Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Papp-a την 9 εβδομαδα;;

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας!να ρωτησω μηπως ξερει καποια κοπελα να μου απαντησει.ο γυναικολογος μου μου ειπε να κανω την papp a την 9 εβδομαδα.την αυχενικη θα μου την κανει ο ιδιος αργοτερα( ειναι πιστοποιημενος).οταν ρωτησα για την papp a,γιατι μου εκανε εντυπωση, μου ειπε οτι οι νεες οδηγιες λενε να γινεται την 9 εβδομαδα.γενικα ο γιατρος μου εχει πολυ καλο ονομα και στο φορουμ και τα ψαχνει ολα πολυ.εχει καποια αλλη κοπελα παρομοια εμπειρια;

Διαφημίσεις

Γέννησα το 2017 και την papp a την έκανα σε πιστοποιημένο για αυτό τον λόγο γιατρό την μέρα που έγινε η αυχενική. Διενυα την 12η εβδομάδα της κύησης. Αν άλλαξε κάτι από τότε δεν ξέρω... Πάρε και μια δεύτερη γνώμη γυναικολόγου πάντως.

Maria μου επειδή το κοίταξα λίγο για την papp a την 9η εβδομάδα,δε βρηκα κάτι πέραν απο ενα αγγλικό άρθρο στη σελίδα karger com όπου ενας γιατρός παραθέτει τη δεκαετή εμπειρία του για τις εξετάσεις αυτές εξηγώντας ότι είναι οκ να γίνονται οι εξετασεις πριν τη 10η εβδομάδα,όμως επειδή το διάβασα τρέχοντας δεν ειδα αν τις κάνει μαζί papp a και Αυχενική.

Μπορείς να κανείς τουλ ενα τηλ σε καποιον αλλο πιστοποιημένο γιατρό να τον ρωτήσεις ή μπορείς ακομα να το συζητησεις και με τον ίδιο να σου εξηγήσει παραπάνω για αυτες τις μελέτες και που μπορεις να τις διαβασεις (καθότι είναι χρήσιμες!)

Εκανα αυχενικη και την ιδια μερα Papp-a σε πιστοποιημενη γυναικολογο (με εξειδικευση στην εμβρυομητρικη ιατρικη) πριν εναμιση μηνα περιπου στην 12η εβδομαδα. Δεν μου ειπε κατι τετοιο ουτε η γυναικολογος μου, αλλα ουτε και η συγκεκριμενη. Παντως, αν θες να δεις αν ειναι οντως πιστοποιημενος ο γιατρος σου για υπερηχογραφημα πρωτου τριμηνου μπορεις να δεις στην ελληνικη εταιρια υπερηχων στην μαιευτικη και γυναικολογια https://www.hellenicultrasound.gr/index.php/seminars/pistopoiimenoi-iatroi/1st-trimester, αλλα και εδω οπου ειναι ολοι οι γιατροι ανα τον κοσμο (επελεξε στον χαρτη την Ελλαδα) https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

Ψαχνοντας λιγο κι εγω, βρηκα μονο αυτην την σελιδα (υπουργειο υγειας της Αυστραλιας) οπου βαζει την εξεταση αιματος 9-12 εβδομαδες και το υπερηχογραφημα 11-13 εβδομαδες. Oλα τα υπολοιπα που εχω βρει ξεκινανε απο την 11η και καποια απο την 10η εβδομαδα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Ευχαριστω κοριτσια.τεταρτη θα παω στον γιατρο και θα το συζητησω.μεχρι τοτε δεν την κανω.για να ειμαι ειλικρινης η γραμματεας του μου τα ειπε ολα αυτα,που φανταζομαι οτι ακολουθει οδηγιες του γιατρου.θα σας ενημερωσω

Διαφημίσεις

On 15/9/2018 at 10:52 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Εκανα αυχενικη και την ιδια μερα Papp-a σε πιστοποιημενη γυναικολογο (με εξειδικευση στην εμβρυομητρικη ιατρικη) πριν εναμιση μηνα περιπου στην 12η εβδομαδα. Δεν μου ειπε κατι τετοιο ουτε η γυναικολογος μου, αλλα ουτε και η συγκεκριμενη. Παντως, αν θες να δεις αν ειναι οντως πιστοποιημενος ο γιατρος σου για υπερηχογραφημα πρωτου τριμηνου μπορεις να δεις στην ελληνικη εταιρια υπερηχων στην μαιευτικη και γυναικολογια https://www.hellenicultrasound.gr/index.php/seminars/pistopoiimenoi-iatroi/1st-trimester, αλλα και εδω οπου ειναι ολοι οι γιατροι ανα τον κοσμο (επελεξε στον χαρτη την Ελλαδα) https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

Ψαχνοντας λιγο κι εγω, βρηκα μονο αυτην την σελιδα (υπουργειο υγειας της Αυστραλιας) οπου βαζει την εξεταση αιματος 9-12 εβδομαδες και το υπερηχογραφημα 11-13 εβδομαδες. Oλα τα υπολοιπα που εχω βρει ξεκινανε απο την 11η και καποια απο την 10η εβδομαδα.

Είναι μέσα στη λίστα ο γιατρός μου.οποτε η έχει κάνει λάθος η γραμματέας του η κάποια άλλη οδηγία υπάρχει.θα μάθω την Τετάρτη που θα τον επισκεφτώ και θα σας πω για να ξέρετε.πραγματικα είμαι πολύ περίεργη.συγκεκριμενα πρέπει να πάω την Τετάρτη να κάνω Papp a που θα είμαι 8 εβδομάδων και 5 ημερών,αλλά δεν θα πάω αν δεν το επιβεβαιώσω πρώτα γιατί δεν μας περισσεύουν και τα 50 ευρώ

5 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Είναι μέσα στη λίστα ο γιατρός μου.οποτε η έχει κάνει λάθος η γραμματέας του η κάποια άλλη οδηγία υπάρχει.θα μάθω την Τετάρτη που θα τον επισκεφτώ και θα σας πω για να ξέρετε.πραγματικα είμαι πολύ περίεργη.συγκεκριμενα πρέπει να πάω την Τετάρτη να κάνω Papp a που θα είμαι 8 εβδομάδων και 5 ημερών,αλλά δεν θα πάω αν δεν το επιβεβαιώσω πρώτα γιατί δεν μας περισσεύουν και τα 50 ευρώ

Μπορείς να τηλεφωνήσεις και σε κάποιον /ους πιστοποιημένους γιατρούς  ρωτώντας τους αν στην εβδομάδα που είσαι μπορείς να κάνεις papp a. Αν σου απαντήσουν αρνητικά κάτι λάθος κάνει ο γιατρός σου. Αν σου επιβεβαιώσουν τότε όντως από φέτος άλλαξε και έχει δίκιο.

1 hour ago, Dust pink είπε:

Μπορείς να τηλεφωνήσεις και σε κάποιον /ους πιστοποιημένους γιατρούς  ρωτώντας τους αν στην εβδομάδα που είσαι μπορείς να κάνεις papp a. Αν σου απαντήσουν αρνητικά κάτι λάθος κάνει ο γιατρός σου. Αν σου επιβεβαιώσουν τότε όντως από φέτος άλλαξε και έχει δίκιο.

Δικιο εχεις.θα το κανω αυριο και θα ενημερωσω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...