Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ολιγοωρη απουσία μητέρας και θηλασμός


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Στο πρώτο μου παιδί έκανα μεικτή διατροφή, αντλούσα επιπλέον και από θηλαστρο, από την αρχή 'επιασε' πιπίλα μπιμπερο χωρίς πρόβλημα οπότε και ποτέ δε με απασχόλησε να λείψω λίγες ώρες από το σπίτι. Του έδινε συνήθως ο άντρας μου γάλα σε σκόνη ή αντλημενο μητρικό μέσω μπιμπερο. Τώρα έχω ένα γιο 20 ημερών και μέχρι τώρα κάνω αποκλειστικό θηλασμό, θέλω να το συνεχίσω αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να λείψω λίγες ώρες από το σπίτι ή ακόμα και να είμαστε κάπου μαζι εξω κάπου που να μη νιωθω άνετα να θηλάσω. Δε λέω να λείψω για δουλειά, ακόμα θα αργησω να επιστρέψω, εννοώ έναν γιατρό, μια υποχρέωση, ακόμα και εναν καφέ με μια φίλη δηλ μάξιμουμ 3-4 ωρες. Εσείς τι κάνατε σε αυτήν την περίπτωση; θηλή μπιμπερο έχω δοκιμάσει 1-2 φορές με αντλημενο δικό μου δείχνει να μην πιάνει. Το τάισμα με σύριγγα επίσης ο τρόπος που έχω δει ότι γίνεται (νομίζω πρέπει να βάλεις και ένα δάχτυλο στο στόμα του μωρού) δεν με ενθουσιάζει. Και γενικά θα ένιωθα ήσυχη να ξέρω πως αν τύχει κάτι και χρειαστεί να λείψω  θα υπάρχει μια εναλλακτική για το τάισμα του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα !!! Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών και την θυλαζω αποκλειστικά . Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ θηλαστρο και είναι όντως θέμα το να λειψεις . Μπορεισ να κανονίσεις να φεύγεις ακριβώς μετά το θηλασμό ξέροντας πως μόλις ταιστηκε οπότε για την επόμενη ώρα δεν θα γκρινιαξει πολύ . Προσωπικά έχω φύγει μόνο για 1 μισή ώρα μια φορά όλο αυτό το διάστημα γιατί με αγχωνει το ενδεχόμενο να θέλει γάλα και να λείπω . Αλλιώς μια άλλη λύση είναι να την παίρνεις μαζί σου ( το έχουμε κάνει δύο φορές ) και πριν βγεις για τισ δουλειές σου να την θηλάζεις στο αυτοκίνητο . 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παίρνω το μωρό μαζί μου όπου πάω, την έχω πάρει και στη γυναικολόγο για παράδειγμα ή σε βόλτα με φίλη πάμε πακέτο, ή αν πρέπει να φύγω για δουλειά σοβαρή που δεν μπορεί να έρθει το μωρό , αναγκαστικά λείπω το πολύ δύο με δυόμιση ώρες ή και πιο νωρίς αν δείξει σημάδια πείνας , είμαι με το τηλέφωνο στο χέρι. Ούτε εγώ δουλεύω όμως. Δεν έχω βρει λύση σε αυτό που λες, αλλά και δε το επιδίωξα κιόλας γιατί δε με ενοχλεί τόσο, αν και είναι όντως ανακούφιση να ξέρεις ότι έχεις εναλλακτική στο τάισμα... Εμένα είναι και τεσσεράμισι μηνών, εσένα που είναι πιο μικρό μήπως να το παλέψεις να πιάνει το μπιμπερό με δικό σου αντλημενο; Απλά δοκίμασε το μετά τις σαράντα μέρες να μην έχεις θέματα με το θηλασμό όπως σύγχυση θηλών.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όπως και να έχει θα σου έλεγα να επανεξετάσεις το "δεν νοιώθω άνετα να θηλάσω". Είναι κρίμα και για εσενα και για το μωρό σου και πίστεψέ με, αν δεν πετύχεις κανέναν ανώμαλο κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί ή να παρεξηγηθεί με μια μαμά που θηλάζει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Just now, Belmar said:

Πάντως όπως και να έχει θα σου έλεγα να επανεξετάσεις το "δεν νοιώθω άνετα να θηλάσω". Είναι κρίμα και για εσενα και για το μωρό σου και πίστεψέ με, αν δεν πετύχεις κανέναν ανώμαλο κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί ή να παρεξηγηθεί με μια μαμά που θηλάζει.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει για κάποιες λίγες φορές που δεν θα έχω το παιδί μαζί μου. Όταν θα είμαστε μαζί έξω έχεις δίκιο θα το επανεξέτασω, με κάποιον μάρσιπο ή με το κατάλληλο ρούχο πιστεύω δεν θα έχω τόσο θέμα. 

Just now, ΑΡΓΚ said:

Εμένα για ολιγόωρες απουσίες είχα μπιμπερό και δεν είχαμε πρόβλημα, όταν πείνασαν, ήπιαν, και δεν έφυγα και πολύ χωρίς τα μωρα μαζί. 

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, ότι αν πεινάει πολύ θα βρει τρόπο να φάει και από το μπιμπερο. Απλά έχω ακούσει πολλές ιστορίες από γνωστές μου για παιδιά που δεν πιάνουν με τίποτα το μπιμπερο κ το έχω πάρει λίγο από φόβο

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...