Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κόβω σιγά σιγά τα αλεσμένα...

Recommended Posts

Καλησπερα κορίτσια,

Η μικρή μου κοντεύει να χρονισει και έχει 1,5 δόντι. Λέω 1,5 διότι το 2ο τώρα έσκασε.. Στην πρώτη στους 10 μήνες που είχε ήδη 3 δοντάκια της είχα αρχίσει κανονικό φαγητό λίγο λιγο κομματάκια. Τώρα στη μικρή τι μπορώ να δίνω σιγά σιγά? Να σας πω ότι είμαι φοβιτσιαρα και με το παραμικρό γκουχ νομίζω ότι μου πνίγεται. Μου κάνει εντύπωση που της δίνω ψωμί και το τρώει κανονικότατα. Κόβει - τραβάει με λύσσα κομματάρες, εγώ κάνω τον σταυρό μου, το μασουλαει και το καταπίνει κι αν της πέσει πολύ το φτύνει.. Λέω από μέσα μου τούτη μάλλον είναι έτοιμη για μη αλεσμένα.. Αλλά τι? Το κρέας ας πούμε το φοβάμαι. Της δίνω που και που μπανανουλα που λιώνω κάπως με το χερι μου αλλά σπάνια διότι προτιμώ να της κάνω φρούτο κρέμα να τρώει κι άλλα φρούτα. Κι έτσι τρώει και ποσότητα. 

Επίσης πότε θα αρχίσω να της δίνω δικά μας φαγητά? Έχω ξεχάσει τον παιδίατρο να ρωτήσω, λείπει και σε διακοπές.. Εννοώ με αλάτι πιπέρι κανονικο φαγητό δικό μας δηλαδή.. Γιατί μέχρι στιγμής της φτιάχνω δικά της. 

Τα γεύματα μας ειναι γάλα, φρούτο κρέμα, φαγητό, κρέμα ή γιαούρτι, γάλα. 

Ευχαριστω!! 

Ας πουμε ρύζι, φακές, αστεράκι μπορεί λέτε να τα διαχειριστεί? Μπανάνα να της τη δώσω στο χέρι μόνη της? Θα μπορεί? Η θα κόψει Καμμια κομματάρα? Φοβαμαι..:/ με τη μεγάλη ούτε που θυμάμαι πως το έκανα.. Πήγε μόνο του γιατί είχε δοντάκια αλλά δεν μπορώ να πω ότι βιάστηκα να της ξεκινήσω μη αλεσμένα... Αλλά δε θυμάμαι τίποτα :/

Εκεί νομίζω φοβόμασταν όλοι πιο πολύ αλλά τη μικρή τη βλέπω κάπως πιο έτοιμη. Δεν ξέρω.. Έτσι νομίζω κάνοντας μου εντύπωση το ψωμί που το διαχειρίζεται πλέον μια χαρα. Της ξεκίνησα γωνίες και σκληρό ψωμί και τώρα τρώει και το πιο μαλακό και την ψίχα, αλλά κυρίως προτιμάει την κότα μάλλον επειδή την τρώνε τα δόντια της. Κι άμα κάνω να της το πάρω, μου βάζει και τις φωνές. (!) 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Ναι καλέ, φυσικα ενός έτους μπορει να φαει ρυζι αστρακι, κριθαρακι, φακες μη αλεσμενα. Το ψωμακι μπορεί και το μασάει με τα ούλα της! Εγω κομματάκια τα φρουτα τα έδινα απο το 8ο μήνα, αν ειναι μαλακό το φρούτο όπως η μπανάνα ή αχλάδι ώριμο πχ δε νομίζω ότι έχεις να φοβάσαι. Και στο χέρι έδινα μπανάνα και όταν έκοβε κομματάρα την εφτυνε. Αλλά θέλει να είσαι από πανω, μην δώσεις μπανάνα στο χερι και την αφήσεις μόνη της. Το κρέας αστο για αργότερα, ξεκίνα με αυτά και βλέπεις και πώς τα παέι το μωρό. Και δοκίμασε πρωτα σε κομμάτια το ψάρι που ειναι μαλακο και άσε τελευταίο το κρέας. Πάντως καλό ειναι στην ηλικία που είστε να μην τα τρώει τελείως αλεσμένα πια, ακόμα και με τα ούλα μπορεί να μασησει μαλακά τρόφιμα.

