Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια βοηθηστε με!!Ο μικρος μου(25 ημερων) ειναι φαταουλας! :lol: Με αποτελεσμα σε καποια γευματα να μου τελειωνει το γαλα κι αυτος να εξακολουθει να πειναει!!Η παιδιατρος μου ειπε να του δινω συμπληρωμα οταν φτανει σε αυτο το σημειο αλλα οσες φορες εχω επιχειρησει δεν το δεχεται με τιποτα!Τσιριζει,κλαιει ασταματητα,σπρωχνει το μπουκαλι κι οταν του ριχνω στο στομα του καμμια γουλια την βγαζει αμεσως!Δεν θελω να του δινω συμπληρωμα,θελω να τον θηλασω αποκλειστικα,τι να κανω???

Διαφημίσεις

Το γάλα δεν τελειώνει ποτέ κορινάκι!! Τον αλλάζεις στήθος όταν τελειώσει από το ένα? Μην ακούς την παιδίατρο.. Σου δίνει οδηγίες για να σταματήσεις!

Καλά κάνει και δε δεχεται το μπουκάλι.. Ξέρει, είναι έξυπνο το αγόρι σου :D

lazy.gif

Korinaki, ψυχραιμία! Πώς ξέρεις ότι σου τελειώνει το γάλα; Δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρουμε αυτό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μάλλον το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα αυτές τις μέρες και προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου, αλλά αν του δίνεις συμπλήρωμα, δεν θα το καταφέρει!

Τα μικρά μωρά σαν το δικό σου μπορεί να μην μπορούν να πιουν εύκολα από το πιο παχύ γάλα, το οποίο έρχεται μετά από κάποια ώρα θηλασμού (δεν ξέρω πόση είναι, νομίζω 20 λεπτά και μετά, αλλά δεν είμαι σίγουρη, εξαρτάται και από το πόσο αποτελεσματικά θηλάζει το μωρό)

Αν έχει περάσει κάποιος χρόνος και το μωρό σου δείχνει ότι δεν βρίσκει άλλο γάλα, θα το σηκώνεις να ρευτεί και θα αλλάζεις στήθος. Θα νιώθεις ίσως μετά από λίγο τον ελαφρύ πόνο που δείχνει ότι "κατεβαίνει" κι άλλο γάλα. Θα το αφήνεις σ' αυτό το στήθος μέχρι να χορτάσει, αν ξανακάνει τα ίδια, θα ξανααλάζεις στήθος κ.ο.κ. Μπορεί για μερικές μέρες να θηλάζει πιο συχνά και τα γεύματά του να είναι μεγαλύτερα. Έτσι θα αυξήσει την ποσότητα του γάλακτος που παράγεις και θα επανέλθει στους παλιούς του ρυθμούς. Είναι φυσιολογικό και το κάνουν όλα τα μωρά κατά καιρούς, όποτε χρειάζονται περισσότερο γάλα.

Υπομονή και επιμονή!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Με αποτελεσμα σε καποια γευματα να μου τελειωνει το γαλα κι αυτος να εξακολουθει να πειναει!!

Πώς τελειώνει; Το γάλα δεν τελειώνει ποτέ!

Η παιδιατρος μου ειπε να του δινω συμπληρωμα οταν φτανει σε αυτο το σημειο αλλα οσες φορες εχω επιχειρησει δεν το δεχεται με τιποτα!Τσιριζει,κλαιει ασταματητα,σπρωχνει το μπουκαλι κι οταν του ριχνω στο στομα του καμμια γουλια την βγαζει αμεσως!

Δηλαδή το μωρό σου είναι και πεινασμένο και χαζό; του δίνεις να φάει και δεν θέλει ενώ πεινάει;

Δεν θελω να του δινω συμπληρωμα,θελω να τον θηλασω αποκλειστικα,τι να κανω??

Να το θηλάζεις αποκλειστικά και να μην κάνεις το μωρό πειραματόζωο. Να ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις και να τα σκεφτείς πολύ καλά... Είσαι σίγουρη ότι συμβαίνουν έτσι;

Πώς καταλαβαίνεις ότι το γάλα δεν φτάνει;

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο;

Γράψε όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες...

Με αποτελεσμα σε καποια γευματα να μου τελειωνει το γαλα κι αυτος να εξακολουθει να πειναει!!

Πώς τελειώνει; Το γάλα δεν τελειώνει ποτέ!

