Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοντά άκρα εμβρυου

eirinaki89

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια είμαι νέα στο forum.. Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου(29 ετών) και έκανα το β επιπέδου και μου δείχνει ότι το μωρό έχει κοντά άκρα εντός φυσιολογικων ορίων αλλά στο κατώτατο όριο.. Έχω αγχωθεί πάρα πολύ.. Μου είπαν απλά να το παρακολουθούμε αλλά δεν την μπορώ την αναμονή και σκέφτομαι να προτείνω εγώ αμνιοπαρακεντηση... Τι

Παράθεση

λέτε να κάνω??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! 

Διαφημίσεις

Σου εύχομαι πρώτα από όλα, να είναι όλα καλά και να έχεις έναν όμορφο τοκετό και ένα υγιές παιδάκι.

Ο γιατρός που έκανες τη β επιπέδου τι σου είπε; Είναι ένδειξη για κάποιο σύνδρομο τα κοντά άκρα; Αν είναι εντός των φυσιολογικών, μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, άλλωστε και οι υπέρηχοι έχουν κάποιες αποκλίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορείς να ηρεμήσεις με τίποτα, σίγουρα μια αμνιοπαρακέντηση θα σου δώσει σαφείς απαντήσεις. Ωστόσο έχει ένα ρίσκο αποβολής και θα πρέπει να το συνυπολογίσεις και αυτό.

Μου ανέφερε μόνο ότι ίσως είναι κληρονομικό και απλά να το παρακολουθούμε θα πάρω και δεύτερη γνώμη και θα αποφασίσω για την αμνιοπαρακεντηση.. Ευχαριστώ πολύ!!! 

Καλημέρα!

Κι εγώ νομίζω πως αν είναι εντός των ορίων δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν υπήρχε θα ήταν εκτός των ορίων. Αλλά ρώτα και τον γιατρό σου να ησυχάσεις, λογικά θα σου πει ότι δεν είναι πρόβλημα. Εμείς στη β' επιπέδου είχαμε κάποια εντελώς εκτός ορίων, όπως το ρινικό οστό, το οποίο ήταν εκτός ορίων αλλά προς τα πάνω και μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (συγκεκριμένα το ρινικό υπάρχει περίπτωση να δείχνει σύνδρομο αν είναι προς τα χαμηλά). Και είχαμε και κάποια άλλα εκτός ορίων είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω αλλά δεν ξέρω τι είναι γιατί είναι αυτά τα αγγλικά αρχικά που γράφουν. Πάντως μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Διαφημίσεις

Όντως δεν βλάπτει η δεύτερη γνώμη. Αν σε ανησυχεί τόσο πολύ πάρε! Αλλά λογικά αν ήταν ένδειξη προβλήματος θα σου το είχε πει ο γιατρός σου. Να είσαι αισιόδοξη, να σκέφτεσαι ότι είναι μέσα στα όρια, άρα το πιο πιθανό είναι να είναι απλά μικρόσωμο το μωρό σου. Όπως και το δικό μας που μάλλον θα έχει μεγάλη μύτη (και εκτός ορίων, χαχα!)

Καλησπέρα.

Κοντά άκρα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. "το παρακολουθείς" σημαίνει ότι πας και ξανα κάνεις τη μέτρηση, πχ 2 εβδομάδες μετά και βλέπει ο γιατρός, αν τα άκρα αναπτύσσονται, έστω και αν είναι χαμηλά, στα φυσιολογικά όρια. Αν όντως αναπτύσσονται, σημαίνει ότι ίσως το παιδί σας να μην γίνει μπασκετμπολίστας. Αν δεν αναπτύσσονται, δηλαδή δεν προχωρά η ανάπτυξη και αυτό φαίνεται συγκρίνοντας τις 2 μετρήσεις, της β επιπέδου και της επανάληψης δυο βδομάδες μετά, μπορεί να σε καθοδηγήσει ο γιατρός σε περαιτέρω εξετάσεις. 

"Είναι κληρονομικό" σημαίνει, ότι αν εσύ και ο πατέρας, είστε μετρίου ύψους, είναι απόλυτα φυσικό και το παιδί να είναι μετρίου ύψους, δηλαδή να είναι κοντά τα άκρα του. Αν εσύ και ο μπαμπάς είστε 1,90 τότε μπορεί πάλι το παιδί σας, να είναι μετρίου ύψους, αλλά τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να κινητοποιήσει το γιατρό σε περαιτέρω εξετάσεις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. Και τέλος, ακόμη και ένας υπέρηχος που δείχνει κοντά άκρα, μπορεί να μην σημαίνει τελικά τίποτε απολύτως και να μεγαλώσει το παιδί ψηλώνοντας περισσότερο ή λιγότερο από τους γονείς του. 

Η αμνιοπαρακέντηση είναι παρεμβατική εξέταση, επικίνδυνη αφού έχει πιθανότητες αποβολής και ως εκ τούτου, αχρείαστη, εκτός κι αν σου τη συστήσει ο γιατρός σου, μετά την επανάληψη της μέτρησης και άλλων πιθανών εξετάσεων. Δεν την κάνουμε για να μας καθησυχάσει! Έχει πιθανότητες αποβολής και δεν διακινδυνεύεις μια αποβολή σε ένα φυσιολογικό έμβρυο, μόνο και μόνο για να σου φύγει το άγχος.

Με το καλό να έρθουν όλα.

• Μου αρέσει 3

• 4 months later...

Τελικά πόσες μανούλες και εγκυουλες έχουμε ζήσει το άγχος των μετρησεων ; Αν το δεις ειρήνη ελπίζω πρώτον όλα να είναι καλά φυσικά και δεύτερον αν θέλεις και έχεις χρόνο να γράψεις πως εξελίχθηκε η κατάσταση.  

• Δημιουργία νέου...