Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφικό γάλα frezylac απόσυρση

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με την απόσυρση των γάλατων της φρεζιλακ και την επανακυκλοφορία τους. Προσωπικά δίνω το φρεζιλακ bio έφοσον συμβουλεύτηκα δυο παιδίατρους και μου είπαν πως αφού οι παρτίδες αποσύρθηκαν δεν υπάρχει θέμα και πως είναι απ τα καλύτερα γαλατα που κυκλοφορούν  απ την άλλη έχω πολλές αμφιβολίες περί αυτού. Εμπιστευόμουν την εταιρία αρκετά και ρωτώντας φίλους και γνωστούς πάντα μου λεγαν πως και οι ίδιοι διναν το συγκεκριμένο γάλα. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα και επίσης αν κάποιος χρησιμοποιείκάποιο άλλο βιολογικό γαλα Πρώτης  βρεφικής ηλικίας .Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτο έδινα,  όντως έχουν αποσυρθεί οι ύποπτες παρτίδες. Καποια στιγμη το αλλαξα στο Frisolac της Νουνού με το οποίο εμεινα εξίσου ευχαριστημένη,  μάλιστα νομίζω του έκανε καλο κ στη δυσκοιλιότητα.  Για αλλα βιολογικά δεν ξέρω,  συγκεκριμένα καποια στιγμη ειχα ρωτήσει τη γνώμη της παιδιάτρου , μου ειπε κατι που θυμάμαι πως τα γάλατα τα ξεχωρίζει σε δύο κατηγορίες , το μητρικό και τα κουτιά. Δηλ. πως ολα πανω κατω ειναι τα ιδια και φυσικά είναι και τι ταιριάζει καλα στο καθε παιδί. 

συμφωνώ απόλυτα όλα τα έτοιμα γαλατα

φορμουλες είναι το ίδιο απλά σταματώντας το θηλασμο και μετά προσπαθώ έστω να βρω κάποιο κάπως πιο καλό «ποιοτικά» . Γι αυτό στράφηκα στα βιολογικά και συγκεκριμένα στο φρεζιλακ.έχω αρχίσει να ανησυχώ όμως γιατί παρόλο ότι αποσύρθηκαν και επανακυκλοφόρησαν σε πολλά φαρμακεία τα ζητάω και μου λένε δε τα φέρνουμε καν δε τα ζητάνε πλέον... 

Σίγουρα στιγματίστηκε η εταιρεία και τωρα δε θα εχουν την ιδια ζήτηση με παλαιότερα γι αυτο και λογικα τα φαρμακεία δεν κάνουν μεγαλο στοκ, για να μην τους ξεμείνουν. Πάντως γενικά θεωρείται απο τα καλα γάλατα . Σε αλλες εταιρείες εχεις βρει βιολογικό? 

Έχω ψαχτεί λίγο με το hipp bio και έχω ακούσει γενικά καλά λόγια , εταιρία πολλών ετών γερμανική αν δε κάνω λαθος με εμπειρία στα βιολογικά,και εκτός των βιολογικών έχω δοκιμάσει για μικρό χρονικό διάστημα το Humana το οποίο επίσης μας εκατσε καλά και μας το είχε προτείνει ένας παιδίατρος ως καλό γάλα. Δυστηχως κλονίζεται η εμπιστοσύνη σου και λυπάμαι γιατί ήμουν τόσο ικανοποιημένη με το συγκεκριμένο γάλα, απ την άλλη όμως σκέφτομαι και σε ποσα ακόμα γαλατα ίσως έχει βρεθεί κάτι και δεν έχει γίνει γνωστό , προς το παρόν εμπιστεύομαι το γιατρό μου και συνεχίζω να το δίνω αλλά είμαι στο 50% να συνεχίσω με το hipp...

Διαφημίσεις

Εγώ θα συνέχιζα με το ίδιο αν ήμουν ικανοποιημένη, δε θα επηρεαζόμουν τόσο . Όπως είπες, αυτό μπορεί να έχει βρεθεί και σε άλλα σκευάσματα, τουλάχιστον τώρα έγινε γνωστό και αποσύρθηκαν προληπτικά αρκετές παρτίδες. Συμβαίνουν αυτά δυστυχώς το καλό είναι να εντοπίζονται το συντομότερο.