Η παιδιατρος μου ειπε να του δινω συμπληρωμα οταν φτανει σε αυτο το σημειο αλλα οσες φορες εχω επιχειρησει δεν το δεχεται με τιποτα!Τσιριζει,κλαιει ασταματητα,σπρωχνει το μπουκαλι κι οταν του ριχνω στο στομα του καμμια γουλια την βγαζει αμεσως!

Δηλαδή το μωρό σου είναι και πεινασμένο και χαζό; του δίνεις να φάει και δεν θέλει ενώ πεινάει;

Δεν θελω να του δινω συμπληρωμα,θελω να τον θηλασω αποκλειστικα,τι να κανω??

Να το θηλάζεις αποκλειστικά και να μην κάνεις το μωρό πειραματόζωο. Να ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφεις και να τα σκεφτείς πολύ καλά... Είσαι σίγουρη ότι συμβαίνουν έτσι;

Πώς καταλαβαίνεις ότι το γάλα δεν φτάνει;

Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο;

Γράψε όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες...

Σε καποια γευματα οταν τον εχω στο ενα στηθος εκει που τρωει μια χαρα,μετα απο καποια ωρα σταματαει,τον σηκωνω για να ρευτει,το μωρο αρχιζει να κλαιει και να κανει διαφορα οπως να κουναει το κεφαλι του,να κανει πως δαγκωνει ο'τι βρει,να βαζει το χερι του στο στομα του,κι οταν τον ξαναβαζω δεν μπορει να πιασει την θηλη κι αρχιζει το κλαμα,τον βαζω στο αλλο στηθος,τρωει για αρκετη ωρα,σταματαει τον σηκωνω για να ρευτει,και παλι κανει τα ιδια οπως στο προηγουμενο στηθος..Αγλαια μου δεν ηξερα οτι το γαλα δεν τελειωνει ποτε.Οταν βλεπω τον μικρο σε αυτη την κατασταση νομιζω πως στο συγκεκριμενο γευμα μου το εχει πιει ολο και δεν εχει προλαβει να κατεβασει αλλο γαλα το στηθος..Τωρα μπορει να λεω βλακειες αλλα ειμαι πρωταρα γι αυτο και ζηταω την βοηθεια σας! :) Τωρα για το θεμα με το συμπληρωμα,σιγουρα ο μικρος πειναγε οταν του εδωσα συμπληρωμα γιατι οταν μετα του εδωσα το στηθος μου,εφαγε!Και μαλλον χαζο δεν ειναι γιατι απ ο'τι φαινεται προτιμαει το γαλα της μαμας του(και καλα κανει)(Ο αντρας μου λεει οτι απο τωρα το παιδι ειναι μαμακιας) :lol::lol: Απο πανες μια χαρα παμε,σε καθε γευμα τον αλλαζω 1 φορα μπορει και 2 σε καποια γευματα και σχεδον ολες τις φορες εχει κανει κακα του.Επισης 14-11 γεννηθηκε 2660,18-11 ηταν 2560 και 26-11 3010.Σε καμμια βδομαδα θα ερθει η παιδιατρος για την επομενη μετρηση..

Διαφημίσεις

Επισης 14-11 γεννηθηκε 2660,

18-11 ηταν 2560 και

26-11 3010.Σε καμμια βδομαδα θα ερθει η παιδιατρος για την επομενη μετρηση..

:shock: Δηλαδή σε 8 μέρες (από τη μέρα εξόδου) το μωρό πήρε 450 γραμμάρια!

:shock: Δηλαδή 56,25 γρ την ημέρα!

:shock: Δηλαδή παραπάνω από το διπλάσιο αναμενόμενο!!!!

(το αναμενόμενο είναι 25-30 γρ το 24ωρο και μάλιστα όχι για το πρώτο διάτημα αλλά για μετά τις 20 μέρες!!!)

Κι εγώ όταν τρώω για δύο δεν είμαι πολύ ήσυχη μετά, μια βαρυστομαχιά την έχω...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ 1,5 ΚΙΛΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ 1 (ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ...

Κάθε παιδί έχει βιβλιάριο και είναι υποχρέωσή μας να ξέρουμε τι λέει μέσα. Το υπουργείο του δίνει γιατί θεωρεί αυτή την ενημέρωση απαραίτητη για κάθε γονιό.

