Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω να προχωρήσω με τη σχέση μου και δεν με αφήνει η μαμά μου

Maria hram

Recommended Posts

Είμαι 17 χρόνων και έχω σχέση με ένα αγόρι εδώ και ένα χρονο. Νιώθω πλέον έτοιμη να προχωρήσω για πρώτη φορά εξάλλου αυτός είναι 18 και σε μια συζητηση μας άφησε να εννοηθεί ότι θέλει και αυτός. Ποτέ δεν με πίεσε όμως και αυτο είναι ένας από τους λόγους που είμαι σίγουρη για αυτον. Από την άλλη, έχω τη μαμά μου η οποία δεν είναι τόσο εξοικειωμένη με αυτα τα θέματα περι σχέσης και όταν το έμαθε ότι έχω σχέση απλά σοκαρίστηκε κάπως όμως το δέχτηκε! Το θέμα λοιπον είναι ότι όταν είμαι μαζί του βόλτα παίρνει συνέχεια τηλέφωνο να δει ότι δεν είμαι σπίτι του ή κάπου με ησυχία, οποτε δεν τολμάω να ρισκάρω τίποτα! Τι πρέπει να κάνω; Να πιέζω τα συναισθήματα μου μέχρι να φτάσω 18 και να το δεχτεί ότι θα πάω σπίτι του ότι θα κοιμηθώ μαζί του μια φορά;Σε καμία περίπτωση δε θέλω να το συζητήσω μαζί της αυτο το θέμα! Και δεν ξερω τι να κάνω πως θα μου δωθεί η ευκαιρία να έρθω λίγο πιο κοντά με τη σχέση μου; Αφού παίρνει τηλέφωνο για ελεγχο που είμαι έχω απλά απελπιστει

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να σου πω τι να κανεις. Καταρχάς ακόμα θεωρητικά είσαι ανήλικη όποτε οποιαδήποτε προτροπή δεν την θεωρώ σωστή. Φρόντισε ότι και να αποφασίσεις να ενημερωθείς πλήρως περί νπροσωπικής υγιεινής και περί σεξουαλικως μεταδιδόμενων νοσημάτων και δεν εννοώ μόνο τον HIV αλλά πχ τα κονδυλώματα που στην Ελλάδα κάνουν πάταγο διότι όλες οι μπούρδες που όλα τα αγοράκια βλέπουν στο Ίντερνετ ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Δηλαδή από την α είσοδο αν πας στην β είσοδο και μετά ξανά στην α χωρίς διάλειμμα για αλλαγή προφυλακτικού η πλύσιμο χεριών , ο κόλπος γέμιζει κωλοβακτηριδια και ετοιμάσου για μόλυνση. Επισης συναίνεση για τα πάντα, εάν κάτι δεν θες , δεν γίνεται, σκέψου το επαφές σαν να αποφασίσετε να παίξετε φιλικό αγωνα πχ.μποξ υπάρχουν κανόνες: 1. Δεν χτυπιόμαςαστε εάν ο ένας από τους δυο είναι λιώμα από ποτό 2. Επειδή συμφωνήσατε πιο πριν για τον αγώνα αλλά άλλαξες γνώμη μολις μπείτε στο ρινγκ δεν είσαι αναγκασμένη να τελειώσεις τον αγώνα. 3. Άμα συμφωνήσετε μόνο μπουνιες, όχι κλωτσιές και σε κλωτσήσει δεν είναι σωστό και θεωρείται φαουλ και επίθεση και σταματάς τον αγώνα 4. Εάν κατά την διάρκεια του αγώνα δεν θες να τον τελειώσεις δεν κάθεσαι να τρως μπουνιές μέχρι το νοκ-άουτ, πετάς λευκή πετσέτα και φεύγεις είναι δικαίωμα σου.  

Τέλος ενημερώσου πλήρως για την ανθρώπινη ανατομία , ειδικά του γυναικείου σώματος που δυστυχώς θεωρείται πιο πολύπλοκη και η κλειτορίδα αντιμετωπίζεται σαν το τρίγωνο των βερμουδων. Επισης να σημειώσω ότι θεωρώ ηλιθιο που δεν υπάρχει μάθημα σεξουαλικης διαπαιδαγώγησης στο σχολείο και αμολιουνται όλοι οι έφηβοι και παραπάνω σε ηλικίες  και κάνουν ότι βλέπουν στις τσόντες ελπίζοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος θέμα ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,  στο λύκειο όλο και κάποια βλακεία νομίζαμε ότι ισχύει πχ θα τραβηχτεί νωρίς και όλα καλά, η τις τελευταιες μερες περιοδου δεν πιάνουμε παιδί, τίποτα από τα δυο δεν ισχύει εννοείται. Υπάρχουν ένα σωρό πληροφορίες στο Ίντερνετ να σε καθοδηγήσουν. Ότι άλλο θες ρωτάς. 