Εμάς απο τον χρονο και μετά μας ειχε επιτρεψει ο παιδίατρος να τρώει το παιδί από το φαγητό μας αλλά αναλατο. Στο ανάλατο επιμένουν οι περισσότεροι παιδίατροι γενικά. Εμείς βαζουμε ελάχιστο αλάτι στο μαγείρεμα για να μην ειναι τελείως ανοστο και μετά προσθέτουμε λίγο στο πιάτο μας. 

Εγώ τα αλεσμένα τα έκοψα 8-9 μηνών σταδιακά. Μέχρι τον 10ο έτσι κι αλλιώς λένε οι επίσημες συστάσεις. Ξεκίνησα με μαλακά φρούτα καλοκαιρινά όπως μπανάνα, ώριμοι ροδακινο κλπ. Εκεί έκανα κάποιες δοκιμές αλλά ενώ στην αρχή το ζητούσε μόνος του, μετά υπήρχε μια στασιμότητα, τελικά κάτι δεν του άρεσε στη φρουτοσαλάτα. Οπότε το άφησα και άρχισα να του βάζω πατημένα ή μισολιωμένα λαχανικά στο δισκάκι του, ενώ το κρέας το άλεθα με λίγη πατάτα και του το έδινα με το κουτάλι (προσοχή μόνο μην μπερδεύεις το παιδί αν το κουτάλι έχει λίγο αλεσμένο και λίγο λιωμένο, εκεί ίσως να πνιγεί γιατί δεν ξέρει τι να περιμένει). Αυτό δούλεψε καλύτερα. Σιγά σιγά μετά εδινα το κρέας σε ίνες και πολύ γρήγορα σταμάτησε τα αλεσμένα. αρακά, φακές, ρυζάκι και τέτοια σχεδόν μόλις τα κάναμε εισαγωγή τα έδινα χωρίς άλεσμα.

η παιδίατρός μας από 10 μηνών είπε να τρώει το οικογενειακό φαγητό μαγειρεμένο κανονικά αλλά ανάλατο. ΕΚείνη επιμένει στο ανάλατο μέχρι τα 2 αλλά μετά το έτος αφήνει τυριά και άλλα τρόφιμα με κρυφό αλάτι (αν δίνουμε). Εγώ όπως γράφω σε άλλη συζήτηση έχω ακόμα χωριστό φαγητό αλλά για δικούς μας λόγους, προγραμματισμού και οικονομικών. 

Μπανανα, αβοκαντο, πολυ ωριμο αχλαδι, καρπουζι, πεπονι, βερικοκα-ροδακινα ειναι πολυ καλες επιλογες για φρουτα. Οτι προτιμα εκεινη σε κομματια, ο μικρος μου πχ ηθελε να του κοβω την μπανανα σε μισα φετακια, ενω η μεγαλη τα ηθελε ολοκληρα κ να τα δαγκωνει

Ρυζι-πληγουρι-φακες δ αλεσα ποτε, τα δικα μου ομως ετρωγαν κομματια πριν τους 10μ

Ο μικρος με τα ουλα γτ δοντι εβγαλε 11,5μ

Βρασμενα λαχανικα μπορεις τα παντα να δωσεις σε κομματια

Το κρεας προς το παρον σε κεφτεδακια, η κομμενο με ψαλιδι κουζινας

Απο 10μ συνηθως εκανα ενα φαγητο, χωρις τσιγαρισμα κ αλατι. Πχ τα λαδερα-οσπρια. Ριγανη κ αλλα μυρωδικα κανονικα, πιπερι λιγο

Καπου εκει αρχισα να ειναι κ τα περισσοτερα ψητα, ψαρια, κρεατα

Μετα τον χρονο λιγο αλατι εβαζα, αλλα γινεται κ χωρις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...