Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άμεσος ικτερος!! γνώμη; sos νεογέννητο !

Recommended Posts

καλησπέρα σας,  γράφω για τον προβληματισμό μου. 

στις 27/10 γέννησα τον γιο μου,  και 3 μέρες μετά φύγαμε απο μαιρυτηριο με οριακή τιμή στον ικτερο.  μια βδομαδα μετά, η ιδιώτης παιδίατρος μας έβαλε επαναληπτικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι η ολική τιμή του ικτερου είχε πέσει κατά 2 μονάδες αλλά έδειξε ανεβασμένη την τιμή άμεσου ικτερου.  το μωρο δεν έχει ούτε πυρετό, ούτε υπάρχουν αλλαγές στις κενώσεις του ( σημαδια λοίμωξης) . μου συστησε  να αυξήσω θηλασμό και να επαναλάβουμε την εξέταση σε 10 μερες.  ωστόσο,  δε μπορώ να αποβαλλω το άγχος μου διότι έκανε νηξη για νοσηλεία σε περίπτωση που είχε πχ πυρετό με αυτές τις τιμές άμεσου ικτερου.  

είχε καμία κατι αντίστοιχο; πως θα περιμένω 10 μέρες;;;

• 11 months later...

Διαφημίσεις

On 13/11/2018 at 7:00 ΜΜ, bella31 είπε:

καλησπέρα σας,  γράφω για τον προβληματισμό μου. 

στις 27/10 γέννησα τον γιο μου,  και 3 μέρες μετά φύγαμε απο μαιρυτηριο με οριακή τιμή στον ικτερο.  μια βδομαδα μετά, η ιδιώτης παιδίατρος μας έβαλε επαναληπτικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι η ολική τιμή του ικτερου είχε πέσει κατά 2 μονάδες αλλά έδειξε ανεβασμένη την τιμή άμεσου ικτερου.  το μωρο δεν έχει ούτε πυρετό, ούτε υπάρχουν αλλαγές στις κενώσεις του ( σημαδια λοίμωξης) . μου συστησε  να αυξήσω θηλασμό και να επαναλάβουμε την εξέταση σε 10 μερες.  ωστόσο,  δε μπορώ να αποβαλλω το άγχος μου διότι έκανε νηξη για νοσηλεία σε περίπτωση που είχε πχ πυρετό με αυτές τις τιμές άμεσου ικτερου.  

είχε καμία κατι αντίστοιχο; πως θα περιμένω 10 μέρες;;;

@bella31 οταν λεσ οριακη τιμη??? Σε τι τιμη αναφερεσαι?? Τελικα τι εγινε στην περιπτωση σασ? 

Εμενα η κορη μου τήν 5η μερα τησ γενησησ ανεβασε στο 18.5 κ τωρα ειμαστε σε φωτοθεραπεια. 

Ο επανελεγχοσ μπορει να γινει σε απλο μικροβιολ εργαστηριο? Η θελει νοσοκομειο??

8 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

@bella31 οταν λεσ οριακη τιμη??? Σε τι τιμη αναφερεσαι?? Τελικα τι εγινε στην περιπτωση σασ? 

Εμενα η κορη μου τήν 5η μερα τησ γενησησ ανεβασε στο 18.5 κ τωρα ειμαστε σε φωτοθεραπεια. 

Ο επανελεγχοσ μπορει να γινει σε απλο μικροβιολ εργαστηριο? Η θελει νοσοκομειο??

Τζενακι γεννησες;;; να σου ζήσει κοπέλα μου!!! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

11 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Κοπέλα μου να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Ο επανέλεγχος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μικροβιολογικο δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο.. Ελπίζω η κορούλα σου να πάρει με καλό μάτι το νέο μέλος της οικογένειας!! :)

Κοπέλα μου να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Ο επανέλεγχος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μικροβιολογικο δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο.. Ελπίζω η κορούλα σου να πάρει με καλό μάτι το νέο μέλος της οικογένειας!! :)

Διαφημίσεις

On 3/11/2019 at 1:26 ΠΜ, tzenaki1982 είπε:

@tzenaki1982 καλησπέρα,  να σου ζήσει το μωράκι.  η οριακή τιμή που αναφέρομουν ήταν το 12 με 12.5 γι'αυτό κ μας άφησαν να βγούμε από νοσοκομείο χωρίς να χρειαστεί ν μπούμε λάμπες.   ο Ίκτερος έπεσε τελικά μετά από κάποιες εβδομάδες.  και η ολική τιμή και η αμεση τιμή. έκανα ελεγχο σε μικροβιολόγικο. 

η τιμή έπεσε με το θηλασμό.  είχα το μωρό σκουλαρίκι, κυριολεκτικά.  ο Ίκτερος φεύγει με τις κενωσεις.  

μην ανησυχείτε,  καταλαβαίνω το άγχος σας φυσικά,  κι εγώ ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα,  αλλά εν τέλη κατάλαβα ότι πραγματικά είναι κάτι σύνηθες στα μωράκια,  κ με τη σωστή καθοδήγηση του παιδιάτρου, περνάνε ολα! 

23 ώρες πρίν, bella31 είπε:

@tzenaki1982 καλησπέρα,  να σου ζήσει το μωράκι.  η οριακή τιμή που αναφέρομουν ήταν το 12 με 12.5 γι'αυτό κ μας άφησαν να βγούμε από νοσοκομείο χωρίς να χρειαστεί ν μπούμε λάμπες.   ο Ίκτερος έπεσε τελικά μετά από κάποιες εβδομάδες.  και η ολική τιμή και η αμεση τιμή. έκανα ελεγχο σε μικροβιολόγικο. 

η τιμή έπεσε με το θηλασμό.  είχα το μωρό σκουλαρίκι, κυριολεκτικά.  ο Ίκτερος φεύγει με τις κενωσεις.  

μην ανησυχείτε,  καταλαβαίνω το άγχος σας φυσικά,  κι εγώ ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα,  αλλά εν τέλη κατάλαβα ότι πραγματικά είναι κάτι σύνηθες στα μωράκια,  κ με τη σωστή καθοδήγηση του παιδιάτρου, περνάνε ολα! 

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση..

Εμεισ απο 19.5 που ειχε ανεβει μεφωτοθεραπεια 36ωρων τονριξαμε στο 12.5 κ ετσι πηραμε εξιτηριο..

Δεν εχει καμμια σχεση το χρωμα του παιδιου με το πωσ ηταν πριν..

Ολα καλα..

να χαιρομαστε τα παιδακια μασ

Just now, tzenaki1982 είπε:

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση..

Εμεισ απο 19.5 που ειχε ανεβει μεφωτοθεραπεια 36ωρων τονριξαμε στο 12.5 κ ετσι πηραμε εξιτηριο..

Δεν εχει καμμια σχεση το χρωμα του παιδιου με το πωσ ηταν πριν..

Ολα καλα..

να χαιρομαστε τα παιδακια μασ

Το μωρό σκουλαρίκι όπως είπατε!!!

με πολλούς θηλασμούΣ ( ούτως ή άλλως) θα περάσει!!

να σας ζήσει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...