτες υπεράνω υποψίας" ο Αρχιμανδρίτης, επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, ένας στρατιωτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μια γυναίκα αστυνομικού...

:evil::evil::evil:

Συνελήφθησαν 11 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25, για αγορά και κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού, με βιασμούς βρεφών ακόμη και 4 μηνών. :cry::cry::cry::cry:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=979165

και μετά λένε αποστροφή του κόσμου απο την εκκλησία ... ποια εκκλησία αυτή που ειναι βουτηγμένη στην λάσπη ; γιατί δυστηχώς (πλήν μερικών εξαιρέσεων) μόνο αυτη υπάρχει...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....