Ναι όντως κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ αλλά πάντα υπάρχει αυτό που έγινε στο πίσω μέρος του μυαλού :) θα το συζητήσω πάλι με τον παιδιατρο μας και θα δω τι θα κάνω ...

Και εγώ είχα προβληματιστεί πολύ με το γάλα, αλλά ο παιδίατρος τον οποίο εμπιστεύομαι (μεγάλος σε ηλικία με πείρα και ενημερωμένος) μου είπε πως όλα τα γάλατα είναι ίδια, γιατί καμία αγελάδα δεν φέρνει στο μέτωπό της την φίρμα της εταιρείας και μου εξήγησε πως συλλέγεται το γάλα και από αυτό προμηθεύονται οι εταιρείες. Επίσης, γίνονται αυστηροί έλεγχοι, στον τομέα της βρεφικής διατροφής. Όσο για τη frezyderm, χωρίς να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο γάλα, αλλά άλλα προϊόντα της εταιρείας την εμπιστεύομαι. Αφού μια φορά έσκασε το σκάνδαλο δεν τη συμφέρει να ξαναακουστεί, γιατί είναι πολλά τα χρήματα που χάνονται. Σημασία για μένα έχει να το δέχεται καλά το μωρό.

Κι εγώ γενικά εμπιστεύομαι την εταιρία αυτή σε ολα

της τα προϊόντα και φυσικά όπως είπα παράπανω όλα τα γαλατα είναι ίδια απλά προσπαθούμε να δώσουμε κάτι πιο καλό ας το πούμε έτσι.. εμένα το συγκεκριμένο γάλα μου εκατσε πολύ καλά όπως και της Humana αλλά με προβλημάτισε το γεγονος που συνέβη όπως και το ότι το ψάχνω σε πολλα

φαρμακεια και πολλοί μου λένε δε τα φέρνουμε καν πια δε μας τα ζητάνε . Όσο και να εμπιστεύεσαι και όσο και καλά να σου χει κάτσει το γάλα που εμάς μας εκατσε τέλεια προβληματιΖεσαι σίγουρα... 

παντως Έπειδη το έψαξα λίγο το εργοστάσιο στη Γαλλία ξανάνοιξε σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το σκάνδαλο και το λουκέτο, και λογικά τα γαλατα παράγονται ξανά εκεί. 

Ισχύει αυτο με τις σκόνες, η ιδια σκονη μπορει να είναι ακριβως και απλα να αλλαζει ετικέτα. Παίζουν και μεταπωλησεις και διάφορα. Της Humana που σου άρεσε το έψαξες ιντερνετικά πχ στο skroutz?  Αν δεν το βρεις κι εκει, μαλλον όντως θα εχεις θεμα στην εύρεση του. 

Διαφημίσεις

Εγώ τα παίρνω όλα από ηλεκτρονικό φαρμακείο και τα βρίσκω όλα ποτέ δεν έχω βρεθεί σε έλλειψη απλά της Humana είπα να το αλλάξω και να περάσω σε βιολογικό ως πιο καλο... τι να πω ρε παιδιά κανείς δε μπορεί νΑ σου εγγυηθεί τίποτα σημερα αύτο αύριο μπορεί να βγει κάποιο άλλο . Πάντως όταν ρώτησα μια φαρμακοποιό καλά τι γίνεται γιατί δε το φέρνετε δηλαδή μόνο εγώ το παίρνω; Μου είπε πως φοβήθηκε ο κόσμος είναι και λίγο θέμα ψυχραιμίας εσείς το είδατε πιο ψύχραιμα ..μετά σκέφτηκα και αυτό που είπατε παραπάνω πως δε συμφέρει μια ετερια να βγει ξανά σκάνδαλο όποτε θα είναι σίγουρα πιο προσεκτική αυτή τη φορά ...

