Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολυαμνιο και υπερηχογενες εντερο

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια , ηθελα να ρωτησω αν καμια ειχε στην εγκυμοσύνη της πολυαμνιο και υπερηχογενες εντέρο .. ειμαι στην 26 βδομαδα κυησεως και στην β επιπεδου βρεθηκε υπερηχογενες εντερο στο μωρο .. με ρωτησαν για κυστικη ινωση και ειχαν βγει καλες οι εξετασεις και μ ειπαν οτι δεν ειναι τπτ και το πιο πιθανο ειναι να εξαφανιστει στον 8μηνα .. τωρα σε αυτον τον υπέρηχο  το υπερηχογενες εντερο παραμενει και επιπλεον εχουν και αυξηση του αμνιακου υγρου ... εχω κατα αγχωθει ο γιατρος με εχει σε αυστηρη διαιτα και απο βδομαδα θα κανω την καμπύλη σακχαρου για να αποκλεισουμε το σακχαρο ..  επειτα ο γιατρος μ ειπε ότι μπορει να με.βαλει.να κανω εξειδικευμενη εξεταση για την κυστικη ινωση εαν παραμεινει ... εχει συμβει σε καμια , και τα μωρακια του γεννηθηκαν φυσιολογικα χωρις κάποιο προβλημα υγειας .. δεν με νοιαζει τπτ αλλο απο.το.να ειναι καλα το μωρο κι δεν μπορω να μν το σκεφτομαι.. 

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πρώτα από όλα να μην αγχώνεσαι. Υπερηχογενες είχαν αρκετά μωράκια και όντως με το καιρό πέρασε. Να κάνεις την καμπύλη σου και αν βγει παθολογική θα πάρεις την αγωγή σου , αν χρειάζεται, και όλα καλά. Τώρα για την κυστική ίνωση, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχατε κοιτάξει πολύ νωρίς ή ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη. Πως και δεν την είχατε κάνει; Είτε εσύ είτε ο άντρας σου; Άποψη μου να το κοιτάξετε για να γνωρίζετε και για επόμενη εγκυμοσύνη. Πότε θα κάνεις την καμπύλη;

1 hour ago, gkmpl είπε:

Καλησπέρα, πρώτα από όλα να μην αγχώνεσαι. Υπερηχογενες είχαν αρκετά μωράκια και όντως με το καιρό πέρασε. Να κάνεις την καμπύλη σου και αν βγει παθολογική θα πάρεις την αγωγή σου , αν χρειάζεται, και όλα καλά. Τώρα για την κυστική ίνωση, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχατε κοιτάξει πολύ νωρίς ή ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη. Πως και δεν την είχατε κάνει; Είτε εσύ είτε ο άντρας σου; Άποψη μου να το κοιτάξετε για να γνωρίζετε και για επόμενη εγκυμοσύνη. Πότε θα κάνεις την καμπύλη;

Καμπυλη θα κανω την τεταρτη περιμενω να με δει ο γιατρος , κυστικη ινωση καναμε στις αρχες της κυησης μαζι με την αυχενικη διαφάνεια αλλα την απλη ... ο αντρας μ δεν εχει κανει .. δεν μας ζητηθηκε κ.δεν γνωριζα οτι επρεπε να κανει κ ο αντρας μ .. 

Υπερηχογενες εντερο φάνηκε κ σε εμάς στον μεγάλο μου γιο στη β επιπέδου .. κ τελικά εξελίχθηκαν όλα καλά ... Καμιά φορά μπορεί να φανεί αν έχει καταπιεί λίγο αίμα το μωράκι από το αμνιακό υγρό ..

