Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θερμοκοιτιδα χωρις λογο.τι κανουμε;

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!την παρασκευη μπαινω στον 7 μηνα και οσο πλησιαζει ο καιρος αγχωνομαι.θα γεννησω στο ιασω και απ οτι εχω ακουσει και διαβασει εδω πολλες φορες βαζουν τα μωρακια θερμοκοιτιδα χωρις ουσιαστικα να χρειαζεται. Αν λοιπον γινει κατι τετοιο πως μπορουμε να το διαχειριστουμε; μπορουμε να φωναξουμε δικο μας παιδιατρο να εξετασει το μωρο;μπορουμε να τους "απειλησουμε" οτι θα κινηθουμε νομικα; εχω διαβασει οτι σε πρωτη φαση ζητας να σου δωσουν γραπτως την κατασταση υγειας του μωρου.αλλα γενικα τι διαδικασια ακολουθουμε σε τετοιες περιπτωσεις για να μην πεσουμε θυματα εκμεταλλευσης;

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Γεια σας κοριτσια!την παρασκευη μπαινω στον 7 μηνα και οσο πλησιαζει ο καιρος αγχωνομαι.θα γεννησω στο ιασω και απ οτι εχω ακουσει και διαβασει εδω πολλες φορες βαζουν τα μωρακια θερμοκοιτιδα χωρις ουσιαστικα να χρειαζεται. Αν λοιπον γινει κατι τετοιο πως μπορουμε να το διαχειριστουμε; μπορουμε να φωναξουμε δικο μας παιδιατρο να εξετασει το μωρο;μπορουμε να τους "απειλησουμε" οτι θα κινηθουμε νομικα; εχω διαβασει οτι σε πρωτη φαση ζητας να σου δωσουν γραπτως την κατασταση υγειας του μωρου.αλλα γενικα τι διαδικασια ακολουθουμε σε τετοιες περιπτωσεις για να μην πεσουμε θυματα εκμεταλλευσης;

με το καλο το μωρακι σου. μην ανχωνεσε χωρις λογο δεν μπαινει θερμοκιτιδα κ εγω στο ιδιο νοσοκομειο μπηκα κ στο θαλαμο μου καμια δεν μπηκε θερμοκοιτιδα ουτε κ το δικο μου ουτε κ της αδερφης μου που γεννηθηκε κ στην 36 εβδομαδα. μην ανχωνεσε ακουγονται πολλα που δεν ισχυουν.   

@maria_tweety υπάρχουν δικηγόροι που είναι ενημερωμένοι, δεν είναι όμως πολλοί. 

προφανώς και συμβαίνει και έχουν γίνει παρεμβάσεις στο παρελθόν, οι οποιές αφορούν το νομικό δίκαιο (δικαίωμα του ασθενή, το μωρό σου είσαι εσύ ο κηδεμόνας του με το που γεννιέται, και δεν επιτρέπεται να σου το παρακρατούν χωρίς να σου εξηγούν επαρκώς τον λόγο που δεν επιτρέπει την επαφή του μαζί σου. )

αλλά και την παιδιατρική εξέταση. 

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά γίνεται, κυρίως για λόγους ασφαλιστικούς (για να είναι καλυμμένοι) ή και διαδικαστικούς.

Καλά κάνεις και σε νοιάζει γιατί  αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες και κάθε 24 ωρο χωρίς επαφή με τη μαμά, εάν είναι χωρίς πραγματικό λόγο κάνει ζημιά στην μετέπειτα σχεση(bonding) και το βρέφος επηρεάζεται για πάντα από αυτό, υπάρχουν έρευνες που έχουν επικεντρώσει στον πρώιμο αποχωρισμό του νεογέννητου από τη μαμά του και δείχνουν ότι και για 1 μέρα μη επαφής υπάρχει αλλαγή στις τιμές του βρέφους (σε θέμα θερμοκρασίας, καρδιολογίας ) δηλαδή υπαρχει βιοχημική αντίδραση σε αυτή την μη  πραγματοποίηση της επαφής/μη σωματικής επαφής με το σώμα με το οποίο βρισκόταν 9 μήνες. Είναι στρές. 

Άρα εάν πρέπει ναι, αλλά όχι εάν είναι εξαιτίας ασφαλιστικών λόγων. Τότε σε αυτή τη περίπτωση εξεταζεις το μωρό, από άλλο γιατρό, πιστοποιεί το εάν έχει λόγο ή όχι να βρίσκεται εκεί, και τότε παιρνεις ευθύνη εσύ (απαλλάσονται μετά αυτοί των ευθυνών) και έτσι τελειώνεις μια κατάσταση πιο γρήγορα - όλα αυτά σε περιπτώσεις που φυσικά δεν υπαρχει μεγάλος κίνδυνος για το βρέφος . 

δεν είμαι δικηγόρος απλως από συζητήσεις με δικηγόρους τα ξέρω αυτά. 

Δεν γνωριζω πολλα επι του θεματος, αλλα ειχα πεσει πανω σε αυτα τα δυο πριν λιγο καιρο και σκεφτηκα μηπως σου φανουν χρησιμα. Ευχομαι να σου πανε ολα καλα! 

https://parents.org.gr/2016/06/26/menn-protofanis-periorismos-epafis-goneaneogennitou-mono-stin-ellada/

Γενικα ειναι καλο να γνωριζουμε πως μπορουμε να κινηθουμε σε τετοιες περιπτωσεις,ακομα και αν τελικα δεν μας χρειαστει.και δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις που πραγματι το μωρακι το χρειαζεται.προσφατα γεννησε μια γνωστη μου 38 εβδομαδα και της το κρατησαν το μωρο και ολοι οι συγγενεις της ειπαν οτι εγινε επιτηδες.οποτε σαν πρωτο βημα φωναζουμε δικο μας παιδιατρο;θα του επιτρεψουν να δει το μωρακι εφοσον δεν συνεργαζεται με το νοσοκομειο;επισης,ζηταμε το φακελο του μωρου με ολες τις εξετασεις του;και γενικα ζηταμε συμβουλη δικηγορου;καποιες κοπελες στο φορουμ ειπαν οτι οταν δεν πιανει μηνιαιο οικονομικο στοχο το νοσοκομειο βαζουν τα μωρακια για παρακολουθηση.δεν ειναι τραγικο;τετοιες καταστασεις θελω να αποφυγουμε

Διαφημίσεις

Προσωπικά η γιατρός μου με είχε ενημερώσει ότι αν το μωρό γεννηθεί κάτω από 2,5 kg θα μπει θερμοκοιτίδα απλά για παρακολούθηση.Ηδη είχα βρει παιδίατρο η οποία δούλευε στο ΜΗΤΕΡΑ πριν γεννήσω.Το αγοράκι μου τελικά γεννήθηκε 2,420kg κιλά και μπηκε στη θερμοκοιτίδα μόνο για ένα 24ωρο στη ΜΕΝΝ1.Στη συνέχεια ήταν στο πυρεξακι.Και πηγαινα και τον τάιζα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...