παρένθεση, μίλησα με τη φρεζιντερμ και με διαβεβαίωσε ότι δε συνεργάζεται πια με το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Επεξεργάστηκαν by Helena40

Πολλά γάλατα δέν τα φέρνουν σε φαρμακεία (κυρίως συνοικιακά) καθώς δεν έχουν ζήτηση ,δηλαδή δεν φεύγουν εύκολα. Οπότε το προϊόν μένει στο κατάστημα και δεν συμφέρει. Ίσως είναι ένας λόγος που δεν τα βρίσκετε εύκολα σε αυτά. Σε μεγάλα φαρμακεία με παντός είδους παραφαρμακο είναι πιο πιθανό. Επίσης αν έχετε μια επαφή με τον φαρμακοποιό και είστε πελάτες του, κατόπιν συνεννόησης μαζί του μπορεί να κάνει παραγγελία κομμάτια έτσι ώστε να τα παίρνετε απ' ευθείας. Το δεύτερο είχα κάνει εγώ καθώς το γάλα πρώτης βρεφικής δεν το έβρισκα εύκολα. 

Ταν γαλατα τα παίρνω μέσω ηλεκτρονικού φαρμακείου δεν έχω θέμα στο να τα βρω απλά συζητάμε ότι σε πολλούς που έχει τύχει να ρωτήσω μου λένε δε τα φέρνω πια, ειδικά όσες φορές έχω βρεθεί στη θεσαλονικη σχεδόν πουθενά ακόμα και σε φαρμακεία μεγαλα, δηλαδή το θέμα μου δεν είναι ότι δε τα βρίσκω απλά ρωτάω τος απόψεις κάποιων που ίσως τα χρησιμοποιούσαν παλια και αν το Κάνουν και τώρα ...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγώ δίνω στην μικρούλα μου το Frezylac Gold 1.  Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα θέμα, απλά παρατήρησα ότι σε σχέση με το Frisolac της Νουνου που της έδινα αρχικά, επειδή αυτό της δίναν και στο μαιευτήριο,  κάνει κακά λιγότερες φορές την ημέρα (περίπου δύο φορές) και πιο στερεά , ενώ με το Frisolac μπορεί να έκανε και 5-6 φορές με υδαρή υφή. Πάντως στην Ελλάδα είχαν αποσυρθεί προληπτικά εντελώς, δεν είχε βρεθεί κάποιο περιστατικό σαλμονέλας. Επίσης τσέκαρα ότι το gold παρασκευάζεται στο Βέλγιο και όχι στη Γαλλία (Lactalis) που είχε γίνει η επιμόλυνση των προιόντων. Εγώ στο φαρμακείο που πάω , έχουν 4-5 γάλατα μόνο και τους παίρνω τηλ λίγες μέρες πριν και μου το φέρνουν. Πάντως επειδή σκέφτομαι να δούμε και τρίτο παιδίατρο , διότι αυτός που μας παρακολουθεί τώρα είναι λίγο απότομος, είμαι πολύ περίεργη αν θα μας αλλάξει και αυτός το γάλα. 

Γιατί να σας αλλάξει γάλα αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στο μωρό σού;Απ' όσο ξέρω δεν είναι και το καλύτερο η εναλλαγή γάλακτος ,από την άποψη ότι δημιουργεί σύγχυση στο έντερο του μωρού. Αν είσαι ευχαριστημένη με κάποιο γάλα και το μωρό σου δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό γάλα ,Συνέχισε σταθερά με ένα συγκεκριμένο. Το καλύτερο θα ήταν να βρεις έναν σταθερό παιδίατρο που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να γνωρίζει το παιδί και τις ανάγκες του. Οι επισκέψεις σε πολλούς παιδιάτρους χωρίς σοβαρό λόγο μόνο σύγχυση απόψεων και πρακτικών μπορούν να φέρουν.

• 3 months later...

Γενικα πρεπει να προτιμαμε μεγαλες μαρκες με δικα τους εργοστασια. Εγω το εψαξα και επιλεγω nan αλλα και το frisolac - almiron εχουν δικες τους παραγωγες. Πηρα την frezyderm για να μου πουν που φερνουν το γαλα και αφου επεμεινα μου ειπαν οτι ειναι από την Εσθονία!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...