Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

διαβαζω ολα αυτα που γραφεται για μειωση γαλακτος κ σκεφτομουν μηπως αρχιζει να μην φτανει το γαλα μου στο μωρο μου?το λιγοτερο εχει μια κενωση την ημερα,βρεγμενες πανες εχει,γιατι μου εχει κολησει στο μυαλο οτι λιγοστευει το γαλα μου?

μαλλον μια εμψυχωτικη απαντηση θα ηθελα

Διαφημίσεις

σε καταλαβαίνω απόλυτα! εχω περάσει από αυτή την φάση τουλάχιστον 3 φορές ως τώρα....

βέβαια, εγώ όταν αρχισα να διαβάζω αυτό το φόρουμ απαλλάχτηκα από τις μαύρες αυτές σκέψεις :lol:

πόσο είναι το μωρό σου? Αν είναι πάνω από δυο μηνών και θηλάζετε αποκλειστικά είναι μάλλον απίθανο να έχεις τέτοιο πρόβλημα (αν εχω καταλάβει καλά). Γενικά, εγώ όποτε είχα τέτοια αίσθηση, απλά τον έβαζα πιο συχνα στο στήθος.

Θα σου απαντήσουν οι έμπειρες, όμως :wink:

keep on breastfeeding!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

το μωρο μου ειναι 5.5 μηνων.το κακο ειναι οτι οταν εχω προσπαθησει να την βαλω στο στηθος πιο συχνα δεν θελει κ δεν επιμενω.την δευτερα θα παμε στην γιατρο κ ανησυχω για τοβαρος χωρις ουσιαστικα να υπαρχει προβλημα.μαλλον το σκαρι της ειναι αδυνατο

το μωρο μου ειναι 5.5 μηνων.το κακο ειναι οτι οταν εχω προσπαθησει να την βαλω στο στηθος πιο συχνα δεν θελει κ δεν επιμενω.την δευτερα θα παμε στην γιατρο κ ανησυχω για τοβαρος χωρις ουσιαστικα να υπαρχει προβλημα.μαλλον το σκαρι της ειναι αδυνατο

Διαταραχές στην παραγωγή μπορεί να παρατηρηθούν τις πρώτες 4-6 εβδομάδες. Αν περάσει αυτό το διάστημα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί.

Αυτό όμως που συμβαίνει και σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις, είναι ότι πιθανόν το στήθος να πρήζεται λιγότερο. Αυτό είναι σημάδι ρύθμισης της παραγωγής ανάλογα με τη ζήτηση και όχι σημάδι μείωσης. :wink:

beboulix συμφωνώ και εγώ, αποκλείεται στη φάση αυτή να έχεις πρόβλημα.

Κάτι που μπορώ να σκεφτώ ΄΄ομως και είχε τύχει και σε εμένα είναι μήπως στη φάση ανάπτυξης που είναι το μωράκι σου αποσπάται εύκολα και δείχνει πολύ ενδιαφέρον και για άλλα πράγματα, με αποτέλεσμα να θηλαζει λιγότερο.

Δες και εδώ :

http://www.kellymom.com/babyconcerns/distractible-baby.html

μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο αλλά μην ανησυχείς. Εμπιστεύσου το μπεμπε, ξέρει τι κάνει.. :wink:

Θα σου πουν και οι υπόλοιπες το πρωί!

Καλό ξημέρωμα

lazy.gif

Διαφημίσεις

Μπορεί να σου έχει κολλήσει ότι δεν φτάνει το γάλα, γιατί μας έχουν πιπιλίσει το μυαλό για το ξεκίνημα των στερεών τροφών και όσο πλησιάζει ο καιρός, αισθανόμαστε ότι "κάτι λείπει".

Μετά, πιστεύω ότι συμβαίνει σε κάθε ορόσημο, στο εξάμηνο, στο χρόνο, στα 2 χρόνια ... φτάνοντας στο νέο κατώφλι ίσως τριβελίζουν σκέψεις "μεγάλωσε, μήπως χρειάζεται παραπάνω;" ... "να το κόψω;" ... εγώ απαντώ "αφού τα καταφέραμε ως εδώ, γιατί να μη συνεχίσουμε;"

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

παιρνω την ευκαιρια amaretto απο την προηγουμενη απαντηση σου και θελω να σε ρωτησω και γω κατι. ψιλοαρχισαμε τις στερεες τροφες εδω και 3 εβδομαδες και παρατηρω το στηθος μου οτι πραγματικα εχει πρηστει πιο πολυ απο καθε αλλη φορα απο τοτε που γεννησα. επισης το νιωθω πιο σκληρο και γεματο ενω παλαιοτερα ηταν παντα μαλακο, εκτος απο την αρχη ωσπου να εδραιωθει η γαλουχια. παιζουν ρολο οι στερεες, ή το γεγονος οτι ολο τον εκτο μηνα και μεχρι και σημερα μπορω, να πω η μπεμπα δεν κοιμαται και με θελει καθε μια ωρα μεσα στη νυχτα για πιπιλισμα, οποτε και αυξυθηκε η παραγωγη?? επισης τωρα τελειταια πνιγεται οταν θηλαζει,ενω αυτο δεν συνεβιανε ποτε πριν.