Καλησπέρα και από μένα. Είχαμε και εμείς θεματακι με υπερηχογεννες έντερο στην 2η κόρη μου. Απο την αρχή η μικρή ήταν 2βδομαδες πίσω σέ βάρος κ ανάπτυξη κ επνώ το β' επιπέδου είχε βγει φυσιολογικό μετά από 2βδομαδες στον απλό υπέρηχο άρχισαν τα προβλήματα.παρατηρηθηκε λιγότερο αμνιακό υγρό και ενώ κάναμε υπέρηχο για να δούμε γιατί, είδαν το υπερηχογεννες έντερο.2πραγματα μου είπε ό γιατρός κοιτάμε, για κυστική ίνωση κ ντάουν.καναμε αμνιοπαρακέντηση στην 24 εβδομάδα κ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ήμουν στο κρεβάτι λόγω του μειωμένου αμνιακού κ κόντευα να τρελαθώ από αγωνία.. ευτυχώς ήταν όλα καλά και δεν υπήρχε κάνενα πρόβλημα.απο ότι μου εξήγησε ο γιατρός που έκανε την λήψη τής παρακέντησης πιθανόν να είχε καταπιεί τό μωρό αμνιακό υγρό μαζί με αίμα κ αυτό φάνηκε στον υπέρηχο. Το 2011 δεν ήταν στον βασικό έλεγχο η εξέταση για την κυστική ίνωση,κ εγώ δεν είχα ιδέα για αυτή την περίπτωση.οταν άρχισα να το ψάχνω μου είπαν ότι πρέπει νά γίνεται έλεγχος στην αρχή της εγκυμοσύνης (κ πρίν την εγκυμοσύνη καλύτερα). ευτυχώς πήγαν όλα καλά.βεβαια η μικρή γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες βάση υπερήχου , οριακά πρόωρη,ελιποβαρης (1990γρ) αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με το υπερηχογεννες έντερο. Τώρα είναι 7 χρόνων δεσποινίς κ μάλιστα πολύ ζωηρή και πανέξυπνη.(έδειξε εξαρχής,από την κοιλιά ακόμη ότι θα μας βγάλει τό λάδι, χαχαχα).

Μήν αγχώνεσαι λοιπόν, ηρέμησε και κάνε τις εξετάσεις σού κ όλα καλά θα πάνε. Με πίστη και υπομονή θα αγκαλιάζεις σέ λίγους μήνες τό αγγελούδι σου κ θα τό θυμάσαι όλο αυτό σαν όνειρο.

Διαφημίσεις

Ααχ να περασει κ αυτο πραγματικα γιατι καλα λενε η αγωνια της μάνας ξεκιναει απο οταν ειναι στην κοιλιτσα .. εμεις καναμε κανονικα τον ελεγχο της κυστικης ινωσης αλλα ο σύζυγος οχι δεν μας ζητηθηκε ... στην β επίπεδου δεν είχαμε κανενα αλλο προβλημα ουτε με τα υγρα εκτος του εντερου .. τωρα αγχωνομαι λογω οτι Είμαι σε αρκετά προχωρημενη εγκυμοσυνη 26 + 3 κ για αμνιοπαρακεντηση ειναι αρκετα επικυνδινο .. να δουμε τι θα μας πει ο γιατρος απο Τρίτη ..ελπιζω να εχει μειωθει το αμνιακο υγρο και να σταματησει αυτη η αγωνία.. 

Αφού εσύ δεν έχεις θέμα με την κυστική,μην αγχώνεσαι.. δεν θα υπάρχει πρόβλημα.. ακόμα κ στην πιο τραβηγμένη περίπτωση που μπορεί να είναι ο σύζυγος φορέας, τό πολύ πολύ να κληρονομήσει το γονίδιο κ να είναι κ το μωρό.ετυχε σέ μία γνωστή μου,η οποία είχε δίδυμα με εξωσωματική  (είχε αγόρι-κοριτσι) κ παρότι ο μπαμπάς ήταν φορέας,δεν το πρόσεξαν  κ το αγόρι το κληρονόμησε κ είναι μια χαρά το παιδάκι.οποτε μήν αγχώνεσαι... όλα καλα θα είναι..κ εμένα στην 24 εβδομάδα μου την έκαναν την αμνιο κ πάλι ρίσκο ήταν..κ να σκεφτείς δε μου είχαν πει κάτι για να προσέχω, γύρισα στο δωμάτιο κυρία με τά πόδια, έκανα την τουρίστρια μέχρι που με πήρε χαμπάρι μια νοσηλεύτρια κ με κατσαδιασε με ωραίο τρόπο κ παλουκωθηκα στο κρεβάτι μου.. εύχομαι στον επόμενο υπέρηχο νά είναι όλα φυσιολογικά κ να τελειώσει εδώ η δοκιμασία σας..!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...