Επισης 14-11 γεννηθηκε 2660,

18-11 ηταν 2560 και

26-11 3010.Σε καμμια βδομαδα θα ερθει η παιδιατρος για την επομενη μετρηση..

:shock: Δηλαδή σε 8 μέρες (από τη μέρα εξόδου) το μωρό πήρε 450 γραμμάρια!

:shock: Δηλαδή 56,25 γρ την ημέρα!

:shock: Δηλαδή παραπάνω από το διπλάσιο αναμενόμενο!!!!

(το αναμενόμενο είναι 25-30 γρ το 24ωρο και μάλιστα όχι για το πρώτο διάτημα αλλά για μετά τις 20 μέρες!!!)

Κι εγώ όταν τρώω για δύο δεν είμαι πολύ ήσυχη μετά, μια βαρυστομαχιά την έχω...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ 1,5 ΚΙΛΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ 1 (ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ...

Κάθε παιδί έχει βιβλιάριο και είναι υποχρέωσή μας να ξέρουμε τι λέει μέσα. Το υπουργείο του δίνει γιατί θεωρεί αυτή την ενημέρωση απαραίτητη για κάθε γονιό.

Λες τελικα να κλαιει απο βαρυστομαχια? :lol::lol: Απο αναπτυξη δοξα το Θεο παμε μια χαρα!Τον βλεπω να γινεται μπουλουκος σε λιγο καιρο! :D Αγλαια μου ηθελα να σε ρωτησω και κατι αλλο..Ο μικρος εχει συχνα πολλα αερια,και μου κανει συχνα εμετους οταν τον σηκωνω να ρευτει(οχι γουλιες αλλα "ρουκετες").Ειναι φυσιολογικα αυτα?

Φυσικά και το γάλα δεν τελειώνει ποτέ 'οπως είπε και η Αγλαία. Το μικρούλι σου σίγουρα δε θα πεινάσει!!!

Μήπως, λέω μήπως θα ήταν καλό να μειώσεις την ποσότητα γαλακτομικών που τρώς εσύ μήπως (ξανά :) ) ενοχλούν το μωράκι σου? Το λέω γιατί και το δικό μου μωράκι έκλαιγε κατά το θηλασμό, είχε πολλά αέρια και "ρουκέτες", και τελικά την "πείραζαν" τα γαλακτοκομικά που έτρωγε η μαμά!! Φυσικά όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες. Αλλά καλύτερα να σου πει τη γνώμη της σε αυτό, η Αγλαία.

Σίγουρα όμως ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου :!:

Να σου ζήσει :)

Λες bimba μου να φταινε τα γαλακτοκομικα?Η αληθεια ειναι οτι εχω αρκετα γαλακτοκομικα στη διατροφη μου,θα τα ελατωσω μηπως δω διαφορα..Απο αερια και εμετους γινεται χαμος καθε φορα..Ασε που πριν απο καθε αεριο σφιγγεται ολοκληρος ο μικρος..Ετσι εκανε και η μικρη σου?

Λες τελικα να κλαιει απο βαρυστομαχια? :lol::lol: Απο αναπτυξη δοξα το Θεο παμε μια χαρα!Τον βλεπω να γινεται μπουλουκος σε λιγο καιρο! :D Αγλαια μου ηθελα να σε ρωτησω και κατι αλλο..Ο μικρος εχει συχνα πολλα αερια,και μου κανει συχνα εμετους οταν τον σηκωνω να ρευτει(οχι γουλιες αλλα "ρουκετες").Ειναι φυσιολογικα αυτα?

Αν δεν πέταγε ρουκέτες πόσο βάρος θα έβαζε!

Προσπάθησε να το θηλάζεις πολλή ώρα από τη μία πλευρά. Να τον αλλάζεις πλευρά μόνο αν δεν θέλει να καθήσει στην πρώτη πλευρά.

Τι χρώμα έχουν τα κακά του;

Τρως γαλακτοκομικά αγελάδας;

Διαφημίσεις

Αν δεν πέταγε ρουκέτες πόσο βάρος θα έβαζε! :lol::lol::lol:

Μιλαμε για περιπτωση..Οσο δεν ετρωγε μεσα στην κοιλια μου,τρωει εξω!!! :lol:

Προσπάθησε να το θηλάζεις πολλή ώρα από τη μία πλευρά. Να τον αλλάζεις πλευρά μόνο αν δεν θέλει να καθήσει στην πρώτη πλευρά.