φιλια,καλημερα.

LfwCp3.png

το μωρο μου ειναι 5.5 μηνων.το κακο ειναι οτι οταν εχω προσπαθησει να την βαλω στο στηθος πιο συχνα δεν θελει κ δεν επιμενω.

Και μένα κάτι τέτοια μου κάνει...βελτιώνεται η όραση τους και αποσπάται η προσοχή τους.Γι αυτό τον αφήνω να πεινάσει καλά και μετά τον ταϊζω.Αν κάποιος μπει στο δωμάτιο αμέσως γυρνάει το κεφάλι του ..και γενικά γκρινιάζει γιατί θέλει να βλέπει τριγύρω.

το μωρο μου ειναι 5.5 μηνων.το κακο ειναι οτι οταν εχω προσπαθησει να την βαλω στο στηθος πιο συχνα δεν θελει κ δεν επιμενω.

Και μένα κάτι τέτοια μου κάνει...βελτιώνεται η όραση τους και αποσπάται η προσοχή τους.Γι αυτό τον αφήνω να πεινάσει καλά και μετά τον ταϊζω.Αν κάποιος μπει στο δωμάτιο αμέσως γυρνάει το κεφάλι του ..και γενικά γκρινιάζει γιατί θέλει να βλέπει τριγύρω.

Ναι βρε κοριτσια αυτο μου το κανει και μενα. Αν δεν πειναει σαν λυκος τελειωσε κανει το β---- μου σφεντονα............. Και ποναειιιιιιιιιιι

σημερα το πρωι την εβαλα στο αριστερο στηθος που γενικα δεν ειναι ο παραγωγικος μαστος.αφου εφαγε σε χρονο dt απο την πεινα,μου ριχνει μια δαγκωνια σαν να μου λεει-ρε μανα απο τον τζουφιο μου δινεις :mad: κ αμεσως την εβαλα στον αλλο.

εχω παρατηρησει κ εγω οτι οταν την θηλεζω κ μπει ο μπαμπας μας στο δωματιο παραταει το μαμ.ετσι προσπαθω να εχει αρκετη ησυχια

Διαφημίσεις

παιρνω την ευκαιρια amaretto απο την προηγουμενη απαντηση σου και θελω να σε ρωτησω και γω κατι. ψιλοαρχισαμε τις στερεες τροφες εδω και 3 εβδομαδες και παρατηρω το στηθος μου οτι πραγματικα εχει πρηστει πιο πολυ απο καθε αλλη φορα απο τοτε που γεννησα. επισης το νιωθω πιο σκληρο και γεματο ενω παλαιοτερα ηταν παντα μαλακο, εκτος απο την αρχη ωσπου να εδραιωθει η γαλουχια. παιζουν ρολο οι στερεες, ή το γεγονος οτι ολο τον εκτο μηνα και μεχρι και σημερα μπορω, να πω η μπεμπα δεν κοιμαται και με θελει καθε μια ωρα μεσα στη νυχτα για πιπιλισμα, οποτε και αυξυθηκε η παραγωγη?? επισης τωρα τελειταια πνιγεται οταν θηλαζει,ενω αυτο δεν συνεβιανε ποτε πριν.

φιλια,καλημερα.

Πόσο συχνά θηλάζετε την ημέρα; Είναι πιθανό είτε να σου αύξησε την παραγωγή λόγω άλματος ανάπτυξης, είτε να θηλάζει λιγότερο την ημέρα και περισσότερο τη νύχτα, καθότι "μεγαλώνουμε και έχουμε και άλλες δουλειές", οπότε νιώθεις το στήθος πρησμένο την ημέρα, μέχρι να συνηθίσει. Θα μπορούσε να είναι και πρήξιμο στήθους λόγω επερχόμενης περιόδου αλλά το "πνίξιμο" μου κάνει πιο πολύ σε αύξηση παραγωγής. Από την άλλη, μπορεί το μωρό να πνίγεται γιατί πάει να θηλάσει όπως τρώει, το έκανε και η δικιά μου κάτι φεγγάρια, γιατί έπαιζε. Υπάρχει και η περίπτωση να θηλάζει πολύ λίγο μέσα στην ημέρα, γιατί την χορταίνουν πολύ τα στερεά.

amaretto μου, καλησπερα!