20 ώρες πρίν, Maria hram είπε:

Είμαι 17 χρόνων και έχω σχέση με ένα αγόρι εδώ και ένα χρονο. Νιώθω πλέον έτοιμη να προχωρήσω για πρώτη φορά εξάλλου αυτός είναι 18 και σε μια συζητηση μας άφησε να εννοηθεί ότι θέλει και αυτός. Ποτέ δεν με πίεσε όμως και αυτο είναι ένας από τους λόγους που είμαι σίγουρη για αυτον. Από την άλλη, έχω τη μαμά μου η οποία δεν είναι τόσο εξοικειωμένη με αυτα τα θέματα περι σχέσης και όταν το έμαθε ότι έχω σχέση απλά σοκαρίστηκε κάπως όμως το δέχτηκε! Το θέμα λοιπον είναι ότι όταν είμαι μαζί του βόλτα παίρνει συνέχεια τηλέφωνο να δει ότι δεν είμαι σπίτι του ή κάπου με ησυχία, οποτε δεν τολμάω να ρισκάρω τίποτα! Τι πρέπει να κάνω; Να πιέζω τα συναισθήματα μου μέχρι να φτάσω 18 και να το δεχτεί ότι θα πάω σπίτι του ότι θα κοιμηθώ μαζί του μια φορά;Σε καμία περίπτωση δε θέλω να το συζητήσω μαζί της αυτο το θέμα! Και δεν ξερω τι να κάνω πως θα μου δωθεί η ευκαιρία να έρθω λίγο πιο κοντά με τη σχέση μου; Αφού παίρνει τηλέφωνο για ελεγχο που είμαι έχω απλά απελπιστει

Και 18 και 20 να γίνεις, δεν θα αλλάξει κάτι μόνο λόγω ηλικίας, πέρα από το νομικό. Αν είσαι σε μία ηλικία ή κατάσταση πού χρειάζεσαι για οποιοδήποτε λόγο "έγκριση" από γονείς για να προχωρήσει η σχέση σου, προσωπική μου άποψη, ότι δεν είναι η ώρα για κάτι τέτοιο και πρέπει πρώτα να δεις γιατί χρειάζεται η έγκριση. Είναι τυπικό για να λυθεί σε ένα χρόνο, ή ουσιαστικό το πρόβλημα; 

Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις πρώτα να ενημερωθείς πολύ καλά, από το γυναικολόγο σου για αντισύλληψη και για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν δεν έχεις γυναικολόγο, δεν είσαι πραγματικά έτοιμη για σεξουαλικές επαφές, οπότε ξεκίνησε από εκεί. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν όλα πάνε στραβά, π.χ. αποτύχει η αντισύλληψη, τι θα κάνεις. Ναι, είναι θέμα που σκοτώνει τη διάθεση για επαφές μεν, αλλά που πρέπει να σκεφτείς.

Αν έχεις καλύψει αυτό το θέμα, θα πρέπει να σκεφτείς τι σε προβληματίζει και χρειάζεσαι την έγκριση της μητέρας σου από τη μία, αλλά και τι φοβάται τόσο εκείνη. Είναι θέμα φόβου για εγκυμοσύνη; Για το τι θα πει ο κόσμος; Για το ότι δεν εμπιστεύεται τον νεαρό;

Αν όλα είναι τέλεια, έχεις πλήρη ενημέρωση και γίνεις και 18, θα αλλάξει κάτι από τη μεριά της μαμάς σου; Γιατί αν π.χ. μία οικογένεια αποδέχεται με τίποτα τις εξωσυζυγικές σχέσεις, ή η μαμά πιστεύει ότι καλό είναι πρώτα να έχεις π.χ. βρει δουλειά, αυτά είναι θέματα που δε λύνονται πριν ανεξαρτητοποιηθείς, και δε θα αλλάξουν στα 18.

On 5/9/2018 at 10:11 ΜΜ, Maria hram είπε:

Κορίτσι καταλαβαίνω εν μέρει τον προβληματισμό σου όμως ένα φόρουμ και ειδικά δημόσιο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να σου λύσει το πρόβλημα. Με άλλα λόγια δεν μπορεί κάποιο μέλος μιας και είσαι ανήλικη  και μεριμνούν για σένα οι κηδεμόνες σου να σου πει προχωρησε ή όχι. Δεσμεύεται από το άτυπο της υπεύθυνοτητας απέναντι σε ένα ανήλικο.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προηγούμενες κοπέλες περί ενημέρωσης από γυναικολόγο για σεξουαλικα και ανατομικά θέματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...