Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Recommended Posts

Είχα σκεφτεί από καιρό να φτιάξουμε με την Αγγελιάννα ένα "καδράκι" με το γενεολογικό της δέντρο...

Έχω σκεφτεί τον τρόπο που θα το φτιάξουμε, σε ένα χαρτόνι θα κολλάμε την φωτογραφία του καθενός και θα γράφουμε όνομα και ιδιότητα, όμως έχω μια απορία... Τον ένα της παππού δεν τον έχει γνωρίσει (δεν ζεί)... Πρέπει να τον βάλουμε ή όχι ?

edit admin

Δείτε εδώ το άρθρο με θέμα Γενεαλογικό δέντρο http://parents.org.gr/events/a221

για το πως να κατασκευάσετε το δικό σας γενεαλογικό δέντρο!

Διαφημίσεις

Γενικά πιστεύω πως πρέπει να μπει αλλά δεν ξέρω το πότε. Από πότε δηλαδή μπορούν τα παιδάκια να καταλάβουν την έννοια του θανάτου. Όπως και να χει πάντως και ο παππούς που δεν ζει είναι κομμάτι του δέντρου της...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

βεβαίως και πρέπει να μπεί απο τώρα, γιατί τώρα μπορείς να της εξηγήσεις με πολύ απλά λόγια και όχι μεγάλες ιστορίες για αυτό το θέμα.

θα έλεγα πρίν αρχίσεις τέτοια συζήτηση εκτός απο κάποια πράγματα που έχουν γραφτεί, να ρωτήσεις και στην γραμμή σύνδεσμο, τι θα σου συμβούλευαν να πείς σε αυτή την ηλικία.

ξέρω και εγώ κάποια πράγματα, τα έχω γράψει κάπου, δεν θυμάμαι πού. πρέπει να τα ψάξω.

αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι το ότι δεν εχω δεί κάπου βιβλίο παιδικό, που να εξηγεί αυτό το πράγμα.

σίγουρα είναι δύσκολο να μπεί σε βιβλίο...

είναι πάρα πολύ σημαντικό απο μικρή ηλικία τα παιδιά να εξοικιώνονται με την έννοια αυτή, έτσι ώστε να μην τρομάζουν όταν κάποια στιγμή το συνειδητοποιούν και είναι σε μεγαλύτερη ηλικία όπου οι φόβοι και οι σκέψεις τους έιναι πολύ πιο συγκεκριμένες και δύσκολες να απαντηθούν - και σοκάρονται φυσικά με το ότι υπάρχει αυτό το πράγμα, εάν δεν το έχουν ξανασυζητήσει και δεν "υπάρχει" μέχρι κάποια στιγμή στο μυαλό τους. ....

πολύ ωραία ιδέα το γενεαλογικό δέντρο πάντως.

είναι κάτι που δίνει την αίσθηση στα παιδιά ότι ανήκουν κάπου, και ότι ανήκουν σε μια "ομάδα" ανθρώπων, δεν είναι δηλαδή μόνο μαμά και μπαμπάς που είναι "κοντά" τους. Ακόμα και αν δεν τους έχει συναντήσει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

οπ μπερδεύτηκα! είσαστε πολλές και χάνω καμιά φορά το λογαριασμό!

ε τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις τον παππού. ίσα ίσα επιβάλλεται.

για να δέι ότι όταν πεθάνει κάποιος, δεν τον ξεχνάμε, δεν τον ξεγράφουμε. είναι ακόμα εκεί, και είναι στην καρδιά μας και στον ουρανό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Και εμένα η γνώμη μου είναι να προσθέσεις τη φωτογραφία του...

Μ' αρεσε πάρα πολύ η ιδέα της κατασκευής που φτιάχνεις !

Επειδή έχω χάσει και εγώ τη μανούλα μου πριν απο 2,5 χρόνια ... και θα ήθελα τοσο πολύ ο μικρούλης μου να την είχε γνωρίσει, θα προσπαθήσω καθώς μεγαλώνει να την γνωρίσει μέσα απο μένα. Απο πολύ μικρός που ήταν του έδειχνα φωτογραφίες της και έχει μάθει να την αναγνωρίζει και να λέει οτι έιναι η γιαγιά...

