Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή θέσης εμβρύου

Recommended Posts

Καλησπέρα σας , θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και να δω αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ...είμαι στις 36 εβδομάδες και η μικρή μου από την 31η εβδομάδα μέχρι και χθες έχει αλλάξει 5 φορές θέση ...ήταν κεφαλικό μετά εγκάρσια μετά πάλι κεφαλικό μετά ισχιακο και χθες μας είπα πάλι κεφαλικό ... έχει τύχει σε κάποια κοπέλα κάτι τέτοιο?και τελικά σε ποια εβδομάδα σταθεροποιήθηκε ?

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Dinion_lk είπε:

Καλησπέρα σας , θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και να δω αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ...είμαι στις 36 εβδομάδες και η μικρή μου από την 31η εβδομάδα μέχρι και χθες έχει αλλάξει 5 φορές θέση ...ήταν κεφαλικό μετά εγκάρσια μετά πάλι κεφαλικό μετά ισχιακο και χθες μας είπα πάλι κεφαλικό ... έχει τύχει σε κάποια κοπέλα κάτι τέτοιο?και τελικά σε ποια εβδομάδα σταθεροποιήθηκε ?

Συνηθως μεχρι την 36 εβδομαδα παιρνουν θεση και δυσκολευονται να ξαναγυρισουν λογω ελλειψης χωρου στη μητρα, αλλα υπαρχουν εξαιρεσεις που το μωρο γυρισε σε ισχιακο τις τελευταιες εβδομαδες. Θα σου προτεινα να κανεις συχνα μεσα στην μερα μια σταση που βοηθαει το μωρο να παρει κεφαλικη θεση και να την διατηρησει. Καθεσαι στα τεσσερα και παιρνοντας εισπνοη γυρτωνεις την πλατη (σαν να καμπουριαζεις) και με την εκπνοη ξαναισιωνεις. Μπορεις να κανεις αρκετες επαναληψεις μεσα στην μερα. 15 επαναληψεις 2 φορες την μερα ειναι μια χαρα! Με το καλο!

• 1 month later...

Γεια σας κ από εμένα... βρίσκομαι στην 33η εβδομάδα και από την 28η ο μικρός είναι με το κεφαλάκι πάνω, ισχιακο. Μέχρι ποτε πρέπει να έχει πάρει θέση για να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό;; Μπορώ να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω να γυρίσει;;

10 ώρες πρίν, Fairy♏️ είπε:

Γεια σας κ από εμένα... βρίσκομαι στην 33η εβδομάδα και από την 28η ο μικρός είναι με το κεφαλάκι πάνω, ισχιακο. Μέχρι ποτε πρέπει να έχει πάρει θέση για να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό;; Μπορώ να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω να γυρίσει;;

Oπως εγραψα και παραπανω η σταση "θυμωμενη γατα" βοηθαει παρα πολυ, αν γινεται καθημερινα και συχνα μεσα στη μερα. Ακομη κι αν γυρισει, να συνεχισεις να την κανεις για να διατηρησει την κεφαλικη προβολη. Μπορεις επισης να καθεσαι συχνα στα τεσσερα, με τα χερια ακουμπισμενα καπου χαμηλα (πατωμα ή μαξιλαρι), ωστε ο πισινος να ειναι ψηλοτερα απο το υπολοιπο σωμα. Καποιοι ακομη συστηνουν να καθεσαι αναποδα (σαν κατακορυφο κερακι με το κεφαλι κατω) ακουμπωντας ομως τα ποδια καπου (πχ στον καναπε ή στο κρεβατι). Αν γκουγκλαρεις "how to turn breech baby" και πατησεις "εικονες" θα δεις τι εννοω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...