Τι χρώμα έχουν τα κακά του;

Τρως γαλακτοκομικά αγελάδας;

Τα κακα του ειναι κιτρινωπα,πολλες φορες νομιζω οτι εχει διαροια και εχει κατι σαν μικρους κοκκους..Το γαλα που πινω ναι ειναι αγελαδινο..

Τα κακα του ειναι κιτρινωπα,πολλες φορες νομιζω οτι εχει διαροια και εχει κατι σαν μικρους κοκκους..Το γαλα που πινω ναι ειναι αγελαδινο..

Οι μικροί κόκοι είναι το λίπος απ'το μητρικό γάλα. :wink:

Απίστευτο πάντως που σε μωρό που παίρνει τόσο καλό βάρος, σου πρότεινε να δώσεις συμπλήρωμα :shock: . Στο τι άλλο θ'ακούσω να το βάλουμε!!

Απίστευτο πάντως που σε μωρό που παίρνει τόσο καλό βάρος, σου πρότεινε να δώσεις συμπλήρωμα :shock: . Στο τι άλλο θ'ακούσω να το βάλουμε!!

Ενώ όλα όσα ακούς τελευταία σου φαίνονται πιστευτά! :roll:

Και δεν εννοώ μόνο από παιδιάτρους!

:twisted:

Λες bimba μου να φταινε τα γαλακτοκομικα?Η αληθεια ειναι οτι εχω αρκετα γαλακτοκομικα στη διατροφη μου,θα τα ελατωσω μηπως δω διαφορα..Απο αερια και εμετους γινεται χαμος καθε φορα..Ασε που πριν απο καθε αεριο σφιγγεται ολοκληρος ο μικρος..Ετσι εκανε και η μικρη σου?

Έτσι έκανε και η μικρή μου. Μην ανησυχείς! Σου απάντησε και η Αγλαία που είναι η πιο κατάλληλη :wink:

Διαφημίσεις

Οι μικροί κόκοι είναι το λίπος απ'το μητρικό γάλα. :wink:

Tο συμπληρωμα υποθετω μου το εδωσε σε περιπτωση που δεν ειχα πια αλλο γαλα σε καποιο γευμα,ως τελευταια λυση κι επειδη μιλαμε για μωρο-πιρανχας :lol: μου προτεινε να του δωσω και λιγο συμπληρωμα αφου βεβαια τον θηλαζω πρωτα και δεν αφηνει σταγονα..Αλλα τελικα ο μικρος εχει διαλεξει της μαμας του το γαλα μιας και δεν θελει με τιποτα αλλο γαλα.Νομιζω πως κανα 2-3 μερες παμε καλυτερα με τον θηλασμο και ελπιζω να συνεχισουμε ετσι και καλυτερα..Ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες σας!!Με βοηθησατε πολυ και με καθυσηχασατε!! :D

Tο συμπληρωμα υποθετω μου το εδωσε σε περιπτωση που δεν ειχα πια αλλο γαλα σε καποιο γευμα,ως τελευταια λυση κι επειδη μιλαμε για μωρο-πιρανχας :lol: μου προτεινε να του δωσω και λιγο συμπληρωμα αφου βεβαια τον θηλαζω πρωτα και δεν αφηνει σταγονα..Αλλα τελικα ο μικρος εχει διαλεξει της μαμας του το γαλα μιας και δεν θελει με τιποτα αλλο γαλα.Νομιζω πως κανα 2-3 μερες παμε καλυτερα με τον θηλασμο και ελπιζω να συνεχισουμε ετσι και καλυτερα..Ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες σας!!Με βοηθησατε πολυ και με καθυσηχασατε!! :D

Μάλλον η παιδίατρος σας δεν γνωρίζει ότι το γάλα παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει. Αν έχεις αυτό στο μυαλό σου, τότε δεν θα ανησυχείς ποτέ για το αν έχεις γάλα (που πάντα έχεις). Απλά θα αφήνεις το μωρό να θηλάζει όσο θέλει και αυτό θα ανεβάζει την παραγωγή σου όσο και όποτε χρειάζεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

korina όπως σου λένε και τα κορίτσια μάλλον τα πάτε μια χαρά μην ανησυχεις. Για τις ρουκέτες έχω να θυμηθώ τα δικά μας.....και ο δικός μου έκανε κάτι ρουκέτες που με άγχωναν αλλά μετά τις έκοψε μόνος του...υπομονη θέλει!

Καλή συνέχεια