το πρωι θηλαζει μολις ξυπνησει, δηλ. κατα τις 8, μετα παλι στις 9 κανα 5λεπτο με τριλεπτο και στις 10 τρωει ενα κομματι μηλο και ενα αχλαδι στο μουλτι.μετα απο καμια ωρα ή και λιγοτερο θηλαζει παλι κανα 5λεπτο. μετα θηλαζει στις 2 , ή και νωριτερα. μετα στις 4 ή και 5 ωρα παλι στο 5λεπτο. κατα τις 6 φτιαχνω λιγη ρυζοκρεμα(την μιση απο την δοση). μετα θηλαζει παλι 5 λεπτα. στις 8 παλι θηλαζει λιγο και μετα οταν ειναι για να κοιμηθει θηλαζει πιο πολλες φορες μεχρι να νυσταξει. μεσα στην νυχτα ειμαστε στο 2ωρο.

τι να σου πω? σαν να μειωθηκε ο χρονος που θηλαζει γενικα. να ειναι υπερπαραγωγη?αν ναι, πρεπει να κανω κατι? αν οχι, συνεχιζω ετσι μεχρι να προσαρμοστει το στηθος?

LfwCp3.png

είτε να θηλάζει λιγότερο την ημέρα και περισσότερο τη νύχτα, καθότι "μεγαλώνουμε και έχουμε και άλλες δουλειές",

amaretto, εμένα αυτό κάνει, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!!!

από τότε που μπήκαμε στο άλμα, μπορεί κατά τη διάρκεια της μέρας να παρατηρεί , να παίζει , να κάνει φωνούλες ή ό,τι άλλο σκεφτείς και να περνάνε οι ωρες και μόνο αν τον βάλω εγώ θα φάει (λίγο γιατί όλο και κάτι θα τον αποσπάσει) και τη νύχτα θηλάζει ανα μια ωρα!!! Με εχει ισοπεδώσει ο μπέμπης εδώ και τρεις βδομάδες....

ελπίζω να μην το μονιμοποιήσουμε....

lN4Kp3.png6tK9p2.png

amaretto μου, καλησπερα!

το πρωι θηλαζει μολις ξυπνησει, δηλ. κατα τις 8, μετα παλι στις 9 κανα 5λεπτο με τριλεπτο και στις 10 τρωει ενα κομματι μηλο και ενα αχλαδι στο μουλτι.μετα απο καμια ωρα ή και λιγοτερο θηλαζει παλι κανα 5λεπτο. μετα θηλαζει στις 2 , ή και νωριτερα. μετα στις 4 ή και 5 ωρα παλι στο 5λεπτο. κατα τις 6 φτιαχνω λιγη ρυζοκρεμα(την μιση απο την δοση). μετα θηλαζει παλι 5 λεπτα. στις 8 παλι θηλαζει λιγο και μετα οταν ειναι για να κοιμηθει θηλαζει πιο πολλες φορες μεχρι να νυσταξει. μεσα στην νυχτα ειμαστε στο 2ωρο.

τι να σου πω? σαν να μειωθηκε ο χρονος που θηλαζει γενικα. να ειναι υπερπαραγωγη?αν ναι, πρεπει να κανω κατι? αν οχι, συνεχιζω ετσι μεχρι να προσαρμοστει το στηθος?

Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Στην ηλικία αυτή εμείς δίναμε μόνο ένα φρούτο και καθόλου κρέμα, είχαμε και πολλά κιλάκια.

Αν θέλεις, μπορείς να κόψεις τη ρυζόκρεμα, που δεν προσφέρει και τίποτε σπουδαίο και να δίνεις πάλι φρούτα ή να μοιράζεις τα φρούτα που ήδη τρώει σε πρωί και απόγευμα ή απλά μόνο να θηλάζεις τα απογεύματα.

Αν πάλι δεν θες να αλλάξεις κάτι με τις στερεές, το στήθος σου θα συνηθίσει. Εφόσον το μωρό θηλάζει τόσο συχνά, μάλλον δεν χρειάζεται να βγάζεις για ανακούφιση, εκτός κι αν δυσφορήσεις πολύ. Ίσως πάλι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια τράπεζα, εφόσον σου χρειάζεται και μετά να το αφήσεις στην ησυχία του.

Διαφημίσεις