Πολύ καλή η ιδέα σου... θέλω να κάνουμε και εμέις κάτι αντίστοιχο και να το βάλω στο δωματιάκι του ...

G9FN.jpg.png

Δεν το συζηταω. Θα τον βαλεις. Ειναι κοματι της.

Εγω του εξηγησα οτι ειναι ψηλα στον ουρανο γιατι ο θεουλης την αγαπησε και απο εκει μας βλεπει και μας προστατευει. Του εδειξα και φωτογραφιες.

Επισης αν προκειται για τον πεθερο σου (λογικα ετσι πιστευω) φαντασου πως θα νοιωσει ο συζυγος αν δεν ειναι. Ειναι και για εκεινον ασχημο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κι εγώ πιστεύω ότι πρεπει να βάλεις την φωτογραφία του.

Εμένα ο γιός μου δεν γνώρισε τον πεθερό μου αλλά όταν μιλάμε για παππούδες πάντα μέ ρωτάει για τον παππού που δεν γνώρισε και πάντα λέει ότι έχει δύο παππούδες και δύο γιαγιάδες.

Πριν λίγες μέρες στο σχολείο του (την παγκοσμια ημέρα των ηλικιωμένων) είχανε συζήτηση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες και όταν ήρθε στο σπίτι μου είπε "Μαμά εγώ στην κυρία είπα και για τον ππαπού Τάκη(είναι ο παππούς που δεν γνώρισε) κι ας είναι στον Χριστούλη η ψυχούλα του, εμένα είναι παππούς μου κι' από κει."

Και στο τέλος με ρώτησε "Καλά δεν έκανα μαμά?"

Δεν είχα ποτε σκοπό να "κρύψουμε τον παππού που δεν ζει", το ξέρει άλλωστε, απλά ρώτησα μήπως επειδή είναι πολύ μικρή ακόμα, μόνο γιαυτό αν δεν θα έπρεπε ακόμα να το τονίζουμε το θέμα...

Διαφημίσεις

Δεν ενοούσα ότι είχατε τέτοιο σκοπό-συγνώμη αν ακούστηκε έτσι- απλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα για τα παιδιά είναι πιό απλά απ'ότι πιστεύουμε εμείς.

Εμεις πάντα λέγαμε στα παιδιά μας για τον παππού που έφυγε,οπότε τα παιδιά το αντιμετώπισαν ως κάτι πολύ φυσιολογικό.

(Βέβαια ο μικρός μου πιστεύει πως μόνο οι παπούδες και οι γιαγιάδες πεθαίνουν :!::!::!:

• 1 month later...

Ευαίσθητο σημείο... :cry: Εγώ, έχω φωτογραφία της μαμάκας μου (την έχασα όταν ήμουν 7) στο σαλόνι μαζί με άλλες, δικές μας. Επειδή είμαι κλώνος της, ο Ανδρεούλης μου κάθε φορά που την έβλεπε έλεγε "η μαμάκα"... :cry:

Τώρα που μεγάλωσε λιγάκι του έμαθα πως την λένε "Γιαγιά Σοφία" αν και ακόμα δεν καταλαβαίνει πως είναι η μαμά της μαμάκας...

• 1 month later...
Πολυ ωραιο το δεντρακι σας!Να χαιρεσαι την οικογενεια σου Αφροδιτη!

Ευχαριστώ ! να'σαι καλα΄! άντε σε λίγο καιρό θα δούμε και το δικό σου !

Με ένα πόνο και πάλι ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Πολυ ωραιο το δεντρακι σας!Να χαιρεσαι την οικογενεια σου Αφροδιτη!

Ευχαριστώ ! να'σαι καλα΄! άντε σε λίγο καιρό θα δούμε και το δικό σου !

Με ένα πόνο και πάλι ! :D

Σε ευχαριστω πολυ!!!

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...